Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Bobcat napisał:

odpowiedź Cię przerasta.

Nie, przerasta mnie twoja wybitna inteligencja...opatentowana.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 minuty temu, xniwax napisał:

Dzięki tobie wreszcie przetarłem monitor.

Każdy może mieć nieporządek w domu, ale żeby się tym publicznie chwalić?

4 minuty temu, Bobcat napisał:

ale żeby się tym publicznie chwalić

Tylko, że ja się tym nie chwalę lecz pochwaliłem ciebie, że dzięki twej inteligencji mogłem to wreszcie zrobić i nie w domu lecz pod pełnym gwiazd nieboskłonem.

Edytowane przez xniwax

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Bobcat napisał:

To dowodzi że szanuje poglądy odmienne od swoich i przeczy głoszonej przez Ciebie tezie jakoby chciał z kimś walczyć.

ale nie zmienia powodu twojego uwielbienia  dla absurdów które głosi obecnie jego homosiowa persona

skoro uznajesz swój powyśzy wpis to przestałes mieć powód głosowania na te partię

nie będzie walczył z Rydzykiem tylko go poprze da mu wiecej kasy wiekszy zasięg wieksze dotacje itd jesli tylko Rydzyk poczuje sie dyskryminowany

cały twój misterny plan .... zacytuj sobie siarę ?

5 minut temu, xniwax napisał:

Nie, przerasta mnie twoja wybitna inteligencja...opatentowana.

Za podobne sformułowanie pod Twoim adresem zarobiłem punkty. Czyli tamten zgłosiłeś. Ten został zgłoszony przeze mnie.

7 minut temu, xniwax napisał:

Tylko, że ja się tym nie chwalę lecz pochwaliłem ciebie, że dzięki twej inteligencji mogłem to wreszcie zrobić i nie w domu lecz pod pełnym gwiazd nieboskłonem.

Wpis bez sensu.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

ale nie zmienia powodu twojego uwielbienia  dla absurdów które głosi obecnie jego homosiowa persona

skoro uznajesz swój powyśzy wpis to przestałes mieć powód głosowania na te partię

nie będzie walczył z Rydzykiem tylko go poprze da mu wiecej kasy wiekszy zasięg wieksze dotacje itd jesli tylko Rydzyk poczuje sie dyskryminowany

cały twój misterny plan .... zacytuj sobie siarę ?

Od tamtego czasu Rydzyk rozpanoszył się w sposób niekontrolowany. Więc dziś sytuacja jest diametralnie odmienna. Daruj sobie to rozpaczliwe szukanie dziury w całym.

Mnie interesuje wyłącznie program polityczny a nie preferencje seksualne innych osób.

9 minut temu, Bobcat napisał:

Ten został

Nie rozumiem twej reakcji na szczerą pochwałę twej inteligencji.
Jeśli uraził ciebie mój pokłon wobec niej, to przepraszam.
Wobec jej wielkości, obiecuję, że nie będę z jej wielkością polemizował.

Od tej pory będę o niej myślał całkowicie odmiennie.

Edytowane przez xniwax

3 minuty temu, xniwax napisał:

Nie rozumiem twej reakcji na szczerą pochwałę twej inteligencji.
Jeśli uraził ciebie mój pokłon wobec niej, to przepraszam.

Od tej pory będę o niej myślał całkowicie inaczej.

To również zgłaszam. 

Albo się oduczysz lekceważącego i pogardliwego sposobu prowadzenia rozmowy albo zostaniesz przez Moderację oduczony.

Edytowane przez Bobcat
15 minut temu, Bobcat napisał:

bez sensu.

Bez ciebie, nic nie ma sensu.

5 minut temu, Bobcat napisał:

To również zgłaszam

Co? 

Edytowane przez xniwax

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Bobcat napisał:

Mnie interesuje wyłącznie program polityczny a nie preferencje seksualne innych osób

gdyby jego homosiowatość nie łaczyła sie z programem politycznym uwierzyłbym , jednak w tej sytuacji oszukujesz się , świadomie lub nie,  poparcie biedroniowego programu jest poparciem homosiowatości i związanej z nią polityki LGBT czy tego chcesz czy nie

nikt tego inaczej nie odbierze ?

3 minuty temu, xniwax napisał:

Bez ciebie, nic nie ma sensu

tak działa na Ciebie rozgwieżdżone niebo?  ?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

gdyby jego homosiowatość nie łaczyła sie z programem politycznym uwierzyłbym , jednak w tej sytuacji oszukujesz się , świadomie lub nie,  poparcie biedroniowego programu jest poparciem homosiowatości i związanej z nią polityki LGBT czy tego chcesz czy nie

nikt tego inaczej nie odbierze ?

Ty tak uważasz? To uważaj sobie dalej. Natomiast uogólnianie swojego punktu widzenia do rangi prawideł powszechnie obowiązujących ("nikt tego inaczej nie odbierze") jest dowodem wyłącznie megalomanii i pychy.

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

tak działa na Ciebie rozgwieżdżone niebo?  ?

Tylko rozgwieżdżone.

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, Bobcat napisał:

Ty tak uważasz? To uważaj sobie dalej. Natomiast uogólnianie swojego punktu widzenia do rangi prawideł powszechnie obowiązujących ("nikt tego inaczej nie odbierze") jest dowodem wyłącznie megalomanii i pychy.

może najpierw zapytaj kogokolwiek  ?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

może najpierw zapytaj kogokolwiek  ?

Zrobiłem to już jakiś czas temu. Wnioski z rozmów diametralnie odmienne od Twoich. Znów uprawiasz pychę.

Takze jednak Wiosna

?

A niech bedzie, niech kazdy wybiera co chce, nawet wiekszych populistow niz Pis, to w kwestii gospodarczej.

Elektorat antyklerykalny tez potrzebuje zagospodarowania i Biedron o tym doskonale wie, to w kwestii swiatopogladowej.

A ze rozpieprzy cala koalicje, to inna sprawa. To w kwestii wynikow.

Jednak, tak jak mowie, wolny, wiosenny wybor.

Pis bedzie the happiest.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

W obecnych warunkach w tego rocznych wyborach zwycięzca jest jeden ....podzieleni Pis-owi dajemy prezent

Edytowane przez asterix1
4 minuty temu, asterix1 napisał:

W obecnych warunkach w tego rocznych wyborach zwycięzca jest jeden ....podzieleni Pis-owi robimy prezent

Nienawisc(u niektorych) do KK jest zbyt duza, zeby mogli to zrozumiec.

Stad takie notowania Biedronia.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Busia

Tu nie chodzi o nienawiść, tylko o zdrowy rozdział ołtarza od tronu. Nienawiść za to przemawia przez homosiowatość slawusia...

Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Od kiedy Biedroń jest w koalicji?On zagospodarowuje elektorat dla ,którego opozycja jest niewystarczająco antyklerykalna.Być może gdyby nie było Wiosny to ten elektorat w ogóle by nie głosował.Tak więc jeśli wejdzie do sejmu to też będzie antypisowski czyli będzie głosował głównie tak jak obecna opozycja.

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Od kiedy Biedroń jest w koalicji?On zagospodarowuje elektorat dla ,którego opozycja jest niewystarczająco antyklerykalna.Być może gdyby nie było Wiosny to ten elektorat w ogóle by nie głosował.Tak więc jeśli wejdzie do sejmu to też będzie antypisowski czyli będzie głosował głównie tak jak obecna opozycja.

Bzdura, glosowalby na koalicje. Taki asterix to dostrzega, ty juz nie.

Co wiecej, widze, ze tez sklaniasz sie do Wiosny. Coz, korzystne dla Pisu.

Tak jak juz wczeszniej twierdzilem. Wiosna zalatwi Pisowi wygrana(koalicja juz to zauwazyla, juz jedzie po Biedroniu, niesty, jak widac, za pozno).

Edytowane przez bubusia

Nie,nie skłaniam się ku Wiośnie ale uważam,że taki dobitny głos antyklerykalny jest potrzebny a obecna opozycja go nie wyartykułuje ze względu na oportunizm.Będę głosował na PO.

Skąd u ciebie taka troska o opozycję ?

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Nie ma troski. Pisze co mysle. Srednio zalezy mi kto wygra.

59 minut temu, asterix1 napisał:

W obecnych warunkach w tego rocznych wyborach zwycięzca jest jeden ....podzieleni Pis-owi dajemy prezent

Z przestrzeni lat widzę jak kolejne grupy zawodowe i władze sa przez pis niszczone

widzę ze siła tylko w jak najszerszej grupie- w pojedynkę nic nie zdziałamy

głosuje na Koalicje  Europejską  

Polaków nie stać na kolejne lata tego co widzimy...i mnie tez

No to deklarujemy, kto jeszcze.

?

Zobaczymy kto wygra na forum:)

Edytowane przez bubusia

11 godzin temu, xniwax napisał:

Nie, Wojciechu. Wiosna nie powstała jako reakcja na PiS.
Jeśli już piszesz o jej walce z KK to powstanie tej efemerydy jest w kontrze do wszystkich partii, które do tej pory miały udział w rządach III RP.
Od SLD poprzez PSL, PO po PiS.

Dla mnie jest oczywistością,że Wiosna to reakcja na PiS.Postępująca fala klerykalizacji w kraju jaka miała miejsce za rządów PiS spowodowała reakcję w postaci antyklerykalizmu.A ponieważ dotychczasowa opozycja nie chciała czy też nie mogła ( ze strachu) tego nastawienia elektoratu wykorzystać powstała Wiosna.Czyli Wiosna to reakcja na PiS i jako rozczarowanie z nieskuteczności obecnej opozycji.Jeśli wejdzie do sejmu to będzie tak antypisowskia jak obecna opozycja.Wiosna gromadzi elektorat bardziej radykalnie antypisowski,który być może w ogóle by nie poszedł do wyborów.

Myslisz, ze Bobcat nie poszedlby na wybory?

?

To ja ci odpowiem, poszedlby i zaglosowalby na koalicje, teraz pojdzie i zaglosuje na Wiosne.

Kumasz?

Edytowane przez bubusia

To, że od dawna duża część społeczeństwa ma dosyć zahibernowanego układu PO-PiS-SLd i jest faktem. 

Na tej fali pojawił się Palikot, Nowoczesna, Razem i Kukiz. 

Ludzie chcą odmiany życia politycznego w Polsce, które dzisiaj sięgnęło już takiego dna, że rzeczywiście nie widać żadnej przyszłości. Debata polityczna, ekonomiczna zostały sprowadzone jedynie do napierdzielanki za pomocą mowy równoległej. O ile taki Miś (film) był komedią i w karykaturalny sposób nabijał się z komuny,  to dzisiaj tak mamy w rzeczywistości. I to już śmieszne nawet nie jest. Do tego dochodzi degrengolada w polskim KK, który systematycznie pogrąża się w otchłani oparów średniowiecza. 

Nie ma przyszłości, jest jedynie walka o koryto...

Edytowane przez jar1

Znam wielu ludzi,którzy są antyPiS ale byli tak wkurzeni na PO ( za nieudolność),że deklarują absencję na wyborach.Dla nich Wiosna jest jakąś alternatywą.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Z ekonomicznego punktu widzenia Wiosna jest na chwile obecna najwiekszym ekstremum. Takze dla alternatywy powstal arcypotworek gospodarczy - super populizm.

A po co to. A po koryto.

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.