Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, arkadowski napisał:

Ruś, Litwa

Litwa się bez Polski nie obroni.

Ruś...to zbyt długa historia, ale wynik opowiadania ten sam, każde mocarstwo posiada strefy buforowe, zapewniające konieczny dystans do wroga aby czuć się bezpiecznie, nie wiem z jakiego powodu Polska nie miałaby być bezpieczna.

Czy Canada jest w stanie zagrozić USA, albo Mexyk. czy Brazylia, - właśnie tam CIA posadziło sobie na fotelu prezydenta swojego człowieka ..

13 minut temu, 747 napisał:

Wynika z nich to, że musimy my wszyscy uczynić się silny jako naród, zamiast walczyć z sobą na pożytek naszych wrogów,

Wystarczy! Przecież TAK SAMO mówi PiS! Takie górnolotne pierdolamento popierasz? Żeby być razem z kłamcami i krętaczami? 

Najmądrzejszym starasz się być, a tak Cię robią w konia.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

6 minut temu, arkadowski napisał:

Pytam co za plany.

Możemy mieć tu nieproszonych gości w regionie, może to się wiązać z zmianą niektórych granic, oczywiście to nie stanie się z dnia na dzień..

Wszystko jest płynne, uwarunkowane od zachowań innych podmiotów.

Na ten moment mamy poważny konflikt w rodzinie, czy rząd ma być światowy, globalny, czy mają jednak pozostać państwa narodowe.

Do tego dochodzą konflikty lokalne.

Jest jeszcze taka mrzonka jak depopulacja, są problemy związane z płodnością/jej brakiem dotyczące ras /zanika rasa białego człowieka /.

Widze, ze opozycja totalna dostala szalu macicy.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

IZABELA PEK

Durny elektoracie, ja ci od roku staram się pokazać jak boli doświadczenie, gdy dociera świadomość, że zostałeś wydymany przez kogoś kto ci bliski, ale widać każdy musi poczuć na własnej dupie.
Ja nie wiem drogi wyborco PiSu, że do ciebie nie dociera, jak na przykładzie też MOIM ( a jestem nie politykiem, a z zewnątrz) widzisz, że struktura partii PiSu jest strukturą mafijną i niszczy kolejno każdego, kto wejdzie jej w paradę.

Twitter.com

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

1 minutę temu, bubusia napisał:

To Twój "argument" wieczoru?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, arkadowski napisał:

Też czekam... ale skończy się jak zawsze - poczekają na przejście nowych postów na nową stronę i udawanie, że pytania nie było.

A koledze o co chodzi, wrzuca kolega stek pier**l i wymaga podpowiedzi. Ludzie maja tez inne zajecia.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 minut temu, bubusia napisał:

opozycja totalna dostala szalu macicy.

Bardziej rozwala opozycję jej niemoc i bzdurne pomysły (odwołanie Ziobry).

To jest parodia, jak gościa mogli postawić przed TS to nie było nikogo. Dziś drą się o odwołanie Ziobry :)

To jest szopka.

2 minuty temu, bubusia napisał:

Ludzie maja tez inne zajecia.

Wody lanie - też zadanie. I co tu pisać, jak prawda krzyczy prosto w oczy :) 

Niestety nagle cisza... mnogość zadań odbiera zdolność do odpowiedzi. Ech te życie, goni ciągle.

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

1 minutę temu, bubusia napisał:

A koledze o co chodzi, wrzuca kolega stek pier**l i wymaga podpowiedzi. Ludzie maja tez inne zajecia.

Wymień choć jedną,

3 minuty temu, arkadowski napisał:

Bardziej rozwala opozycję jej niemoc i bzdurne pomysły (odwołanie Ziobry).

To jest parodia, jak gościa mogli postawić przed TS to nie było nikogo. Dziś drą się o odwołanie Ziobry :)

To jest szopka.

Wody lanie - też zadanie. I co tu pisać, jak prawda krzyczy prosto w oczy :)

Jaka prawda, masz na mysli te podpunkty, dziwie sie, ze chce ci sie to produkowac.

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Wymień choć jedną,

Nie przeszkadzaj proszę, napisał kolega wyraźnie - ma inne zajęcia. Te kilkadziesiąt punktów dowodów na rozwalanie państwa przez PiS nic nie znaczy, są ważniejsze zajęcia :)

Bóg, honor, ojczyzna...

Nie przeszkadzaj proszę, napisał kolega wyraźnie - ma inne zajęcia. Te kilkadziesiąt punktów dowodów na rozwalanie państwa przez PiS nic nie znaczy, są ważniejsze zajęcia :)

Bóg, honor, ojczyzna...

Jakich dowodow, o czym ty piszesz

I jaki honor, ojczyzna, o czym Ty piszesz

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

TAK SAMO mówi PiS!

Dobrze napisałeś, trafiłeś w samo sedno problemu Kolego, - PiS mówi..

A nie robi.

Taki mały drobiazg, taka wydawałoby się niewielka różnica..

PiS na górnolotnych hasłach wygrał wybory przy wsparciu taśm od kelnerów.

Tu jest cały problem.

Nie ma żadnej cudownej, odkrywczej recepty, rozumiem rozczarowanie, że trzeba robić to czy tamto, jednak właśnie tak trzeba się obecnie zachować.

W dziejach 100 lat to prawie nic, jeśli chcemy za 100 lat by Polska istniała, musimy przede wszystkim być, musimy posiadać substancję narodu, połączoną wspólnymi wartościami - jakby to banalnie nie brzmiało, niestety.

Dlatego błędem nie jest chęć budowy wieżowców, lecz to że nie powstały, że nie generują zysków.

Nie jest źle kiedy sąsiad ma lepszy samochód, lecz kiedy jest za mało sąsiadów z lepszymi samochodami, gdyż wtedy państwo jest biedne i nie ma środków na inwestycje.

Nie przeszkadzaj proszę, napisał kolega wyraźnie - ma inne zajęcia

Lecz, jak każdy żołnierz PiS, MUSI napisać choćby, że wszystkie zarzuty, to bzdury i urojenia. Że Prezes jest kryształem chodzącym:)

4 minuty temu, 747 napisał:

Dobrze napisałeś, trafiłeś w samo sedno problemu Kolego, - PiS mówi..

A nie robi.

Wiec jak PiS zniknie, jak znikną obojętnie jakie świnie przy korycie, wówczas Twoje dywagacje o zjednoczeniu narodu, być może będą miały jakiś sens. Póki co, daruj sobie te wywody.

14 minut temu, bubusia napisał:

opozycja totalna

Opozycja uważa, że istnieje jakiś cudowny środek na wszelkie polskie bolączki i problemy i to ona jest w jego posiadaniu.

To już było, to już przerabialiśmy z całą opozycją kiedy nie była opozycją tylko rządziła.

Słyszeliśmy wtedy - jak Wam się coś nie podoba, to wygrajcie sobie wybory, wtedy będziecie rządzić.

To wygrali i rządzą.

Nie wiem w czym problem mają obecnie ci, którzy tak wtedy mówili.

.........

Nie no, nalezy stwierdzic jasno, ze wolne niedziele to zabojstwo dla ludzi:)

8. Wolne niedziele to farsa i zabójstwo dla handlu oraz ludzi

:)

16. Rolnictwo - porażka

To tez dowod niezbity, do tej pory rolnictwo bylo sukcesem, teraz stalo sie porazka

Potem cos o lozach, sadach, 500 plusach itd itp, same dowody.

Wczesniej przecie tyle lozy bylo, sady chodzily jak w zegarku, a 500 plus to tylko Pis chce.

To jest dopiero merytoryka i w ch.... dowodow.

Edytowane przez bubusia

12 minut temu, 747 napisał:

To wygrali i rządzą.

Nie wiem w czym problem mają obecnie ci, którzy tak wtedy mówili.

Czy udajesz, czy na prawdę tak masz?

12 minut temu, bubusia napisał:

16. Rolnictwo - porażka

To tez dowod niezbity, do tej pory rolnictwo bylo sukcesem, teraz stalo sie porazka

Typowo po PiSowsku. Ciągle i nieprzerwanie wskazywać, jak to źle było kiedyś . A teraz? Wszędzie SUKCES! W rolnictwie też. Ciemny lud to kupi przecież. Ci z forum też uwierzą...

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Bardziej rozwala opozycję jej niemoc i bzdurne pomysły (odwołanie Ziobry).To jest parodia, jak gościa mogli postawić przed TS to nie było nikogo. Dziś drą się o odwołanie Ziobry :)

To jest szopka.

J.K.: Dlaczego Ziobro i Kamiński nie stanęli przed Trybunałem Stanu? Ziobro drwił: „Co to za władza, która nawet nie potrafi odebrać mi immunitetu”. To była świadoma decyzja?

– Nie chcę tego konkretnego głosowania komentować, bo już byłem w Brukseli. Jednak na początku kadencji nie byłem zwolennikiem ich sądzenia. Jeśli chodzi o twarde sprawy, takie jak śmierć Blidy i postępowanie wobec Leppera, to nie był potrzebny Trybunał. Do wyjaśniania zabrała się prokuratura – przypomnę – niezależna od rządu. Nie chciałem, żeby Tusk z Schetyną ustalali wynik śledztwa wobec pisowskich aparatczyków. A efekt tych śledztw był, jaki był. Oni byli paskudni, mówili i robili straszne rzeczy, ale prokuratura nie dopatrzyła się rażącego naruszenia prawa. To niepopularne, ale nie jestem w stanie zaakceptować takiej mentalności, że jak zdobędziemy władzę, to im dowalimy. Jeśli jest przestępstwo – powinni być ukarani, ale nie dlatego, że ich nie lubimy. Nie wyobrażam sobie, że prokuratura może mi być podległa, że biorę na dywanik prokuratora generalnego i pytam: gdzie są te papiery na Ziobrę i Kaczyńskiego? Sugerowanie, że zabrakło woli politycznej, oznacza oczekiwanie, że jako premier mam ich dopaść za wszelką cenę.

J.K.: Oni nie mają takich wahań i ciągają cię po prokuraturach i komisji Amber Gold.

– I tym się od nich różnię.

A.M.: Jest teza, że na tyle nie chciałeś, żeby ich sądzili, że spowodowałeś, że nie było większości przy głosowaniu nad uchyleniem immunitetu.

– Nie, z tym konkretnym głosowaniem nie miałem nic wspólnego, ale wcześniej byłem temu przeciwny.

http://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,24146735,donald-tusk-opowiada-michnik-i-kurski-pytaja-o-polskie-sto.html

8 minut temu, zukzukzuk napisał:

Czy udajesz, czy na prawdę tak masz?

Typowo po PiSowsku. Ciągle i nieprzerwanie wskazywać, jak to źle było kiedyś . A teraz? Wszędzie SUKCES! W rolnictwie też. Ciemny lud to kupi przecież. Ci z forum też uwierzą...

Tu typowo po Powskolamersku, czyli zle jak nigdy. Przywrocic Powcow, bedzie znowu dobrze, znowu bedzie sukces na calej linii.

Zeby bylo tak jak bylo.

Edytowane przez bubusia

49 minut temu, bubusia napisał:

Piszesz o 747?

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, bubusia napisał:

Tu typowo po Powskolamersku, czyli zle jak nigdy. Przywrocic Powcow, bedzie znowu dobrze, znowu bedzie sukces na calej linii.

Zeby bylo tak jak bylo

Typowa gadka każdego zwolennika będących aktualnie przy korycie. W którym rzędzie jesteś, że ich tak bronisz?

6 minut temu, zukzukzuk napisał:

Typowa gadka każdego zwolennika będących aktualnie przy korycie. W którym rzędzie jesteś, że ich tak bronisz?

Typowa gadka zerojedynkowca, jak nie z nami, to przeciwko nam.

No coz, tak jak pisalem wielokrotnie, tak teraz koduja.

Edytowane przez bubusia

6 minut temu, bubusia napisał:

Typowa gadka zerojedynkowca, jak nie z nami, to przeciwko nam.

Bubusia ale to jest od lat hasło głoszone przez J. Kaczyńskiego. To żeś popłynął :))

Od lat 90 Kaczyński walczy z mitycznym układem... samemu ten układ tworząc. No bądzmy poważni i nie rób z siebie hipokryty.

Bubusia ale to jest od lat hasło głoszone przez J. Kaczyńskiego. To żeś popłynął :))

O ile wiem, to haslo pochodzi z komuny.

3 minuty temu, bubusia napisał:

O ile wiem, to haslo pochodzi z komuny.

A teraz sprawa Srebrnej, wież i kasy z banku oraz słowa Kaczyńskiego:

"W ramach tego układu nie jest istotne, kto jest lepszy na rynku w sensie konkurencji, tylko kto ma dostęp do władzy, do systemu bankowego"

"My chcemy konkurencji, bo zdrowa konkurencja jest istotą demokracji. Kto chce ją likwidować, ten po prostu chce zlikwidować demokrację "

Jarosław Kaczyński.

A teraz przypomnijmy sobie co mowił Kaczyński o kredycie z Banku "jak wygramy wybory - będzie kredyt"...

Dedykuję cytat wszystkim z PiS

" Tylko kompletni idioci mogą kochać władze, ktora wszystkich uwaza za idiotow."

- Jaroslav Hasek 

Lepiej zaproponuj sensowna alternatywe dla Kaczora, tylko nie Powcow.

Jest tam cos innego?

Zabawna jest ta wasza nienawisc do Kaczora, ktora, tak naprawde, w realnym wymiarze, jest uwielbieniem dla Schetyny.

Czy wy wszyscy jestescie wyborcami PO. No prosze, muls, arkadowski plus paru innych, czy jestescie wyborcami PO?

Edytowane przez bubusia

Lepiej zaproponuj sensowna alternatywe dla Kaczora, tylko nie Powcow.

Jest tam cos innego?

Ściemniasz. Przecież, dla Ciebie nie ma alternatywy. Jest i będzie, tylko umiłowane słońce narodu:)

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

Ściemniasz. Przecież, dla Ciebie nie ma alternatywy. Jest i będzie, tylko umiłowane słońce narodu:)

Ty tez nie sciemniaj, tylko przyznaj sie, ze jestes za Schetyna i PO

Wiekszosc  z was dostala po dupie w trakcie ostatnich wyborow, i teraz wylewacie swoje frustracje. Nie wygral wasz, tylko nie wasz. Opozycja, nie majac nic konstruktywnego do zaoferowania, korzysta z tego sfrustrowania i nakreca was ala clockwork orange w jednym kierunku. A to, ze po drugiej stronie nie brakuje idiotow typu Jurgiel, ulatwia im tylko zadanie.

I tyle, nic wiecej

Edytowane przez bubusia

Ty tez nie sciemniaj, tylko przyznaj sie, ze jestes za Schetyna i PO

Się mylisz Kochany. Zły byłem, wręcz wku....y, jak Tusk uciekał do Brukseli. Tyle, że w najczarniejszych snach nie przypuszczałem, że przyszłość może być o wiele gorsza.

Jak to bywa w życiu, Kochany:) 

Jeśli dziś ktoś mnie zapyta - co nowego, dobrego słychać? Odpowiem - niech lepiej NIC nowego się nie dzieje. Okazuje się bowiem, że stara bieda była najlepsza! Tak samo w polityce...

Wam juz nie zalezy na alternatywie, sensownym programie, konkretnej zmianie, wam zalezy na odsunieciu Kaczora, to bedzie jedyne lekarstwo na frustracje, ktorej nabawiliscie sie w poprzednich wyborach. To, z kolei, swietnie pasuje poprzednikom. Moga, nic nie proponujac, bazujac na frustracji, ponownie dopchac sie do zloba. Proste.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.