Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

piszesz tak jak bys sie bał ,ze pracownik nie da się już wykorzystywac tak jak do tej pory bądź trzeba mu bedzie płacić dwa razy tyle za te sama pracę ?

zatrudnij może emigrantów z Afryki, oni sa i pracowici i lojalni i tolerancyjni tak spolecznie jak i religijnie :):):)

9 minut temu, Lech36 napisał:

Na razie gorzej nie jest

nie siej zatem defetyzmu tylko ciesz się chwilą. teorie spiskowe raczej do Twoich poglądów nie pasują, a na krytyke przyjdzie czas gdy będa do tego podstawy

Godzinę temu, muls napisał:

to czego on pragnie slawus bo juz sie gubie.

gloryfikacji , pomników, wież i zapisania sie w historii złotymi zgłoskami

to jaka bedzie Polska po jego odejściu jest na dalszych miejscach

6 minut temu, slawek.xm napisał:

nie siej zatem defetyzmu tylko ciesz się chwilą.

Zawiało defetyzmem z Twojej strony, mówisz że PiS i wszyscy jego wyznawcy żyją chwilą? To źle wróży na przyszłość. Zresztą to widać (tą chwilę) po grabieży polskiej gospodarki przez tabuny PiS-owskich "misiewiczów".

9 minut temu, slawek.xm napisał:

piszesz tak jak bys sie bał ,ze pracownik nie da się już wykorzystywac tak jak do tej pory bądź trzeba mu bedzie płacić dwa razy tyle za te sama pracę

Piszę o sobie, też jestem pracownikiem.

12 minut temu, slawek.xm napisał:

a na krytyke przyjdzie czas gdy będa do tego podstawy

Mało jest podstaw do krytyki? Powinieneś otworzyć oczy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Mało jest podstaw do krytyki? Powinieneś otworzyć oczy.

z kim ty rozmawiasz.... z niewidomym?I gluchym.

12 godzin temu, slawek.xm napisał:

mówi o tym czego pragnie, a nie co będzie

Pragnie pomnika brata na każdym skrzyżowaniu. To wiemy.

Teraz, muls napisał:

z kim ty rozmawiasz.... z niewidomym?I gluchym.

Wiem, z członkiem sekty PiS, ale trzeba próbować ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Lech36 napisał:

Wiem, z członkiem sekty PiS, ale trzeba próbować ;-).

Oceniam osiem lat rządów PO bardzo krytycznie , tym bardziej ,ze głosowałem wtedy na platformę

natomiast na ostatnie cztery lata rządów pis staram sie patrzeć obiektywnie i tylko porównując je do tego co wyczyniało PO_PSL

wg mojego punktu odniesienia pis jest jak na razie znakomicie rządząca partią , która nie boi sie podejmowac trudnych decyzji, jest piekielnie skuteczna w polityce i przy okazji pokazuje światu ,że nasz naród jest na tyle krnąbrny ,ze nie pozwoli sobie na wtrącanie sie w nasze własne decyzje

przy okazji próby dochowania wiernosci ideałom chrześcijańskim są dodatkowym dla mnie atutem

to co robił tusk od momentu katastrofy smoleńskiej aż do obecnej chwili przeciw polskiej racji stanu dyskwalifikuje wg mnie tę kanalię z polskiej polityki i nalezy mu sie Trybunał Stanu jak psu buda!

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Oceniam osiem lat rządów PO bardzo krytycznie , tym bardziej ,ze głosowałem wtedy na platformę

Zdecydowanie krytycznej można ocenić ponad 3 lata rządów PiS. Głównym motywem było powszechne rozdawnictwo bez opamiętania. Szczególnie hojni są dla swoich, stąd wysoka rotacja na wysokich stołkach w spółkach skarbu państwa. Z haseł Morawieckiego to już wiadomo że "polski" samochód elektryczny będzie pochodził z Niemiec, oczywiście o ile będziemy mieli czym płacić za niego. Ten samochód polskie to pewnie będzie miał tylko święcenia po wyprodukowaniu.  

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, Lech36 napisał:

Piszę o sobie, też jestem pracownikiem.

To masz problem, niedługo społeczenstwa będą płacić ludziom socjal tylko za to by nie pracowali

automatyzacja produkcji , i koszty jej utrzymania będą niższe niż koszt pracy człowieka i bardziej będzie się opłacało zapłacic człowekowi by siedział w domu niz zatrudnić go na etacie

13 minut temu, slawek.xm napisał:

wg mojego punktu odniesienia pis jest jak na razie znakomicie rządząca partią ,

Grabią Polskę rzeczywiście lepiej i skuteczniej i z kilkakrotnie większym rozmachem niż poprzednicy. 

Edytowane przez Lech36

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

o co robił tusk od momentu katastrofy smoleńskiej aż do obecnej chwili przeciw polskiej racji stanu dyskwalifikuje wg mnie tę kanalię z polskiej polityki i nalezy mu sie Trybunał Stanu jak psu buda!

do rzeczy slawus .Co robił ten Tusk bo juz gledzisz  tak bez pokrycia tygodnie.Na marginesie nie epatuj tym ze gosowales na PO bo jest to absolutnie niemozwliwe.Na PO tacy idioci nie glosuja.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

yzacja produkcji , i koszty jej utrzymania będą niższe niż koszt pracy człowieka i bardziej będzie się opłacało zapłacic człowekowi by siedział w domu niz zatrudnić go na etacie

slawus za 50 lat w polsce.Puk puk to jeszcze nie teraz slawus..... puk puk.

Edytowane przez muls

To masz problem, niedługo społeczenstwa będą płacić ludziom socjal tylko za to by nie pracowali

automatyzacja produkcji , i koszty jej utrzymania będą niższe niż koszt pracy człowieka i bardziej będzie się opłacało zapłacic człowekowi by siedział w domu niz zatrudnić go na etacie

A kto będzie wytwarzał te automaty do produkcji? A co będzie jak automaty się zepsują na skutek jakiejś katastrofy?

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Lech36 napisał:

A kto będzie wytwarzał te automaty do produkcji? A co będzie jak automaty się zepsują na skutek jakiejś katastrofy?

defetyzm w czystej postaci ?

slawus za 50 lat w polsce.Puk puk to jeszcze nie teraz slawus..... puk puk.

Prawdopodobnie szybciej. Niektóre kraje już się do tego przygotowują.
Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Lech36 napisał:

Zdecydowanie krytycznej można ocenić ponad 3 lata rządów PiS

Twoja krytyka pis:

6 minut temu, Lech36 napisał:

rotacja na wysokich stołkach w spółkach skarbu państwa

6 minut temu, Lech36 napisał:

samochód elektryczny

i oczywiście Kościół

7 minut temu, Lech36 napisał:

święcenia

to wszystko

dla mnie to złudzenie krytyki w stosunku do poprzedniej ekipy ?

to wszystko

dla mnie to złudzenie krytyki w stosunku do poprzedniej ekipy

Tak sobie myślę że 'muls' właściwie Ciebie ocenił. Nic nie przesadził z dosadnością.

Godzinę temu, TomekL3 napisał:

Prawdopodobnie szybciej. Niektóre kraje już się d

powaznie...niektore kraje to sa jakies 50 lat przed nami.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

i oczywiście Kościół

Zgadza się, kościół ma bardzo negatywny udział w obecnej demolce Polski przez zastępy PiS-owskich "misiewiczów".

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Lech36 napisał:

Tak sobie myślę że 'muls' właściwie Ciebie ocenił. Nic nie przesadził z dosadnością.

Szkoda mi Cie Lechu, dlatego nie będę odpowiadał w podobnym tonie

ale widze ,że dołaczasz do kolegów dla których ataki personalne są ważniejsze niz merytoryczna dyskusja

EOT

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Szkoda mi Cie Lechu, dlatego nie będę odpowiadał w podobnym tonie

Przynajmniej zachowałem zdolność własnej oceny sytuacji oraz zdolność myślenia perspektywicznego w przeciwieństwie do tych co żyją obecną chwilą i mają mózgi wyprane PiS-owską tandetną propagandą którą "ciemny lud" łyka bez zastanowienia 

10 minut temu, Lech36 napisał:

Przynajmniej zachowałem zdolność własnej oceny sytuacji oraz zdolność myślenia perspektywicznego w przeciwieństwie do tych co żyją obecną chwilą i mają mózgi wyprane PiS-owską tandetną propagandą którą "ciemny lud" łyka bez zastanowienia 

Sa tez tacy, ktorzy maja w druga strone wyprane mozgi, i krzycza jednostronnie jak barany nie czujac, ze sami ulegaja propagandzie. Wydaje im sie, ze wystepuja w slusznej sprawie i maja zdolnosc wlasnej oceny(myslenie perspektywiczne), a tak naprawde sprzyjaja srodowisku, ktorego jedynym celem jest odzyskanie straconej wladzy. Mozna ich okreslic mianem pozytecznych idiotow.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

powaznie...niektore kraje to sa jakies 50 lat przed nami.

Jeżeli chodzi o system magazynowania czy sortowania czy też produkcji to jesteśmy w czołówce.
Przydałoby się przy tym uzupełnić niedobór pieniądza na rynku.
5 minut temu, bubusia napisał:

Wydaje im sie, ze wystepuja w slusznej sprawie

A jaka sprawa jest słuszna? Przywracanie socjalizmu? Budujcie tą wymarzoną przez Prezesa Komunę Bis. Może się uda? Z tym że do tego trzeba mieć mentalność i pracowitość chińską a Polacy chcą leżeć i jak widać po wcześniejszych wpisach czekać aż roboty wypracują odpowiednie środki na ich utrzymanie. Ta wizja jak zauważyłem w praktyce zyskuje na popularności.

Edytowane przez Lech36

A jaka sprawa jest słuszna? Przywracanie socjalizmu? Budujcie tą wymarzoną przez Prezesa Komunę Bis. Może się uda? Z tym że do tego trzeba mieć mentalność i pracowitość chińską a Polacy chcą leżeć i jak widać po wcześniejszych wpisach czekać aż roboty wypracują odpowiednie środki na ich utrzymanie. Ta wizja jak zauważyłem w praktyce zyskuje na popularności.

Nic nie zauwazyles, wybierasz sobie skrawek rzeczywistosci, dostajesz wzmocnienie medialne, i uwazasz, ze myslisz samodzielnie. Klasyka manipulacji.

Sam nie popieram 500 plus w obecnym ksztalcie, ale z tego tylko powodu nie czuje sie uprawniony do krytyki wszystkiego i wszystkich, szczegolnie gdy nie ma zadnej alternatywy, a jedynie kolesie, ktorzy wielokrotnie sie skompromitowali, i ktorych jedynym celem jest odzyskanie koryta.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, bubusia napisał:

ktorych jedynym celem jest odzyskanie koryta.

bardzo dobra edycja

nie tyle sama władza bo mozna ją oddac łunii ale własnie koryto, najistotniejsza sprawa

8 minut temu, bubusia napisał:

Sam nie popieram 500 plus w obecnym ksztalcie, ale z tego tylko powodu nie czuje sie uprawniony do krytyki wszystkiego i wszystkich, szczegolnie gdy nie ma zadnej alternatywy, a jedynie kolesie, ktorzy wielokrotnie sie skompromitowali, i ktorych jedynym celem jest odzyskanie koryta.

Koryto po rządach PiS będzie puste więc nie jest to jedyny cel opozycji. Tylko poprzednicy w swojej naiwności zostawili PiS pełne koryto mimo kryzysu. Następcy PiS będą mieć bardzo trudne zadanie do wykonania, odbudowę zdemolowanego i rozgrabionego kraju i to w sytuacji kiedy mafia będzie jeszcze mocno obecna w różnych strukturach państwa. 

Tylko poprzednicy w swojej naiwności zostawili PiS pełne koryto mimo kryzysu.

No chyba, ze tak

Edytowane przez bubusia

1 godzinę temu, TomekL3 napisał:

odzi o system magazynowania czy sortowania czy też produkcji to jesteśmy w czołówce.

a gdzie to tak?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.