Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie. Nasza propaganda widzi w niemieckich artykułach to co chce zobaczyć. 

A co ty widzisz?

Co widzisz w przytoczonym businessinsider?

Czy to co przytoczylem to moja propaganda, czy info z ww zrodel?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, bubusia napisał:

A co ty widzisz?

Co widzisz w przytoczonymk businessinsider?

To że zajmują się tylko wycinkiem zagadnienia.

17 minut temu, Bobcat napisał:

To że zajmują się tylko wycinkiem zagadnienia.

No dobrze. Podaj jakies zrodlo, ktore zajmuje sie caloscia. Ale ma byc calosc-zrodlo w ktorym pisza, ze gospodarka i inwestycje maja sie zle. Poprosze.

Wczoraj podniecaliscie sie sondazem dla Faktow. To tu maci dla Dorzeczy:

W sondażu, jaki Estymator przygotował dla portalu DoRzeczy.pl Prawo i Sprawiedliwość uzyskało poparcie na poziomie 45,3 proc. W Sejmie znalazłyby się jeszcze tylko dwa ugrupowania: Platforma Obywatelska - 28,9 proc. oraz Polskie Stronnictwo Ludowe - 5,2 proc.

Poparcie poniżej progu wyborczego zanotowały: Kukiz'15 (4,8 proc.), SLD (4,5 proc.), Wiosna (3,8 proc.), Korwin (2,9 proc.), Razem (1,5 proc.), Nowoczesna (1,2 proc.), Ruch Narodowy (1,1 proc.) oraz Zieloni (0,4 proc.).

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

16 minut temu, bubusia napisał:

Podaj jakies zrodlo, ktore zajmuje sie caloscia.

Chociażby podany przeze mnie link do Forsal. Spada wiarygodność inwestycyjna.

18 minut temu, bubusia napisał:

dla Dorzeczy

Odrzeczy? A co mówi portal pudelek.pl?

Zainteresowani caloscia, czy tylko jednym sondazem, tym ktory sie podoba?

Rozumiem, ze dla was wiarygodny jest tylko sondaz dla Faktow?

Czy wy naprawde jestescie az tak naiwni, i nie wiecie jak sie robi sondaze?

I nie chodzi o to, ze sondaz dla dorzeczy musi byc wiarygodny. Chodzi o to, ze wiekszosc tych sondazy jest robiona na zamowienie. Ale do was jakos nie chce to dotrzec.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, asterix1 napisał:

Do rzeczy heheh

Tuba propagandowa reżimu. Ich "badania sondażowe" polegają na tym, że pytają bardzo wybiórczo dobranego grona respondentów o ugruntowanych pro-PiS-owskich poglądach i przekonaniach.

2 minuty temu, bubusia napisał:

nie wiecie jak sie robi sondaze?

Jak robi Odrzeczy et consortes wiemy. Napisałem powyżej.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Tuba propagandowa reżimu. Ich "badania sondażowe" polegają na tym, że pytają bardzo wybiórczo dobranego grona respondentów o ugruntowanych pro-PiS-owskich poglądach i przekonaniach.

A dla TVN to juz jest wiarygodny, bo przeciez oni nie pytaja wybiorczo dobranego grona?

?

hehe

11 godzin temu, d-t-x napisał:

Pogadamy za tydzień. Suweren ma to do siebie, że szybko zapomina i wybacza.

Suweren jest kretynem albo pożytecznym idiotą wobec tego.

Teraz, bubusia napisał:

A dla TVN to juz jest wiarygodny, bo przeciez oni nie pytaja wybiorczo dobranego grona?

?

hehe

Oczywiście że dla TVN jest wiarygodny. Między innymi również dlatego że to kapitał amerykański.

4 minuty temu, jello napisał:

Suweren jest kretynem albo pożytecznym idiotą wobec tego.

To fakt. Trzeba byc wyjatkowym kretynem, zeby wierzyc sondazom.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Oczywiście że dla TVN jest wiarygodny. Między innymi również dlatego że to kapitał amerykański.

hehe

Oj Bobik Bobik.

Edytowane przez bubusia

Teraz, bubusia napisał:

To fakt. Trzeba byc wyjatkowym kretynem, zeby wierzyc sondazom.

Trzeba umieć odróżniać ziarno od plew a papu od g..na. 

Jeśli to dla Ciebie za trudne - nie mój problem.

?

hehe

Obrona formacji PiSD w świetle poznanych do tej pory faktów świadczy o ciężkim zaburzeniu oglądu rzeczywistości czyli byciu tzw. pożytecznym idiotą. Innego wytłumaczenia nie ma.

Ale ja o faktach, gospodarce, sondazach, a nie o obronie.

3 minuty temu, bubusia napisał:

hehe

Przez grzeczność nie napiszę kogo w myśl staropolskiego przysłowia poznaje się "po śmiechu jego".

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Trzeba umieć odróżniać ziarno od plew a papu od g..na. 

Jeśli to dla Ciebie za trudne - nie mój problem.

No widzisz. Tak samo wydaje sie odbiorcy TVP. On tak samo odroznia jak ty, i nie miesci mu sie w glowie, ze i taki TVN i taki TVP jest politycznie biased.

Czlowiek myslacy doskonale wie, ze wszystkie media sa politycznie zagiete w 1na lub druga strone. I tak naprawde zadne nie sa obiektywne.

Podobnie sondaze.

Edytowane przez bubusia

Ale ja o faktach, gospodarce, sondazach, a nie o obronie.

To dlaczego bronisz PiS nieustannie wypowiadając się jakbyś był ich rzecznikiem?

4 minuty temu, Bobcat napisał:

To dlaczego bronisz PiS nieustannie wypowiadając się jakbyś był ich rzecznikiem?

Gdzie bronie. Podaje info o gospodarce, wszyscy o tym mowia. Podaje sondaze korzystne dla Pis i jednoczesnie podwazam ich wiarygodnosc. Podwazam wiarygodnosc wszystkich sondazy. Podwazam wiarygodnosc TVP i TVN. Patrz na calosc.

Gdybym byl rzecznikiem Pisu, to napisalbym, ze jeden sondaz jest wiarygodny, a drugi nie. Dokladnie tak jak robisz to Ty.

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, bubusia napisał:

Czlowiek myslacy doskonale wie, ze wszystkie media sa politycznie zagiete w 1na lub druga strone. I tak naprawde zadne nie sa obiektywne.

Podobnie sondaze.

Rozumiem że ludzkość dzieli się na człowieka myślącego (@bubusia) oraz pozostałe 7 miliardów idiotów.

Rozumiem że ludzkość dzieli się na człowieka myślącego (@bubusia) oraz pozostałe 7 miliardów idiotów.

O czym ty piszesz. Bobik, myslisz, ze wszyscy na swiecie, oprocz mnie, mysla tak jak Ty?

hehe

To ja ci powiem, nawet ci ktorych wspierasz, mysla tak jak ja, doskonale wiedza na czym polegaja sondaze, wiedza kiedy i po co je publikuja. Oczywiscie nie powiedza ci tego. Bo i po co.

To sa podstawy Bobik:)

Edytowane przez bubusia

9 minut temu, bubusia napisał:

Gdzie bronie.

W każdym wpisie.

14 minut temu, bubusia napisał:

taki TVN i taki TVP jest politycznie biased

To weźmy z czasów nieco starszych i innych realiów geopolitycznych. Telewizja BBC (politically biased) oraz telewizja radziecka (również politically biased). Czy obydwie uznasz za w równym stopniu niewiarygodne i nieobiektywne?

Edytowane przez Bobcat

W każdym wpisie.

To weźmy z czasów nieco starszych i innych realiów geopolitycznych. Telewizja BBC (politically biased) oraz telewizja radziecka (również politically biased). Czy obydwie uznasz za w równym stopniu niewiarygodne i nieobiektywne?

Inne czasy, nie jest to porownywalne. Obecna roznica polega na stopniu wyrafinowania. Po prostu ten TVNowski bias jest na wyzszym poziomie. Moze sie wydawac bardziej wiarygodny.

Edytowane przez bubusia

3 minuty temu, bubusia napisał:

nawet ci ktorych wspierasz, mysla tak jak ja

Mówili Ci o tym? 

Prezentujesz typową pychę.

Teraz, bubusia napisał:

Inne czasy, nie jest to porownywalne.

Piszesz że cały czas jest to samo. Typowy unik.

Czytaj calosc. Patrz na zdrowy rozsadek - sondaze i ich wiarygodnosc. Nie wiesz, ze kazdy ma swoje?

Edytowane przez bubusia

Wy czyli kto? Ci mądrzejsi, pracowitsi, zaradniejsi, lepiej wykształceni i zamożniejsi? Zakompleksiony durniu jakiego nawet ze świecą próżno szukać - najlepiej sobie zapisz byś nie zapomniał, bo z przyswajaniem nawet najprostszych pojęć jak to u półgłówków zawsze problem: mądrzejszy ZAWSZE będzie per saldo rządził głupszym, choćby ten głupszy się nadymał, tupał i wrzeszczał co mu z pustej łepetyny ślina na język przyniesie. I nic i nigdy tego nie zmieni. Zapisałeś?
Nie mam w obowiązku tłumaczyć glupszym że są głupsi tylko dlatego że uważają się za madrzejszych,trochę pokory życie i tak zweryfikuje,nie wszystkie moje wpisy należy traktować dosłownie,"wy"czyli totalni ,wiecznie niezadowoleni lgbt i inne wybryki natury to was tak lubię o was mi chodziło a że adalberty utożsamiają się z nimi to już nie moja wina. Nie mogę siedzieć na niszowym forum pełnym wyznawców lgbt i POKO cały czas,zarabiam hajsiwo nie małe a to chyba ważniejsze od odpisywania na głupie czasami wręcz idiotyczne wpisy adalbertow czy innych tytanów intelektu.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

29 minut temu, bubusia napisał:

Czytaj calosc. Patrz na zdrowy rozsadek - sondaze i ich wiarygodnosc. Nie wiesz, ze kazdy ma swoje?

Tyle że obecne porównanie wiarygodności TVN i TVP jest takie samo jak w moim przykładzie  kiedyś porównanie wiarygodności telewizji BBC i telewizji radzieckiej. 

Czego Ty zdajesz się nie zauważać i brniesz dalej w swój uniłowany symetryzm. 

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Nie mam w obowiązku tłumaczyć glupszym że są głupsi tylko dlatego że uważają się za madrzejszych,trochę pokory życie i tak zweryfikuje,nie wszystkie moje wpisy należy traktować dosłownie,"wy"czyli totalni ,wiecznie niezadowoleni lgbt i inne wybryki natury to was tak lubię o was mi chodziło a że adalberty utożsamiają się z nimi to już nie moja wina. Nie mogę siedzieć na niszowym forum pełnym wyznawców lgbt i POKO cały czas,zarabiam hajsiwo nie małe a to chyba ważniejsze od odpisywania na głupie czasami wręcz idiotyczne wpisy adalbertow czy innych tytanów intelektu.

Znowu gołodu..ec mitoman próbuje sobie poprawić samopoczucie. Powtarzam: ludzie którzy naprawdę coś mają zachowują się całkowicie inaczej. 

Pomimo socjalu PiS w Polsce wzrosło ubóstwo. 2 mln osób nie stać na zaspokojenie podstawowych potrzeb

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warto zwrócić uwagę, że dzieje się to przy dużym wzroście gospodarczym. Może samo rozdawnictwo to jednak nie jest najskuteczniejsza metoda na polepszenie warunków ekonomicznych społeczeństwa?

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Godzinę temu, bubusia napisał:

Gdzie bronie. Podaje info o gospodarce, wszyscy o tym mowia. Podaje sondaze korzystne dla Pis i jednoczesnie podwazam ich wiarygodnosc. Podwazam wiarygodnosc wszystkich sondazy. Podwazam wiarygodnosc TVP i TVN. Patrz na calosc.

Gdybym byl rzecznikiem Pisu, to napisalbym, ze jeden sondaz jest wiarygodny, a drugi nie. Dokladnie tak jak robisz to Ty.

Kto był szefem herszta Piebiaka wymienionym w komunikatorach, hę? Ilu Piebiak miał szefów? Bez dzecinady.

Pomimo socjalu PiS w Polsce wzrosło ubóstwo. 2 mln osób nie stać na zaspokojenie podstawowych potrzeb

Ukryta Zawartość

Warto zwrócić uwagę, że dzieje się to przy dużym wzroście gospodarczym. Może samo rozdawnictwo to jednak nie jest najskuteczniejsza metoda na polepszenie warunków ekonomicznych społeczeństwa?
Jest . Nie znasz się to się nie wypowiadaj,opowiedz lepiej czemu naduzywasz alkoholu za 500+ ,to nie jest twoja kasa tylko dziecka,to karygodne co robisz .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.