Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy wydaje się, że jakiś PiSowski minister pobił rekord bezczelności i hucpy pojawia się minister Jaki i podnosi poprzeczkę jeszcze wyżej.

Jestem Europejczykiem.

Gdy wydaje się, że jakiś PiSowski minister pobił rekord bezczelności i hucpy pojawia się minister Jaki i podnosi poprzeczkę jeszcze wyżej.

Ostatnio znów zabłysnął z jakimś tekstem wyskoczył ,chyba trza książkę napisać "dzieła wybrane pana Jakiego"

Nasuwa się pytanie jak wysoko tą poprzeczkę będziemy w stanie wytrzymywać(znieść,tolerować) ?

Edytowane przez asterix1
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie toleruję użycie siły w jakiejkolwiek postaci wystarczy? ( w przeciwieństwie co niektórych ukrytych wielbicieli rządzącej )czy mam coś namalować ,potańczyć, zaśpiewać żeby udowodnić to ?

taka" aprobata" jak tłumy walące na film prezentowany na ekranach kin ?

bardzo wielu pamięta wspaniałe lata komuny..... 14199698_1833954590171894_1376233043502051983_n.png

a props oddziału Policji to mamy już sprawdzony do pomocy policji brytyjskiej

14192562_1272819552751652_1181811753166502979_n.jpg

Jesteś pewien, że odpowiadasz na mój wpis?

15c16c5da087fa9d4f3586011cf5eee9.jpg

W PO oczywiście nie było żadnego kolesiostwa...

Było i murzynów bili.....

a Ci co teraz przyszli nazywają siebie" dobra zmiana" a jest te słowo co przytoczyłeś podniesione do kwadratu

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Było i murzynów bili.....

a Ci co teraz przyszli nazywają siebie" dobra zmiana" a jest te słowo co przytoczyłeś podniesione do kwadratu

Tamci nazywali siebie lepszą zmianą od PiS-u, a doprowadzili do tego, że wyborcy wybraki gorsze zło.

Tamci nazywali siebie lepszą zmianą od PiS-u, a doprowadzili do tego, że wyborcy wybraki gorsze zło.

I czasem potrafimy zgodzić sie przynajmniej w drugiej częsci Twego zdania ( jakość umknęło mi słowo "lepsza zmiana "w hasłach PO )

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja myślę, że teraz jak Martusia została publicznie w mediach o to zagadnięta, to z przyjemnością ją przytoczy w pełnym brzmieniu.

Poczekajmy cierpliwie.

Ja myślę, że teraz jak Martusia została publicznie w mediach o to zagadnięta, to z przyjemnością ją przytoczy w pełnym brzmieniu.

Poczekajmy cierpliwie.

Nie liczmy na to....zostanie bez komentarza ( olane po prostu ) w takich klockach potrafią zmienić temat ,nie odpowiadać na temat

raczej się nie doczekamy odpowiedzi.....

Tamci nazywali siebie lepszą zmianą od PiS-u

Łżesz, nie nazywali się lepszą zmianą. Nie musieli się nazywać, bo po 2 latach nieudolnych rządów pisiorów nawet nie było potrzeby stosowania jakiś sloganów. I obecnie też nie będzie trzeba. Już się pisiarstwo wystarczająco skompromitowało, a do wyborów i bez pomocy opozycji skompromituje się do szczętu.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Łżesz, nie nazywali się lepszą zmianą. Nie musieli się nazywać, bo po 2 latach nieudolnych rządów pisiorów nawet nie było potrzeby stosowania jakiś sloganów. I obecnie też nie będzie trzeba. Już się pisiarstwo wystarczająco skompromitowało, a do wyborów i bez pomocy opozycji skompromituje się do szczętu.

To ty łżesz tamci przez dwie kadencje nazywali siebie lepszymi od PiS. Z jakim skutkiem? Ano z takim, że społeczeństwo uznało, że PO łże tak jak ty, tu i teraz i wybrało gorsze zło czyli PiS.

I czasem potrafimy zgodzić sie przynajmniej w drugiej częsci Twego zdania ( jakość umknęło mi słowo "lepsza zmiana "w hasłach PO )

To wobec tego wiele ci umknęło.

A, już nic. Szkoda strzępić palce na klawiaturze karmiąc trolla.

Edytowane przez Adalbert95
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie liczmy na to....zostanie bez komentarza ( olane po prostu ) w takich klockach potrafią zmienić temat ,nie odpowiadać na temat

raczej się nie doczekamy odpowiedzi.....

Możesz przytoczyć brzmienie owej polisy?

Wystąp do KP (w ramach ustawy do informacji publicznej) o pełny tekst tej polisy. Że to nie prywatna umowa, bo za to ubezpieczenie płacił podatnik mają obowiązek udostępnić.

Możesz przytoczyć brzmienie owej polisy?

proszę bardzo tutaj częściowo masz odpowiedz

Polisa na życie Lecha i Marii Kaczyńskich: bez 3 mln zł w razie zamachu terrorystycznego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Jak informuje Onet Kancelaria Prezydenta, na mocy polisy ubezpieczyciel nie ponosił odpowiedzialności, jeżeli nieszczęśliwy wypadek, nagłe zachorowanie lub inne zdarzenie objęte ubezpieczeniem zaszłoby w związku z "działaniami wojennymi, stanem wyjątkowym i akcjami terrorystycznymi". A także w związku z "zamieszkami, rozruchami lub bójkami (z wyjątkiem obrony koniecznej)".

Ukryta Zawartość

Po dzisiejszych" wyczynach" podobnie zdanie mam

szkoda czasu na w/w przez Ciebie czynności.......

pozdro W :)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Po dzisiejszych" wyczynach" podobnie zdanie mam

szkoda czasu na w/w przez Ciebie czynności.......

pozdro W :)

Bardzo śmieszne.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

W dodatku tak nadętego.

Jestem Europejczykiem.

Widzę Włodzimierzu, że same lewackie baloniki atakują...

Utrzymywanie ich w powietrzu to strata czasu.

Wystarczy przestać do/dla nich pisać, a bądą się musieli nawzajem nadmuchiwać...ot taka natura lewackiego wzdęcia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tak a'propos maciarenkowego pięknisia, znanego pod imieniem Bartuś, nieśmiertelny wierszyk o towarzyszu szmaciaku mi sie skojarzył:

.......

Więc człowiek rósł i szedł do góry,

ukończył studia bez matury,

niejedno dostał odznaczenie.

I nagle - takie zaskoczenie!

.......

Straszny miał dzień towarzysz Szmaciak.

Ach, wprost odchodził od rozumu,

kiedy uciekać musiał w gaciach

ścigany wyzwiskami tłumu...

Edytowane przez trebliG

Uwielbiam patrzeć na ten sojusz postkomuchów z PiSSmanami. Mówiłem o nim już dość dawno temu i wtedy niektórzy się oburzali i twierdzili, że piszę bzdury. No i co powiedzą teraz?

Jak sądzę łączy ich populizm, odrzucenie demokracji, uwielbienie dla władzy autorytarnej i wrogość wobec Zachodu.

P.S.

No i pewne - jak by to powiedzieć, żeby nie obudzić moderacji - deficyty w sferze intelektu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Wystarczy przestać do/dla nich pisać

Ty możesz przestać pisać. I tak od dawna nic oprócz wycieczek personalnych nie "tworzysz", więc żadna strata. Jednak w wypadku Dziadka taka możliwość nie wchodzi w grę. Grafomana nic nie powstrzyma przed produkcją płodów jego chorego pseudo intelektu. Nawet jak nie będzie miał możliwości publikacji to będzie pisał "do szuflady".

Edytowane przez Adalbert95

Uwaga miś aptekarz kończy właśnie studia i kurs na członka...rady ;-) updating in progress

14264085_1834489853451701_126590193666512156_n.png?oh=ca263bb0f9fc0693d07a1da17ebea543&oe=587B300C

14333117_1834477603452926_181049243935484363_n.png?oh=3074c1d64498d6eea3ae759ca797f9d6&oe=583A6827&__gda__=1480160159_22ff596ef52aff88f453f376899e5f4c

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Kolejny wyskok pseudopatrioty z ostatnich godzin

............

Metro M1. Z 45 minut temu.

Między stacją Dworzec Gdański a stacją Ratusz Arsenał pan po prawej, ten w czarnej koszulce, zaczął wydzierać się na dwie młode Azjatki.

Że mają wy***rdalać z Polski, że Polska jest dla Polaków i że one na pewno są tutaj nielegalnie. Jakiś odważny Polak stanął w obronie dziewczyn i zaraz sprawnie przeprowadził obie panie z tyłu wagonu na jego przód. Posadził je między innymi ludźmi i sam nad nimi stanął. Dziewczyny wyglądały na przerażone.

Pan w czarnym wtedy wstał, chciał iść w ich stronę, coś nadal pokrzykiwał, ale wtedy pan po lewej, ten w białej koszulce, podszedł do niego i zaczęli rozmawiać o tym, że życie jest niesprawiedliwe. Być może to był znajomy, być może chciał tylko go uspokoić. Na pewno obaj byli podobnie napici.

Pan w czarnej koszulce jednak nie dawał za wygraną i nadal wyrażał swoje oburzenie - obecnością dziewczyn i reakcją młodego Polaka. Właściwie zaczął mu grozić. ("Ach, tak zamierzasz ze mną grać?"). Współpasażerowie siedzący w tylnej części wagonu się przesiedli. Dojechaliśmy do stacji Świętokrzyska, wsiedli nowi pasażerowie, zajęli wolne miejsca, ale napięcie było nadal ogromne.

Wtedy pan, który stanął w obronie dziewczyn, zadzwonił na policję. Na szczęście w metrze jest zasięg. Doszły do mnie fragmenty bardzo rzeczowej rozmowy. Że rzeczywiście w tej chwili nic się nie dzieje, ale trudno powiedzieć, co się stanie za moment, bo pan w czarnej koszulce nie odpuszcza i jest mocno nietrzeźwy, jak i agresywny.

Na stacji Centrum wszystko się zadziało bardzo szybko.

Najpierw wsiadł ktoś z obsługi metra i zatrzymał motorniczego. Zaraz za nim wbiegła Służba Ochrony Kolei.

- Który to pan?

- Ten w czarnej koszulce. Bez włosów. Z tatuażem. - powiedzieliśmy wszyscy.

Wyprowadzili go sprawnie na peron.

Kilkadziesiąt sekund i pojechaliśmy dalej.

W wagoniku wszyscy odetchnęli. Podeszłam do dziewczyn, były bardziej niż przerażone. Pan Polak tłumaczył im, że pierwszy raz coś takiego widzi. Ja im życzyłam spokojnego dalszego pobytu i bardzo przeprosiłam za to, co się zdarzyło.

Tak, cieszę się, że policja tak szybko zareagowała.

Tak, w kontekście tego, co się wydarzyło w tramwaju 22, boję się, że to już nie są niezależne incydenty, a rosnąca ksenofobia naszego społeczeństwa.

I tak, przez wiele minut zastanawiałam się, jak mogłabym sensownie (czyt.: bezpiecznie i skutecznie) zareagować na ten atak agresji.

Ukryta Zawartość

Brawo dla tego człowieka za wstawienie sie za pomoc a może za uratowanie ......życia

Ukryta Zawartość

Uwielbiam patrzeć na ten sojusz postkomuchów z PiSSmanami. Mówiłem o nim już dość dawno temu i wtedy niektórzy się oburzali i twierdzili, że piszę bzdury. No i co powiedzą teraz?

Jak sądzę łączy ich populizm, odrzucenie demokracji, uwielbienie dla władzy autorytarnej i wrogość wobec Zachodu.

P.S.

No i pewne - jak by to powiedzieć, żeby nie obudzić moderacji - deficyty w sferze intelektu.

jedni i drudzy to sieroty po PRLu, w przypadku PiSu - podwójne

W PO oczywiście nie było żadnego kolesiostwa...

Teraz podobno jest "dobra zmiana" i kolesiostwa miało nie być a tymczasem jest kolesiostwo2. Rzeczywiście dobra......ups przepraszam dojna zmiana.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.