Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Popełniasz podstawowy błąd w tym ciągu bezmyślności.

Ja nie mam idoli pośród polityków ani tych żyjących, ani tych już nie.

Ostatnio raczej widać tu jednostronną propagandę.

Powinna Ciebie cieszyć głupota jeśli już, więc ciesz się z niej póki się Ciebie kurczowo trzyma.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jednym słowem - Polityka PiS w ekspresowym tempie przesunęła nas do światowej trzeciej ligi.

Polityka PO ustawiała nas za to w pierwszej lidze? Chyba w roli podawaczy piłki.

Chłopaki tyle piłek dostali na raz, że do dzisiaj nie wszystkie jeszcze podali...i tak poddrygują z nimi bo nie ma komu padać.

Dzisiaj nadają alfabetem cymbała prośbę o pomoc - kropka-kod-kropka-kod....takie "nowoczesne" sranie we własne gacie.

Edytowane przez xniwax

Dzisiaj nadają alfabetem cymbała prośbę o pomoc - kropka-kod-kropka-kod....takie "nowoczesne" sranie we własne gacie.

Cieszę się ogromnie, że ten kod i nowoczesna jest takim cierniem w Twoim i nie tylko Twoim tyłku. Wynika z tego że jasno, że i jedno i drugie było potrzebne i jest nad wyraz skuteczne. Nieważnych i nieistotnych przeciwników się z taką zajadłością nie atakuje.

Cieszę się też, że masz też o czym pisać, bo gdyby nie kod i nowoczesna o czym mógłbyś pisać? O "sukcesach" PiS? Bo na to, żeby uczciwie skrytykować, to co w sposób oczywisty krytykować u Twoich ulubieńców trzeba, ani odwagi cywilnej ani cojones nie masz...

Edytowane przez Adalbert95

Obama nie przyjmie Dudy.

Przecieki były kilka dni temu, a teraz mamy potwierdzenie. Poważna porażka PiS, ciekawe jak to wytłumaczą. W "Wiadomościach" pewnie o tym nie usłyszymy.

W razie potrzeby na pewno zna numer do Jarosława

Bo na to, żeby uczciwie skrytykować, to co w sposób oczywisty krytykować u Twoich ulubieńców trzeba, ani odwagi cywilnej ani cojones nie masz...

W dawnych czasach chodziła anegdota, jak to rozmawiało ze sobą dwóch gości: jeden z USA, drugi z ZSRR. Pierwszy mówi: "u nas jest wolność i swoboda wypowiedzi, możemy bez obawy o konsekwencje krytykować prezydenta Nixona". Na co człowiek radziecki odpowiada: "u nas jest identyczna wolność i swoboda wypowiedzi, również możemy bez obawy o konsekwencje krytykować prezydenta Nixona".

Tym bardziej po ostatniej wizycie na byłym sowieckim lotniskowcu i serdecznych "łapkach" z Raulem.

Polska spadła w oczach black Kena i black Barbie do puli zdedemokratyzowanych krajów.

Generalnie 'nasze" tutaj oszołomki z zakodowanychkropek mogą być z siebie dumni, że dzięki ich działaniom na korytarzach i w kibelkach

wszelkich instytucji światowej i europejskiej demokracji sprowadzili Polskę i prezydenta Polski do miana mniej godnego do uścisku czarnej łapki niż choćby wymieniony Raul...

A może to jednak działania obecnych władz Polski do tego doprowadziły? Może blakken stwierdził, że nie ma sensu spotykać się z długopisem Prezesa?

... A Sikorski ostrzegał:

"Sikorski: - Wiesz, że polsko amerykański sojusz jest nic nie warty. Jest wręcz szkodliwy, bo stwarza Polsce fałszywe poczucie bezpieczeństwa.

Rostowski: - Dlaczego?

Sikorski: - Bullshit kompletny. Skonfliktujemy się z Rosją, Niemcami, będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy, kompletni frajerzy."...

I co, nie miał Sikorski racji? Za co został odsądzony od czci i wiary. Przypomnę także, że to nie on był specjalistą od robienia łaski Amerykanom, a raczej oponentem takiej postawy.

Edytowane przez wiatrak

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Jaka przygotowywana teraz aktualna odpowiedz na Nowogrodzkiej jest

czy może na przemilczanie idziemy ,jeszcze nie dostałeś wskazówek ?

Jeszcze parę godzin nie minęło a egzekutywa propagandy już działa ;

Szefowa "Wiadomości" poucza innych dziennikarzy. Mówi, jak mają pisać o niedoszłym spotkaniu Obama-Duda

wspominałem wcześniej że Pis kombinuje jak tutaj zatuszowac super spotkanie przywódców i mamy już wstępniaki ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

stare "dobre " czasy sie przypominają

ciekaw jestem odpowiedzi tych co na Pis nie głosowali ( pana x)

a to wszystko przez tego Obamę i te Demokrację.....

"fachofcy z PRL-u" mają kolejną zagwozdkę

Ukryta Zawartość

Obama to zwykły łotr jak i większość innych "Prezydentów" USA, czasy służalczości się skończyły, USA wiele razy sprzedały nasz kraj, dla swoich interesów, naród Polski potrzebuje Prezydenta, który dba o interesy własne.

Dobra zmiana w Polsce tego wymaga, abyśmy wstali z kolan, USA to mocarstwo schodzące, ratujące się rozpaczliwie przed upadkiem na wzór tego w jaki upadła Europa.

Teraz ostoją normalności i wolności jesteśmy my, Polska, oraz te kraje jak Węgry czy inne w regionie, które na fundamencie chrześćjaństwa trwają w wartościach.

Wszelkie zmiany zawsze przebiegają boleśnie dla status quo.

Bunt prezydenta USA, który kończy kadencję, nie jest żadnym nadzwyczajnym wydarzeniem.

Nowy Prezydent jeśli będzie chciał coś znaczyć w Europie i tak jest skazany na współpracę z nami, albo da nam jakieś formy baz wojskowych, albo won niech spada do Afryki, dalej mieszać w kotle takim czy innym, a Rosja urośnie w siłę i wystawi USA odpowiedni rachunek za ewentualna pomoc w pokonaniu Chin, a być może obejdzie się bez takowego rachunku i sprzymierzy się z nimi przeciw USA ..?

USA jest skończone.

Miałeś chamie złoty róg

Potrzebował go to usadził przy sobie, teraz nie potrzebuje, to się nawet nie spotka, to potwarz dla dumnego narodu polskiego, to i tak nic w porównaniu z efektem końcowym II wojny światowej, w tamtym czasie dopiero USA doceniła Polaków jak należy, według zasług, z offsetu za F16 wywiązali się wzorowo, a więzienie dla terrorystów na naszej ziemi wynajęli za dolary w pudełku po butach dla Kwaśniewskiego/Millera..

To im odpowiada, taka Polska, rządzona przez sprzedawczyków, gdzie marionetki ustawią sobie wedle własnych potrzeb jak chcą.

Robienie dobrze USA za darmo się skończyło.

Rosja

Unia Europejska urośnie w siłę..

Tylko nie na pewno.

USA jest promotorem lewactwa, lewactwo jest obecnie wrogiem numer 1 porządku i pokoju światowego, wszędzie gdzie się przejawia i panoszy, doprowadza do katastrofy i upadku, gdyż do czynienia takich skutków jest powołane rozmyślnie do funkcjonowania, przez struktury, które pozostają poza jakąkolwiek kontrolą kogokolwiek.

po tym banie

Ban dobrze robi na samopoczucie, nie mam zleceń na pisanie tu, odpoczywam, sprostowałem tylko nadanie błędnego znaczenia odmowie spotkania Obamy z Duda.

Żegnam.

P.S.

Jeszcze niech ktoś, jakiś "inteligentny" user, napisze, że w Polsce trzeba wymienić rząd na bardziej pro-atlantycki czy pro-amerykański..

No czekam na taki wpis, ciekaw jestem jakie formacje miałyby go powołać do życia, - może PO czysto proniemiecka partia finansowana przez RFN, właśnie odsunięta od władzy za zbyt niebezpieczne dla USA stosunki niemiecko-rosyjskie....

Może Nowoczesna ?

Przykro mi, ale PSi /połączone siły PO N PSL / nie mają dostatecznego poparcia oraz nie są monolitem, posiadają wewnętrznie sprzeczne interesy oraz brak im dostatecznego poparcia społecznego, które ustawicznie wraz z dorastaniem kolejnych pokoleń Polaków będzie malało.

USA nie ma alternatywy.

Szkoda że zniesiono ban dla 747.

To nie był ban, to było skreślenie, nie wprowadzaj w błąd.

jesteś jakby nawąchany

Obserwuj sytuację, zastanów się też do jakiej Unii Europejskiej z jakimi nadziejami przystępowaliśmy a jaki jest jej dziś rzeczywisty kształt, oraz co ona powoduje, przepisy unijne blokują przedsiębiorczość, sprzyjają wielkim tego świata...a my..jakie mamy marki, korporacje...co nam sprzyja z tego co pochodzi od urzędników Brukseli...?

Jesteśmy w pułapce modrzew.

Jarosław Kaczyński to widzi i stara się tak ustawić nasz kraj aby tym razem ominęły nas niebezpieczeństwa, aby nie powtórzył się scenariusz 1939 r.

Ukryta Zawartość

Wkleiłem teks "Zaczęło się" Eski z salonu 24, tak destabilizuje się państwa, Europę...

Putin musi mieć uśmiech od ucha do ucha ...

jest gorzej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, pogorszyło się niektórym...

Najbardziej pogorszyło się Komorowskiemu, nie pogada już z Obamą o bigosie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żegnam.

Nie mogę tego rozszyfrować u ciebie.Żegnasz nas,czy się żegnasz?Ile można się żegnać?Co chwilę to i sam Papież się nie żegna.

Jesteśmy w pułapce modrzew.

Ty pisz za siebie,ja nie jestem w żadnej pułapce.

.

Najbardziej pogorszyło się Komorowskiemu, nie pogada już z Obamą o bigosie...

Na pewno o Komorowskiego Ci chodziło ? coś mi się widzi że się kolego rozpędziłeś za bardzo ?

Przypomnę Ci wydarzenia od czerwca ubiegłego roku funkcje p.o prezydenta sprawuje kto inny

fakt że jest prezydentem ale z tego co widzimy jednej ,jedynej to tak dla przypomnienia ......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty pisz za siebie

Wszystko już napisałem, za siebie, za Ciebie i za wszystkich innych, dokładnie tak samo jak od 6 lat, że Jarosław Kaczyński jest jedynym polskim politykiem....

Reszta to amatorzy.

Co mamy dziś ?

Kto rządzi?

Rozumiesz teraz słowo "żegnam", ono kończy dyskusję z osobą, która przedstawia tu publicznie własne myślenie życzeniowe zamiast analizy opartej na faktach.

Przypomnę Ci

Jest wojna, obietnice wyborcze schodzą na drugi plan w takim czasie.

Polska jest atakowana z wszystkich stron, pisałem to zanim mnie skreślono/zablokowano, oznaczyłem lewactwo USA jako wroga, znów wyszło na moje, znów się nie pomyliłem i tarot w proroctwach..

to tak dla przypomnienia

Proszę nauczyć się na pamięć, Polska jest potrzebna tylko nam Polakom, nikomu więcej, żadnemu Zachodowi, żadnemu USA, jako podległy bufor Rosji i jako przeciwwaga Chińczykom, do ich celów, nie naszych.

My możemy w być w pewnych okolicznościach potrzebni państwom regionu, lecz tylko w ograniczonym stopniu, gdyż jesteśmy wszyscy zbyt słabi.

To na dziś, natomiast przyszłość zawsze pozostaje otwarta i niepewna.

Jest zbyt dużo zmiennych aby prognozować długoterminowo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jesteśmy skazani na Chiny

Najpierw musielibyśmy mieć cokolwiek z nimi wspólnego.To mocarstwo na dziś a my?Ziobro i cała reszta a o Peło nawet nie wspomnę...donosiciele.

Wszystko już napisałem, za siebie, za Ciebie

Chodzi właśnie o to żebyś za mnie nie pisał.Umiem sam.

kod i nowoczesna jest takim cierniem

Nie są żadnym cierniem, są raczej politycznymi pasożytami i zakałami demokracji.

Kiedy sobie to uzmysłowisz pewnie będzie za późno na wyciąganie czegoś gorszego z twej szanownej przez innych podobnych i wzajemnie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

A może to jednak działania obecnych władz Polski do tego doprowadziły? Może blakken stwierdził, że nie ma sensu spotykać się z długopisem Prezesa?

(...)

Wszystkie polskie rządy po 1989 roku mają w tym swoją cegiełkę.

(...)

I co, nie miał Sikorski racji? Za co został odsądzony od czci i wiary. Przypomnę także, że to nie on był specjalistą od robienia łaski Amerykanom, a raczej oponentem takiej postawy.

Lepiej późno niż wcale, ale jego sprzeciw nie wynika, moim zdaniem z tego, że zrozumiał on do końca o co tak naprawdę w polityce zagranicznej chodzi. Raczej z tego, że uważał, iż USA są zbyt miękkie wobec Rosji. Do tego została urażona jego ambicja wpływowego gracza politycznego. Jak długo utrzymało się wypracowane z jego udziałem porozumienie z Janukowyczem? Uważasz, że padło bez przyzwolenia USA?

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Sytuacja jest trudna, nie będę koloryzował, lecz jest niezwykle dynamiczna, musimy być dzielni i walczyć, nikt niczego za darmo nam nie da, to już wiemy z historii, wszystko co istotne musimy wywalczyć sami, ciągle tkwimy w upiornym uścisku "wielkich", którzy robią tu co chcą, naszym kosztem, jeśli nie dadzą nam szans na rozwój to zginiemy, a na dziś nie dają, więc są wrogami, bez żadnych przymiotników, po prostu.

bez przyzwolenia USA

Ukryta Zawartość

Żenada

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie są żadnym cierniem, są raczej politycznymi pasożytami i zakałami demokracji.

Kiedy sobie to uzmysłowisz pewnie będzie za późno na wyciąganie czegoś gorszego z twej szanownej przez innych podobnych i wzajemnie.

Tylko na tyle Cię stać? Autentycznie zaczynam się o Ciebie martwić... Bierz przykład z bąbowca. Niestudzenie wypisuje te swoje manifesta, udaje że deszcz pada jak mu plują w twarz, po prostu walczy na niwie propagandy, stara się jak może. A Ty co?

Edytowane przez Adalbert95

Podziwiam Ciebie za Twój autentyczny wysiłek...nie tylko propagandowy ale to chyba nie miejsce ku temu.

Edytowane przez xniwax

plują w twarz

Nie ściemniaj, wszystko co przedstawiam się potwierdza, chcesz przedstawiać herezje, Twój problem, masz zbyt wiele czasu, chcesz go nadal marnować - Twoja wola.

P.S.II

Użycie przez tzw Zachód KOD-u przeciwko Jarosławowi Kaczyńskiemu jest aktem otwartej wrogości, musimy zdać sobie sprawę z faktu, że zostaliśmy zdradzeni kolejny raz.

Podobnie na przełomie lat 40/50 AK-owców reżimowa propaganda nazywała "zaplutymi karłami reakcji" i "zakałą w budowie socjalizmu, który przyniesie szczęście ludzkości".

KOD jest nadzieją demokracji.

po prostu walczy na niwie propagandy, stara się jak może.

Brygada sieciowa PiS.

za siebie, za Ciebie i za wszystkich innych

Bynajmniej. Piszesz wyłącznie za siebie.

z osobą, która przedstawia tu publicznie własne myślenie życzeniowe zamiast analizy opartej na faktach.

Czyli mówisz o sobie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.