Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, slawek.xm napisał:

„Piłsudski i Kaczyński pasują do siebie: obaj są demokratami rozczarowanymi do demokracji” – pisze Gnauck. Obaj – kontynuuje niemiecki dziennikarz – przyczynili się, jeden w 1918, drugi "w skromniejszym stopniu" w 1989 roku, do przywrócenia po okresie obcego panowania parlamentarnej demokracji. Obaj doszli wkrótce do wniosku, że nowa rzeczywistość pełna jest deformacji na taką skalę, że tylko „mocne uderzenie” może skierować państwo na właściwe tory."

Jak Ci nie wstyd wklejac materiały gloryfikujące prezesa, porównujące go do znanych bohaterów Polski, nie widzisz ,że przyczyniasz się do wzrostu poparcia dla pis?

Takie peany w niemieckiej prasie na cześć Jarka dziwią i zmuszją do refleksji ...

Naprawdę nie mozesz juz zdobyc się na krytyke Kaczyńskiego zmieniłes poglady o 180 stopni?

rozczarowałes mnie tym wpisem dobiłes i nie wiem czy się pozbieram

bobcat pokochał Jarosława Kaczyńskiego stawia go za wzór meza stanu i cieszy się z szacunku jakim obdarzają go Niemcy

tego jeszcze nie było:):):)

Niania ci na głowę usiadła?

Peany?

Słowa Gnaucka odnoszą się do działań Kaczyńskiego w 1989 roku, czyli sprzed trzydziestu lat.

Działań których od dawna Kaczyński się chyba wstydzi bo udaje, że ich nie było.

Popróbuj czytać teksty ze zrozumieniem bo na razie ograniczasz się do przesuwania wzrokiem po literach.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, tomek7776 napisał:

to po co odpowiadasz na wpisy w/g twojej oceny Pisowskiego trolla?

zeby gonic myszy jak tylko wystwia wasy z dziury

7 minut temu, tomek7776 napisał:

to po co odpowiadasz na wpisy w/g twojej oceny Pisowskiego trolla?

a po co tomus tu sie zglaszasz  zeby sadzic znane nam idiotyzmy

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Poza tym bezczelnie i chamsku kłamiesz. Portal nazywa się onet.pl. To jest tytuł artykułu. Skoro rozumiesz odwrotnie niż to, co tam napisane proponuję zasięgnąć porady lekarza. Nie napiszę jakiej specjalności, Moderacja czuwa.

rasowy propagandzista, któremu zabrakło argumentów i znów musi posuwac sie do personalnych aluzji, ales się pogrązył , mysłałem ,żeś sięgnał dna ale to dno sie oberwało

nie poetyzuj slawus.Do tego troche trzeba czegos o czym nie masz pojecia.Wsadziles glupote i oczekujesz czego?Wez sie zastanow najpierw, popytaj, poszperaj i wal ogonkiem.

Edytowane przez muls
8 minut temu, Bobcat napisał:

Poza tym bezczelnie i chamsku kłamiesz. Portal nazywa się onet.pl. To jest tytuł artykułu. Skoro rozumiesz odwrotnie niż to, co tam napisane proponuję zasięgnąć porady lekarza. Nie napiszę jakiej specjalności, Moderacja czuwa.

Z pewnością nie dam, gdyż na tak niskim poziomie nie nam żadnego doświadczenia.

Sam jesteś skompromitowany więc skorzystaj z możliwości milczenia.

nie napinaj sie,bo zylka ci peknie,

ale jak juz zaczales,to rozwin temat,przedstaw obowiazujaca u was wersje.

bedzie ubaw,,,dawaj,,,

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Peany?

Słowa Gnaucka odnoszą się do działań Kaczyńskiego 1989 roku, czyli sprzed trzydziestu lat.

Działań których od dawna Kaczyński się chyba wstydzi bo udaje, że ich nie było

Zobacz Bobcat nawet Twój kolega zauważa ,ze Gnauck gloryfikuje działania JK w1989

chciał Ci pomóc a wbił "nozyk w plecy:):):)

slawus masz problemy

niemiecki autor kpi z Kaczyńskiego. "Niekoronowany król Polski"

Afera z budową wieżowców pokazuje pogardę J. Kaczyńskiego dla reguł i instytucji – pisze w "FAS” Gerhard Gnauck. Porównuje szefa PiS - "demokratę rozczarowanego co do demokracji” - z marszałkiem Józefem Piłsudskim.

nadal masz problemy

"Kaczyński pospieszył natychmiast – czego niemal nigdy nie robi – do właściwego w tej sprawie ministerstwa sprawiedliwości, do swojego wiernego ministra” – pisze Gnauck. Jak dodaje, w końcu lutego minął termin, do którego prokuratura powinna zdecydować o oskarżeniu bądź umorzeniu, co oznacza, że "gra na czas”. "Równocześnie Kaczyński testuje kontrataki na gazetę (GW) i na Austriaka” – wtrąca Gnauck.

cos ci jeszcze wyjasnic?

tu tez masz watpliwosci?

iłsudski dokonał w 1926 roku przewrotu. A Kaczyński dziś? Jego brat Lech powiedział kiedyś, że gdyby znalazł się w sytuacji takiej jak Piłsudski, postąpiłby tak samo: a więc dokonałby puczu. Jego brat, szef partii nie widzi dziś zapewne potrzeby puczu. Osłabił natomiast dużą część wymiaru sprawiedliwości – nie jednym ciosem, lecz wieloma małymi uderzeniami, by osiągnąć podobny cel” – pisze w konkluzji Gerhard Gnauck.

to mozna tlumaczyc tylko de..om.

20 minut temu, Jaro_747 napisał:

łowa Gnaucka odnoszą się do działań Kaczyńskiego w 1989 roku, czyli sprzed trzydziestu lat.

Działań których od dawna Kaczyński się chyba wstydzi bo udaje, że ich nie było.

a tu czego nie zrozumiales cwoku.Jest to odnosnie fragmentu dzialan kurdupla  w tym roku.Bez zadnego gloryfikowania.

Wam mozna kazdy kit wcisnac do lba a wy i tak nie skumacie.

Edytowane przez muls
4 godziny temu, 747 napisał:

Sprawa Misiewicza jest poważna.

Z pełną powagą i bez cienia ironii przyznaję ci rację.

Tak. Jest niezmiernie poważna, bo "sprawa Misiewicza" to taki PiS w pigułce.

Ale nie martw się, Bąblowiec. Pognije kilka lat i wyjdzie. Wtedy go przytulisz i pocieszysz, jak umiesz.

A wraz z nim gnić w kryminałach będą też inni z tej wyjętej spod prawa bandy złoczyńców.

...

sławuś rozumie doskonale.

To taki udawany chichocik przez zaciśnięte zęby.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
24 minuty temu, slawek.xm napisał:

rasowy propagandzista, któremu zabrakło argumentów

Nie mierz innych swoją miarą PiS-owski brygadzisto sieciowy.

Piatek, swiatek czy sobota, posterunek, widze, obsadzony, zawsze ci samo, i zawszo to samo.

A mistrzem mr Bob, ze Zdanowem na ustach, zawsze i wszedzie.

Mozna sie smiac, ale jak sie z boku spojrzy na ilosc i jakosc, to trudno nie odniesc wrazenia, ze niektorzy pisza tutaj na zamowienie. Albo, az tak marne zycie maja, ze jakos musza je wypelniac.

Tak, czy siak, wspolczuje

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

27 minut temu, slawek.xm napisał:

ales się pogrązył , mysłałem ,żeś sięgnał dna ale to dno sie oberwało

Taka opinia mojej osoby autorstwa kogoś Twojego autoramentu to dla mnie dowód uznania i przyjemność. Albowiem jak mawiał Mark Twain:

"Mieć przeciw sobie głupców to zaszczyt".

29 minut temu, tomek7776 napisał:

nie napinaj sie,bo zylka ci peknie,

ale jak juz zaczales,to rozwin temat,przedstaw obowiazujaca u was wersje.

bedzie ubaw,,,dawaj,,,

Tobie również dedykuję powyższy cytat z Marka Twaina.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie mierz innych swoją miarą PiS-owski brygadzisto sieciowy.

Wytłumacz musikowi dlaczego nie dałes mu lajka

masz okazje sie wykazać towarzyszu nawet przy pomocy Żdanowa

albo mu daj bo chłop nie wie czy dobrze zinterpretował słowo pisane:)

odpowiadanie na Twoje brednie to zaden zaszczyt, naprawdę:)

ale czasem z litości pomogę Ci zrozumieć własne błędy

Rozumiem, ze od czasu do czasu, mozna se powsadzac. Ale, ja pierd...., codziennie to samo. I ci sami.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

Piatek, swiatek czy sobota, posterunek, widze, obsadzony, zawsze ci samo, i zawszo to samo.

A mistrzem mr Bob, ze Zdanowem na ustach, zawsze i wszedzie.

Mozna sie smiac, ale jak sie z boku spojrzy na ilosc i jakosc, to trudno nie odniesc wrazenia, ze niektorzy pisza tutaj na zamowienie. Albo, az tak marne zycie maja, ze jakos musza je wypelniac.

Tak, czy siak, wspolczuje

Na współczucie zasługuje raczej całokształt Twojej tutaj obecności.

Moja tutaj obecnosc w porownaniu do twojej, to tylko kropelka. Miej to na uwadze jak juz bedziesz formulowal swoja wiekopomna mysl o rzekomych pisowskich inspiracjach, tudziez pisaniu na zamowienie

Edytowane przez bubusia

7 minut temu, slawek.xm napisał:

czasem z litości pomogę Ci zrozumieć własne błędy

Aby komuś pomagać cokolwiek zrozumieć trzeba najpierw samemu przedstawiać sobą poziom intelektualny wyższy lub taki sam. 

6 minut temu, bubusia napisał:

Moja tutaj obecnosc w porownaniu do twojej, to tylko kropelka. Miej to na uwadze jak juz bedziesz formulowal swoja wikopomna mysl o rzekomych pisowskich inspiracjach zamowieniowych.

Tu nie chodzi o ilość ale jakość. 

Gość

(Konto usunięte)

Widzisz Bobcat jaki grzeczny jesteś napisałem bys dał lajka mulsikowi i dałeś

podatny jestes na manipulacje i spokojnie da się Ciebie wychować dla okreslonych interesów

nawet nie będziesz wiedział kiedy:):)

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Tu nie chodzi o ilość ale jakość. 

No wlasnie, zbastuj z iloscia, i pomysl o jakosci.

13 minut temu, slawek.xm napisał:

Widzisz Bobcat jaki grzeczny jesteś napisałem bys dał lajka mulsikowi i dałeś

podatny jestes na manipulacje i spokojnie da się Ciebie wychować dla okreslonych interesów

nawet nie będziesz wiedział kiedy:):)

Jeżeli myślisz PiS-owski pajacu że dałem lajka bo Ty tak napisałeś to wyprowadzam z błędu. I tak by dostał a nie Ty będziesz ustalał kiedy to ma nastąpić.

10 minut temu, bubusia napisał:

No wlasnie, zbastuj z iloscia, i pomysl o jakosci.

Nie. To było o Twojej kropelce. O kropelkę za dużo.

Edytowane przez Bobcat
18 minut temu, bubusia napisał:

Rozumiem, ze od czasu do czasu, mozna se powsadzac. Ale, ja pierd...., codziennie to samo. I ci sami.

Nie wszyscy, bubek.

Adasia asterixa nie ma. Pewnie siedzi w którejś gdańskiej komisji i patrzy pisowskiej i faszystowskiej hołocie na łapska, cobyście wyborów nie sfałszowali.

9 minut temu, slawek.xm napisał:

spokojnie da się Ciebie wychować dla okreslonych interesów

Od kiedy chamstwo i głupota trudnią się wychowaniem?

To są te nowe PiS-owskie standardy? Dobra zmiana?

Edytowane przez Bobcat
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie wszyscy, bubek.

Adasia asterixa nie ma. Pewnie siedzi w którejś gdańskiej komisji i patrzy pisowskiej i faszystowskiej hołocie na łapska, cobyście wyborów nie sfałszowali.

No ja chyba je jednak sfalszuje. Mam taka moc, nawet z mojej lomiankowskiej perspektywy:)

bubusia ty nie masz zadnej mocy.Ty masz tylko moc wku..nia.Nie ma znaczenia czy falszujeesz.jestes za falszerzami i to wystarcza.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Bobcat napisał:

I tak by dostał a nie Ty będziesz ustalał kiedy to ma nastąpić

Nie przyznawaj się nawet ,ze dajesz lajki bez wzgledu na treść bo to żenujace kolego

w każdej sytuacji pograzasz się coraz głębiej w oparach absurdu wspułczuję Ci szkoda tylko ,że to równia pochyła

1 minutę temu, muls napisał:

bubusia ty nie masz zadnej mocy.Ty masz tylko moc wku..nia.

Nie wszystkich. Mnie co najwyżej śmieszy.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Nie wszystkich. Mnie co najwyżej śmieszy.

:)

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Nie przyznawaj się nawet ,ze dajesz lajki bez wzgledu na treść bo to żenujace kolego

w każdej sytuacji pograzasz się coraz głębiej w oparach absurdu wspułczuję Ci szkoda tylko ,że to równia pochyła

Podobnie jak w innym przypadku Twoją opinię wydrukowałem na kartce papieru i powiesiłem w kiblu w wiadomym celu. Innego zastosowania dla tych "mądrości" nie widzę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.