Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to abyś się pogubił, co zresztą jak widać nie było trudne.

Podobnie, jak u Tego wyżej.

Może na debilach którzy są elektoratem prezia takie teksty robią jakieś wrażenie. Na mnie nie robią żadnego, a że ostatnio nie potrafisz napisać zupełenie nic co byłoby li tylko wycieczkami presonalnymi to możesz się produkować w nieskonczoność. Tego,że nie masz nic do powiedzenia to nie zmieni.

Jarosław Kaczyński dotrzymał słowa, tylko to ma znaczenie.

Tak ci się tylko wydaje. Zabuli pełną różnicę kosztu i on i ten Brudziński. Zabuli tylko dużo więcej bo dojdą procenty. Może nawet Rydzyk ogłosi w radyjku ściepę bo prezio taki biedny, ale jak pisory chcą za tego buca płacić to niech sobie płacą.

będą płacili

A to się okaże. Już się okazało że nie ma i nie będzie wzrostu kwoty wolnej od podatku, nie ma i nie bedzie "pomocy" dla frankowiczów, nie będzie obniżenia wieku emerytalnego i jeszcze paru "obetnic" pisiorów. Za to już jest wzrost deficytu, rekordowy wzrost zadłużenia i będzie jeszcze w tym roku wzrost podatków.

Nie,to my zapłacimy!

Wy nie.

A to się okaże. Już się okazało

Dla mnie możesz nawet sr** konfetii po strawionej wyborczej...z uciechy.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Szkoda, żeś nie napisał co było dalej i jaka była prawda wcześniej.

Szkoda, że ty nie napisałeś, poznalibyśmy PiSowską wersję.

...a mogli opłacić jeszcze alimenty biednemu zakodowanemukucowi...który przecie lata nie za swoje.

Ty jednak PiSowski pies gończy jesteś iksik, żadne zaklinania tego nie zmienią.

Jestem Europejczykiem.

Nie, no chapeau bas... Pisiarski akolita pełną gębą. A ileż w tym intelektualnej głębi, co za wyszukane słownictwo, jaka piękna fraza. Po prostu oprawić i jako sentencję powiesić na ścianie. I pokazywać każdemu kto w swojej głupocie czy wrodzonej czy chwilowym otumanieniu ma ochotę popierać PiS.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zapłacili i koniec tematu, za jakiś czas WSI poinformuje Cię zapewne jaka to kwota, włącz TVN24 patrz i czekaj..

To dokładnie tak, jakby Ci ktoś pod....ł auto a złapany na kradzieży zapłacił równowartość wrotek.

Zapłacił i koniec tematu!

dotrzymał słowa, tylko to ma znaczenie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Dziadkuwłodku na szczęście nie wszyscy podzielają twoje poglądy tak więc nie używaj słowa każdy.Również w kontekście śmierci Paradowskiej.Dla mnie była wybitną dziennikarką.

Przecie widza, że wybitność ciągnie do wybitności... Szkoda tylko, że wziąłeś się za recenzowanie mojej wypowiedzi, a nie przedstawiłeś żadnego przykładu jej wybitnego warsztatu.

Wy nie.

Taaa... To jest dobre. Nawet, rzekłbym - wielkie.

Prawie tak wielkie, jakim wielkim człowiekiem jest xniwaxowy idol.

PS - możesz po czymś tak prostackim spojrzeć sobie w twarz przy goleniu, xniwax?

[...] możesz po czymś tak prostackim spojrzeć sobie w twarz przy goleniu, xniwax?

To jest IMO objaw paniki i frustracji. Prawactwo patologicznie nienawidzi Wyborczej i podobnych jej mediów niezależnym od pislamu, bo media owe mają jeszcze odwagę pisać krytycznie o klerykalno - kołtuńskiej pisowskiej rzeczywistości, a także nie boją się jeszcze obnażania i piętnowania pis-katolskich występków.

I tyle.

Edytowane przez argus
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Przecieram oczy ze zdumienia, jak dobre znasz jej teksty. Odpowiednimi cytatami sypiesz z rękawa. Ta dziennikarka nie wzięła się znikąd. Była długoletnią dziennikarką w "Kurierze Polskim" czy "Życiu Warszawy" do czasów nadredaktora Wołka. Obie te gazety czytałem od czasów, kiedy przestał interesować mnie elementarz. Jakoś nie zapamiętałem żadnego tekstu Paradowskiej. Za to doskonale pamiętam teksty: Rakowskiego, Kałużyńskiego, Passenta, Pietrasika, Kapuścińskiego czy Urbana z "Polityki" (tego ostatniego również jako Jerzego Kibica z "Kulis - Expressu Wieczornego"), Gadzinowskiego z "itd czy Małachowskiego i Toeplitza z "Kultury". "Politykę" Baczyńskiego wziąłem do reki tylko raz w drugiej połowie lat 1990...

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Musisz poszturchiwać nieboszczyka? Poprawia ci to humor?

Słyszałem wczoraj kilku PiSowskich polityków którzy o Paradowskiej wyrażali się z szacunkiem.

Jak widać postkomuniści są bardziej radykalni i zwalczają swoich przeciwników nawet po śmierci.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

dziadek

Skoro nie czytałeś Polityki od lat 90 to nie mogłeś znać tekstów Paradowskiej ( pisała od 1991r).Porównywanie jej do Passenta,Kałużyńskiego czy Pietrasika jest bez sensu bo ona zajmowała sie polityką.Paradowska miała zdecydowane poglądy polityczne co zaowocowało obecnie pożałowania godną nagonką.Co tylko źle świadczy o autorach tych opinii.I o upadku obyczajów.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

dziadek

Skoro nie czytałeś Polityki od lat 90 to nie mogłeś znać tekstów Paradowskiej ( pisała od 1991r).Porównywanie jej do Passenta,Kałużyńskiego czy Pietrasika jest bez sensu bo ona zajmowała sie polityką.Paradowska miała zdecydowane poglądy polityczne co zaowocowało obecnie pożałowania godną nagonką.Co tylko źle świadczy o autorach tych opinii.I o upadku obyczajów.

Bardzo dobre. Kierownik działu politycznego "Życia Warszawy", który nie zajmował się polityką. Dla wyjaśnienia nie biorę udziału w nagonce. Napisałem tylko, że nie podoba mi się jej tendencyjność i warsztat. Do tego miała zataić swoją wiedzę na temat pewnej słynnej afery pOlitycznej. Oczywiście nie mówiono wówczas w Warszawce pod nazwisku - tylko o dziennikarce żonie, jednego z wiceministrów. Poza tym jej teksty można było czytać nie tylko w "Polityce".

Edytowane przez Włodzimierz_55692

TW?

Nie wykluczam, chociaż patrząc na działania PiS raczej agenci Kremla.

Jestem Europejczykiem.

OPZZ: PiS zrobiło nas w bambukoNajliczniejsza organizacja związkowa czuje się oszukana w sprawie obniżenia wieku emerytalnego. Grozi protestami - czytamy w "Rzeczpospolitej".

Teraz budzą się ze snu

wielu z Nas ( tutaj tez) mówiło ze to ściema ,kłamstwa lecz ciemny lud ( według klasyka) wierzył w cuda ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sobotę wyborczy kongres PiS. Jarosław Kaczyński bez konkurenta

13537621_1797814167119270_28927099781487712_n.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polska wygrała, Jarosław Kaczyński jest zapewne zadowolony z tego wyniku.

To zwycięstwo jest historyczne, Prezydentem i Premierem są osoby delegowane przez szefa PiS. Zawodnicy stanęli na wysokości zadania, szczególnie dobrze zagrał Błaszczykowski.

I to by było na tyle sukcesów w piłce kopanej pod politycznym przewodnictwem i nieocoenioną radą Jarosława małego.

Nawet szło na początku, ale zdechło. Dokładnie tak jak w kopanej skończy się i w realnym życiu.

Edytowane przez Adalbert95

I to by było na tyle sukcesów

Niewątpliwie mogą znaleźć się sprawy do wyjaśnienia powodów tej porażki, zwłaszcza w momencie Brexitu, gdzie nasza pozycja negocjacyjna potrzebuje każdego wsparcia.

Jednak Donald Tusk, nie wykazał się, nie starczyło już mocy na dalszy awans, komuś musiało zależeć na przeczołganiu Polski...

Jednak Donald Tusk, nie wykazał się, nie starczyło już mocy na dalszy awans, komuś musiało zależeć na przeczołganiu Polski...

Wina Tuska, a jakże. Cóż by innego...

A ty się dziwisz, że mają cię za skończonego kretyna albo wprost chorego umysłowo. No jak tu mieć inne zdanie? No jak?

Niewątpliwie mogą znaleźć się sprawy do wyjaśnienia powodów tej porażki,

Antek Maciarewicz najlepszy do tego wyjaśniania. Tylko czy on w nawale obowiązków bedzie się mógł tym zająć?

Po prostu szkoda słów...

Edytowane przez Adalbert95

I to by było na tyle sukcesów w piłce kopanej pod politycznym przewodnictwem i nieocoenioną radą Jarosława małego.

Nawet szło na początku, ale zdechło. Dokładnie tak jak w kopanej skończy się i w realnym życiu.

Tylko karnych nie będzie.

Sie na spokoju przejdzie w inną dyscyplinę i pojedziem - kryterium uliczne.

Z powodu byle gnoja i jego przydupasów.

Taka ich mać.

Dostrzegam Twoją radość z porażki reprezentacji narodowej zdrowy człowieku, jest czytelna..

Nie trafiłeś, niedojdo.

Adalbert jest Bułgarem.

radość z porażki reprezentacji narodowej

Nie oczuwam ani radości ani smutku w wypadku i wygranej i przegranej naszej reprezentacji w jakiejkolwiek dyscyplinie sportu. Jest mi przyjemnie jak wygrają i może nieco przykro jak porzegrają, ale nic więcej. Nie potrzeba mi kibicowania i utożsamiania się z piłkarzami czy skoczkami by tym definiować swój stosunek do mojego Państwa, bycia obywatelem czy patriotą. Sport to tylko rozrywka i biznes i mieszanie go do polityki, obojętnie przez kogo i obojętnie w jakim kontekście napawa mnie wręcz obrzydzeniem. Bo to gra na najniższych, stadnych instynktach, granie "naszymi" i "onymi", najtańsza i najprymitywniejsza proteza wygrywnia (jak się uda wygrać) rywalizacji czy wręcz konfliktów na innych polach w których przegrywany z kretesem. Tym większym obrzydzeniem i wstrętem napawa mnie próba "podłaczenia" się pisiarstwa pod niezły w sumie występ naszych piłkarzy, szczególnie w sytuacji, gdy to właśnie Tusk był jedynym który dla polskiego piłkarstwa zrobił coś konkretnego czyli orliki. Nie nie cieszę się z tego że Błaszczykowski nie strzelił karnego i konsekwencji z tego wynikających, ale autentyczną radością napawa mnie fakt, że kolejna próba bezczelnej hucpy i dawki chamskiej, "narodowej" propagandy jaką PiS miał zamiar "ukręcić" na występie Polaków w ME nie wypaliła.

Jednym z miliona :-).

Nie stresuj się.

Mam na winylu!:-)

Niewątpliwie mogą znaleźć się sprawy do wyjaśnienia powodów tej porażki, zwłaszcza w momencie Brexitu, gdzie nasza pozycja negocjacyjna potrzebuje każdego wsparcia.

To jak?

Wystarczy Błaszczykowskiego obedrzeć ze skóry?

Czy tylko ciut pięty podpiec?

A przodków to już I'm a girl Ziobro załatwi?

Nie.

Ty Bąbovietz - nie jesteś idiota.

......

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.