Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, slawek.xm napisał:

dowiedzieć się z jaka konstytucja i w jakiej Polsce będa zyły moje wnuki

To ksiądz ma wnuki? To chyba nielegalne.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

przyzwyczajaj sie do nowej rzeczywistości

to jest przyszłośc która nadejdzie!

alez slawus o to chodzi .Czekamy na katastrofke i moment kiedy mlodziez kopnie was w dupe ale juz bez glaskania.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
Teraz, seniortelefono napisał:

To ksiądz ma wnuki? To chyba nielegalne.

od kiedy to potomstwo jest nielegalne?

ksiądz tez człowiek i na czwórke dzieci dwa tysi tez dostaje ?

8 minut temu, seniortelefono napisał:

o ksiądz ma wnuki? To chyba nielegalne

nalepsze ze te wnuki pierwsze kopna go w dupe jak sie zorientuja kto zacz. I co im narobił.i ze maja juz jak w arabii saudyjskiej.Facet mysli ze wnuki to takie cos co on im kaze a oni zrobia.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

ądz tez człowiek i na czwórke dzieci dwa tysi tez dostaje

a reszte dokradnie w bialych rekawiczkach.Tak jak lubicie w tym katolicyzmie.

Edytowane przez muls
37 minut temu, glazior napisał:

Biedroń, Biedroń ..... a to ten co ma odbyt zamiast ust ,  kojarzę .

Ale jaja...:)

"W ramach prowadzonej sprawy, w obiekcie został zamontowany sprzęt umożliwiający rejestrację video. Spotkania por. Polaszczyka z Jarosławem Kaczyńskim odbywały się z częstotliwością kilka razy w miesiącu. Zwykle trwały one 1-1,5 godz i kończyły się stosunkiem seksualnym, zazwyczaj oralnym."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
42 minuty temu, Lech36 napisał:

"Wrzaski" frankowiczów po tąpnięciu kursu Franka i niespełnione obietnice obecnych władców narodu.

Frankowicze niech spadają na drzewo.

55 minut temu, Lech36 napisał:

Myślisz że człowiek oświecony nie wie jakie są zagrożenia przy braniu kredytu w nie swojej walucie. Tylko ciemnogrodzianin tego nie pojmuje i potem domaga się wsparcia ze strony tych co myśleli i takich kredytów nie brali. To chyba logiczne.

Fajna bzdura. Nie spodziewałem się tego po tobie.

Chociaż...po tym co tu ostatnio wypisujesz wszystkiego można się spodziewać.:)

A frankowicze jaśni i ciemni niech spadają na drzewo.

23 minuty temu, muls napisał:

a generalnie slawus wszyscy w domu zdrowi czy tylko na ciebie padło?

Nie ma sensu rozmawiać z kretynem. To nędzny prowokator.

28 minut temu, slawek.xm napisał:

Biedroń tez bedzie nie tylko na smyczy ale i w kagańcu oraz załozy mu sie pas cnoty a klucz od dupy wrzuci sie do Wisły ?

w nowej konstytucji oprócz zakazu aborcji i eutanazji znajdzie sie zapis o delegalizacji wszelkich stowarzyszeń LGBT , dlatego jesli Biedroń będzie chciał sie liczyć w polityce będzie musiał wyrzec się swoich poglądów, lub przejść do podziemia :):):)

A to dowód że mamy do czynienia z osobą niezrównoważoną psychicznie.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, jezz napisał:

z badań socjologicznych wynika ,ze frankowicze to głownie humaniści , którzy nie potrafia liczyć :):)

12 minut temu, Bobcat napisał:

Nie ma sensu rozmawiać z kretynem. To nędzny prowokator.

moze i owszem ale dobrze jest wiedzie jak nisko na beton taki pada.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

ań socjologicznych wynika ,ze frankowicze to głownie humaniści , którzy nie potrafia liczyć :):)

przeprowadzonych na wyzszej szkole dzinnikarstwa  rydzyka?Wy naprawde macie cos   z gowa czy to taki stan chwilowy.

Edytowane przez muls
42 minuty temu, Lech36 napisał:

"Wrzaski" frankowiczów po tąpnięciu kursu Franka i niespełnione obietnice obecnych władców narodu.

Frankowicze niech spadają na drzewo.

55 minut temu, Lech36 napisał:

Myślisz że człowiek oświecony nie wie jakie są zagrożenia przy braniu kredytu w nie swojej walucie. Tylko ciemnogrodzianin tego nie pojmuje i potem domaga się wsparcia ze strony tych co myśleli i takich kredytów nie brali. To chyba logiczne.

Fajna bzdura. Nie spodziewałem się tego po tobie.

Chociaż...po tym co tu ostatnio wypisujesz wszystkiego można się spodziewać.:)

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, Bobcat napisał:

A to dowód że mamy do czynienia z osobą niezrównoważoną psychicznie.

samokrytyka mile widziana ?

przyzwyczjaj sie ,ze za 4 lata nie bedzie Biedronia i znów bedziesz musiał sprzedać się ....politycznie ?

najlepiej załóz partie z mulsem i bedziecie mieli obydwaj na kogo głosować :):)

18 minut temu, Bobcat napisał:

dowód że mamy do czynienia z osobą niezrównoważoną psychicznie.

ale on tak naprawde mysli podobnie jak sultan boruneii.Tak generalnie to niedaleko im do muslimow i pewnie dlatego ich tak nie lubia.Konkurencja. a to tepy beton.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, muls napisał:

Wy naprawde macie cos   z glowa czy to taki stan chwilowy.

Permanentny.

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

ajlepiej załóz partie z mulsem i bedziecie mieli obydwaj na kogo głosować :):)

nie potrzeba slawus bo takie partie zeby was pogonic juz sa.A jak mlodziez sie zorientuje co do waszego szalenstwa to wezmie sprawy w swoje rece.

Edytowane przez muls
4 minuty temu, muls napisał:

nie potrzreba slawus bo takie partie zeby was pogonic juz sa.

Ciekawe jak będzie śpiewał po tym jak przerżną.

Na razie potrafi tylko prowokować i odszczekiwać się.

Edytowane przez Bobcat
Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, muls napisał:

przeprowadzonych na wyzszej szkole dzinnikarstwa  rydzyka?Wy naprawde macie cos   z gowa czy to taki stan chwilowy

Idąc tym tropem, część kredytobiorców tłumaczy teraz sobie i innym: nie jestem specjalistą od ekonomii, tylko humanistą. To doradca wprowadził mnie w błąd. To nie moja wina.

Argument, że jesteśmy humanistami i nie potrafiliśmy czegoś policzyć, to żaden argument. Nieznajomość prawa szkodzi, o czym wiadomo od dawna

https://serwisy.gazetaprawna.pl/finanse-osobiste/artykuly/848524,kredyty-we-frankach-kim-sa-polscy-frankowicze-czemu-brali-kredyty.html

najzabawniesze jest to ze moga zostac bez emerytury ,moga ogladac rzond rozpr..lajacy kraj i limuzyny byle byla aborcja i  kapliczka przy drodze.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

dąc tym tropem, część kredytobiorców tłumaczy teraz sobie i innym: nie jestem specjalistą od ekonomii, tylko humanistą. To doradca wprowadził mnie w błąd. To nie moja wina.

jak ty jestes humanista to ja jestem turek.Kredyt to nie jest wyzsza matematyka .Po prostu jestes duren.Jutro ci wcisna pozlacany zegarek a ty powiesz ze jestes humanista i nie znasz sie na zegarkach/Na dziadka tez cie wezma czyli na wnuczka bo ty humanista.A ty zwykly duren jestes..Czego dajesz tu przyklad  juz miesiace.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, muls napisał:

Konkurencja

e tam , dla mnie ani ty ani muslim nie jesteście konkurencją,

realizacja własnych celów jest priorytetem, niesprzyjające warunki sa tylko umocnieniem,

a ,że przy okazji krwia wam sie gotuje to i dobrze, mniej bedziecie zaskoczeni po wyborach ?

slawus nikomu sie nie gotuje.Juz nie moge doczekac kiedy wygracie i  was szlag trafi.Nie od razu.... ale trafi.A sam widzisz zes humanista

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, muls napisał:

Czego dajesz tu przyklad  juz miesiace.

nie zazdrość , ciebie nie przebije nigdy

Teraz, muls napisał:

Juz nie moge doczekac kiedy wygracie

spokojnie , dozekasz się jak nie w tym zyciu to w przyszłym ?

slawus cala przyjemnosc po mojej stronie.Klepiesz tu juz miesiac a nie odpowiedziales na proste pytania.Co z OFE ,co z UNIA co ze zlodziestwem powszechnym, co z dupa kurdupla obrabiana przez facecika z WSI.DO  RZECZY slawus.Mnie go..no obchodzi zes duren i humanista.To taka wersja humanizmu katolickiego.dla ubogich.Umyslowo..

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, muls napisał:

spadaj humanisto na katafalk.

sorry entuzjasto homosiów ale nie jestem humanista i nie mam kredytu, a gdybys umiał czytać to bys pod linkiem swojej własnej gównianej gazety dowiedział sie o co chodzi

i nie zycz mi katafalku bo nie znasz dnia ani godziny

Edytowane przez slawek.xm
38 minut temu, Bobcat napisał:

to dowód że mamy do czynienia z osobą niezrównoważoną psychicznie.

O towarzysz jest także znachorem. Co za mnogość fakultetów

?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

ntuzjasto homosiów ale nie jestem humanista i nie mam kredytu, a gdybys umiał czytać to bys pod linki

co nie zmienia slawus istoty sprawy.Bo po prostu obrazalbys tytuł humanisty.

2 minuty temu, jezz napisał:

towarzysz jest także znachorem. Co za mnogość fakultetów

do tego zwykle na poczatku wystarcza ,,obserwacja.Potem diagnoza.

Edytowane przez muls

tak tak slawus ale ja jutro wytrzezwieje a ty takim zostaniesz...na zawsze.

rozbierz to slawus i zglos sie jak juz bedziesz mial wniosek

Strajkujący nauczyciele zarzucają minister edukacji Annie Zalewskiej złamanie prawa. Chodzi o rozporządzenie, na podstawie którego w komisjach egzaminacyjnych nauczycieli zastąpiły osoby, które nie pracują w zawodzie.

Wiceprezes ZNP Krzysztof Baszczyński był wyraźnie zdenerwowany, gdy przekazał dziennikarzom informacje. Jego zdaniem, szefowa resortu edukacji złamała prawo podczas organizacji egzaminów gimnazjalnych. Dodał, że z tego powodu wynik rozpoczętych w środę egzaminów będzie można zaskarżyć.

Baszczyński przypomniał, że przepisy jasno precyzują, iż egzaminować mogą tylko nauczyciele, a w komisjach zasiedli "księża, strażnicy więzienni, zakonnice oraz leśnicy". Wiceszef nauczycielskiego związku mówił też o stawkach, jakie nowym członkom komisji mają – jego zdaniem – wypłacać władze.

– W Zgierzu jest to nawet 450 zł na osobę za dzień – mówił wyraźnie zdenerwowany wiceprzewodniczący związku. Bo nauczyciele usłyszeli zarówno od wicepremier Szydło, jak i premiera Morawieckiego, że pieniędzy dla nich nie ma. Jak podaje "Fakt", stawki są nieco mniejsze. Urząd Miasta zapewnił, że członkowie komisji dostają 75 zł za godzinę, co daje 300 zł za dzień.

– Nie wiemy skąd wzięła się kwota 450 zł dziennie, które miałby płacić urząd członkom komisji egzaminacyjnej. Płacimy 75 zł za godzinę. Podobnie płacą inne gminy – powiedziała Renata Karolewska z Urzędu Miasta Zgierza. Z kolei wg. informacji, jakie podał Baszczyński w innych miastach kwoty były mniejsze: w Rybniku 220 zł, a w Chłemie 100 zł.

– Na 100 egzaminatorów w ciągu trzech dni przeznaczymy 58 tys. zł brutto. Większość osób w komisjach to wolontariusze - głównie osoby z jednostek urzędu miasta. Pomagają nam także policja i straż miejska. Wolontariusze nie pobierają wynagrodzeń – dodała Renata Karolewska.

Egzaminy gimnazjalne rozpoczęły się w środę i mają potrwać trzy dni. Jak zapewnia MEN, powinny odbyć się bez zakłóceń w całym kraju. We wtorek kuratoria w całej Polsce poinformowały, gdzie mogą być one zagrożone. Wiadomo na przykład, że w województwie kujawsko-pomorskim nie odbyła się pierwsza część egzaminu w miejscowości Podwiesk w gminie Chełmno.

źró

Edytowane przez muls
23 minuty temu, muls napisał:

Co z OFE

Ja ci  odpowiedziałem ale widzę, że nie masz żadnego nowego artykułu z gazety i nie wiesz co dalej pisać. 

Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.