Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

To ty jesteś chory. Co to za debilne podejście??? Jakie pouczanie? Pouczali to władcy Kremla naszych sekretarzy, czasy ci się pomyliły i twoja mentalność z poprzedniej epoki się włączyła.

Pan Ambasador odbył nieoficjalną rozmowę której nawet nie chciał komentować. Wybór jest nasz, nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Ambasador USA w Polsce w ogóle jest nieoficjalnie i nikogo nie reprezentuje. Jak widzę znasz się na dyplomacji...

Polityka polega na powiększaniu ilosci sojuszników a nie ilości przeciwników i wrogów. Bez sojuszników przegrywa się wszysko.

Ostentacyjne wystawianie dupy na cały świata zawsze kończy się jej skopaniem.

Z tego powopdu PiS nie jest w stanie zrealizować niczego, oprócz doprowadzenia do skopania mu dupy.

Trzeba zdawać sobie sprawę, ze skopana będzie również i Polska.

Polityka to przede wszystkim skuteczna realizacja zamierzonych celów, czasami również poprzez wystawienie dupy. Niekoniecznie własnej.

Samo wystawienie dupy, nie zawsze musi skończyć się skopanie. Dlatego ważne jest umiejętne schylenie się po upuszczone mydło.

Jak również to, aby tego mydła nie upuścić przypadkiem.

Ambasador USA w Polsce w ogóle jest nieoficjalnie i nikogo nie reprezentuje. Jak widzę znasz się na dyplomacji...

Przekręcasz, bo tak ci pasuje do z góry założonej tezy.

Ambasador jest oficjalnie i reprezentuje Stany Zjednoczone. Oficjalnie ambasada nie potwierdziła spotkania (przynajmniej do tej pory). Takie są fakty.

Jestem Europejczykiem.

Przez 50 lat ambasador innego mocarstwa mógł wszystko. Że my nigdy mocarstwem nie będziemy, swego położenia geograficznego też nie zmienimy, to czy się to Tobie podoba czy nie, zawsze jakiś ambasador będzie mógł wszystko.

Rozumiem, że uwiera nie to że jakiś ambasador, a to, że akurat ten?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A tu mamy pierwsze efekty tego jak pislamskie łamanie konstytucji wpływa na naszą pozycję w Europie i na świecie.

Nie dostaniemy stanowiska unijnego o które się staraliśmy bo mimo że pozytywnie oceniano jego merytoryczne przygotowanie i wiedzę, to zakwestionowano jego polityczną niezależność i wytknięto stosunek do TK.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19772346,polityk-pis-traci-szanse-na-wazne-stanowisko-w-unii-zakwestionowano.html#BoxNewsImg

Na kolanach nie można bronic się skutecznie. W pozycji stojącej już tak - patrz karate shotokan.

Tak tak, wyprostowana pozycja znakomicie zwiększa szanse w starciu ze snajperem lub dronem LOL

Wskaż podstawy prawne i moralne pouczania Polski przez USA.

Prawne znajdziesz w konstytucji RP. A moralne, w polityce, nie żartujmy...

Cześć lemingi- mam coś dla Was z wp.pl a nie żadnej reżimowej gadzinówki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie zauważacie, że Zachód też tkwi w stereotypach?

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Tak wygląda dójmyślenie nowoczesne - na religie chodzą i w komunach żyją.

A pamiątek po wehrmachcie nie zbierasz... ze względu na dziadka?

Jacy ludzie ? obszczymurki liczące tylko na 500+ , stadionowi patrioci ? czy emeryci którzy dostali 5 zł waloryzacji?

Normalni - czy li zupełnie inni jak ty i towarzysze z wydziału propagandy Petruszenkowego Kodinternu.

Polityka polega na powiększaniu ilosci sojuszników a nie ilości przeciwników i wrogów. Bez sojuszników przegrywa się wszysko.

Ostentacyjne wystawianie dupy na cały świata zawsze kończy się jej skopaniem.

Z tego powopdu PiS nie jest w stanie zrealizować niczego, oprócz doprowadzenia do skopania mu dupy.

Trzeba zdawać sobie sprawę, ze skopana będzie również i Polska.

Polityka polega na okreslaniu i utrzymywaniu trwałego i rozpoznawalnego stanowiska wzgledem istotnych dla Polski i Polaków INTERESÓW, a nie lizaniu tyłków i nazywaniu tego szukaniem sojuszników.

Polityka polega na okreslaniu i utrzymywaniu trwałego i rozpoznawalnego stanowiska wzgledem istotnych dla Polski i Polaków INTERESÓW, a nie lizaniu tyłków i nazywaniu tego szukaniem sojuszników.

Piszesz o Prezesie i Orbanie? Orban da sobie wylizać, a póżniej i tak zrobi swoje.

Jestem Europejczykiem.

Orban da sobie wylizać, a póżniej i tak zrobi swoje.

Tu Kolega prawdopodobnie ma rację

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Przez 50 lat ambasador innego mocarstwa mógł wszystko. Że my nigdy mocarstwem nie będziemy, swego położenia geograficznego też nie zmienimy, to czy się to Tobie podoba czy nie, zawsze jakiś ambasador będzie mógł wszystko.

Rozumiem, że uwiera nie to że jakiś ambasador, a to, że akurat ten?

Nie widzisz różnicy. Wówczas byliśmy pod wroga okupacją radziecką, a teraz jesteśmy w wolny świecie - wśród przyjaciół wielu.

Poza tym, jak sam napisałeś, niewiele zrozumiałeś.

Tak tak, wyprostowana pozycja znakomicie zwiększa szanse w starciu ze snajperem lub dronem LOL

(...)

Od razu widać wypowiedź przeszkolonego w NSR albo w czymś takim.

(...)

Prawne znajdziesz w konstytucji RP. A moralne, w polityce, nie żartujmy...

Nigdzie nie znalazłem w Tej Konstytucji, aby USA miały jakieś szczególne uprawnienia do mieszania się w wewnętrzne sprawy Polski. Pomieszały się w głowie epoka, konstytucja i przyjaciel.

Administracja USA ciągle podkreśla, że w polityce kieruje się wartościami (moralność tez tam pojawia się) oraz innym państwom zarzuca brak tych wartości.

Pan ambasador USA w Polsce może wszystko.

Nie rozsiewaj plotek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Administracja USA ciągle podkreśla, że w polityce kieruje się wartościami (moralność tez tam pojawia się) oraz innym państwom zarzuca brak tych wartości.

Problemem jest to, że oni rzeczywiście przejmują się wartościami, niestety są z tym same problemy.

Pierwszy jest taki, że mało kto w to wierzy, a jeszcze mniej rozumie.

Drugi problem jest taki, że wprowadzanie tych wartości na siłę zazwyczaj kończy się fatalnie, i to dla wszystkich. Im więcej idealizmu w polityce, tym więcej ofiar.

Oczywiście nasi domorośli politycy, tudzież forumowi pisacze uważają, że wartości to jedynie zasłona dymna dla żydowskich bankierów i ich sługusów ;-). Tym zdaniem uprzedzam nieuchronny atak różnych mędrców wszystkowiedzących, a głęboko sfrustrowanych.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

<br />Polityka polega na okreslaniu i utrzymywaniu trwałego i rozpoznawalnego stanowiska wzgledem istotnych dla Polski i Polaków INTERESÓW, a nie lizaniu tyłków i nazywaniu tego szukaniem sojuszników.<br /> <br /> <br />

Polacy zawsze mieli problem z myśleniem perspektywicznym i pragmatyzmem , i niestety obecny rząd to pod tym względem nieodrodni synowie tej ziemi.

Co wypowiedź - to de facto ze szkodą dla kraju.

Obowiązkiem rządzących jest przede wszystkim dbałość o dobro Polski i Polaków Ja rozumiem że ci ludzie , z tej opcji politycznej , mają swoje poglądy , ale na miły Bóg - oni są ministrami i to co mówią - mówią w imieniu Polski . Ich obowiązkiem jest myśleć, a nie chlapać.

Tu nie chodzi o żadne lizanie tyłków , tu chodzi o niebycie idiotą który szkodzi własnemu krajowi. Słowa "polityk" " dyplomata" czy "minister" zobowiązują do myślenia.

Edytowane przez skali

Tylko ze jak do tej pory to politycy PO robili i robia wiecej szkody Polsce i Polakom nic nie mówiac niż robia politycy PIS chlapiąc sobie co im slina na język.

Jarosław Kaczyński, prezydent Andrzej Duda, premier Beata Szydło – kalendarze z tymi politykami PiS zawisły w gabinetach kadry kierowniczej w siedzibie głównej Centralnego Biura Antykorupcyjnego. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Normalnie jak za komuny. Dobra zmiana :-)))!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

No nie, tak ważny tytuł prasowy rozsiewa plotki: "Pracownica ambasady USA w Warszawie dzwoniła do polskiego Sejmu i wypytywała się o dyscyplinę partyjną podczas głosowania nad dezyderatem do premiera ws. ACTA. - To skandaliczne, nie podlegamy administracji prezydenta Obamy - komentują zażenowani politycy. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,11046835,Ambasada_USA_dopytuje_sie__jak_glosuja_poslowie_ws_.html

nie-uznajemy-opinii-jakis-gondolierow-komisja-wenecka-waszczykowski.jpg

"Dokąd zaprowadzi nas Waszczykowski?" https://marucha.wordpress.com/2015/12/07/dokad-zaprowadzi-nas-waszczykowski/

Waszczykowski: nie jest prawdą, że Amerykanie naciskają na polski rząd ws. TK (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Mądry, uczciwy i zdrowy na umyśle Minister S.Z. wie lepiej.

Ukryta Zawartość

Tak się żyje pod knutem:

Ukryta Zawartość

brawo brawo!!!

Ukryta Zawartość

Dziennikarze na kursy doszkalające!

Wesoły Romek Szyszko jest niedoinformowany.

Od dawna w Toruniu trwa hodowla dziennikarzy pod kątem zadawania właściwych pytań.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jarosław Kaczyński, prezydent Andrzej Duda, premier Beata Szydło – kalendarze z tymi politykami PiS zawisły w gabinetach kadry kierowniczej w siedzibie głównej Centralnego Biura Antykorupcyjnego. (http://www.tvn24.pl)

Normalnie jak za komuny. Dobra zmiana :-)))!

Za PRL-u były same portrety przywódców. Do kalendarzy nie pozowali. Nie widzę w tym nic złego. Szczególnie kiedy, nie każdy student politologii czy administracji wie jak nazywa się i wygląda Prezydent RP, Marszałek Sejmu RP, Prezes Rady Ministrów RP, że o marszałku Senatu RP, a nawet Prezesie Trybunału Konstytucyjnego i innych równie ważnych już nie wspomnę.

Uważam, że w każdej sali lekcyjnej, urzędzie, etc. obok metrowej wielkości krzyża Św. (jak w Komisariacie Policji w Klembowie pow. wołomiński, woj. mazowieckie - któremu każdy przestępca może pokazać lub powiedzieć fuck you - myląc go oczywiście z dzielnicowym*) lub poświęconego powinny obowiązkowo wisieć:

- wizerunek Godła Państwa Polskiego oraz Flaga Narodowa;

- wizerunek Prezydenta RP, a z drugiej strony Naczelnego Prezesa;

- wizerunek Marszałka Sejmu RP;

- wizerunek Prezesa Rady Ministrów RP.

Tym bardziej, że nie każdy w Polsce słucha tylko RM lub ogląda TVN. I taki Kaczyński może się takiemu człowiekowi prostemu omylić z nie daj Boże Kwaśniewskim, który tez jest...kur... to znaczy niewysoki.

*) Raz w życiu jechałem obok przeszklonego niczym monopolowy w III RP Komisariatu Policji w Klembowie. Tego widoku - wielki krzyż na ścianie, a obok rozświetlona choinka w wejściu do niego - do końca życia nie zapomnę.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

To może na potrzeby urzędów rozpocząć produkcję takich wiszących ołtarzyków z trójcą Prezes, Premier, Prezydent?

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wyjaśniam, że nie do końca żartowałem. O ile drażni mnie krzyż poza miejsce kultu religijnego - np. w takim miejscu jak komisariat policji czy super market, to nie widzę nic złego w tym, aby w urzędach i instytucjach publicznych wisiały wizerunki przywódców państwa.

To może na potrzeby urzędów rozpocząć produkcję takich wiszących ołtarzyków z trójcą Prezes, Premier, Prezydent?

Tak myślałem, że z Kolegi to taki cichy wielbiciel.

Ale Beatka ładnie zasunęła z tymi ośmiorniczkami. Ona naprawdę zaczyna mi się podobać...W końcu ktoś z jajami

Znowu ośmiorniczki? To już nie odgrzewane kotlety, to chińskie jaja!

Naprawdę nie ma nowych pomysłów?

Wyjaśniam, że nie do końca żartowałem. O ile drażni mnie krzyż poza miejsce kultu religijnego - np. w takim miejscu jak komisariat policji czy super market, to nie widzę nic złego w tym, aby w urzędach i instytucjach publicznych wisiały wizerunki przywódców państwa.

OK, portrety jestem w stanie zrozumieć. Ale żeby wydawać kalendarze?

I pytanie zasadnicze - co tam robi Jarosław Kaczyński???

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.