Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Xniwax - z Twego ostatniego wpisu wnoszę, że postulat przestrzegania cywilizowanych zasad i eleganckich form dyskusji, jaki byłeś łaskaw podnieść - przynajmniej w stosunku do mojej skromnej osoby, nie tyczy ani dyskusji z innymi, ani nie obowiązuje Ciebie samego. Przyznam, że po raz kolejny dajesz dowody, że w pewnych kręgach politycznych których jesteś fanem, obowiązują podwójne standardy etyczne i moralne dla siebie i innych. Nie jest to naturalnie żadna niespodzianka, ale miałem naiwną nadzieję, że w imię własnych, nie cudzych interesów choć Ty będziesz stwarzał choć pozory, że tak nie jest i utożsamianie osoby popierającej aktualna władzę z buractwem, by nie nazwać tego pospolitym chamstwem, to błąd. Cóż, jak widać wśród "narodu" dominuje, zupełnie błędne zresztą przekonanie, że grubiaństwem, bezczelnością i bezzasadną butą można z "wykształciuchami" wygrać. Nie można, można tylko na samym początku wprawić tą feerią chamstwa w chwilowe osłupienie. Ale jak już się z tego stuporu otrząśnie jest pozamiatane.

Nigdy (autentycznie) nie wątpiłem i nie wątpię, że jesteś człowiek inteligentny. Nie mogę się więc nadziwić, że wchodzisz z własnej woli w buty prymitywnego propagandzisty stosującego równie niewyszukane metody, choć musisz sobie zdawać sprawę, że to działanie po prostu nie skuteczne. Nie masz przed sobą bezrozumnej tłuszczy więc czemu u licha zachowujesz się w taki sposób jak byś miał?

Edytowane przez Adalbert95

Nigdy (autentycznie) nie wątpiłem i nie wątpię, że jesteś człowiek inteligentny. Nie mogę się więc nadziwić, że wchodzisz z własnej woli w buty prymitywnego propagandzisty stosującego równie niewyszukane metody, choć musisz sobie zdawać sprawę, że to działanie po prostu nie skuteczne. Nie masz przed sobą bezrozumnej tłuszczy więc czemu u licha zachowujesz się w taki sposób jak byś miał?

Mnie też to zdumiewa, przy czym słowo "zdumiewa" wybrane jest nieprzypadkowo i z dłuższym namysłem.

Tak, jak słowa "upadek" i "degrengolada" których w stosunku do naszego Kolegi używałem.

Jestem Europejczykiem.

Nie masz przed sobą bezrozumnej tłuszczy

Nie mam jako i Ty.

propagandzisty stosującego równie niewyszukane metody

Szanuję wszelkich hipokrytów od dzisiaj..

obowiązują podwójne standardy etyczne i moralne

Fakt, obowiązują tutaj dość mocno.

Moralizujesz, a hipokryzja wylewa się na litrami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Hipokryzja która i Tobie nie jest obca - nawet wręcz przeciwnie, jest jedną z podstawowych metod prowadzenia agitacji czy propagandy. Bez niej nie ma tej propagandy. Czego oczekujesz? Że tylko "wasza" strona ma prawo jej używać, a przeciwnicy już nie? Oczekujesz, że przeciwnicy nie będą korzystać z całej palety wszelakich metod i chwytów? A na jakież to podstawie tego oczekujesz? To PiS w ostatnich kampaniach (skutecznych) podniósł swoją propagandę wyborczą na poziom w którym hipokryzja, kłamstwa, przeinaczenia i najzwyklejsze chamstwo stały się standardem, wręcz propagandową cnotą. Co gorsze stały się nie tylko metodą walki o władzę ale i władzy sprawowania. Jak możesz mieć pretensje do przeciwników politycznych, że po te same, tylko udoskonalone i podniesione na wyższy poziom intelektualny metody sięgają? Dlaczego mam choćby ja udawać, że nie potrafię stosować takich metod? Bo dla popierających obecną władzę to mocno niewygodne? Nigdy u nas debata polityczna to nie był Wersal, ale dopiero PiS sprowadził ja do poziomu magla. To i magiel ma. PiS założył, że w tym maglu będzie lepszy, bo ma większe doświadczenie, a tu niespodzianka. Inni też się w tym odnajdują, o dziwo nawet lepiej. Pretensje o magiel miej do swoich idoli politycznych, nie do przeciwników którzy narzuconą konwencję przyjęli i sobie w niej dobrze radzą.

Piszesz, że nie uważasz, że nie masz przed sobą bezrozumnej tłuszczy. To czemu robiąc swoją robotę propagandową używasz metod i sposobów takich jakbyś miał? Czemu nie strasz się stosować metody którą doskonale opisuje jedna z definicji dyplomacji : dyplomata to człowiek który potrafi powiedzieć spierniczaj w taki sposób by interlokutor poczuł przyjemny dreszcz podnieceni przed podróżą? Wszak sam doskonale wiesz, że nie przemawiając do głupków będzie to o niebo skuteczniejsze niż to spierniczaj. Spierniczaj będzie skuteczne tylko w stosunku do autentycznych głupków, bo innych metod nie zrozumieją. Ale autentycznych głupków jest znikomy procent, nic nie znaczący w polityce. Założenie, że inni są dużo głupsi i można stosować metody jak dla głupów to jeden z kardynalnych błędów jakie można w agitacji popełnić. Nigdy, ale to nigdy nie należy przemawiać jak do kretynów, nawet jeśli jest się pewnym że właśnie z kretynami ma się do czynienia. I nie chodzi wcale o dobór wyrafinowanego słownictwa czy wyszukanych figur retorycznych. Każdą myśl można wyrazić prostym, zrozumiałym językiem, ale nie odwołując się wprost do tego spierniczaj. Czemu więc trwasz w uporze i metody dającej szanse na powodzenie nie stosujesz, a upierasz się przy tej mało skutecznej?

Wiesz sam doskonale, że nie musisz przekonywać żelaznego elektoratu, masz przekonać do pozostania tych którzy zagłosowali na PiS ostatnio czy przyciągnąć nowych. Sam wiesz, że standardowe metody (spierniczaj) w tym wypadku nie działają, wszystkie wybory przez 8 lat supremacji PO tego dowiodły. Wiec czemu?

Czego oczekujesz? Oczekujesz, że przeciwnicy nie będą korzystać z całej palety wszelakich metod i chwytów?

Niczego nie oczekuję.

Dynda mi Twoje zdanie, spłycone do maksimum, przesiąknięte taką dozą hipokryzji i pogardy, że

w tym momencie nie ma to już kompletnie żadnego znaczenia. Nie pozostawia miejsca na żadną wymianę poglądów.

Jeśli koniecznie musisz mieć ostatnie zdanie to proszę bardzo.

Oddaje pole do popisu, choć to wątek nie o mnie lecz o tak znienawidzonym tutaj JK.

Przez niektórych nazwanym tutaj nawet "bydlakiem" czy też "gnojem".

Pozdrawiam Asterixa i życzę pogłębionej analizy własnych przywar zanim przerzuci je kolejny raz na adwersarza.

Podtrzymuję jednakże pewien epitet skoro sam zainteresowany to potwierdził, że jednak może być trafny.

To tyle i koniec.

PS

Pozdrawiam donosiciela (ten wie kim jest i po co to robi)

Edytowane przez xniwax

Uuu. Obraził się nam Xniwax. Nie spodziewałem się po Tobie postawy pensjonarki ale trudno.

Przeszkadza Ci udział w wątku w którym nienawidzą prezia? Dziwne, ze nie przeszkadzało Ci nader aktywne uczestnictwo w licznych wątkach gdzie jeszcze bardziej nienawidzono PO, Tuska, Komorowskiego. Łajać łatwo, bronić o wiele trudniej, ale że role się odwróciły to rejterada?

Nie, nie obraził się ;)

W żadnym razie, ma grubą skórę ale mało czasu.

Nie widzi tylko dalszego sensu Twoich wpisów w odpowiedzi na moje i pewnie na odwrót.

Czyli pat. Sznur się urwał i nie ma czego już przeciągać.

Edytowane przez xniwax

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie taka ta Unia straszna jak ja malują. Tym razem tatuje nasze kieszenie przed "uspolecznianiem strat spowodowanych dobra zmianą w tv"

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Opłata audiowizualna i pobieranie jej przy rachunkach za prąd to pomyśl z 2014 roku.

Pomysł Zdrojewskiego.

Ukryta Zawartość

PiS kontynuuje ten pomysł i zakończy prawdopodobnie z takim samym skutkiem co i POPSL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Polska wygrała, Jarosław Kaczyński jest zapewne zadowolony z tego wyniku.

48e59971d8454d978dd561534cd26a9d.jpeg

To zwycięstwo jest historyczne, Prezydentem i Premierem są osoby delegowane przez szefa PiS.

Zawodnicy stanęli na wysokości zadania, szczególnie dobrze zagrał Błaszczykowski.

Dajcie spokój. Poziom absurdu wpisu bąbowca łączącego wygranie meczu w piłce kopanej z tym, że to jakoby sukces prezia i PIS jest taki, że nie ma sensu się do tego odnosić. Jak chce z siebie robić kretyna - niech robi. Samodzielnie. Nie trzeba i nie musimy mu w tym pomagać. "Sam z siebie" jest w tym wystarczająco dobry i przekonujący.

Edytowane przez Adalbert95

Boniek chyba jednak chce być wciąż szefem PZPN, ciekawe jak zamierzałby to zrobić nie mając wyników ???

sukces prezia

Polska była na 16 miejscu w rankingu FIFA kiedy poprzednio rządził Jarosław Kaczyński, sprawdź sobie wyniki za rządów PO i nie kompromituj się już więcej tu Koleś.

Postawionego im przez kogo

Zawodnicy sami z siebie inaczej podchodzą do gry, kiedy istnieje cel, dla którego warto się poświęcić, kiedy rządziło PO PSL słowo poświęcenie nie istniało w słowniku, robić coś dla karier "działaczy" ???

Zastanów się nad sobą nieco Top.

nie skomentuję

Żal teraz, rządzi szef PiS i piłkarze wygrywają jeszcze historycznie, pierwszy raz na Euro, cóż macie pecha..

kiedy istnieje cel, dla którego warto się poświęcić

Poświęć się dla celu, dla którego warto się poświęcić - i zniknij z Bocznicy.

Po co się kompromitujecie tu z tymi swoimi treściami mającymi pogrążyć Jarosława Kaczyńskiego i wynieść do władzy to co właśnie z trudem i wysiłkiem odrzucono ???

Jak prymitywny sposób myślenia musi mieć osoba, która uważa że taki zamysł ma jakiekolwiek szanse powodzenia, przecież nikt tu do Was nie pisze, z prostego powodu, kompletnej straty czasu, na dywagacje z rodzaju tych, jakie Was tu zajmują.

Piszecie na temat nic nie znaczących bzdetów, nikogo nie obchodzących.

Nie umiecie czytać sondaży, wyciągać wniosków, nie widzicie kim są ludzie do których poparcia nawołujecie, zapomnieliście co wyrabiali kiedy byli u władzy, tak szybko, czy może Wam to nie przeszkadzało, co robili, albo jeszcze im kibicowaliście..?

Poszukajcie sobie czegoś, jakiegoś zajęcia.

nie skomentuję

Ukryta Zawartość

To skomentuj chociaż to...

Ukryta Zawartość

Bronił Szczęsny ?

Bronił.

Radził wystawić go Jarosław Kaczyński ?

Radził..

Tyle wiecie ile zjecie...

Docenił A Milika ?

Docenił.

KTO STRZELIŁ BRAMKĘ, DO JASNEJ CH..RY ?

Arkadiusz Milik. !!!

Poziom absurdu wpisu bąbowca

Teraz oceń poziom absurdu, potrafisz przyznać się do błędu ???

Ukryta Zawartość

Listkiewicz............odpuść sobie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Międzynarodowa Federacja Dziennikarzy wyraża swój sprzeciw przeciwko pislamizacji mediów w naszym kraju.

http://natemat.pl/182295,miedzynarodowa-federacja-dziennikarzy-apeluje-o-polozenie-kresu-polityce-pis-repolonizacja-dotknie-media-prywatne

,,Polityka Prawa i Sprawiedliwości dotycząca mediów jest według Międzynarodowej Federacji Dziennikarzy (FIJ) sprzeczna z Europejską Konwencją Praw Człowieka.''

Jak zauważyłem jednym którzy tam występują jest Andrzej Jaworski...

tak się składa że jak jest i zaczyna mówić o finansach to sobie przypominam jak zarządzał w Gdańsku stocznią

Ukryta Zawartość

czyli jak

Jak PiS i "Solidarność" Stocznię Gdańską ratowały

Ukryta Zawartość

tutaj można poczytać o ratowniku stoczni

"Etnolog Jaworski zaczął swoje urzędowanie od przyznania sobie pensji w wys. 35 tys. miesięcznie co było o 10 tys. więcej niż miał jego poprzednik."

i to w czasie kiedy stocznia padała...

13227078_879875425475449_3808674752523663857_n.png

.jest tam więcej rodzynków

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w Gdańsku

W USA zginęło 50 osób zastrzelonych przez opętanego przez demona frustrata, proszę o powściągliwość i zachowanie proporcji, A Merkel podobnych pozapraszała do Europy, Wy, lewacy chcieliście też widzieć ich w Polsce, w obozach..

Proszę już przestać uprawiać na forum dezinformację.

e736328806754589938c33c8f64fc961.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W USA zginęło 50 osób zastrzelonych przez opętanego przez demona frustrata, proszę o powściągliwość i zachowanie proporcji

0ce88c81fa26bc7c56c70f5b697b5454.jpg

No comments.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

no to Becia straSzydło się popisała. ale co tu wymagać od kobiety o mentalności wójta.

Czasami lepiej mieć mentalność wójta, niż RPO: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rpo-po-ataku-w-usa-rosnaca-skala-nienawisci-takze-w-polsce/99tth5

Pana Adama Bodnara najwyraźniej po...ło z tą poprawnością. Jak można porównywać islamski terroryzm w USA ze sztucznie rozdmuchiwaną honmofobią w Polsce.

Rozdmuchiwaniu nienawiści anty islamskiej służy nawet tu kilka wątków. Kto też tutaj, sieje nienawiść anty ukraińską sam wiesz najlepiej. Uderz w stół...

Niebezpiecznie zidiociał ten Bodnar.

W ogóle dziwi kierowanie przez salon skutków własnych błędów w całkiem inną stronę

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.