Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Strateg który prowadzi kraj do upadku szastając forsą na lewo i prawo to żaden strateg. Taką strategię potrafi stosować pierwszy z brzegu mało rozgarnięty osobnik.

Lechu, mimo mojej negatywnej opinii na temat opozycji, to jednak nie zycze im takich strategow jak Ty.  Musieliby sie rozwiazac.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak widać, są sytuacje gdzie czołowi funcjonariusze pukną się w czoło i nieco pomyślą. Znowu byłby skandal. A może (raczej) poczekają do czasu, aż przejmą ostatecznie sądy?

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Czy ty w ogóle myślisz, co piszesz? Czy przeciwnicy PiS potrafią w ogóle myśleć? Twój wpis dowodzi, że nie. Praktyka także dowodzi, że nie.

Takie tłumaczenie dziejów jest ewenementem nawet na Bocznicy. 

I znowu ciemny lud zawinił...

Masz na myśli środowisko "Krytyki POlitycznej"?

Żeby tylko...

"Na wstępie trzeba powiedzieć, ze Kaczyńscy nie są to żadnymi filosemitami, nie są oni też zwykłymi Żydami. To czystej wody i największej próby nacjonaliści żydowscy, probujący w sposób wyjątkowy budować na gruzach RP… Judeopolonię."

Ukryta Zawartość

Albo

"Andrzej Duda, z nazwiska imanier goj, ale jego teściem jest Julian Kornhauser, pśta pochodzenia żydowskiego. Wyciągnął mu tego asa tygodnik „Newsweeek”. Pismo Tomasza Lisa zapewnia teraz, że pisząc oKornhauserze, nie miało złych zamiarów. No jasne, napuszczanie na kandydata PiS-u skrajnie prawicowych antysemickich wyborców, których w Polsce nie brakuje, to są dobre zamiary. Zdanie napisane w artykule „Dudagracz”, że „JulianKornhauser, z pochodzenia Żyd, w jednym ze swoich wierszy rozliczał się z Polakami biorącymi udział w pogromie kieleckim, za co przez prawicowców został okrzyknięty polakożercą” – też jest niewinne."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
5 minut temu, bubusia napisał:

Lechu, mimo mojej negatywnej opinii na temat opozycji, to jednak nie zycze im takich strategow jak Ty.  Musieliby sie rozwiazac.

Moja prywatna gospodarka jest zbudowana na bardzo solidnych fundamentach rynkowych. Nigdy od nikogo nie oczekiwałem że coś dostanę bez pracy. Nawet w totolotka nie gam. Myślisz że to zła strategia?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

28 minut temu, zukzukzuk napisał:

Dobre:) Dla ciemniaków chyba....

Właśnie Twoje "odkrywcze" opinie i myśli, w zakresie podporządkowania sobie władzy sądowiczej przez (nie)rząd, świadczą NIEZBICIE o bezmózgowiu i ślepocie!

Co oczywiście - zarzucasz przeciwnikom zależności sądów od innych władz. Kolejny raz, piszesz w sposób typowy dla pisaków.

Przeciwnicy PiS dostają kurwicy, jeśli wypowiedź jest niezgodna z ich przekonaniami. Z wiadomych powodów mózgu nie używają. Mainstream im je wyprał i nie są zdolni do samodzielnego myślenia. Dlatego zamiast argumentować plują na odległość, w czym mistrzami Bocznicy są.

PO w ogóle nic nie psuła i nie zawłaszczała. Prokuratura w w sprawie czy to afery "Amber Gold" czy rozmów u Sowy pokazała swoją niezależność i dociekliwość. PO nie psuło sądów powszechnych poprzez zmianę prawa o ustroju sądów powszechnych, którą próbowali nadać tym sądom swoich karbowych. Teraz PiS ma uciechę i dyrektorów administracyjnych sądów ściga za przekręty, a odium tego spada na całość sądów powszechnych. PO razem ze swoim protegowanym Rzeplińskim przez lata psuła Trybunał Konstytucyjny. Nawet prze samym oddaniem władzy, czym ułatwiła PiS-owi jego rozwalenie. Te wielkie zasługi nie powinny być PO zapomniane. Bo teraz przyjęła postawę obrońcy demokracji i Konstytucji oraz praw wszelkich broni.

Skoro zacząłeś o pisakach - to jesteś raczej cienkopis.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Moja prywatna gospodarka jest zbudowana na bardzo solidnych fundamentach rynkowych. Nigdy od nikogo nie oczekiwałem że coś dostanę bez pracy. Nawet w totolotka nie gam. Myślisz że to zła strategia?

Mysle, ze niewiele rozumiesz. Klepiesz ciagle to samo, i bez przerwy wieszczysz jakis upadek.

Akurat zwolennikiem 500 plus nie jestem( w tej formie), ale nie sadze zeby doprowadzilo to do upadku gospodarczego kraju. Jesli chodzi o strategie, to mialem na mysli strategow opozycji i ich dzialania, a nie twoja prywatna gospodarke.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

9 minut temu, Zyzol napisał:

Przeciwnicy PiS dostają kurwicy

Nikt nie dostaje kurwicy, tyko pokazujemy jak rabunkową i bezmyślną gospodarkę prowadzi PiS, ale wiemy że do najzagorzalszych fanów sekty będzie trudno trafić. 

4 minuty temu, bubusia napisał:

Mysle, ze niewiele rozumiesz.

Brawo Ty, naprawdę tak "logicznego" inaczej wniosku już dawno nie spotkałem ;-). Jestem pod wrażeniem.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Nikt nie dostaje kurwicy, tyko pokazujemy jak rabunkową i bezmyślną gospodarkę prowadzi PiS, ale wiemy że do najzagorzalszych fanów sekty będzie trudno trafić. 

Nic nie pokazujecie, klepiecie caly czas te same frazesy i wieszczycie koniec swiata.

2 minuty temu, bubusia napisał:

Nic nie pokazujecie,

Przy taki poziomie rozdawnictwa bez głowy i zasad trudno jest coś pokazać. Pokaże Wam dopiero najbliższy kryzys. A wiem, jak przyjdzie kryzys to naczelny "strateg" kraju każe więcej rozdawać co zmniejszy skutki kryzysu. Że też na świecie nie poznali się jeszcze na tak genialnym strategu.

12 minut temu, Lech36 napisał:

Brawo Ty, naprawdę tak "logicznego" inaczej wniosku już dawno nie spotkałem ;-). Jestem pod wrażeniem.

Nastepnym razem przeczytaj i zacytuj tylko 1sze slowo. Po co cale zdanie:)

Edytowane przez bubusia

Jak tam postępy w projektowaniu i budowie prototypów polskiego samochodu elektrycznego Morawieckiego? Są wreszcie jakieś dane z centrali?

Poznali sie na poprzednich strategach, i dlatego pogonili. Tamci mieli lepsza strategie - dla siebie wszystko, dla ludzi nic.

Edytowane przez bubusia

Grunt to dobra zmiana i aby "Polska była Polską" ?

"PiS masowo sprowadza Żydów do Polski

Na podstawie poselskiej interpelacji posła Jakubiaka dowiedzieliśmy się ilu obywatelom Izraela za czasów rządów PiS-u przyznano obywatelstwo.

Okazuje się, że władze dobrej zmiany bez żadnych skrupułów przyznały ponad 10

tysięcy paszportów obywatelom Izraela. Takiej dynamiki wzrostu wydawania paszportów nie było nawet za rządów PO. 

Najbardziej przykre jest to, ze Polacy wywiezieni do Kazachstanu aby odzyskać polskie obywatelstwo muszą latami zdawać naprawdę skomplikowane dla nich egzaminy z wiedzy o Polsce  typu podaj prawe dopływy Prosny  itp. Tysiące obywateli Izraela otrzymują polski paszport za nic. W 2017 roku przyjęto zaledwie 560 repatriantów z Kazachstanu. To hańba dla Polski i Polaków !! "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
1 minutę temu, skynyrd napisał:

A Trump

Trump mówisz się poznał? Ja myślę że Trump znalazł jelenia do wydojenia z kasy.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Jak tam postępy w projektowaniu i budowie prototypów polskiego samochodu elektrycznego Morawieckiego? Są wreszcie jakieś dane z centrali?

Mysle, ze bez tego samochodu Polska upadnie. Powinienes wszedzie o nim wspominac. To jest dobry argument na odsuniecie obecnej wladzy.

?

3 minuty temu, jar1 napisał:

Grunt to dobra zmiana i aby "Polska była Polską" ?

"PiS masowo sprowadza Żydów do Polski

Na podstawie poselskiej interpelacji posła Jakubiaka dowiedzieliśmy się ilu obywatelom Izraela za czasów rządów PiS-u przyznano obywatelstwo.

Okazuje się, że władze dobrej zmiany bez żadnych skrupułów przyznały ponad 10

tysięcy paszportów obywatelom Izraela. Takiej dynamiki wzrostu wydawania paszportów nie było nawet za rządów PO. 

Najbardziej przykre jest to, ze Polacy wywiezieni do Kazachstanu aby odzyskać polskie obywatelstwo muszą latami zdawać naprawdę skomplikowane dla nich egzaminy z wiedzy o Polsce  typu podaj prawe dopływy Prosny  itp. Tysiące obywateli Izraela otrzymują polski paszport za nic. W 2017 roku przyjęto zaledwie 560 repatriantów z Kazachstanu. To hańba dla Polski i Polaków !! "

Ukryta Zawartość

Bo to nie sa antysemity:)

Ukryta Zawartość

Teraz, bubusia napisał:

Mysle, ze bez tego samochodu Polska upadnie

Jestem patriotą gospodarczym i myślałem że chociaż na starość będę mógł pojeździć czymś polskiej produkcji co zadziwi świat a tu tylko propaganda jak za komuny. Już, już, tuż tuż, ale........ 

Teraz, Lech36 napisał:

Jestem patriotą gospodarczym i myślałem że chociaż na starość będę mógł pojeździć czymś polskiej produkcji co zadziwi świat a tu tylko propaganda jak za komuny. Już, już, tuż tuż, ale........ 

Ale Nord Stream 2 popierasz, patrioto?

Teraz, bubusia napisał:

Ale Nord Stream 2 popierasz, patrioto?

Gówno mnie obchodzi Nord Stream 2, przecież Polska nie będzie brała z niego gazu.

Teraz, Lech36 napisał:

Gówno mnie obchodzi Nord Stream 2, przecież Polska nie będzie brała z niego gazu.

No to macie patriote gospodarczego. Gowno go obchodzi. Nie czuje konsekwencji. Szkoda z toba gadac Lechu, nie jestes patriota gospodarczym, tylko neandertalczykiem ekonomicznym. I jeszcze sie tym chwalisz.

?

Nie czuje konsekwencji.

Na konsekwencje trzeba sobie zapracować, najlepiej tępym patriotyzmem ;-).

Na konsekwencje trzeba sobie zapracować, najlepiej tępym patriotyzmem ;-).

Nie osmieszaj sie Lechu. Jezeli Nord Stream 2 nie jest dla ciebie zagrozeniem polskich inteteresow( np jamalskiego), to znaczy, ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.

Skupiasz sie na pier**le dotyczacej elektryka, a nie widzisz miliardowych strat z powodu NS2.

O czym tu z toba gadac, szkoda czasu.

Wiesz co by bylo gdyby stratedzy KE wyskoczyli z takimi pogladami?:)

Edytowane przez bubusia

5 minut temu, bubusia napisał:

Jezeli Nord Stream 2 nie jest dla ciebie zagrozeniem polskich inteteresow( np jamalskiego), to znaczy, ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.

To może trzeba się do niego podłączyć i korzystać tak jak zrobią to Niemcy i inni Europejczycy? Zagrożeniem dla mnie jest w/w tępy patriotyzm obecnie rządzących elit.

Uzeleznienia calej Europy od Kremla tez nie dostrzegasz? A moze ty chcesz byc uzalezniony od Kremla?:)

Jak widzicie, te nasze ASowe opozycjonisty niby antyrosyjskie, ale nie przeszkadza im calkowita podleglosc energetyczna.

Nie barany?

Zagrożeniem dla mnie jest w/w tępy patriotyzm obecnie rządzących elit.

hehe, no i co, nie ma chlopak obsesji, ja mu o NS2 i uzaleznieniu od Rosji, a on znowu o Pisie.

?

Edytowane przez bubusia

Uzeleznienie calej Europy od Kremla tez nie dostrzegasz?

Przecież Duda podpisała w USA jakieś porozumienia o dostawach amerykańskiego gazu do Polski to chyba nie będzie uzależnienia? Jeszcze podpisze takie porozumienie z szejkami i możemy selektywnie pokazywać gest Kozakiewicza tym co będą nas naciskać. W czym problem?

P.S. Co z samochodem elektrycznym Morawieckiego?

Przecież Duda podpisała w USA jakieś porozumienia o dostawach amerykańskiego gazu do Polski to chyba nie będzie uzależnienia? Jeszcze podpisze takie porozumienie z szejkami i możemy selektywnie pokazywać gest Kozakiewicza tym co będą nas naciskać. W czym problem?

W tym, ze wszystko co Duda robi jest problemem dla ciebie. W tym, ze wszystko pisowskie krytykujesz, a teraz podajesz argument Kozakiewicza. No i w tym, ze masz NS2 w dupie, a nawet chcesz sie do niego podlaczac. Wystarczy?

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

W tym, ze wszystko co Duda robi jest problemem dla ciebie. W tym, ze wszystko pisowskie krytykujesz, a teraz podajesz argument Kozakiewicza.  No i w tym, ze masz NS2 w dupie, a nawet chcesz sie do niego podlaczac. Wystarczy?

Gospodarki ucz się od najbogatszych w Europie i na świecie a nie od najgłupszych. 

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Gospodarki ucz się od najbogatszych w Europie i na świecie a nie od najgłupszych. 

Pewnie od Niemcow, szczegolnie w kontekscie NS2. Oj Lechu, Lechu, ze ty nie czujesz jak sie osmieszasz. Moze i w chalupie u siebie jakos se radzisz( chociaz mam pewne watpliwosci), ale za nic wiekszego to ty sie lepiej nie bierz.

?

Edytowane przez bubusia

4 minuty temu, jar1 napisał:

A po co się uczyć? Przecie można pozwać profesorów do sądu ?

No juz nie mozna. Chyba Kaczor wyjasnil sprawe?

?

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.