Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, jezz napisał:

Po drugie, co być może jest dla ciebie zaskoczeniem, na piwo można też umawiać się z dziewczynami.

Szok...

Po drugie, co być może jest dla ciebie zaskoczeniem, na piwo można też umawiać się z dziewczynami.

Nie lawiruj. Widocznie kolegów nie masz, skoro się jeszcze z żadnym nie umówiłeś na browara. ?

A teraz chyba czas na przypomnienie ci jakiegoś cytatu?

Musisz dużo pracy wkładać w to twoje "forumowanie", katalogować te cytaty, kto ktoś gdzie i kiedy napisał. Nałóg...

Jedno to nic, tyle co nic.

...chyba nie jedyny...

Tylko pamiętaj. Nie mieszaj nałogów, bo cię z roboty wywalą ?

Edytowane przez Piękny Stefan
1 godzinę temu, Zyzol napisał:

i nazwisko tragicznie zmarłego polityka

Pies go zagryzł? Wpadł pod tramwaj?

Przecież Twój tragicznie zmarły polityk - były Minister ON z ramienia SLD, był w tym samolocie do Smoleńska, o czym doskonale wiedziałeś, kiedy pisałeś o jakichś Klichach czy Komorowskich, którymi sobie gębę wycierasz.

Czyli SLD miało jednak udział w tym wypadku - ale były Minister Obrony Narodowej powinien był zawołać głośno - nie lećmy, jest mgła, załoga jest niedoszkolona, wiem co mówię jako były MINISTER! Ale nie, siedział cicho, dając swoim biernym zachowaniem  przyzwolenie na to co się stało.

Nie tylko PO i PiS.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Pies go zagryzł?

Jego nie, ale temperatura twojej wypowiedzi wskazuje, że pogryzł ciebie wściekły pies i pokąsał kleszcz jednocześnie. ?

A teraz do rzeczy....

4 minuty temu, toptwenty napisał:

Przecież Twój tragicznie zmarły polityk - były Minister ON z ramienia SLD, był w tym samolocie do Smoleńska, o czym doskonale wiedziałeś, kiedy pisałeś o jakichś Klichach czy Komorowskich, którymi sobie gębę wycierasz.

Nie wycieram, tylko przywołuje to, co zostało napisane w przeszłości.

6 minut temu, toptwenty napisał:

Czyli SLD miało jednak udział w tym wypadku - ale były Minister Obrony Narodowej powinien był zawołać głośno - nie lećmy, jest mgła, załoga jest niedoszkolona, wiem co mówię jako były MINISTER! Ale nie, siedział cicho, dając swoim biernym zachowaniem  przyzwolenie na to co się stało.

Najłatwiej zwalić winę na byłego ministra. Klicha nie było, bo może zwyczajnie uciekł mając dane sugerujące możliwość katastrofy. Sam obcinał budżet na szkolenie lotników i paliwo lotnicze, to wiedział, że są niepewni. Macierewicz też uciekł... I to jest mentalność POPiS-u.

10 minut temu, toptwenty napisał:

Nie tylko PO i PiS.

Tylko i wyłącznie POPiS. Nikogo więcej nie można wrobić. Tak, jakbyś bardzo chciał. PO przejęła rządy z całym tzw. dobrostanem od PiS. Gdyby ta Katastrofa wydarzyła się za rządów SLD, to mainstreamowe media w Polsce rozpoczęły niewyobrażalną nagonkę na tę partię. A Tusk z Kaczyńskim ramię w ramie kroczyliby razem w comiesięcznych marszach smoleńskich, aż do obalenia rządu SLD.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Nad Błasikiem był jeszcze Klich. A skoro Kaczyński czołgał go, jak kapral poborowego i Klich nie umiał się temu przeciwstawić, to znaczy, że ta ten stołek zwyczajnie nie nadawał się. Za to w TVN 24 i innych mediach Klich był ministrem całą gębą.

Szczygło to też ciekawa figura była. W czasach kiedy był szefem MON w wojsku nazywano go Rydzem-Szczygłym. W mediach pisano o nim, że zostawił armię bez butów dla żołnierzy i z generałami bez doświadczenia. Tylko trzeba pamiętać, że przed nim w tym samym rządzie ministrem ON był weteran tajnych służb, przepraszam,  korespondent wojenny w Afganistanie Radosław Sikorski. Szczygło, jako wybitny fachowiec oczywiście, trafił do BBN. Tam dzielnie wspierał go gen. Polko.

To wszystko daje obraz odpowiedzialności POPiS-u.

Brakuje mi w tym wszystkim Tuska i Ukraińców a byłby komplet twoich fobii.

A co do czołgania to wyłącznie twoja komusza fantazja Zyzol.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Brakuje mi w tym wszystkim Tuska i Ukraińców a byłby komplet twoich fobii.

A co do czołgania to wyłącznie twoja komusza fantazja Zyzol

Poczytaj sobie:

"Sprawa nominacji generalskich zaszkodziła nie tylko ministrowi obrony

Prezydent Lech Kaczyński może odtrąbić kolejne zwycięstwo polityczne. Upokorzył i, mówiąc językiem wojskowym, przeczołgał Bogdana Klicha, ministra obrony narodowej. Pewnie w Pałacu Prezydenckim, jak i w siedzibie PiS strzelają szampany. Bo srodze upokorzony minister jeszcze w epilogu pokornie prosił prezydenta o audiencję i z trudem, jak mówili bliscy współpracownicy prezydenta, ją uzyskał…
Oczywiście powodem kolejnego konfliktu na linii rząd-prezydent były projektowane nominacje generalskie. Min. Klich złożył wniosek, a Kaczyński po prostu

pokazał gest Kozakiewicza.

Pomijając całą otoczkę, w jednym prezydent miał i ma rację. Mianowicie, że generałów kosztownych, a niekiedy mało przydatnych jest obecnie w armii już za dużo.
Min. Klich pojawił się na swojej funkcji dość przypadkowo (na to stanowisko był przymierzany Bogdan Zdrojewski), zaczął swoje urzędowanie pod bardzo złymi auspicjami. Wziął sobie bowiem na współpracowników wiceministrów, jak się te osoby do dziś w koszarach określa, agentkę i złodzieja. Wkrótce musiał je zdymisjonować. Na pierwszego zastępcę dobrał sobie w drugim rozdaniu byłego szefa Sztabu Generalnego Czesława Piątasa, człowieka bardzo kompetentnego, profesjonalistę w każdym calu. Tyle że równie niedecyzyjnego jak on sam. Eksperci stwierdzili, że Klich, psychiatra z zawodu, wiedział, co robi…
Skutki biernego kierowania MON nie kazały długo na siebie czekać. Narosła fala patologii, często wręcz o charakterze kryminalnym wśród części kadry zawodowej. I to nawet w jednostkach uważanych powszechnie za swego rodzaju sztandarowe, jak 18. batalion desantowo-szturmowy w Bielsku-Białej. Potem przyszło słynne dzielenie nagród pieniężnych dla żołnierzy służących w siłach ekspedycyjnych. Tam tak rozdzielono nagrody, że ci, którzy rzeczywiście nadstawiali głowy, uczestnicząc w patrolach bojowych, dostali po 1,5 tys. zł, natomiast kadra służąca w logistyce oraz szeroko rozbudowanej administracji wojskowej wielokrotnie więcej. Na skargi ministerstwo nie reagowało.
W sprawie nominacji generalskich nie wolno zapominać o roli gen. Romana Polki, praktycznie wiceszefa prezydenckiego BBN, o czym mówił Jerzy Szmajdziński. Gen. Polko znany głównie ze swojej zawadiackiej postawy, ale tylko z tego, już dawniej w swoisty sposób potraktował min. Klicha. Sprawa dotyczy afery, kiedy to nie zawiadomił prezydenta wylatującego do Budapesztu o katastrofie samolotu i tragicznej śmierci lotników. W BBN nie odbierano telefonów, sprawa była ewidentna, ale gen. Polko na konferencji prasowej upomniał… ministra, że ten zaniedbał swoje obowiązki… W normalnej armii taki generał poszedłby nazajutrz „pod kapelusz”, ale nie u Klicha. On tłumaczył dziennikarzom, że dał Polce odczuć swoje niezadowolenie. Nic dodać, nic ująć. Na dodatek minister, jak się okazuje, na telefon z Pałacu Prezydenckiego powołał na ważną funkcję w Sztabie Generalnym gen. Marka Tomaszyckiego, którego dwa miesiące wcześniej przeniósł

do rezerwy kadrowej

w związku z tuszowaniem przez tego ostatniego sprawy ostrzału wioski Nangar Khel. Oczywiście część żołnierzy z 18. batalionu nadal jest w areszcie, a ówczesny dowódca zmiany, wspomniany gen. Tomaszycki, awansował. Na marginesie – jeszcze przed wyjazdem zmiany Tomaszycki dał dowody swojej nieudolności, kiedy właśnie dwa razy zmiana okazała się nieprzygotowana. Jednak gdy jeden z generałów odważył się skrytykować publicznie metody pracy w MON i samego ministra, został błyskawicznie zdymisjonowany. Chodzi o powszechnie szanowanego gen. Wójcika, do niedawna dowódcę 6. brygady desantowo-szturmowej. W formacjach, które chodzą w czerwonych beretach, panuje powszechne oburzenie, bo gen. Wójcik ujął się również w wystąpieniu medialnym za swoimi aresztowanymi żołnierzami z Bielska. Ten żal i pretensje spadochroniarzy kierowane są też do bliskiego współpracownika ministra. Chodzi o małego, nie tylko wzrostem, generała z Krakowa, znanego z przekonań oportunistycznych, który opanował technikę łaszenia się kolejno do każdej władzy.
Jeżeli minister nie ma autorytetu, trudno się dziwić, że lokator Pałacu Prezydenckiego potraktował go jak uciążliwego natręta, przy okazji nominacji generalskich. Oczywiście tylko część z przewidzianych do awansu stanowili

typowi liniowcy czy sztabowcy.

Można dyskutować, czy szef gabinetu ministra zasługiwał na awans, ale z kolei odmowa wyższego stopnia dla dyrektora departamentu kadr lub zamieszanie wokół awansu dowódcy brygady kawalerii powietrznej wystawia złe świadectwo zarówno prezydentowi, jak i ministrowi. W tej rozgrywce nadwerężony mocno został nie tylko autorytet ministra, lecz także państwa. Dlatego ministrowie z Kancelarii Prezydenta z nieukrywaną ironią patrzyli na jąkającego się ministra obrony, który po spotkaniu z Lechem Kaczyńskim zapewniał opinię publiczną, że ten rzucił mu kilka komplementów. Ale przecież nie zmienił decyzji, a z tą nadzieją Klich pojechał do pałacu.
Za kilka dni w armii zacznie się akcja „śrubka”. Ministerstwo na ulicy Klonowej w Warszawie ma zostać zasypane przesyłkami adresowanymi do ministra. Jest to odpowiedź na zupełnie nieprzemyślaną wypowiedź ministra – psychiatry, że w armii trzeba przykręcić śrubę.
A co trzeba odkręcić?" 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i co teraz. Znowu odtrąbisz,ze miałeś rację?!

Swoich PObratymców nie mieszaj, a i wina Tuska jest tu oczywista. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
1 godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Szok..

Domyślam, się.

Nie lawiruj. Widocznie kolegów nie masz, skoro się jeszcze z żadnym nie umówiłeś na browara. 

Już o tym pisałem. Jest tu osoba, która często pisze komu trzeba powtarzać coś kilkukrotnie.

Znaleźć ci odpowidnie cytat?

Musisz dużo pracy wkładać w to twoje "forumowanie", katalogować te cytaty, kto ktoś gdzie i kiedy napisał

W ogóle nie muszę , choć związane to jest z dość męczącą przypadłością, dobra pamięć się nazywa.

Tylko pamiętaj. Nie mieszaj nałogów, bo cię z roboty wywalą

A kto niby ma mnie wywalić? Sam siebie nie mam zamiaru zwalniać.

Tylko pamiętaj. Nie mieszaj nałogów, bo cię z roboty wywalą

Nie mam doświadczenia w mieszaniu nałogów ale skoro radzisz, mam nadzieję że jako osoba doświadczona, to zastosuję się do rady.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Nie wycieram, tylko przywołuje to, co zostało napisane w przeszłości.

Ukrywając skrzętnie udział SLD w osobie byłego ministra ON Jerzego Szmajdzińskiego w tej katastrofie.

Dla niewtajemniczonych: 

J. Szmajdzińki w latach 1973–1990 był członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, od 1986 zasiadał w jej Komitecie Centralnym. W latach 1986–1989 był członkiem Ogólnopolskiego Komitetu Grunwaldzkiego. W okresie 1984–1989 był przewodniczącym Zarządu Głównego Związku Socjalistycznej Młodzieży Polskiej, a w 1989–1990 kierownikiem Wydziału Organizacyjnego KC PZPR. Od chwili powołania należał do Socjalddmokracji Rzeczypospolitej Polskiej (SDRP), pełniąc funkcje we władzach krajowych tej partii. Od 1999 działał w Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Prywatnie sympatyczna postać, ale zamiast zwalczać komuchów, przyłączył się do nich na początku lat 80-ych. Jakoś stan wojenny mu nie przeszkadzał.

Pewnie dlatego usiłowałeś go schować pod trupami przedstawicieli innych partii.

3 minuty temu, jezz napisał:

Już o tym pisałem. Jest tu osoba, która często pisze komu trzeba powtarzać coś kilkukrotnie.

Znaleźć ci odpowidnie cytat?

Dobra, nie chce mi się odkręcać tego co przekręciłeś pod siebie Panie Jezzu. Nudzi mnie to.

A cytaty poproszę. 

6 minut temu, toptwenty napisał:

Ukrywając skrzętnie udział SLD w osobie byłego ministra ON Jerzego Szmajdzińskiego w tej katastrofie.

Dla niewtajemniczonych: 

Czytałem twoje wpisy (szczególnie wtedy, kiedy byłem banowany) jeszcze z czasów, kiedy zagościłem na AS. Wynika z nich, że możesz być dzieckiem nomenklatury. Czyli możesz być neofitą. To by wyjaśniało niewtajemniczonym atak na SLD. Stosujesz taktykę Piotrowicza, a ten lży i atakuje: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Zyzol napisał:

możesz być dzieckiem nomenklatury

Jestem dzieckiem Klary Zetkin i Lwa Trockiego.

Ciebie poznałem jako ucznia w szkole dla morderców-zboczeńców NKWD.

10 minut temu, toptwenty napisał:

Jestem dzieckiem Klary Zetkin i Lwa Trockiego.

Ciebie poznałem jako ucznia w szkole dla morderców-zboczeńców NKWD.

Tam mnie poznałeś? ?

"Pozostawiamy bez dalszego biegu protest KW PiS dot. wyborów do Senatu w Koszalinie - oświadczył rzecznik Sądu Najwyższego Michał Laskowski. Chodzi o protest dot. okręgu 100 w Koszalinie. To tam Stanisław Gawłowski pokonał kandydata PiS zaledwie 320 głosami."

Teraz zostały już tylko przekupstwa.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, slawek.xm napisał:

damy radę, koryto wytrzyma ?

Księża widzę też się dorzucą ?

Taca na razie wystarczy. Z korytem będziesz latał jak inflacja zagalopuje ?

Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

A cytaty poproszę.

Proszę,

"Tu już dawno przestano pisać o polityce. Tylko jest atak na nicki. Nie ważne co ktoś napisze, tylko kto to napisze. ..

. Widzisz wpis, patrzysz kto napisał i albo lajkujemy (jeżeli napisał głupotę to milczymy), albo atakujemy. "

Przypomnieć kto?

A jeśli chodzi o to komu trzeba powtarzać kilka razy to samo to zgłoś się do @Jaro_747. On ci wytłumaczy bo nie chce mi się szukać.

"

18 minut temu, jezz napisał:

Proszę,

"Tu już dawno przestano pisać o polityce. Tylko jest atak na nicki. Nie ważne co ktoś napisze, tylko kto to napisze. ..

. Widzisz wpis, patrzysz kto napisał i albo lajkujemy (jeżeli napisał głupotę to milczymy), albo atakujemy. "

Przypomnieć kto?

A jeśli chodzi o to komu trzeba powtarzać kilka razy to samo to zgłoś się do @Jaro_747. On ci wytłumaczy bo nie chce mi się szukać.

"

To było do ciebie mój ulubieńcu. Nic się nie zmieniło. Cytujesz, rozumiesz, a dziwisz... 

Powtarzać nie musisz. Jak coś przekręcisz na swoją modłę, to chociaż nie rób z siebie "okładki Billy Idola" i nie twierdź, że to prawda, bo nie chce mi się bawić z tobą w kotka i myszkę.

23 minuty temu, slawek.xm napisał:

zapomnij

To co się deklarujesz.

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

To było do ciebie mój ulubieńcu

Tak, ślepota to tez męcząca przypadłość ale jakoś chyba sobie radzisz?

Premiera za pasem,

"Premiera "Zabawy w chowanego" braci Sekielskich w styczniu Tomasz Sekielski zapowiedział, że premiera drugiego dokumentu "Zabawa w chowanego" o pedofilii w polskim Kościele odbędzie się w styczniu 2020 roku. - Jest jeszcze wiele do zrobienia w relacjach wymiar sprawiedliwości - Kościół - skomentował Sekielski."

Czytaj więcej na: 

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

"okładki Billy Idola"

Na muzyce też się nie znasz?

Ale rozumiem, chciałeś błysnąć:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
24 minuty temu, jezz napisał:

Tak, ślepota to tez męcząca przypadłość ale jakoś chyba sobie radzisz?

Już ci pisałem, znowu zapomniałeś. Skleroza (coś pisałeś o dobrej pamięci), czy potrzeba błyśnięcia? Na zdrowie ogólnie (wzrok również) nie narzekam. Zapamiętasz już?

27 minut temu, jezz napisał:

Na muzyce też się nie znasz

Ale rozumiem, chciałeś błysnąć:)

No nie moje klimaty.

Na Sławomirze i Zenku jestem nie do zagięcia ?

Gdzie można składać pozwy za okradanie obywateli przez Państwo w kwestii "potrącenia" 15% przy wymuszonym "transferze" z OFE?

Jutro przyjdzie czas na lokaty? No bo skądś "pieniondze" na pińcset plus trzeba brać... 

Godzinę temu, Meloman napisał:

Gdzie można składać pozwy za okradanie obywateli przez Państwo w kwestii "potrącenia" 15% przy wymuszonym "transferze" z OFE?

Jutro przyjdzie czas na lokaty? No bo skądś "pieniondze" na pińcset plus trzeba brać... 

OFE okradało jeszcze lepiej. Chyba pisali kiedyś o wielkości emerytur z OFE? 20 PLN czy cóś. A miały być plaże nad ciepłym morzem za emeryturę. A może nie?

Składałeś pozew?

Już ci pisałem, znowu zapomniałeś.

Nie moja to wina, że słowo ślepota rozumiesz tylko dosłownie.

Skleroza

nie narzekam. Zapamiętasz już?

czy potrzeba błyśnięcia

Żdanow.:)

Straszna nuda dzisiaj, przynajmniej tu się coś dzieje,...

"Włodzimierz Czarzasty szef SLD ciska przekleństwa. Adrian Zandberg z Razem ma być urażony. Jest burza wokół deklaracji Roberta Biedronia, który ogłosił się kandydatem na prezydenta. Nie czekał na uzgodnienia z innymi szefami lewicowych partii. - Samolub, gra na siebie - komentują politycy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, jezz napisał:

Nie moja to wina, że słowo ślepota rozumiesz tylko dosłownie.

Kolejny kwiatek...

"Jezzowanie" - chroniczna przypadłość przekręcania czyichś wypowiedzi. Nie ważne czy prawdziwe, ważne że jezzujący (najczęściej stetryczały dziad z nadmiarem wolnego czasu) osiąga wpisem satysfakcję.

44 minuty temu, jezz napisał:

Straszna nuda dzisiaj, przynajmniej tu się coś dzieje,...

"Włodzimierz Czarzasty szef SLD ciska przekleństwa. Adrian Zandberg z Razem ma być urażony. Jest burza wokół deklaracji Roberta Biedronia, który ogłosił się kandydatem na prezydenta. Nie czekał na uzgodnienia z innymi szefami lewicowych partii. - Samolub, gra na siebie - komentują politycy."

Ukryta Zawartość

Zawsze pisałem o Biedroniu, że to polityczny narcyzm i rozłamowiec.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Na zdrowie ogólnie (wzrok również) nie narzekam.

32 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

"Jezzowanie" - chroniczna przypadłość przekręcania czyichś wypowiedzi. Nie ważne czy prawdziwe, ważne że jezzujący (najczęściej stetryczały dziad z nadmiarem wolnego czasu) osiąga wpisem satysfakcję.

Czy coś przekręciłem?

I czy ja ciebie oceniam w tak kulturalny sposób, choć zdanie na twój temat mam wyrobione.

No i w sumie możesz napisać co niby przekręciłem.

A co tam panie w polityce?

A ty w ogóle z miasta gdzie na stolcu Zygmunt zasiadał? Bo mam fajne wiadomości.

32 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

stetryczały dziad z nadmiarem wolnego czasu

O sorki, a jakieś cechy charakterystyczne bo sam nie wiem czy się zaliczyć czy nie?

Możesz śmiało napisać bo dziś okładają się kłonicami w innym wątku. Od czasu do czasu tylko mysza czy inny ryś wpadnie cię zalajkować ( w sumie zgodnie z tym jak ktoś tu pisał o tym, chyba w piątek?)

Edytowane przez jezz

Zastanawiałem się, czy dać to do "humaru", ale tu jednak chyba lepiej pasuje.

"Szef kancelarii premiera Michał Dworczyk dwoił się i troił, gdy tłumaczył, dlaczego Stanisław Piotrowicz jest odpowiednim kandydatem na sędziego Trybunału Konstytucyjnego. Prowadzący audycję w radiu zapytał w końcu, ile polityk zarabia. - Ok. 9,5 tys. zł - odpowiedział. - Stanowczo za mało jak na to, co pan musi tutaj wygadywać - skwitował dziennikarz"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Zyzol napisał:

OFE okradało jeszcze lepiej. Chyba pisali kiedyś o wielkości emerytur z OFE?

W takim razie dzięki bogu, że władza rządząca mnie od tego ratuje.

"Ostatnie tchnienie OFE. Rząd rozbraja Otwarte Fundusze i pompuje budżet na 2020 r.

Do budżetu w 2020 r. z tytułu opłaty przekształceniowej trafi 12,5 mld zł, a nie jak wcześniej zapowiadano ok. 8,6 mld zł.

To może oznaczać łatanie budżetu, który został nadszarpnięty przez odejście od kontrowersyjnego pomysłu zniesienia limitu 30-krotności składek na ZUS."

"Rząd przesunie większą część dochodów FUS z opłaty przekształceniowej OFE na 2020 rok. Miało być 8,6 mld zł dochodów w 2020 r. i 8,4 mld zł w 2021 r., w nowym OSR (Ocena Skutków Regulacji - przyp.red.) do ustawy jest 12,5 mld zł w 2020 r. i 4,7 mld zł w 2021 r. Walka o brak deficytu w 2020 r. trwa. Tylko co z 2021 r.?" - pyta na Twitterze analityk gospodarczy Polityki Insight.

Dodatkowo, zgodnie z projektem, pieniędzy które z OFE trafią do ZUS, nie będzie można wypłacić jednorazowo w całości ani dziedziczyć (zostaną one zaliczone na poczet emerytury).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.