Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Warto jednak pamiętać, że nawet w Biedrze trzeba zapłacić a nie liczyć na cud

"4 czerwca odbędzie się pierwsza rozprawa sądowa między partią Wolni i Solidarni a przedsiębiorcą Januszem Kuleszą. Chodzi o spłatę wynoszącego prawie 140 tys. zł długu. Kulesza, który dla partii Kornela Morawieckiego przeprowadził remont siedziby przy ul. Wiejskiej w Warszawie, do tej pory za swoją pracę nie otrzymał ani złotówki.

Już w 2018 r. sąd nakazał partii WiS spłacić dług; od tej decyzji odwołał się jednak Kornel Morawiecki

Ojciec premiera argumentował m.in., że pod protokołem odbioru prac remontowych podpisał się "wskutek błędu" - choć zostawił tam nie tylko swój podpis, ale także dopisek: "bez zastrzeżeń"

Niezależnie od procesu, Janusz Kulesza o sprawie zawiadomił także prokuraturę. Uważa, że od początku mogło chodzić o oszustwo, a partia nie miała zamiaru w ogóle mu zapłacić"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Maju napisał:

Osiągnąłeś swoimi kłamstwami o mnie i manipulacjami moimi wpisami chyba wystarczająco wiele, jeszcze ci mało?
Sądzisz że zniżę się do tego by kontynuować rozmowę z bezwzględnym oszczercą?
Jak trzeba być podłym i wyzutym z przyzwoitości......
EOT!

Skoro mowa o przyzwoitości, to może przypomnę o zwichrowanej twojej:

Ukryta Zawartość

Jakbym słyszał głównych bohaterów pewnego popularnego ostatnio dokumentu.

Nie uciekaj, możemy pogadać. O lapsusie czy międlarze...

1 godzinę temu, bubusia napisał:

A skad wiesz, ze to nie byli wlasnie Niemcy, czy Francuzi.

A skąd wiesz, że byli?

Napisałeś koledzy z PE. Jak już się o coś oskarża to konkrety a nie paski z wiadomości.

Jak nam tu majuwa wieszczy ? Jakieś gów.o zawsze się przyklei.

20 minut temu, jar1 napisał:

Ojciec premiera argumentował m.in., że pod protokołem odbioru prac remontowych podpisał się "wskutek błędu" - choć zostawił tam nie tylko swój podpis, ale także dopisek: "bez zastrzeżeń"

Pewnie podpisał się nie tą ręką ;-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Trzeba sprawdzic.

warto panowie zapamietac te wielkie slowa wielkiego mysliciela KK.Mysl prawdziwie dziesiatkowa.

Edytowane przez muls
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

„Panie i Panowie Dyżurni KMP i KPP woj. pomorskiego.

Zgodnie z poleceniem Komendanta KWP w Gdańsku nadinsp. Jarosława Rzymkowskiego polecam informować niezwłocznie o wszelkich doniesieniach n.t. odtwarzania filmu dokumentalnego Tomasza Sekielskeigo 'Tylko nie mów nikomu' Dyżurnego KWP w Gdańsku. Dotyczy to odtwarzania zarówno w miejscach publicznych, jak i w klubach restauracjach itp.

Dyżurny KWP w Gdańsku.”

http://wyborcza.pl/7,75398,24789938,wyborcza-ujawnia-pomorska-policja-dostala-rozkaz-tropienia.html

f9bd5a9799cd591ad104cd0b90db1f84.jpg

to teraz oczekujemy na dziesiatkowy wpis bubusia.Mozna zaczac tak....z uwagi na bezpieczenstwo dzieci zgromadzonych na ulicach i miejscach publicznych...........Jak juz bubisia to juz.Chyba nie jestes zaszufladkowany.Wykaz sie inowacyjnoscia jaka proponujesz innym.Mozesz tez uzyc slowa ..trzeba...

Edytowane przez muls

O pilnowaniu rozochoconych kieckowych cisza ?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

tak jest TYLKO  nalezy jeszcze raz tym niezaszufladkowanym podkreslic slowo SKAZANI czyli siedzacy w wiezieniach.Zeby z radosci znowu nie zaczeli tu pisac.

Edytowane przez muls
1 minutę temu, muls napisał:

slowo SKAZANI czyli siedzacy w wiezieniach.

Z ujawnionych danych przez KEP, tylko 5% z pedofili w kieckach trafiło za ###

Więc ten majowy wykresik mozna sobie na tace rzucić...

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, muls napisał:

Zeby z radosci znowu nie zaczeli tu pisac

skazani to nie to samo co odbywający karę w zakładzie penitencjarnym

w więzieniach jest zupełni inna statystyka

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
skazani to nie to samo co odbywający karę w zakładzie penitencjarnym
w więzieniach jest zupełni inna statystyka
A przeniesieni na inną parafię, to jeszcze inna.

slawus go..no mnie to ochodzi jaka jest statystyka wedlug ciebie.Inna statystyka wskazuje ze w kosciele procenty sa najwyzsze w calej populacji a jeszcze nikt tak naprawde nie wie ILE sie przypadkow ujawni..W Chile zrobilo sie tego tysiace wiecej.A u nas telefony wciaz dzwonia.

Edytowane przez muls

slawus cienkie to jest ale wyraznie to juz kres twoich cienkich mozliwosci.Ale nie upadaj na duchu jak mawial bog do idiotow jak mial dobry humor.

Edytowane przez muls

mowilem slawus ze cienkie.Przygotuj sobie cos....smiesznego.Jak dzwonia to sie odbiera slawus.a jak nie dzwonia to nie.To powinien kazdy ksiondz wiedziec.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, muls napisał:

Przygotuj sobie cos....smiesznego

nie chce mi się

poza tym wystarczające androny wypisujesz by mi humor poprawić ?

5 minut temu, muls napisał:

Jak dzwonia to sie odbiera slawus.a jak nie dzwonia to nie

wstrząsająca logika ? i do tego zupełnie błędna ?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

do tego zupełnie błędna ?

slusznie slawus wymysliłem ja specjalnie dla ciebie.Takie cwiczenie umyslowe na 40%.Ale moze do rzeczy slawus bo my tu gadu gadu a tam pedofil ksiondz robi swoje.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, muls napisał:

my tu gadu gadu a tam pedofil ksiondz robi swoje.

jeszcze napisz który

i dawaj go sam na pohybel

Edytowane przez slawek.xm

i dwaj go sam na pohybel

Coś mi się zdaje, ze do tego może dojść.

Władza jakaś nieruchawa jest...

Edytowane przez klecha

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, klecha napisał:

Coś mi się zdaje, ze do tego może dojść.

Władza jakaś nieruchawa...

po wyborach przepchnie się ustawę ,że kazdy prawomocnie skazany ksiądz pedofil zostanie wykastrowany, nie chemicznie tylko mechanicznie

będa do tego wyznaczeni lekarze , szkoda ,że pis nie wprowadził  teraz w zycie tego pomysłu

Edytowane przez slawek.xm
9 minut temu, slawek.xm napisał:

a ci sie tor dyskusji?

tor sie podoba tylko podklady nie te slawus.dziadostwo jakies.Na przyklad.....

to za panowania pawla II   aaa jana.

prawą Fernando Karadimy Chile żyje do dziś. Watykan bardzo długo milczał i przymykał na nią oczy. Wielu młodych ludzi zostało zaś głęboko skrzywdzonych. "Według czternastu świadków na procesie i około pięćdziesięciu zarejestrowanych skarg pierwsze przypadki molestowania seksualnego miały miejsce pod koniec lat sześćdziesiątych XX wieku i powtarzały się do 2010 roku. Przez pięćdziesiąt lat Karadima wykorzystał dziesiątki chłopców w wieku od 12 do 17 lat, na ogół białych i blondynów" - pisze Frédérik Martel w książce "Sodoma. Hipokryzja i władza w Watykanie".

a tu slawus jakbys był tak mily i potrafil cos w systemie zero jedynkowym

zgodnie z poleceniem Komendanta KWP w Gdańsku nadinsp. Jarosława Rzymkowskiego polecam informować niezwłocznie o wszelkich doniesieniach n.t. odtwarzania filmu dokumentalnego Tomasza Sekielskeigo 'Tylko nie mów nikomu' Dyżurnego KWP w Gdańsku. Dotyczy to odtwarzania zarówno w miejscach publicznych, jak i w klubach restauracjach itp.

Edytowane przez muls
2 godziny temu, bubusia napisał:

Cos tam o czyscicielu bylo, niech sprawdzi.

Zanim dojedzie do Polski nasze Belzebuby z pewnością znajdą coś na niego. Lata współpracy z SB nie poszło w las.

Wzajemnie na siebie przecież też nie będą donosić, bo popłyną wszyscy. Beton jest betonowy, ale cwany. No chyba, że już jedzie tu z gotowymi kwitami do prokuratury watykańskiej, ale w to nie wierzę, inaczej by nie dojechał. 

Przecież nie można też podważać dobrego imienia dzielnych, legendarnych wręcz obrońców chrześcijaństwa, gdy u bram Ojczyzny czai się zdradziecki islamski wróg. Tego ten kolo z Malty nie obejdzie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, muls napisał:

a tu slawus jakbys był tak mily i potrafil cos w systemie zero jedynkowym

w filmie są zawarte dokładne informacje na temat sposobu molestowania dziecka takich instrukcji nikt publicznie nie powinien rozpowszechniać

oczywiście jest to moje osobiste zdanie

1 minutę temu, sittek napisał:

Zanim dojedzie do Polski nasze Belzebuby z pewnością znajdą coś na niego

popierasz mój wniosek o kastrację księzy pedofilów?

konkretnie

ą zawarte dokładne informacje na temat sposobu molestowania dziecka takich instrukcji nikt publicznie nie powinien rozpowszechniać

czyli jednak ja poinstruujesz to wszyscy zostana pedofilami.A tobie sie udalo bo nikt ci nie powiedzial.Jasne.Tak jak jasna jest ta nogonka na gejow.Jak bedzie nauka w szkolach dzieci o seksuologii to bedzie masturbacja i gejostwo.No to prosze.

Ks. Eugeniusz Makulski należy do zakonu Marianów. Od 1966 r. jest kustoszem sanktuarium maryjnego znajdującego się w Licheniu Starym - małej wielkopolskiej wsi, która aktualnie jest drugim po Częstochowie celem pielgrzymek w Polsce. Od 1994 do 2004 r. duchowny nadzorował budowę słynnej licheńskiej Bazyliki. Dzięki Makulskiemu w miejscowości powstał największy kościół w Polsce, jednocześnie będący jedną z największych świątyń na świecie.

Trud księdza, który przeprowadził najbardziej spektakularną religijną inwestycję budowlaną w ostatnim trzydziestoleciu został doceniony przez Kościół. To właśnie z tego powodu przed świątynią znajduje się pomnik Jana Pawła II, przed którym klęczy wręczający mu miniaturowa wersję bazyliki ks. Makulski. Jednak działalność księdza w Licheniu miała też drugą stronę, którą pokazał lata temu film "Licheń - biznes czy religia". 

Kierowca-kochanek i luksusowe samochody

- Jadąc do Lichenia ja nie byłem zdeklarowanym i określonym gejem. Tam odkryłem w sobie gejostwo, a pomógł mi w tym ks. Eugeniusz Makulski - mówi w dokumencie Bogdan Chlebuś.

Chociaż ks. Makulski zaprzecza twierdzeniu jakoby mężczyzna był jego kochankiem, przytoczone przez byłego kierowce fakty są trudne do podważenia.

- Dlatego, że jestem gejem byłem bardzo blisko związany z ks. Eugeniuszem Makulskim (...). Byłem zaliczany do jednych z najbardziej zaufanych pracowników - mówi wprost Chlebuś.

Chociaż pensja kierowcy wynosiła 800 zł, mieszka on w bardzo okazałym domu.

- Kupno domu tylko i wyłącznie sfinansował ks. Eugeniusz Makulski - mówi mężczyzna. Pytany skąd marianin miał środki na budowę domu były kierowca odpowiada krótko: - Z pieniędzy kościelnych.

Chlebuś jeździł luksusowymi samochodami, które - według jego słów - były "prezentami" od ks. Makulskiego. Jak mówi mężczyzna, były to jego "zachcianki" po czym wymienia kilka drogich aut, które dostał od kustosza licheńskiego sanktuarium. 

Zanim Chlebuś zdecydował się opowiedzieć swoją historię zażądał od Makulskiego 300 tys. za milczenie. Pieniędzy nie otrzymał. W 2004 r. duchowny został wysłany na emeryturę.

Defraudacja datków wiernych

Skąd Makulski miał pieniądze na wszystkie te prezenty, jak również inne wydatki? Według autorów dokumentu "Licheń - biznes czy religia" wynosiły one od kilku do kilkunastu milionów złotych miesięcznie.

Budowa Bazyliki została sfinansowana z datków wiernych. Sam zaś pielgrzymkowy biznes generuje liczne zyski. Jeszcze w 2004 r. tygodnik "Wprost" opisujący nieprawidłowości w wydatkowaniu przez Makulskiego środków pochodzących z darowizn dokonywanych przez wiernych. Od tego czasu sprawa nie została jednak zbadana przez prokuraturę. 

W filmie "Licheń - biznes czy religia" obnażony został modus operandi religijnego biznesu. Niemal wszystkich najbliższych współpracowników Makulski rekrutował wśród członków swojej rodziny. Pieniądze pochodzące z datków przeliczała jego siostra i siostra cioteczna.

Reakcja po latach

Po premierze filmu Sekielskich "Tylko nie mów nikomu" pomnik Makulskiego.został zasłonięty, a ks. Adam Boniecki poinformował o kolejnym przypadku molestowania seksualnego przez budowniczego licheńskiej bazyliki. 

- Głębokim bólem napełnia nas cierpienie ofiar przestępstw pedofilii popełnionych przez ludzi Kościoła - oświadczyli w specjalnie wydanym dokumencie Marianie. Zgromadzenie Księży Marianów poinformowało, że zgłoszone przypadki przyczyniły się do wydania przez przełożonych zakonnych decyzji o odsunięciu od wszelkiej działalności duszpasterskiej 91-letniego księdza.

Chociaż doniesienia o seksualnych nadużyciach i finansowych nieprawidłowościach Makulskiego pojawiały się już dawno, zakonnicy odnieśli się do nich dopiero teraz. Z ich oświadczenia nie wynika, by zakon poinformował prokuraturę.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.