Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Z założenia nie ogladam tel. Rydzyka i nie podziewałem się , ze tylu miłosników tej stacji jest na AS

relacje i komentarze programów cytaty i przekazywanie rad dla narodu prosto z wizji uspokaja mnie ,ze mimo ataków na KK dzięki Rydzykowi atrakcyjność chrześcijaństwa  dla uzytkowników audiostereo będzie TRWAM ...trwać in aeternum

z zalozenia to nie atak ale tresc z ekranu slawus  do ktorego sie nie odniosles.Ale rozumiem ze tak bardzo to nie wiedzials jak, tak samo jak bardzo nie ogladasz rydzyka..

Edytowane przez muls
7 minut temu, slawek.xm napisał:

Z założenia nie ogladam tel. Rydzyka i nie podziewałem się , ze tylu miłosników tej stacji jest na AS

relacje i komentarze programów cytaty i przekazywanie rad dla narodu prosto z wizji uspokaja mnie ,ze mimo ataków na KK dzięki Rydzykowi atrakcyjność chrześcijaństwa  dla uzytkowników audiostereo będzie TRWAM ...trwać in aeternum

Taki maja prikaz, nawijac o rydzyku ile sie da, kiedys mieli nawijac o Smolensku, troche sie wypalilo, zostal im rydzyk.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, muls napisał:

tresc z ekranu

tak trzymaj , nie ma to jak popularyzacja rydzykowych mediów i wypowiedzi ?

1 minutę temu, bubusia napisał:

Taki maja prikaz, nawijac o rydzyku ile sie da, kiedys mieli nawijac o Smolensku, troche sie wypalilo, zostal im rydzyk.

dzisiaj to moje wtrącenie wywołało ekspolozję miłości do Rydzyka

ale naprawdę nie spodziewałem się tak duzego odzewu

myślałem ,że jedynym uwielbiającym tego biznesmena uzytkownikiem jest bobcat

a tu okazało się ,że na AS jest cała Rodzina Radia Maryja i tv Trwam ?

Znowu to. Jak jakis fetysz

?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)

te wklejki Twoje i argusa tez są fajne

Spiewasz razem z nimi zapewne

wreszcie nauczysz sie piesni pielgrzymkowej 

2 minuty temu, jar1 napisał:

A jak, to kwintesencja pislamu

2 minuty temu, argus napisał:

Aż do skutku.

dla innego spojrzenia

7 minut temu, bubusia napisał:

Znowu to.

przyłacz się ?

podajmy sobie rece.. ?

Skala zidiocenia reżimowych polityków zadziwia. Prezes się obudził i znów coś o reparacjach bredzi, Karski walczy z Krzyżakami, Mateuszka to już jakiś czas temu przestałem rozumieć. Cały czas trwa straszenie tylko zmieniają się motywy. Istny dom wariatów.

z24752674IH,Prof--Karol-Karski-w-spocie-

Jestem Europejczykiem.

Ciągnąc wątek Leszka Jażdżewskiego - komentarz red. Adama Szostkiewicza, publicysty bez wątpienia katolickiego:

Cytat

5.05.2019
niedziela

Oburzeni Jażdżewskim

Adam Szostkiewicz

Leszek Jażdżewski nie jest ,,wrogiem’’ Kościoła, tylko krytykiem nie wiary, Jezusa i Ewangelii, lecz Kościoła instytucjonalnego w Polsce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Krytykiem radykalnie ewangelicznym, czyli konfrontującym obecną polską rzeczywistość kościelną i okołokościelną z naukami Jezusa. To może boleć i powinno. I każdy wierzący i niewierzący ma do tego prawo.

Teraz podnosi się fala oburzenia, że Jażdżewski z tego prawa skorzystał jako obywatel, a nie polityk, wyręczając poniekąd Donalda Tuska od podjęcia tematu, jaka jest dziś kondycja Kościoła w Polsce i jakiego Kościoła Polska nie potrzebuje.

Jest obrzydliwą moralnie hipokryzją pisać listy do rektora UW w sprawie Jażdżewskiego, a milczeć na temat cytowania przez biskupa antysemickiej fałszywki. Jest nieporozumieniem upominanie przez uczelnię zaproszonego gościa za to, że wyliczył grzechy Kościoła instytucjonalnego w Polsce: omertę pedofilską, szukanie korzyści materialnych i przywilejów, zamienianie Krzyża w ,,pałkę’’, czyli w znak dominacji i wykluczania.

W niczym nie naruszało to zasady wolności debaty. Jażdżewski jej nie złamał, cytując opinię Tadeusza Konwickiego i wyliczając grzechy dzisiejszego Kościoła instytucjonalnego w Polsce. Te same grzechy piętnuje papież Franciszek w odniesieniu do niektórych episkopatów Kościoła rzymskokatolickiego.

Są one nie pogodzenia z oczekiwaniami wielu katolików w Polsce i samego papieża Franciszka. Znakiem tego może być choćby to, że Franciszek przez sześć lat swego pontyfikatu nie mianował żadnego nowego kardynała z Polski.

,,Świńskie’’ porównanie nie powinno przesłonić sedna problemu, czyli oceny społecznej i politycznej roli Kościoła pod rządami ,,zjednoczonej prawicy’’. Rozumiem je jako zachętę do odmowy rozmowy o obecnej roli części biskupów, księży i działaczy wyłącznie na ich warunkach.

Trzeba je widzieć w szerszym kontekście niż tylko kościelny. W kontekście manipulowania Kościołem przez obecny obóz władzy i manipulowania przez część Kościoła politykami w celu konsolidacji jego wpływów i interesów. To wszystko nie ma nic wspólnego z Kościołem II Soboru Watykańskiego, a wiele wspólnego z ultrakatolickim integryzmem, czyli z kształtowaniem w Polsce nowej wersji sojuszu ołtarza z tronem, słusznie odrzuconego przez Kościół soborowy.

Nie wiemy, czy bieg wydarzeń przewidywany przez Jażdżewskiego rzeczywiście doprowadzi do ,,końca patriarchatu’’, ale mówca słusznie przywołał sprawę praw kobiet jako moment zwrotny.

źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, bubusia napisał:

Nie wiem po co wklejasz to w 2 miejscach

Słuchaj chodaczkowy inteligencie i propagandysto: napisałem w wątku o polityce, ale uznałem, że ten będzie odpowiedniejszy. Wpis skopiowałem i przeniosłem do tego wątku, oraz wykasowałem w "polityce" w ciągu nie wiem, minuty, góra półtorej. Więc się odstosunkuj (jak łatwo się domyślić - nie, nie myślę naturalnie o tobie, owo odstosunkuj to tylko eufemizm) ode mnie, i jak nie masz, jak zwykle zresztą nic do powiedzenia, to milcz. 

6 minut temu, Adalbert95 napisał:

Słuchaj chodaczkowy inteligencie i propagandysto: napisałem w wątku o polityce, ale uznałem, że ten będzie odpowiedniejszy. Wpis skopiowałem i przeniosłem do tego wątku, oraz wykasowałem w "polityce" w ciągu nie wiem, minuty, góra półtorej. Więc się odstosunkuj (jak łatwo się domyślić - nie, nie myślę naturalnie o tobie, owo odstosunkuj to tylko eufemizm) ode mnie, i jak nie masz, jak zwykle zresztą nic do powiedzenia, to milcz. 

Albo zostala ci zwrocona uwaga, to wykasowales. I naucz sie w koncu pisac bez odniesien personalnych, bo zieje od ciebie takim szczylostwem, ze az przykro to czytac.

A milczec to mozosz sobie kazac u siebie w domu, a nie tutaj.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, bubusia napisał:

Albo zostala ci zwrocona uwaga, to wykasowales

wg mnie to tylko szukanie wiekszego poklasku dla pokracznych czysto propagandowych bredni

a ten wątek zapewnia mu wieksze audytorium ?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

pokracznych czysto propagandowych bredni

O jak ładnie beczy! Becz sobie dalej - kogo obchodzi i zajmuje co tam sobie baran beczy...

17 minut temu, bubusia napisał:

Albo zostala ci zwrocona uwaga, to wykasowales

Łżesz jak zwykle i do tego jak zwykle nieudolnie. Zresztą po co ja się tym w ogóle zajmuje. Szkoda czasu poświęconego na napisanie choćby tych dwu zdań w odpowiedzi na te twoje durnowacizny. Spadaj na drzewo banany prostować. Pa!

Edytowane przez Adalbert95
4 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Łżesz jak zwykle i do tego jak zwykle nieudolnie. Zresztą po co ja się tym w ogóle zajmuje. Szkoda czasu poświęconego na napisanie choćby tych dwu zdań w odpowiedzi na te twoje durnowacizny. Spadaj na drzewo banany prostować. Pa!

Lzesz, durnowacizny, spadaj na drzewo ---caly the besciak adalbert

?

Klasyka wylazenia slomy. No coz, taki juz jest. Szkoda chlopaka.

Edytowane przez bubusia

4 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Tylko tyle potrafisz bido z nędzą?

Ile razy mozna ci zwracac uwage, zebys nie jechal personalnie. Nie znasz zasad, mam ci przypomniec?

Edytowane przez bubusia

56 minut temu, slawek.xm napisał:

To jest jeszcze jedno prowokowanie Dyskutantów, tym razem metodą reduktio ad absurdum . Gdyby nasza strona nie oglądała TV Trwam i nie słuchała RM - @slawek.xm niechybnie sformułowałby zarzut że jesteśmy przeciwni i zwalczamy zupełnie nie znając obiektu swojej niechęci, co (Jego zdaniem) dowodzi że jesteśmy zdalnie sterowani. 

Jakbyś nie stanął - d..a z tyłu. Byle prowokować.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

niechybnie sformułowałby zarzut że jesteśmy przeciwni i zwalczamy zupełnie nie znając obiektu swojej niechęci, co (Jego zdaniem) dowodzi że jesteśmy zdalnie sterowani. 

niechybne konfabulacje ?

3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Beee, beee...

?

Zaczynasz beczec?

No coz, jest gorzej niz myslalem.

5 minut temu, Bobcat napisał:

To jest jeszcze jedno prowokowanie Dyskutantów, tym razem metodą reduktio ad absurdum . Gdyby nasza strona nie oglądała TV Trwam i nie słuchała RM - @slawek.xm niechybnie sformułowałby zarzut że jesteśmy przeciwni i zwalczamy zupełnie nie znając obiektu swojej niechęci, co (Jego zdaniem) dowodzi że jesteśmy zdalnie sterowani. 

Jakbyś nie stanął - d..a z tyłu. Byle prowokować.

Ty na powaznie z tym prowokowaniem, czy jaja se robisz?

Edytowane przez bubusia

53 minuty temu, bubusia napisał:

Znowu to. Jak jakis fetysz

?

No bo,  w zasadzie niczego więcej nie potrzeba. Takie piękne a skromne ?

Wystarczy tylko wklejać, wklejać, i wklejać. 

Najlepszy okazl sie kolega adalbert. Zarzucil beczenie. A potem sam zaczal beczec

?

6 minut temu, Adalbert95 napisał:

Beee, beee...

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Jak najbardziej na poważnie.

To z calym szacunkiem, ale chyba cie ponosi.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

niechybne konfabulacje

Raczej logiczny wniosek w analizy stylu Twoich wpisów i szkoły prowadzenia rozmowy jaką praktykujesz.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, bubusia napisał:

Najlepszy okazl sie kolega adalbert. Zarzucil beczenie. A potem sam zaczal beczec

udowania ponad wszelka watpliwość ,ze bliżej mu do tryka niz capa

Teraz, slawek.xm napisał:

udowania ponad wszelka watpliwość ,ze bliżej mu do tryka niz capa

@bubusia czy na takie wpisy też będziesz reagował?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.