Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pokutuje tu widzę myślenie : sam bez znajomości do niczego nie dojdę, nic nie osiągnę. Bez poparcia nic nie zdziałam.

To się nazywa myślenie biedaków.

Które rzeczywiście owocuje tym że do niczego się nie dochodzi ani nic się nie osiąga. Nawet ze znajomościami...

Nie wszyscy mieli tyle (nie) szczęścia że urodzili się w "resortowej rodzinie".

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

No i co z tego wynika Tomku Drogi? Możesz mi to wyjaśnić? Oraz podać datę, bo jest obcięta.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Widzę, że banda [WYMODEROWANO] nadal atakuje Owsiaka. Szczęść Boże.

Proszę powstrzymać się od obelżywych określeń pod adresem innych współdyskutujących.

Edytowane przez SlawekR
usunięto obelżywe treści kierowane pod adresem współdyskutujących

Jestem Europejczykiem.

Która data jest obcięta? Skoro według Ciebie Drogi Jarku nic nie wynika to nie ma tematu.

Edytowane przez TomekL3

Nie tylko [WYMODEROWANO]. Nieudacznicy też go atakują ...

Stał się symbolem wszystkiego czego oni nie mają :-(

Proszę powstrzymać się od używania względem innych dyskutujących, określeń powszechnie uważanych za obelżywe.

Edytowane przez SlawekR
usunięto obelżywe określenie
Gość Cadam

(Konto usunięte)

Ale przecież możesz założyć fundację, załątwić sobie czas w telewizji i zbierać po kilkanaście milionów - nie jest zabronione. Ale tego nie zrobisz bo po prostu nie umiesz :), a on umie, robi i chwała mu za to.

Myślisz że gdyby nie pochodził z porządnej ubeckiej rodziny to razwietka pozwoliłaby mu na coroczną ogólnopolską nachalną żebraninę?

Założenie w Polsce dobrze prosperującej rozwijającej się firmy, przez kogoś nie należącego do sitwy, może dla tej osoby skończyć się odsiadką, utratą majątku, zdrowia, a nawet życia.

Pan Roman Kluska jest człowiekiem, który na własnej skórze doświadczył działania kapitalizmu kompradorskiego.

http://www.youtube.com/watch?v=DVVCKkOYPqQ

Pawłowicz - patriotyczna, obywatelska, chcieścijańska postawa i Łukasz - lewak, pedał złodziej.

Tak to wygląda wg prawdziwych chcieścijan

a40490b89ae9570f049ee81317ada45a,2,0.jpg

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Martwię się o Was, koledzy, bardzo się martwię.

Toć za 2 lata po zmianie rządu tutaj zostanie tylko z 8 osób, same oszołomy.

Bo reszta z Was spędzi resztę życia w pierdlu bez internetu - za te lewackie herezje ... :-(

Nie tylko prawackie buce. Nieudacznicy też go atakują ...

Stał się symbolem wszystkiego czego oni nie mają :-(

97634990806960432754.jpg

Otwórz oczy czy nie widzisz że jesteś zmanipulowany?

Dlaczego twierdzisz że jeśli ktoś nie popiera PO jest nieudacznikiem ???

Może po prostu jest zwyczajnie uczciwy i nie chce uczestniczyć w bullshitcie.

Może najzwyczajniej zrozumiał że cała polityka i media najzwyczajniej "przegięły"

Może się najzwyczajniej nie identyfikuje z M jak Miłość i Tańcem z grabażami.

Może najzwyczajniej im wszystkim powiedział "Gówno prawda" ----On nie jest nieudacznikiem to bardzo rozsądny człowiek.

Zastanów się i opamiętaj jeśli tego nie zrobisz to staniesz obok nich ( jeśli już nie stoisz ).

04243702162392165616.jpg

Kody kreskowe nabija WOŚP

Edytowane przez Tommiashi

Bo reszta z Was spędzi resztę życia w pierdlu bez internetu - za te lewackie herezje

Nie wracam do polski, jeśli tak będzie!!!

Dlaczego twierdzisz że jeśli ktoś nie popiera PO jest nieudacznikiem ???

Totalny idiotyzm.

Bo każdy kto nei krytykuje Owsiaka popiera PO i jest wielkim wrogiem chrześcijaństwa i niepodległej polski.

No i znów nie wiadomo - śmiać się czy płakać .

Ja bym im współczuję. Na głupotę niestety nie ma lekarstwa.

Wracasz czy nie wracasz - patrioci Cię namierzą a stare mohery same do Ciebie podjadą w ramach pielgrzymki i szydełkami zaciukają jak nic ...

jak się dowiedzą, że popieram wośp to .. już po mnie

zapewnie mnie ukrzyżują w imię boga i wolnej Polski

Ja bym im współczuję. Na głupotę niestety nie ma lekarstwa.

37173029250336886690.png

Współczuję kolegom z tej klatki trudno się wydostać !!!

[...]

Takie informacje wystarczają by cały Caritas w temacie o Kk szkalować![...]

Przekrętów w caritasie dostatek, niewiele niestety wychodzi na jaw.

Mały, aktualny przykładzik:

"[...] 10 tys. zł – za taką kwotę wicedyrektor Caritas Archidiecezji Warszawskiej kupiła od kierowanej przez siebie organizacji posiadłość. Ponad sześć tysięcy metrów kwadratowych ziemi i swój rodzinny dom dwie starsze panie podarowały Caritas na cele charytatywne. Jak ustalili reporterzy „Uwagi!” TVN, kobiety chciały żeby powstał tam dom samotnej matki. Ich dar miał służyć potrzebującym. Jak to możliwe, że za bezcen trafił do zastępcy szefa organizacji? [...]

[...] Zacząłem pracować w Caritas Archidiecezji Warszawskiej trzy lata temu. Szybko okazało się, że moje wyobrażenie o organizacji jest mylne. Jest to instytucja nastawiona na bogacenie się wąskiej grupki ludzi, która tam jest – przekonuje Krzysztof, były pracownik warszawskiej Caritas. [...] "

źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 tys. zł – za taką kwotę wicedyrektor Caritas Archidiecezji Warszawskiej kupiła od kierowanej przez siebie organizacji posiadłość

Widzisz!! Caritas zbiera miliony a wydaje na swoje potrzeby tylko tysiące .. takiej gospodarności powinni się od nich wszyscy uczyć.

Ja myślę, że główną przyczyną są za ciasne bereciki. Po zdjęciu lub choćby poluzowaniu odrobinę gumki mogłoby się niektórym poprawić.

Aha. Nie głosowałem na PO i popieram całym sercem WOŚP i wszystko co robi ta fundacja, oby jak najdłużej.

Edytowane przez netboy

Kato-Pisiory robią wszystko prywatnie, co dzisiaj stwierdzono w przypadku Maciera.

W związku z tym każdy Kato-Pisior zasługuje na prywatny kop w dóópę, jak Kuklinowski.

banda prawackich buców

No to OK.

Wladz popłynął z tygodniowym banem, pora teraz na ciebie.

Od teraz nikt nie będzie bezkarnie używał obelżywych określeń względem innych dyskutantów.

Dam ci instrukcję, jak to zrobić: zamiast "jesteś prawackim bucem" napisz: "nie masz racji, bo...".

Wtedy będzie OK.

Póki co - idzie raporcik do Admina.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Chłopaki, bardzo was wszystkich lubię, ale przestalibyście się przynajmniej podpierdalać. Co zrobicie gdy za kilka lat, partie te zmuszone sytuacją polityczną, diametralnie zmienią swoje programy? Przecież jest to bardzo możliwe. No jak wy wtedy będziecie wyglądali?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Owsiaka już niedługo... w ciągu max 5 lat ta akcja się załamie.

Przede wszystkim zagrożenie dla WOŚP widzę w PUBLICZNEJ telewizji, która z waszych podatków finansuje za kosmiczne pieniądze transmisję z tej imprezy.

Tymczasem oglądalność (fetysz władców telewizji) dramatycznie Owsiakowi spada. W tym roku o... ponad 20%! To jest dramat!

I to pomimo zaangażowania nieprawdopodobnych środków z państwowego budżetu w te transmisje.

Trzeba pamiętać, że na publiczną TV płaci każdy Polak i nikt go nie pyta, czy chce płacić. A nie kazy popiera WOŚP.

Skoro TV jest publiczna, to może z finansowania tak kontrowersyjnych operacji pora się wycofać?

Ratunek dla zaprzestania kosmicznego marnotrawstwa publicznych pieniędzy widzę w zmianie rządu.

Ale skoro za swoich rządów Prezes nie miał jaj by ukrócić sponsorowanie Owsiaka z państwowego budżetu to pewno i teraz tak łatwo nie będzie.

Tylko ekonomia może ich do tego zmusić no i spadająca oglądalność.

Ukryta Zawartość

Chłopaki, bardzo was wszystkich lubię, ale przestalibyście się przynajmniej podpierdalać.

No feckin' way! :)

Każdy przejaw chamstwa będę teraz raportował

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tymczasem oglądalność (fetysz władców telewizji) dramatycznie Owsiakowi spada. W tym roku o... ponad 20%! To jest dramat!

I to pomimo zaangażowania nieprawdopodobnych środków z państwowego budżetu w te transmisje.

A co z tymi którzy nie oglądają transmisji, a popierają zbiórkę pieniędzy na chore dzieciaki? Na przykład mną? Przecież w tej całej akcji zwykłym ludziom nie chodzi o jakąś pier**loną oglądalność? To jest raczej problem TVP, która jest mistrzem w wypierdzielaniu kasy w powietrze, na byle co i byle kogo.

Tylko ekonomia może ich do tego zmusić no i spadająca oglądalność.

Ukryta Zawartość

I to jest optymistyczne !!!!

To znaczy że u większości społeczeństwa zaczyna się zapalać "Czerwona Lampka"- że jest coś nie tak !!

97696318684579941121.jpg

A my tutaj jesteśmy żebyście połknęli tę czerwoną

10788557317045479615.jpg

Ukryta Zawartość

I to jest optymistyczne !!!!

To znaczy że u większości społeczeństwa zaczyna się zapalać "Czerwona Lampka"- że jest coś nie tak !!

Normalni ludzie po prostu przestają słuchać obu stron i idą do innej piaskownicy. Czyżby na rynku miała pojawić się trzecia konkurencja? Przecież w świecie biznesu tak to się właśnie robi. A może po prostu Kościół przeprowdził zmasowaną akcję w trakcie mszy niedzielnej i strachliwi ludzie w obawie przez zemstą nie chcą podpadać Bizancjum? Edytowane przez sittek

Ukryta Zawartość

No chłopaki który wygrał aukcję :)

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No to OK.

Wladz popłynął z tygodniowym banem, pora teraz na ciebie.

Od teraz nikt nie będzie bezkarnie używał obelżywych określeń względem innych dyskutantów.

Dam ci instrukcję, jak to zrobić: zamiast "jesteś prawackim bucem" napisz: "nie masz racji, bo...".

Wtedy będzie OK.

Póki co - idzie raporcik do Admina.

......

il Dottore, żeby była jasność, metoda: prowokacja, a później zgłoszenie do moderacji postu, który powstał we wzburzeniu, w odpowiedzi na prowokację, też nie zadziała na dłuższą metę. Za stary jestem żeby się złapać na takie numery. Takie metody były stosowane w Polsce w mrocznych czasach, gdzie ludzie dla własnych korzyści donosili na siebie.

Pamiętliwy nie jestem, ale też "za kołnierz nie wylewałeś w dyskusjach" dotychczasowych i w Twoich ustach taki tekst jest mocno kontrowersyjny, żeby nie powiedzieć, że wręcz prowokacyjny. Więc może po prostu dyskutujcie bez wzajemnego pouczania się i ubliżania sobie nawzajem. A ewentualną ocenę formy dyskusji zostaw tym którzy stoją z boku i oceniają ją na chłodno, nie będąc w nią zaangażowanymi.

Edytowane przez SlawekR

A co z tymi którzy nie oglądają transmisji, a popierają zbiórkę pieniędzy na chore dzieciaki? Na przykład mną?

Ja tez popieram zbiórkę na chore dzieci, choćby prowadzili ją Biedroń z Grodzką. Jakie to ma znaczenie? Cel szczytny i to wystarczy.

Natomiast nie zamierzam finansować pałaców (przepraszam - ośrodków szkoleniowych) i złotych melonów, bo nie o to w tej zabawie chyba chodzi?

Ludzie nie łapią, o co biega, zupełnie nie łapią...

Rzecz jest w tym, że jedni wyedukowali się w ekonomii szybciej od innych.

Ci inni tkwią w XIX-wiecznym przekonaniu, że "firma jest po to, by przynosić swojemu właścicielowi zysk".

Otóż guzik prawda. W XX-XXIw. dawno odkryto, że głównym zadaniem firmy jest zupełnie co innego.

Kto wie, o czym mówię, ten rozumie, że warto mieć firmę z multimilionowym obrotem, choćby i zysk z tego obrotu wynosił zero. Już pomijam, że przecież nie wynosi...

No to kto mi odpowie nowoczesną definicją - JAKIE JEST GŁÓWNE ZADANIE FIRMY? PO CO ISTNIEJE FIRMA? :) A WOŚP jest taką firmą - ma zastrzeżony znak towarowy itp.

Kto zna tą definicję, ten złamie sekret Owsiaka!

zd3_b.jpg

il Dottore, żeby była jasność, metoda: prowokacja, a później zgłoszenie do moderacji postu, który powstał we wzburzeniu, w odpowiedzi na prowokację, też nie zadziała na dłuższą metę. Za stary jestem żeby się złapać na takie numery. Takie metody były stosowane w Polsce w mrocznych czasach, gdzie ludzie dla własnych korzyści donosili na siebie.

Pamiętliwy nie jestem, ale też "za kołnierz nie wylewałeś w dyskusjach" dotychczasowych i w Twoich ustach taki tekst jest mocno kontrowersyjny, żeby nie powiedzieć, że wręcz prowokacyjny. Więc może po prostu dyskutujcie bez wzajemnego pouczania się i ubliżania sobie nawzajem. A ewentualną ocenę formy dyskusji zostaw tym którzy stoją z boku i oceniają ją na chłodno, nie będąc w nią zaangażowanymi.

No to jeszcze mi Sławku wytłumacz, w jaki to niby tajemniczy sposób osoby używające obelżywych określeń w tej dyskusji zostały sprowokowane?

Poprzez fakt że istnieję?

Poprzez fakt że moje poglądy są inne od tych, które oni wyznają?

Proszę o przykłady, bo mówić to sobie możemy wszystko.

Po prostu - jednak jesteś jak kazdy admin - nie mierzysz forumowiczów równą miarą.

Co ja namieszałem to namieszałem. Poniosłem konsekwencje i dobrze o tym wiesz.

A co z tymi, którzy TU I TERAZ używają obraźliwych określeń w stosunku do osób których jedyną winą jest wyznawanie innych poglądów?

Edytowane przez il Dottore

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.