Skocz do zawartości
IGNORED

Koncept Utopia

Gość Paweł Skurzewski

Rekomendowane odpowiedzi

Taki koleś przeczyta, że ktoś ma system powiedzmy za 200 tys.i dostaje pianę na pysk bo już wyobraża sobie co on by za to kupił, oczywiście nie z audio.

dwieście tysięcy z rozkoszą wydałbym na sprzęt i płyty :)

Ty może tak. Ale jest tu wielu, którzy mają inne priorytety. Tylko nie wiem co tu robią.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

ale ładne są :)

A ktoś broni Tobie ?

Wystarczy zostać Sly-em i masz .

Każdy to może zrobić wystarczy inteligencja , zdolność , wykształcenie i masz !

To jest naprawdę proste ....

Nie wiem słuchałem tych słabych ...ale Ty napisz jakie to są te Twoje głośniki ( jakiś paździerz w " o mnie " ) i co grają dobrze ;)

Podyskutujemy chętnie :)))

To jest temat o Focalach ... A ja chcę coś się o nich dowiedzieć ... Moje głośniki są nieistotne...chcesz posłuchać to mnie odwiedź...

Nie dowiesz się jeśli nie posłuchasz w kontrolowanych warunkach u kogoś kto ma dobrze dobrany system, ale i to nie będzie miarodajne bo będzie to czyjaś wersja doboru systemu. W innym systemie mogą zagrać zupełnie inaczej.

Wystarczy zostać Sly-em i masz .

dziękuję, postoję, podobam się sobie :)

Każdy to może zrobić wystarczy inteligencja , zdolność , wykształcenie i masz !

ale co, zostać Sly-em?

To jest naprawdę proste ....

gorzej złożyć dobrze grający system...

pytanie poza konkursem

paneraje Ci się nie podobają?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie daj się wkręcać. Robi sobie jaja... :-)

Ja to napisałem poważnie !!!!!

Zwyczajnie mam dosyć zazdrośników !!!!

Jaja sobię robię z nieudaczników i maluczkich ...

dziękuję, postoję, podobam się sobie :)

ale co, zostać Sly-em?

gorzej złożyć dobrze grający system...

pytanie poza konkursem

paneraje Ci się nie podobają?

Panerai mnie się bardzo podoba .

Tylko to jest tylko marka i design , techniczne tam jest ETA 2824 czyli mechanizm za jakieś 100 Euro w cenie 10 000 Euro....;)

Jak kable marki ...????

Tak ale będziesz je pózniej musiał oddać.

Wracając do Utopii wytłumaczcie mi dla czego układ wklęsłej kopułki jest lepsiejszy?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Piotr,

Twój type-R jest fajny ale z Diogenesem bys nie podziałał ;)

No chyba ze masz te K20 w budzie EG ;)

Pzdr

nie mam typer ,tylko swap,6gen buda:))

wczesniej bylo EK4,ale byl dach,no i teraz ej 1.4i z K20:)

nie mam typer ,tylko swap,6gen buda:))

wczesniej bylo EK4,ale byl dach,no i teraz ej 1.4i z K20:)

wszystko jasne :)

teraz wiem dlaczego słuchasz na focalach - Ty już po prostu mało co słyszysz od tej "wiertarki" pod maską :)

pzdr

----------------------------------------------------

Wywolany do tablicy mówię-sluchalem utopii z ur absolute 845 a wiec integra a nie monosami.Zlamanego grosza bym nie dal za ten dźwięk. Brak synergii.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

wszystko jasne :)

teraz wiem dlaczego słuchasz na focalach - Ty już po prostu mało co słyszysz od tej "wiertarki" pod maską :)

pzdr

to jest muzyka hiend 8,5k obroty,takie ferarii dla biednych:))

focale sa juz na sprzedaz ,dusza sie w 20m,wybralem szkole Tada:))

A w Polsce jest ok 10 par Stella Utopia i 2 pary Grand Utopii z najnowszej serii.

No to wkrótce zostanie tylko jedna para Grand Utopia EM w Polsce...chyba, że ogłoszenie na audiomarkt.de to jakaś podpucha?;-)

TADa to przynajmniej kilka razy miałem okazje słuchac i brzmiał na bardzo wysokim poziomie - ale tylko na monitorach R1 - o dziwo!

Focal nigdy dla mnie nie zagrał w wyrafinowany sposób - nigdy. Nie dziwi mnie kompletnie że Sly sprzedaje Utopie.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

No to wkrótce zostanie tylko jedna para Grand Utopia EM w Polsce...chyba, że ogłoszenie na audiomarkt.de to jakaś podpucha?;-)

Błąd myślowy. Może zostaną w Polsce?... :-)

Na razie i tak nie mam koncepcji co mogłoby okazać się jeszcze lepsze lub ciekawsze.

Wiesz jakie jest to forum,zaraz zlecą się hejterzy,którzy zarzucą nam ustawkę:) Ok,mnie to absolutnie nie przeszkadza.

Ustawka na forum AS na sprzedaż kolumn za 70k Euro - dobry poranny żart :)

----------------------------------------------------

Wiesz jakie jest to forum,zaraz zlecą się hejterzy,którzy zarzucą nam ustawkę:) Ok,mnie to absolutnie nie przeszkadza.

No co ty. Wątek jest ogólnie o Utopiach, a to po kilka modeli z 3 serii. Wiele osób ma któreś z tej puli. Moje to tylko ułamek tego zbioru. Poza tym u mnie żaden sprzęt nie jest długo, ale Utopie zostaną jeszcze na parę lat. Lubię zmiany przede wszyskim z ciekawości jakby grało coś innego. Te kolumny mam 5 lat i na dziś nie wiem co mogłoby mnie skusić na zmianę. Podniecająca jest myśl, że wjeżdża coś nowego i jak to zagra. Jest wiele dobrych kolumn ale to musiałoby bo coś wyraźnie lepszego i okazuje się, że tak nie bardzo jest coś takiego. Od premiery minęło 7 i do dziś wg.mnie ani Wilson, ani Magico, ani JBL nie oferują nic lepszego. Może najnowsze Avalony Tesseract mające po 4 x 15 cali na aktywnym basie mogłyby jeszcze coś pokazać, ale wcale nie jest to pewne, nie ma jak i gdzie to sprawdzić, a poza tym 350000€ to "lekka" przesada. Najpewniejszym pretendentem do zmiany Utopii są...nowsze Utopie z serii IV, ale to wg.szacunków lata 2018-2020.

nie bardzo jest coś takiego

Szkoda,że jesteś uprzedzony do Trennerów,i szkoda,że do Twojego pokoju jednak trochę za małe :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Absolutnie nie jestem uprzedzony do tej firmy. Nawet myślałem o tym modelu i nie skreślam go, przy czym chyba jest jednak trochę za mały. Możemy nazwać to gigantyzmem ale trudno mi będzie przesiąść się na coś mniejszego. Gdy przez lata śmigasz 5-cio metrowym dużym SUV-em to poźniej ciężko przesiada się na coś mniejszego, nawet bardzo dobrego. To pewnie kwestia psychiki.

I druga rzecz to jestem trochę uprzedzony do papieru w przetwornikach. Dla mnie z reguły papier gra sucho i matowo, ale kto wie. Może to jest opcja.

jestem trochę uprzedzony do papieru w przetwornikach

O tym myślałem :)

Dla mnie z reguły papier gra sucho i matowo

W takim razie musisz posłuchać chociaż Isisów,dla mnie to najlepsze kolumny jakie słyszałem,

albo trzeba pojechać na wycieczkę do Austrii i posłuchać Duke'ów :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.