Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz petycję.

Kidy tylko PiS wprowadzi pakiet demokratyczny o którym mówiono w kampanii. Wtedy napiszę petycję i to nie sam bo będzie miała ona szansę bycia przeczytaną przez kogoś powyżej kancelarii wewnętrznej.

Samorządowe były sfałszowane lub zafałszowane.

Prezydenckie i parlamentarne też. W czasie parlamentarnych stwierdzono kilka tysięcy nieprawidłowości jednak nikt nie krzyczał, że sfałszowane.

Waszczykowski wyjaśnił ambasadora Niemiec.

Stosunki Niemiecko-Polskie skarbem, odpowiedział Pan Ambasador RFN.

Bo widzisz ambasador Niemiec jest dyplomatą. Oczekiwałeś, że wyzwie naszego

ministra dyplomacji (ale nie dyplomaty jak mówi sam minister) od debili?

Od lewaków, wegan i niedouczonych to wyzywa minister.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Szerszy, nie interesują mnie fakty medialne, tylko wyniki, PSL nie ma takiej przewagi jak pokazał wynik wyborczy, potrzebne jest uaktualnienie, wtedy się przekonamy, kto jak jest mocny, Pedru, PSL, SLD, PO i inni którym nie podoba się 500pln na dziecko i demokracja z Narodowymi Mediami.

TVN - telewizja narodowa :D

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

500pln na dziecko

To mi się nie podoba podobnie jak powszechność dostępu do służby zdrowia i kosiniakowe. To tylko rozdawnictwo dla prymitywnej gawiedzi, które spowoduje kryzys.

Co do działań w sprawie "trybunału", mediów i służby cywilnej to nawet mi się one podobają. Szczególnie wicie się w mediach komucha Rzeplińskiego i reszty zrzeszonej w korporacjach prawniczej sitwy.

Ps. Te nieprawidłowości to nie fakt medialny a rzeczywsty o którym informował sam RKW.

Trzeba odebrać im koncesję, zrepolonizować.

Koncesję niech sobie mają. Odebrać kilka częstotliwości i "zrepolonizować" KRRiTV

A jak nie będą chcieli to pozamykać, wprowadzić cenzurę i wtedy będzie wolność słowa.

Jestem twoim fanem.

Co do działań w sprawie "trybunału", mediów i służby cywilnej to nawet mi się one podobają. Szczególnie wicie się w mediach komucha Rzeplińskiego i reszty zrzeszonej w korporacjach prawniczej sitwy.

Też jesteś fajny. Jak się piotrowicz wije to się dobrze wije a jak Rzepliński się wije to się źle wije.

Edytowane przez ayran

A jak nie będą chcieli to pozamykać, wprowadzić cenzurę i wtedy będzie wolność słowa.

Jestem twoim fanem.

Też jesteś fajny. Jak się piotrowicz wije to się dobrze wije a jak Rzepliński się wije to się źle wije.

Jeden i drugi to polityczne gówno liczące na utrzymanie kasy lub jej powiększenie. Trybunał mnie śmieszy do kwadratu bo jest jedną z niewielu pozbawionych demokratycznej, obywatelskiej kontroli instytucji państwa o gigantycznym wpływie na kształt prawa a prymitywne ludziska go bronią.

Edytowane przez szerszy

Ale jeżeli to TK ma podlegać kontroli to po co TK? Cały czas o tym piszę. Zrobić referendum w sprawie zmiany konstytucji i poddać pod głosowanie narodowe zniesienie TK. W czym problem?

W ogóle ja bym zlikwidował wszystkie wydziały prawa, no może pozostawił taki w Białymstoku, Zielonej Górze czy Rzeszowie. Na pozostałych pracują prymitywne ludziska. Wyjdzie taniej i lepiej. A w ogóle można by znieść za jednym zamachem sądy powszechne i administracyjne. Wszystkie skargi i spory może załatwiać przecież jakiś Komitet Centralny (i jego podkomisje) zjednoczonej partii prawa i sprawiedliwości.

Ale jeżeli to TK ma podlegać kontroli to po co TK?

O konkretny rodzaj tej kontroli chodzi szanowny Ayranie. Nie o kontrolę polityczną czy decyzyjną a obywatelską i demokratyczną, wybór sędziów w wyborach powszechnych umocował by ich w systemie jako tych działających dla dobra narodu. Ów naród widząc sposób ich orzecznictwa i poglądy na prawo mógłby łatwo rozliczyć delikwenta przy okazji następnych wyborów.

Często przyzwyczajając się do "starego prawa" zapominamy czemu było ono tworzone a jednym z głównych celów jego tworzenia jest realizacja interesów narodu i zabezpieczenie jego wolności. Jeśli prawo przestaje służyć tym celom należy je zmienić lub zaktualizować.

Co do reszty się nie odniosę bo zakrawa ona o śmieszność.

Teraz czas na odzyskanie niepodległości dla umęczonego narodu polskiego. !!!

747 przejrzał na oczy i poparł KOD!

A Kolega szerszy widzę połknął bakcyla doktryny prawnej którą posługiwali się narodowi socjaliści już w latach trzydziestych. Teraz nasi narodowi socjaliści postanowili do tego wrócić. OK, ale zamiast działać jak oszuści niech sobie zdobędą większość konstytucyjną.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

PS. Problem z PiS (Populizm i Socjalizm) jest taki, że w swym działaniu niewiele różni się od Po i nie zmienia zasadniczych fundamentów funkcjonowania tego państwa ograniczając się jedynie do kosmetycznych zmian w naszej republice...

A Kolega szerszy widzę połknął bakcyla doktryny prawnej którą posługiwali się narodowi socjaliści już w latach trzydziestych. Teraz nasi narodowi socjaliści postanowili do tego wrócić. OK, ale zamiast działać jak oszuści niech sobie zdobędą większość konstytucyjną.

Zgadzam się i jestem świadom tego, że wiele rozwiązań prawnych z tamtego okresu panujących w wielu państwach od południa do północy europy bardzo przypada mi do gustu.

Bardziej niż socjalizm w wydaniu narodowym szanuję systemy stricte faszystowskie we Włoszech i Frankizm w Hiszpanii. U nas brak wielkich mężów stanu tego kalibru,

Jeśli ten caly pis ma takie podejście jak jego propaganda to qrde znowu nas PO wkrótce czekaja. Gdyz przy tym podejściu losy poprzednikow sa pewne.

Tvn jest w rekach hamerykanow a hamerykanie kupili żeby $$$ trzepać jak będą tak fikac to ich szybko odsuna od stolkow. Nie takich cwaniakow odsuwali.

chwilowy brak działalności w audio.

w swym działaniu niewiele różni się od Po

Szerszy, nie podoba mi się Twój ton.

znowu nas PO wkrótce czekaja.

Jak pójdziesz oddać głos na PO, to niewątpliwie, innego sposobu nie ma, niestety.

O konkretny rodzaj tej kontroli chodzi szanowny Ayranie. Nie o kontrolę polityczną czy decyzyjną a obywatelską i demokratyczną, wybór sędziów w wyborach powszechnych umocował by ich w systemie jako tych działających dla dobra narodu. Ów naród widząc sposób ich orzecznictwa i poglądy na prawo mógłby łatwo rozliczyć delikwenta przy okazji następnych wyborów.

I właśnie wyszedł ci drugi Senat. Pytanie. Po co nam drugi Senat jak mamy już jeden?

Często przyzwyczajając się do "starego prawa" zapominamy czemu było ono tworzone a jednym z głównych celów jego tworzenia jest realizacja interesów narodu i zabezpieczenie jego wolności. Jeśli prawo przestaje służyć tym celom należy je zmienić lub zaktualizować.

I o tym cały czas piszę. Zrobić referendum. W czym problem?

Co do reszty się nie odniosę bo zakrawa ona o śmieszność.

Twierdzisz, że TK bronią prymitywne ludziska.

Faktem jest, że TK bronią wydziały prawa kilku największych polskich

Uniwersytetów oraz SN. Czyli ludzie pracujący na tych wydziałach i sędziowie

SN to prymitywne ludziska. To właśnie wynika z tego co napisałeś.

Jeśli twoim zdaniem to zakrawa na śmieszność to miej żal tylko do siebie.

Szerszy, nie podoba mi się Twój ton.

Wylej mu wodę przed domem i wyślij po bułki. Nie odpuszczaj!

Kara musi być!

Populizm i Socjalizm

Nie idź tą drogą, atakując PiS niczego nie osiągniesz, stracisz tylko czas, każdy kto atakuje Jarosława Kaczyńskiego jest z automatu pozbawiony wiarygodności, chyba że dopiero wczoraj przyszedł na świat, nie kreuj się na taką osobę, nie ma to sensu, żadnego.

KOD

To piękne, jak potrafimy się jednoczyć dla obrony nadrzędnych celów.

KOD to organizacja zatroskana o stan demokracji w Polsce, wszyscy chcemy większego zakresu wolności, cieszy takie zjednoczenie narodu.

Polska potrzebuje Trybunału Konstytucyjnego który działa w granicach prawa i składa się z pluralistycznej reprezentacji

Potrzebne są media w tym Telewizja Narodowa, w której zobaczymy fakty oddzielone od komentarza politycznego.

SN to prymitywne ludziska

Sąd Najwyższy powinien być przeniesiony do Pruszkowa.

Sąd Najwyższy powinien być przeniesiony do Pruszkowa.

A ja bym go przeniósł do Niedzicy.

pis powinien zlikwidować TK, stworzyć Trybunał Narodowy, wybrać wszystkich sędziów i będzie pluralizm.

PS. Problem z PiS (Populizm i Socjalizm) jest taki, że w swym działaniu niewiele różni się od Po i nie zmienia zasadniczych fundamentów funkcjonowania tego państwa ograniczając się jedynie do kosmetycznych zmian w naszej republice...

Odnoszę dokładnie odwrotne wrażenie. PO w swych działaniach było dupowate i niekonsekwentne, PiS idzie niczym lodołamacz. Czy to dobrze, to już inna sprawa, ale determinacji odmówić im nie można.

Jestem Europejczykiem.

Naczelnik do swoich wyznawców:

"Stoimy tuż nad przepaścią. Zróbmy wielki, zdecydowany krok na przód, ku lepszej przyszłości!"

Edytowane przez ayran

Naczelnik do swoich wyznawców:

"Stoimy tuż nad przepaścią. Zróbmy wielki, zdecydowany krok na przód, ku lepszej przyszłości!"

Ostatnio słyszałem ze PiS pobierał nauki od ojca Rydzyka na temat działań sekty.

I wszystko sie zrobiło jasne.

Mamy nowa władze dobre zmiany. Partia polityczna została zastąpiona setka.

Odnoszę dokładnie odwrotne wrażenie. PO w swych działaniach było dupowate i niekonsekwentne, PiS idzie niczym lodołamacz. Czy to dobrze, to już inna sprawa, ale determinacji odmówić im nie można.

Bolszewicy też szli jak lodołamacz. NSDAP też. Edytowane przez jello

Mały człowiek do wielkich interesów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

typowe działanie sekty... no i traci komuna.

Także dobre zmiany.

Jednak Grecja to nie tylko propaganda PO. Tym razem mieli racje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bolszewicy też szli jak lodołamacz. NSDAP też.

No właśnie. Mieli opracowany plan i byli zdeterminowani. Demokracja ma to do siebie, że zawsze będzie podejmować działania wolniej. Kaczyński to wie i stąd błyskawiczne tempo i polityka faktów dokonanych. Wyrwać jak najwięcej jak najszybciej i okopać się na zajętych pozycjach.

Tak jest z Trybunałem, tak będą zdobywać i demontować następne instytucje demokratycznego państwa prawnego.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To tak jakbyś ankietę z tymi pytaniami zrobił przy obiedzie u Rydzyka.

Wynik byłby jeszcze lepszy.

A ,,suweren'' pokazał własnym portfelem jak głosuje.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.