Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

W USA zginęło 50 osób zastrzelonych przez opętanego przez demona frustrata, proszę o powściągliwość i zachowanie proporcji, A Merkel podobnych pozapraszała do Europy, Wy, lewacy chcieliście też widzieć ich w Polsce, w obozach..

Proszę już przestać uprawiać na forum dezinformację.

e736328806754589938c33c8f64fc961.jpeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tym zajeciem sie mafia komornicza sprytny pomysł na głosy.

Ale tak na prawdę to ustawa o komornikach wymaga zmian. Szczególnie najbardziej uwielbiane zapisy "nie badam czyje i czy to jest wykluczone z zajęcia a biorę co popadnie no i blokowanie całych kont z wszysykimi dochodami straszenie gnebienie itp rozne patologie. Znajomy w tym fachu sie obraca (tylko w biurze komornika nie bezpośrednio także to co sie gsm wyprawia to nie jest cywilizowane.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Projekt zmian u komorników (choć potrzeby) nie jest chęcią autentycznej poprawy sytuacji. Walka z realnymi komorniczymi patologiami to pic. Jest po pierwsze zagraniem pod swój elektorat, bo to bardziej jemu niz innemu komornicy zabierają, po drugie jest kolejna próbą przejęcia kontroli nad wymiarem sprawieliwości - bo komornik to wymiar sprawiedliwości. Jak znam życie to ten projekt tego "prawnika" doprowadzi do sytuacji gdy komornicy staną się nieskuteczni, należności nieściągalne i powrócimy do sytuacji z lat `90 w obrocie gospodarczym czyli zapłaty z góry, itd. Firmy windykacyjne (te stosujące najbardziej brutalne, pół legalne metody, ale wobec niemocy komorników jedyne skuteczne) rozkwitną, znowu pojawią się dziesiątki szemranych fremek od obrotów długami, które własnie z powodu, ze komornicy byli skuteczni ostatnio uwiędły, do egzekwowania długów wrócą bandyci, etc. Komornik by był skuteczny i działał wyłącznie w ramach prawa musi za to dostać bardzo solidną państwową pensję. Praca co tu dużo gadać mało wdzieczna, acz konieczna. W obecnym systemie, gdzie jego pensja zależy od skuteczności patologie są i będą. Zmianami admistracyjnymi się tego nie wyeliminuje. Albo - albo. Ziobro dobrych, państwowych pensji nie da, bo mu na to "naród" nie pozwoli (dawać podwyżkę tym co nam z 500+zabierają), więc jak to u tych "znawców" wyjdzie jak zwykle czyli burdel na kółkach. A potem latami trzeba bedzie to odkęcać...

Dla osoby która nie ma żadnego styku z komornikiem, lub takiej której komornik "zabiera" to on może być ostatnia szuja i gnida. Ale jak trzeba z pomocy komornika korzystać w ściąganiu własnych pieniędzy od dłużników, to optyka się mocno zmienia...

Edytowane przez cir
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Rozdmuchiwaniu nienawiści anty islamskiej służy nawet tu kilka wątków. Kto też tutaj, sieje nienawiść anty ukraińską sam wiesz najlepiej. Uderz w stół...

Pisanie prawdy albo krytycznie o stosunkach z Ukrainą nie jest sianiem nienawiści.

Widocznie sam jesteś przesiąknięty duchem jedynie słusznej propagandy i cenzury z czasów PRL-u, która wszelkimi sposobami ucinała tego rodzaju dyskusję w imię tzw. wyższych i nie do końca sprecyzowanych wartości. Niektórzy publicyści twierdzą, że prawdziwą przyczyną były niejawne działania umiejscowionych Ukraińców w PRL-owskim aparacie władzy. Diaspora ukraińska w Polsce równie sprawnie infiltrowała tzw. opozycję demokratyczną przed 1989 rokiem, jak i skutecznie infiltruje polskie władze po 1989 roku.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Nigdy nic nie jest ani zupełnie białe, ani zupełnie czarne. Jeśli coś jest wyłacznie czarne to jest to sianie nienawiści.

Edytowane przez Adalbert95
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nigdy nic nie jest ani zupełnie białe, ani zupełnie czarne. Jeśli coś jest wyłacznie czarne to jest to sianie nienawiści.

To powinno ci pasować:

"Na portalu periodyku "Nowa Europa Wschodnia" Andrzej Szeptycki wzywa do ulegania ukraińskim warunkom nie podejmowania na poziomie politycznym tematyki zbrodniczej, antypolskiej działalności OUN-UPA." http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/proukrainski-publicysta-wzywa-do-milczenia-o-kresowym-ludobojstwie&utm_source=rss&utm_campaign=rss&utm_term=www.kresy.pl

"Podczas audycji radiowej dr Kazimierz Wóycicki ze Studium Europy Wschodniej UW publicznie nazwał ks. Tadeusza Isakowicz-Zaleskiego „agentem wpływu”, inspirowanym, czy wręcz opłacanym przez Kreml." http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/wykladowca-uniwersytetu-warszawskiego-isakowicz-zaleski-to-agent-wplywu-kremla

O Ukrainie i Ukraińcach można mówić wyłącznie bałwochwalczo. Najwyraźniej o to tu chodzi.

Albo jesteś pospolicie za mało rozumny by zrozumieć co napisałem, albo nienawiść, właśnie nienawiść zalewa ci mózg i oczy. Generalnie - jeden czort.

Projekt zmian u komorników (choć potrzeby) nie jest chęcią autentycznej poprawy sytuacji. Walka z realnymi komorniczymi patologiami to pic. Jest po pierwsze zagraniem pod swój elektorat, bo to bardziej jemu niz innemu komornicy zabierają, po drugie jest kolejna próbą przejęcia kontroli nad wymiarem sprawieliwości - bo komornik to wymiar sprawiedliwości.Jak znam życie to ten projekt

Kto Tobie te teksty dyktuje?

Petru?

Ten sam bełkot dla bełkotu.

Zasada prosta:

Projekt dobry ale projektant do dupy choćby naprawdę projekt był lepszy od projektanta.

Ot tak dla zasady beeeeeeee jak baran (zwierzę - nie charakter) kopnięty przez drugiego barana (zwierzę - nie charakter).

To tak jak z ustawą o opłatach audiowizualnych, projekt PO ale beeeeeeeee bo pcha PiS.

Typowe petrusowe popierdółki spode swetra.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Też udajesz sprawnego intelektualnie inaczej? Nie napisałem, że projekt dobry. Nie dobry bo ogranicza się wyłącznie do objęcia większą administracyjna kontrolą komorników. I tylko tyle projektant potrafi, nic więcej. A to nie załatwi sprawy bo istota problemu tkwi gdzie indziej i trzeba go i tak załatwić. Po PiS jego prawdziwego rozwiązania nawet się nie spodziewam.

Przy bełkotliwych petrusowych swetrach zapomniałeś zakodowanychzakropkowanych i co tam jeszcze. Coś się ostatnio nie przykładasz...

Nie napisałem, że projekt dobry

Przeczytałeś projekt?

Czy tak jak dzisiaj Petru w radiu rano:

"projekt Ustawy dot. m.in. Stoczni Szczecińskiej jest zły...nie, nie czytałem projektu...ale na pewno jest zły..."

Coś się ostatnio nie przykładasz...

Ano w ogóle się nie przykładasz, noszenie sfetru w niczym nie pomaga.

Generalnie świetna metoda - krytyka czegoś...czego jeszcze tak naprawdę nie widzioł i nie słyszoł ale powidoki już mo...

Zacznij tak w ogóle od krytykowania wszystkiego czego w ogóle jeszcze nie ma...

zacznij od rządów Nowoczesnej.pl...może warto zawczasu by się później nie wstydzić i powodzi we brodę nie robić.

Edytowane przez xniwax

Zadałem sobie trud i ścierpiałem wysłuchanie tego co Ziobro ma na temat tego projektu do powiedzenia. Przyjąłem, może błędnie, że to co mówił to ma zamiar zrobić. Albo znowu po prostu łże i zrobią coś zupełnie innego.

Tak, jestem bardziej swetrowy niż marynarkowy. Może z tego powodu, że na autentycznie dobre garnitury nie bardzo mnie stać, a w byle jakich jak i prezio i p.o. prezydenta chodzić nie lubię.

Zacznij tak w ogóle od krytykowania wszystkiego czego w ogóle jeszcze nie ma...

zacznij od rządów Nowoczesnej.pl...może warto zawczasu by się później nie wstydzić i powodzi we brodę nie robić.

Cenię sobie ogromnie, że zadajesz sobie rud suflerownia mi, ale mimo to z Twojej nad wyraz łaskawej pomocy nie skorzystam. Może inną razą, tą nie.

że to co mówił to ma zamiar zrobić. Albo znowu po prostu łże

Wyjść jest kilka.

Choćby jedno i drugie.

..i co TY biedaku z tym poczniesz...

Ja nic nie muszę, robię to na co mam ochotę. I szczerze Tobie tego samego życzę. Ty ostatnio tak przygnieciony politycznymi obowiązkami, że aż żałość bierze.

Ostatnio Prezes wskazuje co i gdzie będzie budowane. Jedynie wrodzona skromność nie pozwoliła mu na wskazanie miejsca budowy piramidy Kaczyńskich, to będzie inicjatywa oddolna :-))).

Kto pamięta czasy komuny z pewnością odczuwa déjà vu, nie pierwszy raz zresztą i zapewne nie ostatni.

Jestem Europejczykiem.

Projekt zmian u komorników (choć potrzeby) nie jest chęcią autentycznej poprawy sytuacji. Walka z realnymi komorniczymi patologiami to pic. Jest po pierwsze zagraniem pod swój elektorat, bo to bardziej jemu niz innemu komornicy zabierają, po drugie jest kolejna próbą przejęcia kontroli nad wymiarem sprawieliwości - bo komornik to wymiar sprawiedliwości. Jak znam życie to ten projekt tego "prawnika" doprowadzi do sytuacji gdy komornicy staną się nieskuteczni, należności nieściągalne i powrócimy do sytuacji z lat `90 w obrocie gospodarczym czyli zapłaty z góry, itd. Firmy windykacyjne (te stosujące najbardziej brutalne, pół legalne metody, ale wobec niemocy komorników jedyne skuteczne) rozkwitną, znowu pojawią się dziesiątki szemranych fremek od obrotów długami, które własnie z powodu, ze komornicy byli skuteczni ostatnio uwiędły, do egzekwowania długów wrócą bandyci, etc. Komornik by był skuteczny i działał wyłącznie w ramach prawa musi za to dostać bardzo solidną państwową pensję. Praca co tu dużo gadać mało wdzieczna, acz konieczna. W obecnym systemie, gdzie jego pensja zależy od skuteczności patologie są i będą. Zmianami admistracyjnymi się tego nie wyeliminuje. Albo - albo. Ziobro dobrych, państwowych pensji nie da, bo mu na to "naród" nie pozwoli (dawać podwyżkę tym co nam z 500+zabierają), więc jak to u tych "znawców" wyjdzie jak zwykle czyli burdel na kółkach. A potem latami trzeba bedzie to odkęcać...

Dla osoby która nie ma żadnego styku z komornikiem, lub takiej której komornik "zabiera" to on może być ostatnia szuja i gnida. Ale jak trzeba z pomocy komornika korzystać w ściąganiu własnych pieniędzy od dłużników, to optyka się mocno zmienia...

Najważniejsze w tym ze to tylko kolejne pseudozmiany pod publikę zeby zyskać głosy. Ale poważne zmiany sa konieczne.

Tylko ze to nie takie proste jak w tych bajkach pisowsmich dla ciemnoty z jednego powodu. Banksterka stworzyla te patologiczne zapisy żeby "niezależnie od kosztów w tym i ludzkich" ściągać dług jak delikwent przestaje płacić. I tak jestem zaskoczony ze nie udalo im sie wpisac prawa ściągania od rodziny "solidarnie za dlugi członka rodziny". Biznesowi nieruchomosciowemu sie udalo taki ciekawy zapis stworzyć odnoscnie odpowiedzialnosci za czynsz.

chwilowy brak działalności w audio.

...

13413028_854541801358128_7929177626084492128_n.jpg?oh=8e605851c946ada19014001f31960fba&oe=58058CCC&__gda__=1476518672_a6050bd683b065678e44e7da4e6efe11

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"Komisja Wenecka - organ doradczy Rady Europy - przyjęła opinię ws. ustawy o policji 10 czerwca. Jej treść opublikowano jednak dopiero w poniedziałek.

W wydanej opinii oceniono, że ustawa przyznaje służbom zbyt szerokie uprawnienia do inwigilacji i dlatego potrzebna jest jej korekta. Początkowy projekt opinii, sporządzony po kwietniowej wizycie delegacji Komisji w Warszawie, został uzupełniony o około 20 poprawek i w takim kształcie przyjęty po rozmowach z polską delegacją rządową.

"proceduralna ochrona i warunki wyznaczone w ustawie o policji, dotyczące prowadzenia tajnej inwigilacji, są wciąż niewystarczające, by zapobiegać nadużyciom i nieusprawiedliwionej ingerencji w prywatność".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Tutaj chodzi o ustawę.

Nieważne. Jak ktoś usłyszał o ingwilowaniu dziennikarzy to szczegóły nie są istotne.

Poza tym nie wymagaj od wszystkich myślenia. To ciężki proces.

On nie rozumie takich "subtelności". A nawet jak by rozumiał to i tak jedyny argument jakiego mogą i potrafią używać to: wina Tuska. To i używają. Czekam aż który wpadnie na pomysł by to łączyć i z katastrofą pod Smoleńskiem. Jeszce tego nie trenowali, ale to zapewne tylko kwestia czasu.

A gdzie była Komisja Wenecka i KOD, kiedy PO-PSL nielegalnie ingwilowała dziennikarzy z pism prawicowych?

Trudno ich nazwać dziennikarzami. Patrząć na takich Gmyzów, Lisickich i Ziemkiewiczów.

"Obecny rząd PiS próbuje zmieniać historię, miedzy innymi poprzez usuwanie stron internetowych. Ale w Internecie nic nie znika na 100%. Ta strona będzie gromadziła zarówno dokumenty usuwane przez obecne (2015-?) władze Polski jak i usuwane przez zwolenników tych rządów"

Jak to mówią w internecie nic nie ginie....

tka dla przypomnienia co było kiedyś i jak obecna władza próbuje tuszować niektóre niewygodne fakty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przywołuję do nas Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Zwierzchnika Sił Zbrojnych, Lecha Kaczyńskiego wraz z Małżonką, Marią Kaczyńską oraz ostatniego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej na Uchodźstwie, Ryszarda Kaczorowskiego.

(...)

Wołam wszystkich, którzy w tragiczny poranek 10 kwietnia 2010 roku zginęli w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem, w drodze na obchody rocznicy Zbrodni Katyńskiej. Wiernie pracowaliście dla Polski i zginęliście, wypełniając patriotyczny obowiązek. Pamięć o Waszej służbie dla Ojczyzny i tragicznej śmierci pozostanie na zawsze w sercach rodaków!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ręce i nogi opadają jak się o tych "genialnych" pomysłach Antosia czyta. Ale im właśnie chodzi o to by opadły i już się, broń Boże nie podniosły. A takiego wała!

A gdzie była Komisja Wenecka

Kiedy podobne ustawy wprowadzały Niemcy, Francja i Belgia?

Jak widać nie do końca skutecznie.

Może zniknie Komisja owa gdy się zdarzy coś takiego ja we Francji czy Belgii.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.