Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Kuba Wojewódzki wycofał swoje zeznania, w których relacjonował, że mężczyzna, który oblał go niezidentyfikowaną substancją, wykrzykiwał przy tym prawicowe hasła." http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

Wydaje się, że sprawcą jest spadek oglądalności/słuchalności. Zaś policja powinna wyjaśnić, czy aby Wojewódzki nie złożył fałszywego zawiadomienia o przestępstwie.

Edytowane przez dziadekwłodek

Redaktor Szostkiewicz z "Polityki" - redaktor wart tytułu. Ostatnio specjalizuje się w atakach na KK szczególnie w Polsce. Wielbi chorego papieża Franciszka i księdza Lemańskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam przewagę nad Szostkiewiczem, księdza Lemańskiego znam osobiście. Dla mnie jest to Mołotow KK w Polsce. W każdym calu - tępy, nieustępliwy, niepokorny, podatny na indoktrynację i mściwy.

To Franciszek jest chory? Już go podtruwają?

Przeczytałem Szostkiewicza i zastanawiam sie gdzie te niby "ataki na Kościół????

Zaczynasz dziadekwlodek gadać jak Michalik, Hoser czy Dydycz. Skąd to nawrócenie u millerowca?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To Franciszek jest chory? Już go podtruwają?

Przeczytałem Szostkiewicza i zastanawiam sie gdzie te niby "ataki na Kościół????

Zaczynasz dziadekwlodek gadać jak Michalik, Hoser czy Dydycz. Skąd to nawrócenie u millerowca?

Obudziłeś się po dwóch tygodniach, czy wolno myślisz z jakiś przyczyn zdrowotnych.

Oczywiście, że obecny papież jest chory - przynajmniej ną nadmierną medialność - co widać na każdym kroku, Szostkiewicz wziął się za uzdrawianie KK w Polsce, a ty rżniesz głupa.

Ja rozumiem twoją słabość do zamordyzmu i stąd do Michalika i Hosera ale to chyba nie jest oficjalna linia partii?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ja rozumiem twoją słabość do zamordyzmu i stąd do Michalika i Hosera ale to chyba nie jest oficjalna linia partii?

Głupio rozumujesz. Coraz częściej. I nie jest to tylko moje odkrycie.

Głupio rozumujesz. Coraz częściej. I nie jest to tylko moje odkrycie.

A czyje jeszcze - PiSSowskich naganiaczy?

Weź mi w takim razie dziadekwłodek wytłumacz skąd u zwolennika SLD ciepłe uczucia do kościelnego betonu?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A czyje jeszcze - PiSSowskich naganiaczy?

Weź mi w takim razie dziadekwłodek wytłumacz skąd u zwolennika SLD ciepłe uczucia do kościelnego betonu?

Muszę cię zmartwić. Moje uczucia wobec kościelnego betonu są neutralne. Natomiast widzę, że wokół KK w Polsce prowadzona jest gra polityczna, w której najmniej ważnym celem jest uzdrowienie sytuacji wspólnocie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Znaczy się czyja gra? Żydów i masonów?

Dobrze napisałeś. Skoro w lokalny konflikt biskupa warszawsko-praskiego i wiejskiego proboszcza próbuje się wmieszać naczelnego rabina Buenos Aires:

"Nie ustają nadzieje, że problem ks. Lemańskiego rozwiąże papież Franciszek. - Wcale tego nie wykluczam - przyznał Szostkiewicz. Według publicysty nie należy ignorować tego pomysłu. - Bergoglio przyjaźni się z dawnych czasów z Abrahamem Skórką, rabinem naczelnym Buenos Aires. Są bardzo związani, bardzo zaprzyjaźnieni, bardzo ekumeniczni. Nie ma żadnego problemu, żeby rabin dowiedział się, o co chodzi w tej konkretnej sprawie, gdzie jest wątek polsko-żydowski. On może się zainteresować tym, że jest w Polsce prosty ksiądz, który na swoją skromną skalę próbuje poprawiać stosunki na odcinku chrześcijanie - Żydzi. To narracja w stylu Franciszka - tłumaczył Szostkiewicz."

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14322134,Rabin_Buenos_Aires_moglby_pomoc_ks__Lemanskiemu__Szostkiewicz_.html

To na to wygląda.

No tak - rabin spiskuje z Szostkiewiczem w sprawie Lemańskiego. Za chwile okaże się, że razem podsuwają biednym księżom dzieci, żeby do nich przylgnęły.

Zaiste niezmierzona jest skala ataków na naszych hierarchów. Macki żydowsko-masońskiej mafii sięgają nawet na Dominikanę.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No tak - rabin spiskuje z Szostkiewiczem w sprawie Lemańskiego. Za chwile okaże się, że razem podsuwają biednym księżom dzieci, żeby do nich przylgnęły.

Zaiste niezmierzona jest skala ataków na naszych hierarchów. Macki żydowsko-masońskiej mafii sięgają nawet na Dominikanę.

Jeśli chodzi o Dominikanę, to żadne dowody nie wskazują. Masz może jakąś wiedzę na ten temat?

Jeśli chodzi o Dominikanę, to żadne dowody nie wskazują. Masz może jakąś wiedzę na ten temat?

Na co nie wskazują? Na pedofilię czy na żydowsko-masońskie macki?

Jestem Europejczykiem.

Jeśli chodzi o Dominikanę, to żadne dowody nie wskazują. [...]

Najlepszym dowodem jest to, że tamtejszy arcypastuch (wstydzę się tego, że też Polak) nie dość, że został karnie zdjęty z urzędu przez szefa (tzn. Franciszka), to jeszcze z podkulonym ogonem zwiał z wyspy w niejasny sposób. Gdyby miał czyste sumienie, nie krył by się jak szczur.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Najlepszym dowodem jest to, że tamtejszy arcypastuch (wstydzę się tego, że też Polak) nie dość, że został karnie zdjęty z urzędu przez szefa (tzn. Franciszka), to jeszcze z podkulonym ogonem zwiał z wyspy w niejasny sposób. Gdyby miał czyste sumienie, nie krył by się jak szczur.

Nie o takie dowody chodziło. Źle wstrzeliłeś się.

Na co nie wskazują? Na pedofilię czy na żydowsko-masońskie macki?

"na żydowsko-masońskie macki"

======================================================

Kuba Wojewódzki dementuje doniesienia "Wprost", a "Policja w rozmowie z Gazeta.pl oficjalnie nie chce się wypowiadać na temat zeznań Wojewódzkiego i współpracy z dziennikarzem."

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,14892578,Wojewodzki_dla_Gazeta_pl__Wycofalem_zeznania__Czytalem.html

Mówi się.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Portal onet.pl zamieszcza za "Naszym Dziennikiem" informacje o odkryciu zbiorowej mogiły pomordowanych polskich policjantów we Włodzimierzu Wołyńskim. Najprawdopodobniej jest to zbrodnia NKWD dokonana ok. 1940 roku. Dla wzmocnienia wymowy artykuł opatrzono poniższą fotografią, którą podpisano "Egzekucja NKWD".

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nasz-dziennik-policyjne-numery-w-mogile/nhsyz

967e3fdab3a1e4b188599d79dcd0870f.jpg

I tu jest problem natury historycznej. Fotografia owszem przedstawia egzekucję, ale dokonywaną przez najprawdopodobniej oddział Wafen-SS, o czym świadczy opaska na prawym rękawie munduru oficera, który z broni osobistej dobija ofiary. Początkowo sądziłem, że redaktorek jest niedouczony albo ślepy i nie rozpoznaje na słabej jakości fotografii niemieckich mundurów. Znalazłem tę samą fotografię. Tylko lepszej jakości i bez przycięć. I już nie można mieć żadnych wątpliwości http://ofiaromwojny.republika.pl/teksty/zbrodnie/pancewo.jpg

pancewo.jpg

Jest przykład braku poszanowania dla historii i odbiorcy informacji oraz braku poziomu warsztatowego dziennikarza.

Wyobrażam sobie co by działo się, gdyby ów dziennikarz wkleił fotografię żołnierzy US Army - ale to tak na marginesie.

PS. Widocznie dopatrzył się tego jakiś nadredaktor, bo fotografię zamieniono na mniej atrakcyjną.

Słowa premiera, który na pytanie o zdjęcie ujawnione przez redakcję tygodnika "w Sieci" stwierdził iż komentować nie będzie bo to pismo nieprzyzwoite, przyjęliśmy w redakcji z dużą przykrością. Nie dlatego byśmy czuli się szczególnie urażeni. Z ust polityków Platformy Obywatelskiej padają bowiem wobec dziennikarzy niezależnych od władzy dużo bardziej brutalne sformułowania, a Stefan Niesiołowski nie cofa się nawet przed obelgami. Także ten ton i ten styl to nic nowego.

Prawdziwym problemem jest podtrzymanie przez pana premiera całkowicie niepoważnej i nieprzyzwoitej postawy wobec tragedii smoleńskiej. Śmierć urzędującego prezydenta i 95 przedstawicieli polskiej elity potraktowana została przez tę władzę gorzej niż pierwsza lepsza bitwa policji z chuliganami. Mimo skandalicznych zaniedbań w zbieraniu i analizowaniu materiału dowodowego, mimo wielu pytań o to co działo się w relacjach Tusk-Putin przed 10 kwietnia 2010, mimo żałosnych prób zgaszenia narodowej pamięci narodowej, pan Donald Tusk uznał iż nigdy, z niczego i nikomu nie będzie się tłumaczył. Jakby rządził prywatną fermą gęsi, a nie dużym i dumnym narodem.

Tak samo zachowuje się i teraz gdy redakcja "w Sieci" ujawnia szokujące, nieznane dotąd opinii publicznej zdjęcie ze smoleńskiego pogorzeliska, zdjęcie pokazujące rozradowanego premiera Tuska wykonującego gest radości z jakiegoś sukcesu i czule na niego patrzącego premiera Putina. O czym rozmawiali? Z czego się cieszyli? Co ustalili? Pytania są dramatyczne, ale odpowiedź premiera nie pada. Dostajemy tylko cyniczną próbę obrażenia dziennikarzy i wywołania takiej samej reakcji. Nie ma na to szans bo znamy te dość proste zagrania władzy. Nawrzucać polemiście, rzucić kilka obelg, a potem umożliwić mediom sprowadzenie wszystkiego do pyskówki - według tego modelu Platforma i jej ludzie zagłuszają wiele prawdziwych problemów, wiele trudnych pytań. Ale na nas to nie działa.

Tygodnik "w Sieci" to pismo poważne, które pilnowało i będzie pilnować poszukiwania prawdy o Smoleńsku. Nie odpowiemy panu premierowi żadnym obraźliwym słowem, na co pewnie liczył. Odwrotnie: twardo i konsekwentnie, chłodno i rzeczowo będziemy domagali się odpowiedzi na zasadnicze pytania dotyczące tej tragedii narodowej. A zdjęcie, które ujawniliśmy, zawiera w sobie jedno z najważniejszych pytań. Dla kogoś kto uważnie śledzi tragedię smoleńską to pytanie mocno osadzone w kontekście znanych już faktów. W demokratycznym państwie premier ma obowiązek odpowiadać na pytania dziennikarzy dotyczące spraw tej wagi. I zapewniam w imieniu całego naszego zespołu: prędzej czy później odpowiedź uzyskamy.

5d1055b464bed5e41eb8b97aadb28e51.jpg

Przepraszam Szanownych Kolegów, ale ponieważ cenzura prewencyjna jest zakazana 747 miał tu twoją szansę.

Niestety ją zmarnował, za artefakty incydentu w postaci wklejonych bredni przepraszam.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Bezsensem jest wtórna redystrybucja środków. Czyż nie NORMALNYM byłoby bezposrednie przekazanie środków na cel z puli Min Zdrowia ,lub Skarbu Panstwa , lub Finansów. Na tzw odsypie korzystają ci do dorabiają ideologię . Jeżeli społeczenstwo wyręcza w przekazywaniu środków na zakupy celowe,resort zdrowia , co po co w nim departament odpowiedzialany za zakupy i gospodarkę rozdzielczą. Jest to jawne podwójne opodatkowanie , a koleji do lekarzy się nie zmniejszają .

Wielu dyrektorów szpitali przyznaje, że działają głównie dzięki darom od WOŚP, bo zakupy za państwową kasę, to robili ostatnio jakieś dwadzieścia lat temu. Rozdrażnienie Owsiaka też jest jak najbardziej zrozumiałe. Dowalanie innym jest u nas sportem narodowym. Facet odwala naprawdę dobrą robotę. Nikomu na siłę nie zabiera, składki zbierane są dobrowolnie, jeśli komuś to nie odpowiada, to niech mu nie daje. Wcale nie trzeba odkrywać Ameryki na nowo.

Wielu dyrektorów szpitali przyznaje, że działają głównie dzięki darom od WOŚP, bo zakupy za państwową kasę, to robili ostatnio jakieś dwadzieścia lat temu. Rozdrażnienie Owsiaka też jest jak najbardziej zrozumiałe. Dowalanie innym jest u nas sportem narodowym. Facet odwala naprawdę dobrą robotę. Nikomu na siłę nie zabiera, składki zbierane są dobrowolnie, jeśli komuś to nie odpowiada, to niech mu nie daje. Wcale nie trzeba odkrywać Ameryki na nowo.

Powiedz to tym wszystkim narodowo-katolickim waszmościom, którzy "Polska" mają na sztandarach, a nie wiedzą w swoim paranoicznym kołtuństwie, co to znaczy. Nienawidzą - jak to katolicy - bo tylko nienawidząc potrafią żyć. Dlatego za Owsiaka zawsze trzymam kciuki.

Edytowane przez SzuB

Nienawidzą - jak to katolicy... Dlatego za Owsiaka zawsze trzymam kciuki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są katolicy i katolicy. Jedni mają to tylko na sztandarach i lubią krucjaty wojenne i stosy Jana Husa (o takich mi chodzi), inni mówią, że są katolikami, bo tak się kulturowo czy duchowo przyporządkowują. Jak mówi bowiem Owsiak w tym tekście, który zlinkowałeś: "Religia, którą wyznaję miesza się z elementami innych religii, w których ludzie szukają tolerancji, spokoju, przyjaźni i akceptacji. Doskonale rozumiem wszystkie inne religie i ich wyznawców. Przerażają mnie tylko ekstremiści i sianie nienawiści. A niestety dzieje się to pod sztandarami wyznawców wielu religii, także mojej". Powiedz to Terlikowskiemu, owemu "prawdziwemu" Polakowi i katolikowi. Howgh!

Edytowane przez SzuB

Owsiak modli się wyłącznie do Złotego Melona.

Powiedz to tym wszystkim narodowo-katolickim waszmościom, którzy "Polska" mają na sztandarach, a nie wiedzą w swoim paranoicznym kołtuństwie, co to znaczy. Nienawidzą - jak to katolicy - bo tylko nienawidząc potrafią żyć. Dlatego za Owsiaka zawsze trzymam kciuki.

Są katolicy i katolicy.

Przerażają mnie tylko ekstremiści i sianie nienawiści. A niestety dzieje się to pod sztandarami wyznawców wielu religii....

Zapytam czy chodzi ci o tych którzy dają na orkiestrę pod kościołami, gównie tych wychodzących z nich, bo tam najczęściej widuje się wolontariuszy masz na myśli....a może mnie, ale w tym wypadku powinieneś zapytać dlaczego swojej córce nie zabroniłem być wolontariuszką. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Smieszy mnie ta cala nagonka i ta pseudo telewizja Republika. Prawda jest taka ze gdyby nie WOSP to w tych naszych szpitalach nie bylo by calkowicie nic. Wystarczy wejsc na jakikolwiek oddzial i co drugie urzadzenie ma naklejke WOSP. Dlaczego tego nikt nie widzi? Zazdrosc Polaka jest tragiczna. A szczegolnie tych ktorzy od dawna tu nie mieszkaja i nie wrzucili do tej puszki ani zlotowki.

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.