Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Irlandczycu tak mówia po anfielsku że mało który anglik ich zrozumie. Natomiast ich poatriotycznych ideałów pozbawiała ich skutecznie Anglia przez całe wieki wpedzajac w ten "strukturalny" dołek włącznie z wywołaniem wielkiego głodu.

W tej chwili jeśli chcę popatrzeć na programy które nie wywołuja rozwolnienia umysłowego to pozostaje w zasadzie tylko francuski Planette.

Dla mnie totalna nuda i leniwe, bez wiary w powodzenie, pretensje upadłego i zbankrutowanego imperium które na kacu zastanawia się dlaczego totalnie przegrało z Anglosasami.

Irlandczycu tak mówia po anfielsku że mało który anglik ich zrozumie.

Jakoś się ze znajomymi irlandczykami dogaduję, i to mimo że zdecydowanie wolę amerykańskie akcenty od brytyjskich.

ZFkYgOf.jpg

wspaniały ustrój platformy a teraz pis zepsuje to na co pracowali cieżko 8 lat:(((((((((

Bo PIS to jest to niedobre alter ego PO.

Jakoś się ze znajomymi irlandczykami dogaduję, i to mimo że zdecydowanie wolę amerykańskie akcenty od brytyjskich.

Zapewne. to dlatego pewien lońdzyńczyck szłyszac Polaka który kilka lat przesiedział gdzieś na południu USA stwierdził ze amerykanie sa narodem, który nadal uczy się angielskiego.

Co by jednak ni emówić ... wylazły mu te imperialne kompleksiki narodowe.

A to juz zamierzasz całowac angoli w dupy, czy jeszcze czekasz na jakiś wiekszy asumpt do okazania wiernopoddańczego podziwu?

Modelowa ilustracja różnic mentalnościowych przez które Polacy lądują obecnie znacznie gorzej niż Irlandczycy.

Dla nas zresztą angielski nie jest językiem byłego okupanta, więc powinien budzić mniej negatywne skojarzenia.

U mnie mnie nie budzi zadnych skojarzeń, natomiast Irlandczyty to mi sie głównie kojarza z absolwentami SPZetów z czasów PRLu. I z przykrościa zauiwazam ze cała Polska zamienia sie w kraj takich absolwentów. Pod tym wzgledem zostaliśmy drugą Irlandią.

PS. Jedyny kraj w Europie któremu udało się ostatnio wyjść z wielowiekowego i strukturalnego dołka, to Irlandia. Było to jednak możliwe tylko dlatego, że mówią po angielsku, i oznaczało poświęcenie ichnich patriotycznych ideałów - gdyby bardziej energicznie próbowali przywracać irish gaelic, pewnie wylądowaliby gdzieś obok Grecji.

Było to możliwe również dlatego, że mentalnie uwolnili się od wiernopoddańczego podejścia do kleru.

Jestem Europejczykiem.

Każdy będzie akcentował to co mu najbardziej odpowiada. Hiszpania też uwolniła się od klerykalnych miazmatów, a jakoś nie może wyjść z dołka demoralizacji kolonialnym złotem sprzed kilkuset lat.

PS. Portugalczycy czy Meksykanie dość dawno już wybrali sobie do władzy siły mocno antyklerykalne, i jakoś nie widać u nich przesadnego rozwoju.

Jakie to polskie życzyć Wesołemu Romkowi żeby mu wyłączyli wodę światło i gaz.

Znowu przeniesienie... A kto mówi że im bedzie gorzej, a nie nam lepiej???

Żaden z kandytatów do Sejmu nie powiedział ludziom - to jest wasz problem, załatwcie go sami. Czasami Korwin coś takiego powie, ale akurat nikt od niego nie wszedł.

Faktycznie, całkiem nowe, dotychczas niespotykane podejście do tematu: wszystkiemu winni Żydzi.

Uderzająca świeżość spojrzenia ;-).

Jestem Europejczykiem.

Tak jest!!! Mlaszczysław Bezzebny Bezdzietny ogłasza:

12074874_1690383977862290_5217547805563467754_n.jpg?oh=16ad3b7ea26f261c4ff26e658ad82684&oe=56CAA953

12191753_1690383451195676_1042984283689811793_n.jpg?oh=3b0f119402bf0204720f05db713cb5b0&oe=56C7447E

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Żaden z kandytatów do Sejmu nie powiedział ludziom - to jest wasz problem, załatwcie go sami. Czasami Korwin coś takiego powie, ale akurat nikt od niego nie wszedł.

Jak zrozumieją to ci,co na niego nie oddali głosu,będzie już za późno.

Znowu przeniesienie... A kto mówi że im bedzie gorzej, a nie nam lepiej???

Pisałeś o tym w kontekście baniek spekulacyjnych, a więc rzeczy słabo kojarzącej się z podniesieniem stopy życiowej w Polsce. My na takowych szwindlach nie skorzystamy.

Korzystamy po kązdym szwindlu. Głównie dlatego że jestesmy za biedni by brac w nim udział. W przypadku baniek spekulacyjnych wygrywajacym jest ten który nie może w nich uczestniczyć. Wiekszosc kasy na bańce nieruchomosciowej w Polsce utopili innostańcy z Anglii, Irlandii, Niemiec.

Korzystają to ci, u których pieniądze wydają spekulanci obłowieni na szwindlach. Polska to co najwyżej nie uczestniczy, a więc ani nie zyskuje ani nie traci. Więc nadal nie mamy zmniejszenia dystansu do Irlandii przez poprawę u nas.

>> Thrak,

Słabo, "Uważam Rze" zostało dawno przejęte przez PO.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.