Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

No i??? Dla kogo przykrość?

A jak myślisz?

Przy takich pytaniach czuję się jakbym przebywał w przedszkolu ale rozumiem, każdy powód do zaczepki jest dobry.

A lajjki lecą.:)

Może dla ciebie przykrość bo odebrałem ci wierszówkę.

Godzinę temu, jar1 napisał:

Wczoraj to przeczytałem. Jak dla mnie, to dość kuriozalna informacja. Fakturę przecież można sobie zrobić i wydrukować na każdym pc.

Jeśli firma, to ma jakiś system, i trudno sobie wyobrazić, by uzyła do tego systemu pirackiego. 

To się kupy nie trzyma.

Może się okaże, że GW używa systemu Comarch? ;)

Oj tam, Hołdysa chyba też kiedyś trafili na piracie.:)

A jakby się okazało, że excela do zrobienia faktury też mają pirackiego.

Młoda firma to i oszczędności szuka.;)

4 minuty temu, jar1 napisał:

Nie było lajków. Tak, na marginesie.

To jeszcze będą.:) mogę zalajkować:)

Edytowane przez jezz
3 minuty temu, toptwenty napisał:

Zaraz bubusia zalajkuje i będą. 

Jara474 zalajkuje?

Jezu, ty naprawdę nie wiesz co czytasz i piszesz.:)

Teraz, jezz napisał:

Jara474 zalajkuje?

Jezu, ty naprawdę nie wiesz co czytasz i piszesz.:)

Oj tam, Ty nie znasz bubusi.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Oj tam, my też, ale mamy na Ciebie sposób.

A nie mówiłem, że działacie stadnie.

Fajnie, że to potwierdziłeś.:)

18 minut temu, jezz napisał:

A jak myślisz?

Przy takich pytaniach czuję się jakbym przebywał w przedszkolu ale rozumiem, każdy powód do zaczepki jest dobry.

A lajjki lecą.:)

Może dla ciebie przykrość bo odebrałem ci wierszówkę.

Nie rozumiem tych twoich dziecinnych zaczepek, może już z tego wyrosłem i nie łapię tej atmosfery, z góry przepraszam.

Natomiast co do faktury - interesujące jest śledztwo przeprowadzone przez Polską Agencję Prasową, chyba pierwsze w jej historii. Problem w tym, że faktura mogła fizycznie powstać w biurze księgowym obsługującym Nuneaton. A nawet gdyby program był piracki (w co wątpię bo znam ten program) to w żaden sposób nie wpływa na realność faktury.

Jestem Europejczykiem.

A tu mamy pisowskiego geniusza, co własnej flagi nie ogarnia. Kiedy sobie myslałem już, że szczyt kretyństwa został osiągnięty juz na wieki wieków przez niejakiego suskiego i bardziej się zbłaźnić nie da, saryjusz wolski zamachał nagle z góry.... ;-)

51440699_2269589966406524_14122039729822

Edytowane przez trebliG
29 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie rozumiem tych twoich dziecinnych zaczepek,

Ciągłe pisanie o moich zaczepkach to chyba nie jest ten sposób na mnie, o którym pisał top20?

Czytasz swoje posty i kolegów? A teraz możesz sobie to ciągnąć ale beze mnie.

Ja stałem się kolekcjonerem postów.

4 minuty temu, trebliG napisał:

tu mamy pisowskiego geniusza, co własnej flagi nie ogarnia. Kiedy sobie myslałem już, że szczyt kretyństwa został osiągnięty juz na wieki wieków przez niejakiego suskiego i bardziej się zbłaźnić nie da, saryjusz wolski zamachał nagle z góry.... ;

Oj tam najważniejsze, że ma krzyż.

3 minuty temu, jezz napisał:

Ciągłe pisanie o moich zaczepkach to chyba nie jest ten sposób na mnie, o którym pisał top20?

Czytasz swoje posty i kolegów? A teraz możesz sobie to ciągnąć ale beze mnie.

Ja stałem się kolekcjonerem postów.

Ustalmy coś:

- pojawił się mój wpis

- ty komentujesz go w dziwny sposób

- ja pytam o co chodzi

- ty odpowiadasz jeszcze dziwniej.

Pytanie pomocnicze - w takim razie po cholerę komentujesz moje posty???

I uwaga - mimo szczerych chęci nie zauważyłem ani kawałka zdania na temat. Do siebie miej pretensje.

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, jezz napisał:

Ja stałem się kolekcjonerem postów

To coś jak kolekcjonowanie kup, dość dołujące i śmierdzące zajęcie.:)

Chyba lepiej włączać sobie opcję  ignorowania...

Edytowane przez jar1
37 minut temu, jar1 napisał:

Dużych systemów się nie piratuje, bo to nie ma sensu.

Comarch Optima to nie jest duży system. To raczej system średni i z tego co słyszałem od księgowej ukierunkowany raczej na biura rachunkowe ze względu na specyficzny sposób księgowania. Ale Optima jest zabezpieczona kluczem HASP który jest jednym z lepszych na rynku, więc piracenie akurat Optimy byłoby dziwnym pomysłem.

Jestem Europejczykiem.

35 minut temu, jar1 napisał:

To o coś jak kolekcjonowanie kup, dość dołujące i śmierdzące zajęcie.:)

Ale do każdej wkłada sztandar biało-czerwony.

Godzinę temu, jar1 napisał:

To coś jak kolekcjonowanie kup, dość dołujące i śmierdzące zajęcie.:)

Ale to zawsze może się przydać. 

Jest takie powiedzenie, nie znasz dnia ani godziny.:)

Ustalmy coś,

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

- pojawił się mój wpis

- ty komentujesz go w dziwny sposób

Chyba taka była kolejność.

A teraz tak jak napisąłem wcześniej, te gierki uprawiaj sam.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Pytanie pomocnicze - w takim razie po cholerę komentujesz moje posty???

Chyba ty moje. Taka była kolejność. Jak ci się nie podoba możesz nie komentowac . Proste jak drut.

Edytowane przez jezz
7 godzin temu, HQ150 napisał:

Kolejny agent SB który mało że im jakoś nie przeszkadzał .

,,Kazimierz Kujda, wieloletni szef związanej z partią spółki Srebrna, przyznał w czwartek wieczorem, że był w latach 80. agentem Służby Bezpieczeństwa. Wydała go własna partia, czyli PiS, odtajniając teczki bezpieki z tzw. zbioru zastrzeżonego ("zetki").

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oj tam oj tam.  Zaraz się okaże, że współpracował ale się nie zaciągał.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Podczas wywiadu w TokFM Zybertowicz zapytany o jego doktorat z Marksa i komunistyczny tytuł profesora.

fa6d14a815fa2935d80586797c4a68eb.jpg

4 minuty temu, Zbig napisał:

Oj tam oj tam.  Zaraz się okaże, że współpracował ale się nie zaciągał.

Mówisz, masz. Co prawda na innym przykładzie ale zasada taka jak piszesz.

Edytowane przez HQ150

Rozmowę trzeba usłyszeć bo jaja są jak melony. Pani Redaktor pięknie Zybertowicza przyszpiliła.

Jestem Europejczykiem.

45 minut temu, toptwenty napisał:

Ale do każdej wkłada sztandar biało-czerwony.

"

"Przestań kłamać. Sam atakujesz od pierwszego wpisu na Bocznicy. 

Śledzę każde Twoje słowo i każde Twoje kłamstwo natychmiast wypunktuję."

Już poćwiczyłeś jak się pisze słowo przepraszam?

Czy mogliby Koledzy wyp... (wypisać się) ze swoimi osobistymi problemami z tego wątku? Grzecznie proszę!

Jestem Europejczykiem.

d laczego dopiero dziś okazało się, że Kazimierz Kujda, szef Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska był agentem SB? Winny jest dziwny przypadek. Kujda zajął jedyne tak wysokie stanowisko w państwie, które jest... wyłączone z lustracji. A ustawę lustracyjną tworzyli i nowelizowali politycy PiS.

Ustawę lustracyjną przyjęto w 2006 roku, za czasu pierwszych rządów PiS. Potem była nowelizowana. Ustawa wprowadziła obowiązek lustracji przy ubieganiu się o pełnienie funkcji publicznych. Jednak, na co zwróciła uwagę "Gazeta Wyborcza", nie dotyczy on wszystkich. Z lustracji wyłączony jest właśnie szef Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska.                                                                                                                                                      d             dlaczego dopiero dziś okazało się, że Kazimierz Kujda, szef Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska był agentem SB? Winny jest dziwny przypadek. Kujda zajął jedyne tak wysokie stanowisko w państwie, które jest... wyłączone z lustracji. A ustawę lustracyjną tworzyli i nowelizowali politycy PiS.

Ustawę lustracyjną przyjęto w 2006 roku, za czasu pierwszych rządów PiS. Potem była nowelizowana. Ustawa wprowadziła obowiązek lustracji przy ubieganiu się o pełnienie funkcji publicznych. Jednak, na co zwróciła uwagę "Gazeta Wyborcza", nie dotyczy on wszystkich. Z lustracji wyłączony jest właśnie szef Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska.

mam juz ku..a dosc tego waszego silnika

Ukryta Zawartość

obraz.png

obraz.png

obraz.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

Z tą faktura od spółki Nuneaton to może być całkiem ciekawy temat ;)

"Henryk Zimermmann, członek zarządu spółki Nuneaton, spółki która miała realizować inwestycję na działce przy ul. Srebrnej 6, należącej do spółki Srebrna. Jak się okazuje Pan Zimermmann zasiada w radach nadzorczych co najmniej kilkuset spółek. Sieć powiązań Pana Zimmermanna jest doprawdy imponująca

...Kim jest Pan Zimermmann? Jedyne szersze informacje można wyczytać na Jego profilu linkedIn gdzie wskazuje że prowadzi spółkę, która zajmuje się dokładnie tworzeniem i zarządzaniem spółkami"

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

17 minut temu, jar1 napisał:

Z tą faktura od spółki Nuneaton to może być całkiem ciekawy temat ;)

"Henryk Zimermmann, członek zarządu spółki Nuneaton, spółki która miała realizować inwestycję na działce przy ul. Srebrnej 6, należącej do spółki Srebrna. Jak się okazuje Pan Zimermmann zasiada w radach nadzorczych co najmniej kilkuset spółek. Sieć powiązań Pana Zimmermanna jest doprawdy imponująca

...Kim jest Pan Zimermmann? Jedyne szersze informacje można wyczytać na Jego profilu linkedIn gdzie wskazuje że prowadzi spółkę, która zajmuje się dokładnie tworzeniem i zarządzaniem spółkami"

To akurat żadna tajemnica, jest to wiedza powszechnie dostępna. Jak sam piszesz facet ma taki zawód "prowadzi spółkę, która zajmuje się dokładnie tworzeniem i zarządzaniem spółkami".

Natomiast o wiele ciekawsze są przepływy finansowe ze spółki Srebrna.

Dla celów budowy pracowała kancelaria Baker McKenzie Polska. Ona wystawiała faktury na Baker McKenzie Austria. Ci wystawiali faktury na jakąś spółkę Areion, a ci dopiero na Nunateon.

No i gdy Nunateon wraca z fakturą do spółki Srebrna ci udają, że nie wiedzą o co chodzi. Przy czym Kaczyński bojąc się międzynarodowej Kancelarii akurat Baker McKenzie chce zapłacić, a reszcie już nie. Ciekawe jakim cudem chce to zrobić, skoro te wszystkie faktury w łańcuszku o którym mówię już poszły.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Ciąg dalszy struktury Kryształu.

Ukryta Zawartość

Dochodzi "Jego Basia kochana" - niech założą Trio Egzotyczne: Kujda, Zimmerman i Basia z Prezesem w roli impresaria.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, toptwenty napisał:

ochodzi "Jego Basia kochana" - niech założą Trio Egzotyczne: Kujda, Zimmerman i Basia z Prezesem w roli impresaria

a jak TO powiazac z maciarewiczem i reszta kryze, piotrowicz etc?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.