Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, muls napisał:

nie rozsmieszaj mnie .Mam te ksiazki i jego felietony ale to nie ten temat milordzie

ten artykuł Vargi to temat, który ty poruszyłes, więc nie udawaj Żdanowa.

Teraz, jezz napisał:

nic. To twoja idolka nie moja.

masz po koleji czy   przypadkowo?czy jak sie trafi ?

Teraz, jezz napisał:

ykuł Vargi to temat, który ty poruszyłes, więc nie udawaj Żdanowa.

jeezik nie jestes mnie intersujacym tematem.

Nie opowiadaj tu dupereli, że kogoś jeszcze bawią i śmieszą wynurzenia tej Pani. Starsza i bredzi, jak Wałęsa. Ich prawo. Zresztą - wydłubałeś ją z jakiejś otchłani.

Ty mi mów - szczerze i otwarcie :

popierasz latanie na pyffo za Twój pinjondzor?

Czekam na szypki otpis.

tfuj oddany.

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie opowiadaj tu dupereli, że kogoś jeszcze bawią i śmieszą wynurzenia tej Pani. Starsza i bredzi, jak Wałęsa. Ich prawo. Zresztą - wydłubałeś ją z jakiejś otchłani.

Ty mi mów - szczerze i otwarcie :

popierasz latanie na pyffo za Twój pinjondzor?

Czekam na szypki otpis.

tfuj oddany.

Nie popieram. Szybka odpowiedź. Powinni ich wyebac na zbity pysk ale sam wiesz jak to się skończy.

Tak samo jak z innymi lotami.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie opowiadaj tu dupereli, że kogoś jeszcze bawią i śmieszą wynurzenia tej Pani. Starsza i bredzi, jak Wałęsa. I

Musisz to wyjaśnić mulsowi, bo to on tu murem stał za wywodami tej pani. Ja mam o niej jednoznaczne zdanie.

12 minut temu, jezz napisał:

usisz to wyjaśnić mulsowi, bo to on tu murem stał za wywodami tej pani. Ja mam o niej jednoznaczne zd

cosik ci sie chrzani milusinki.Ta pani doszla do rozumu po czasie dzieki dzialaniom wlasnej corki i wtedy oglosila to swiatu co było niezwykla odwaga majac do czynienia z podobnymi ciebie ......... i wtedy zaakceptowalem te Pania.

<<Polska nieustannie czegoś uczy się od Węgier, nie tylko politycznie. Obecnie jest Warszawa politycznym wasalem Budapesztu, ale i kulturowo się nim staje, ze swojej strony Polacy mogą zaoferować Węgrom co najwyżej Marsz Niepodległości, na który co roku przybywają delegacje naddunajskich nacjonalistów. Spodziewam się, że w setną rocznicę odzyskania niepodległości będziemy tu mieli prawdziwy węgierski festiwal>>.

to jest typowy tekst Vargi sarkastyczny i dowcipny o ktorym ty jak widze nie masz bladego pojecia.Zerówa jeezik.Musisz WIECEJ czytac Varge i jeszcze go rozumiec.Nie wroze sukcesow.Krotko mowiac jeezik to nie o tym co tobie sie wydaje.Musisz powsciagnac przekonanie o swojej niezwyklosci.

16 godzin temu, jezz napisał:

artykuł Krzysztofa Vargi, któremu nie można odmówić trzeźwego spojrzenia. W przeciwieństwie do ciebie.:)

coz jeezik znowu ci nie wyszło i pozostaje juz pisac jezz zebys jednak mial jakons przyjemnosc.

Edytowane przez muls

Zmulsem? to mocno pokompilkowana rzecz jes, bo to ultramądry typ. Stary dziad i czasem puerdoli po swojemu.

Tak ma.

A za Twoją błyskawiczną reakcję - bardzo uprzejmie dziękuję.

Problem tylko z : "sam wiesz, jak się skończy..."

Otóż - powinno się skończyć kopem w dup3, zapłaceniem za latanie fteiwefte i pytaniem od Suwerena: To ty, szmato, za moje ciężko zarobione pieniądze - latasz???? Na mineralną?????!!!!!?

Mój Stary zawsze powtarza: " Nie wydaję miliona na raz. Milion razy wydaję po złotówce".

Stary a nieglupi jest ten mój Tata. 

edy wokalista węgierskiego zespołu Hungarica śpiewa „Rotę” i to śpiewa po polsku, nie trzeba być wzmożonym godnościowo prawicowcem z Marszu Niepodległości, żeby poczuć wzruszenie – ja czuję i przyznaję się do tego bez wstydu. Przyznaję się, że imponuje mi gorliwość, z jaką węgierscy nacjonaliści ukochali Polskę. Polska będzie się dalej uczyć od Węgier>>>co to jeezik jest.To jest KPINA jeezik.Z ciebie tez.

Edytowane przez muls

Ale ja nie o tym.:)

Pozwolę sobie zacytować pewien mądry wpis z 05 lutego,:)

"Przebrany gość z megafonem?

Przecież tvp się  od tego odetnie. Pewnie powie, że to taki zgrywusek, bloger a oni nic o tym nie wiedzieli.

I jeszcze go przykładnie ukarzą... zawieszą na trzy miesiące.:)"

Nie przewidziałem wtedy niestety nagrody w ukochanej trójeczce:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wtedy też pytałem jaka to stacja wylansowała na gwiazdę panią Ogórek. Niestety nie było odważnego do udzielenia odpowiedzi.

A która to firma wylansowała tego typka?

"Razem z pozostałymi twórcami Pyta.pl współpracował z Tele5, RBL.tv, TOK FM (w rozgłośni w latach 2012-2013 prowadzili autorską audycję „pTOK”) i Rock Radiem (przy audycji „Pyta nie na śniadanie”)."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

. Gwiazdy, która (dodajmy z ambiwalentnym poczuciem dumy)

ukochała Polskę, polską historię oraz oczywiście polsko-węgierską przyjaźń i braterstwo, czemu regularnie daje wyraz śpiewając nawet po polsku, a w empikach dostać można ich dwa lata temu wydaną polskojęzyczną (!) płytę „Przybądź Wolności!”.

Na dziele tym znajdujemy wielkie przeboje Hungariki zaadaptowane dla polskich braci z gościnnym udziałem zasłużonych tuzów nadwiślańskiego hard rocka – Grzegorza Kupczyka i Andrzeja Nowaka. Kupczyk, kiedyś rozdzierający nasze serca swym przejmującym wokalem (to on wszak śpiewał w Turbo „Dorosłe dzieci”!), teraz zawodzi histerycznie, jak przystało na rasowego metala, o biało-czerwonej fladze ma się rozumieć.

Andrzej Nowak, podpora TSA w burzliwych dla polskiego rocka latach osiemdziesiątych, pamiętny z tego, że z pasją rzeźbił na wiośle w takich hitach jak „Trzy zapałki” czy „51”, od dawna już deklaruje swój patriotyzm i umiłowanie polskości stojąc na czele zespołu Złe Psy, znanego choćby z piosenki „Urodziłem się w Polsce”. Nowak już ponad pięć lat temu grał gościnnie na płycie Hungariki „Test és vér” (Ciało i krew), już na tamtym albumie pojawił się utwór „Polak-Węgier”, od tego czasu miłość rozkwitła i dziś Hungarikę możemy oglądać i fetować w Polsce, jako i Kárpátia już przecież miała u nas całe trasy koncertowe.

jeezik twoje ograniczenia intelektualne sa znane ale to, to juz ....szambo.

Edytowane przez muls
8 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zmulsem? to mocno pokompilkowana rzecz jes, bo to ultramądry typ

Znów ci się udał żart.

17 minut temu, muls napisał:

to jest typowy tekst Vargi sarkastyczny i dowcipny o ktorym ty jak widze nie masz bladego pojecia.Z

Oczywiście, jak zwykle, tylko ty masz.

2 minuty temu, jezz napisał:

zywiście, jak zwykle, tylko ty masz.

no coz jeezik znowu ja .Trzeba znac Varge bo to klasyk satyry ukrytej, delikatnej,wyszydzajacej, snujacej sie.Nie dla debili.

Teraz, jezz napisał:

A to już twój problem, ze ją zaakceptowałeś. Akceptuj zatem dalej.

nie muszem wszytkiego ..Ooczekam jak zmieni zdanie.A jak zmieni to zawiadomi.Odwazni ludzie tak robia.

2 minuty temu, muls napisał:

Ooczekam jak zmieni zdanie.

Który to już raz.:)

To specjalność tej pani. Czekaj a się doczekasz. Póki co stanęła po stronie hołoty.:)

1 minutę temu, muls napisał:

i bedziesz musial z tym zyc.

Nie jest to dla mnie problem.

A ten, jakże mu? O! Ryszard Makowski!

Co to łonemu Gliński przyszpilił łorder Za Bógwico - to też ma jakąś złotą płytę?

Tak tylko pytam....

6 godzin temu, jezz napisał:

A może nie zadawaj głupich pytań

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. A więc...

Pizza, pyzy i buraki chłonne odznaczeń wszelakich - nie są w kręgu Twoich zainteresowań??

Nie żartujcie tak boleśnie z nas - słuchaczy.

3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. A więc...

Niech będzie, zatem...

Gdzieś był, cholero??

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Kot, jak zwykle.

Sędzia podmieniła metki z cenami. Jest akt oskarżenia

Sędzia Wiesława B.-M. ze Szczecina przekleiła ceny na przewodnikach turystycznych i próbowała kupić je taniej. Na oszustwie zyskałaby... 30 złotych. Wszystko zarejestrowały kamery. Sędzi uchylono immunitet i postawiono zarzuty.

Wiesława B.-M. jest sędzią wydziału cywilnego-odwoławczego Sądu Okręgowego w Szczecinie z 25-letnim stażem pracy. Nieudolnej próby oszustwa dokonała w czerwcu 2017 roku w jednym z miejskich hipermarketów. Sędzia chciała zaoszczędzić, zmieniając ceny na przewodnikach po Pradze, Izraelu i Transylwanii, które później położyła na sklepowej taśmie. I tak już promocyjne ceny, obniżone z 24,99 zł na 14,99 zł, zamieniła na naklejki z ceną z innych produktów, sprzedawanych po 4,99 zł.

Kobietę zatrzymała ochrona sklepu. Przybyłym na miejsce policjantom pokazała legitymację sędziowską i wyszła z marketu. Sprawą zajął się specjalny Wydział Spraw Wewnętrznych w Prokuraturze Krajowej, który wystąpił o odebranie Wiesławie B.-L. sędziowskiego immunitetu.

Nie potrafię zrozumieć, jak ludzie, którzy na co dzień osądzają innych, sami w codziennym życiu nie są w stanie przestrzegać elementarnych zasad uczciwości. Nie mieści mi się w głowie, że tak zuchwale i nieetycznie może zachowywać się osoba, która jak na polskie warunki bardzo dobrze zarabia i która z racji swojego urzędu powinna szczególnie dbać o swój autorytet - komentował sprawę minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro.

21 minut temu, tomek7776 napisał:

Nie potrafię zrozumieć, jak ludzie, którzy na co dzień osądzają innych, sami w codziennym życiu nie są w stanie przestrzegać elementarnych zasad uczciwości. Nie mieści mi się w głowie, że tak zuchwale i nieetycznie może zachowywać się osoba, która jak na polskie warunki bardzo dobrze zarabia i która z racji swojego urzędu powinna szczególnie dbać o swój autorytet - komentował sprawę minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro.

nie potrafie zrozumiec ludzi ktorzy rozpieprzyli caly sytem prawny powsadzali tam ludzi ktorzy nie zdali egzaminow, dostali pare sadow dyscyplinarnych a osiagneli stanowiska prezesa sadu etc etc

a sedzi nalezy sie ale czym to jest w stosunku do tego co zrobił ziobro.I nie wiadomo czym kierowal sie gosc ktory to wkleił.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.