Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, bubusia napisał:

Jestem przekonany, ze nie masz pewnoisci, po prostu ci to pasuje na ten moment. daje poczucie harmonii z tym w co wierzysz lub nie wierzysz

to są fakty a nie kwestia wiary. Współczesna archeologia nie pozostawia wątpliwości w kwestii prawdziwości przekazu biblijnego.

1 minutę temu, rasputin napisał:

to są fakty a nie kwestia wiary. Współczesna archeologia nie pozostawia wątpliwości w kwestii prawdziwości przekazu biblijnego.

Archeologia ma dowody, interesujace:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Sam sobie odpowiedziales co jest wart ten index

?

typowa postawa wyznawcy - fakty nie pasują, tym gorzej dla faktów.

4 minuty temu, rasputin napisał:

typowa postawa wyznawcy - fakty nie pasują, tym gorzej dla faktów.

No jak dla ciebie faktem sa bardziej sprawiedliwe sady w Rosji niz w Polsce, to rzeczywiscie cos nie tak z tymi faktami:)

Wyobrazasz sobie cos w stylu Srebrnej w Rosji?

Myslisz, ze taki odp. Giertycha podskoczylby takiemu Putinowi?

Czy moze szybciej stracilby czerep?

Pomysl nad tym

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

10 minut temu, bubusia napisał:

Archeologia ma dowody, interesujace:)

tak się składa, ale dla wyznawców taka sama historia jak z faktami. Co do sądów albo czytaj ze zrozumieniem albo naucz się po angielsku - chodzi o EFEKTYWNOŚĆ, przewlekłość spraw, już łapiesz?

Edytowane przez rasputin
1 godzinę temu, Lech36 napisał:

I jeszcze szable w dłoń ;-).

Szable.... Widły, co najwyżej ?

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Zgadzam się

po śmierci nie ma juz wiary jest pewność

Kłamczuchy, klechy i pisdraki będą w piekle. ?

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

kazdy jest agnostykiem lub ateistą tylko do smierci

nie projektuj proszę swojego strachu i trzęsienia porami przed śmiercią na wszystkich dookoła.

4 minuty temu, rasputin napisał:

nie projektuj proszę swojego strachu i trzęsienia porami przed śmiercią na wszystkich dookoła.

Ostatnio w internecie jest spory wysyp bytów z zaświatów ?

1 minutę temu, TomekL3 napisał:

Tylko co ma Chrystus do Kościoła?!

Pewno chodzi na msze niedzielne ?

Edytowane przez jar1
27 minut temu, jar1 napisał:

Szable.... Widły, co najwyżej

To prawda, ale ja cytowałem tylko mały fragment słynnej piosenki kabaretu Elita ;-).

27 minut temu, jar1 napisał:

Kłamczuchy, klechy i pisdraki będą w piekle.

W tym przypadku nie ma pewności bo wszystko wskazuje na to że dla sekty to Prezes jest Bogiem, no może bożkiem a to do niego należą decyzje kogo przyjmie do nieba.... ups przepraszam, dopuści do niebiańskiego koryta.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

niczego nie oczekuje po śmierci. Nie jestem ani tak naiwny ani chciwy aby liczyć na życie wieczne... jako duch?
Tak trudne do wyobrażenia? I dlaczego chciwość?!
4 minuty temu, Lech36 napisał:

W tym przypadku nie ma pewności bo wszystko wskazuje na to że dla sekty to Prezes jest Bogiem,

Każdy ma takiego boga, jakiego sobie wysłużył i pozostanie z nim na wieki.  Amen.

Edytowane przez jar1
9 minut temu, slawek.xm napisał:

Widzicie panowie, bardziej Was interesuje metafizyka filozofia i religia niz polityka

Mnie interesuje tylko jedno, dlaczego w Polsce jest tylu ludzi z kiepską wyobraźnią dotyczącą przyszłości? To z metafizyką nie ma nic wspólnego. 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Godzinę temu, bubusia napisał:

No nawet sie troche zgodze, tyle ze tacy kalkulujacy sa wszedzie.

Są wszędzie, ale jako patologia, margines społeczny, który się zwalcza i stara ograniczyć. U nas natomiast tę grupę społeczną celowo się kreuje i popiera.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Lech36 napisał:

Mnie interesuje tylko jedno, dlaczego w Polsce jest tylu ludzi z kieską wyobraźnią dotyczącą przyszłości?

a mnie interesuje jedno nazwisko polityka , który o tę przyszłośc Polski chce zadbać

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

a mnie interesuje jedno nazwisko polityka , który o tę przyszłośc Polski chce zadbać

Myślisz że o przyszłość Polski można dbać izolując ją od sąsiadów?

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Lech36 napisał:

Myślisz że o przyszłość Polski można dbać izolując ją od sąsiadów?

Przestań pierdzielic farmazony tylko napisz jaki polityk ma czyste intencje walki tylko o dobro Polski!

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

Przestań pierdzielic farmazony tylko napisz jaki polityk ma czyste intencje walki tylko o dobro Polski!

Napiszę na karcie wyborczej. Na pewno nie może to być człowiek którego przepełnia nienawiść.

Edytowane przez Lech36

Gość glazior

(Konto usunięte)
9 minut temu, slawek.xm napisał:

tylko napisz jaki polityk ma czyste intencje walki tylko o dobro Polski!

Jak to kto? Nasz kochany bocznicowy  asterixłan-boy.  :I

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Lech36 napisał:

Napiszę na karcie wyborczej.

No i dobrze

ale skoro nie masz odwagi napisać jasno kto dla Ciebie jest ideałem polityka to co się czepiasz innych

dla mnie kazdy jest gówno wart z punktu widzenia myslenia o przyszłości kraju

jedyna alternatywą jest wybór pomiędzy złem mniejszym i większym

PO-PSL nie zrobiło zupełnie nic dla społeczeństwa , okradło je tylko, komuniści tak się skompromitowali ,że nie mają już żadnych szans na władzę

pis kompromituje sie wolniej  ale przynajmniej część kasy przeznacza dla społeczeństwa

broni Polski przed ekstremizmem islamskim i LGBT

na obecne wybory dla połowy Polaków to w zupełności wystarczy by oddać władzę ponownie pis

bo każdemu z nich wisi , unia rosja , i jakakolwiek polityka,

taka jest smutna prawda , ale nie jest to w glownej mierze wina obywateli , tylko własnie polityków

którzy przypominają sobie o społeczeństwie na miesiąc przed wyborami

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

PO-PSL nie zrobiło zupełnie nic dla społeczeństwa , okradło je tylko, komuniści tak się skompromitowali ,że nie mają już żadnych szans na władzę

Jakie trzeba mieć bagno propagandowe w głowie żeby napisać takie zdanie. Jestem pod wrażeniem skuteczności propagandy PiS-owskiej.

Gość

(Konto usunięte)

najlepszym dowodem na poparcie mojej tezy była i będzie frekwencja przy wyborach do UE

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Jakie trzeba mieć bagno propagandowe w głowie żeby napisać takie zdanie. Jestem pod wrażeniem skuteczności propagandy PiS-owskiej.

Znów frazesy i pieprzenie

Udowodnij ,że się mylę!

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Znów frazesy i pieprzenie

Ale znacznie łagodniejsze od Twojego.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Udowodnij ,że się mylę!

Fanatykowi sekty nikt normalny niczego nie udowodni (nie przekona go) bo taki fanatyk jest całkowicie zabetonowany na jakiekolwiek tłumaczenia przez przywódcę sekty. To normalne w sektach. W sekcie PiS-owskiej też to występuje choć nie u wszystkich jej uczestników w równym stopniu.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Lech36 napisał:

Fanatykowi sekty nikt normalny niczego nie udowodni (nie przekona go) bo taki fanatyk jest całkowicie zabetonowany na jakiekolwiek tłumaczenia przez przywódcę sekty. To normalne w sektach. W sekcie PiS-owskiej też to występuje choć nie u wszystkich jej uczestników w równym stopniu.

Widzisz Lechu , sam sie osmieszasz takimi argumentami

bo to nie sa argumenty tylko zwykła propaganda, uległes jej zassałes i wierzysz bezkrytycznie

Twój problem ale nie mamy przez to o czym juz rozmawiać:)

8 minut temu, slawek.xm napisał:

Widzisz Lechu , sam sie osmieszasz takimi argumentami

bo to nie sa argumenty tylko zwykła propaganda, uległes jej zassałes i wierzysz bezkrytycznie

powiedział człowiek ogłupiony starotestamentowymi bzdetami, lejący na obecny stan wiedzy.

Gość glazior

(Konto usunięte)

W 2012 roku 59% ludzi uważało się za osoby religijne, 23% nie, a 13% deklarowało ateizm.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Religia

Reasumując według ciebie 60% ogółu ludzkości to ciemni wieśniacy w tym  bill gates i większość obywateli państwa Izrael.

Bardzo odważne stwierdzenie ... Polaczku.

9 minut temu, rasputin napisał:

powiedział człowiek ogłupiony starotestamentowymi bzdetami, lejący na obecny stan wiedzy.

43 minuty temu, slawek.xm napisał:

broni Polski przed ekstremizmem islamskim i LGBT

...trzymając z pedofilami w kieckach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.