Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Bajdełej, to teraz wypada abyś - dla przyzwoitości - pochwalił się swoja chałupą.

Nikomu nie ukradłem, żyję z własnej pracy, nie żeruję na funduszach państwowych ani publicznych.

Mnie zasady jawności nie obowiązują. :)

Więc ani moich polskich ani jerlandzkich nieruchomości nie zobaczysz. :)

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tommiashi, niespełniony mistrzu tokarki. Póki co, to co robisz, jest najwyżej pomówieniami i uważaj by ta sprawiedliwość, której tak wyglądasz, nie pierdolnęła cię w czerep.

Poziom jak z pod "budki z piwem" :) Poczytaj coś..........może książkę ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Za to co zrobił i będzie robił należy mu się o wiele więcej,

A co zrobił? Wspomaga NFZ? Tymi pompami insulinowymi dla przyszłych matek z cukrzycą, które owym matkom NFZ refunduje w 100%?

Wolne żarty! :)

Pojmij w końcu lemingu że to jest pic dla naiwnych!

A może chodzi o festiwale antykatolickie pod nazwą Woodstock?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

.

Poziom jak z pod "budki z piwem" :) Poczytaj coś..........może książkę ?

Ja na twoim miejscu zastanowiłbym się nad jakimiś papierami dla adwokata. Tak na wypadek, gdyby ktoś postanowił cię pozwać za pomówienia.

Stać cię w ogóle na adwokata?

A co zrobił? Wspomaga NFZ? Tymi pompami insulinowymi dla przyszłych matek z cukrzycą, które owym matkom NFZ refunduje w 100%?

Wolne żarty! :)

Pojmij w końcu lemingu że to jest pic dla naiwnych!

A może chodzi o festiwale antykatolickie pod nazwą Woodstock?

Siedzisz w Irlandii i takiś mądry że hej :-) jak nasi wielcy mężowie stanu podczas II wojny dawali dobre rady jak walczyć będąc setki km od kraju :-) nie ma co.

Co do Jurka to zrobił o wiele więcej niż zakup kilku pomp. Ten kraj zanim wstanie po kilkudziesięciu latach sowieckiej okupacji w postaci prlu próbuje jako tako funkcjonować i tacy ludzie mu pomagają, ratując życie dzieciaków, zakupami całego tego sprzętu na który nie byłoby stać tych biednych szpitali.

Stawianie kolejnych pomników Jasia Kremówki z Watykanu co proponuje na pisuarska jedynie słuszna partia i wsadzanie wszystkich do kryminału którzy mają odmienne zdanie od nich to nie jest przyszłość, to jest przeszłość, powrót do średniowiecza. Jeśli Jurek robi coś antykatolickiego to popieram go w 100%, bo kk jest zacofaniem, zaszczuciem, szerzeniem niekaralnej pedofilii i wyzyskiem ludzi, kłania się historia tej zbrodniczej organizacji mającej krew na swoich rękach setek tysięcy albo i lepiej ludzi.

Robi dobrze ale musi jeszcze odpierać ataki kretynów katolskich.

trash_religion.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

ratując życie dzieciaków, zakupami całego tego sprzętu na który nie byłoby stać tych biednych szpitali.

BUHAHAHAHHAHAHAHHAH - powtarzam po raz setny: to co mówisz było może aktualne 20 lat temu!

Dzisiaj POLSKIE SZPITALE MAJĄ NAJLEPSZY SPRZĘT w ilości wystarczającej.

Problemem nie jest sprzęt - tego jest pod dostatkiem - wąskie gardło stanowią limity NFZ dostępu do procedur.

Dlatego ludzie czekają 2 lata na staw biodrowy czy sztuczną soczewkę a nie dlatego, że nie ma sprzętu.

Ale to trzeba mieć jakieś pojęcie i orientować się w temacie, zamiast powtarzać bajki o guru sie ma Złotym Melonie...

Ja na twoim miejscu zastanowiłbym się nad jakimiś papierami dla adwokata. Tak na wypadek, gdyby ktoś postanowił cię pozwać za pomówienia.

Stać cię w ogóle na adwokata?

Zanim napiszesz kolejną głupotę to proponuję przeczytaj dokładnie co "jest napisane" a potem wygrażaj "pozwami".

"Za poziom budki z piwem nikt nikogo wsadzać nie będzie" -------------Chyba że to jest jakiś nowy sen "leminga".

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jak napiszę, że jesteś głupi ( delikatnie ujmując), to nie powinieneś się czuć urażony, co?

Bo wiesz? Naprawdę mam w tyłku co ty piszesz o mnie. Zupełnie nie chodzi tu o moją skromną osobę.

My się za bardzo nie rozumiemy i nie lubimy bo ja też jestem kapitalistyczną świnią, która swój los wzięła w swoje ręce, a ty nie potrafiłeś i teraz siedzisz, jak ten odpad poprodukcyjny, przed kompem szukając dowodów, że to spisek przeciw tobie :)

Bidulek.

Edytowane przez frywolny trucht
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Nikomu nie ukradłem, żyję z własnej pracy, nie żeruję na funduszach państwowych ani publicznych.

Powiem krótko, udowodnij.

Jak napiszę, że jesteś głupi ( delikatnie ujmując), to nie powinieneś się czuć urażony, co?

Bo wiesz? Naprawdę mam w tyłku co ty piszesz o mnie. Zupełnie nie chodzi tu o moją skromną osobę.

Zejdź z mojej "skromnej osoby" i przeczytaj jeszcze raz tylko uważnie wszystkie swoje posty a okaże się że to Ty mnie obraziłeś i to 4 razy i to personalnie.

Ja natomiast personalnie nie zwróciłem się do Ciebie ani razu. Taka jest między nami różnica.........czujesz tę różnicę ?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pomawiasz człowieka, który, póki co nie może się tu bronić ( choć możesz się zdziwić jak będziesz miał pecha). To wystarczy bym ci zwrócił uwagę na dysonans. Ktoś kto oczekuje uczciwości z taką łatwoscią łamie prawo. Kapejszyn?

Pomawiasz człowieka, który, póki co nie może się tu bronić ( choć możesz się zdziwić jak będziesz miał pecha). To wystarczy bym ci zwrócił uwagę na dysonans. Ktoś kto oczekuje uczciwości z taką łatwoscią łamie prawo. Kapejszyn?

Dysonans to jest między bryką za 250 000 na którą mało kogo stać , no chyba że jest "szefem fundacji charytatywnej" ---------a oplem astrą I którą ma przeciętny kowalski w tym kraju.( 20 lat wiek przeciętnego auta w PL )

Dysonans jest pomiędzy mieszkaniem za 1mln na które mało kogo stać , no chyba że jest "szefem fundacji charytatywnej"-----------a mieszaniem w bloku w mieszkaniu komunalnym w wielopokoleniowej rodzinie np. na 40 m2 8 osób

Dysonans jest pomiędzy kształceniem dzieci za granicą na luksus którego mało kogo stać , no chyba że jest "szefem fundacji charytatywnej"------a czekaniem 5 lat na przedszkole a potem męczarnią w szkołach w PL po których grozi trwałe bezrobocie.

Kowalski z wielopokoleniowej rodziny z bloku jest tym "entuzjastą" który wspomaga WOŚP.

Gdzie jest

Sprawiedliwość ?

Kapejszyn ?

Gdzie jest

Sprawiedliwość ?

Na pewno nie w Republice Bananowej PO-landia.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

1. Tommiashi, mało kogo stać? Każdego celebrytę w tym kraju stać. Smark z nosa puści i ma, nawet za darmo. Co by nie mówić Owsiak jest postacią medialną i też mógłby taką dostać by swoją gębą promować jakąś markę.

Twój ograniczony móżdżek natomiast już węszy przekręt. Udowodnij, albo pomawiasz.

Człowieku, w poniedziałek idę do salonu biorę w leasing i mam taki sam. Dajesz radę ogarnąć? Nawet nie wiesz jak łatwo wziąć leasing. gorzej go utrzymać, ale to już inne buty :)

2. Nie bądź nieudacznikiem. Załóż swoją firmę, poznaj co to stres, myśl- o tym jak utrzymać gdy nie idzie, jak rozwijać gdy idzie- 24 godziny na dobę, a nie 8 jako pracownik z pretensją, że mało płacą. Albo gnaj za doktorkiem na Zieloną Wyspę na zmywak.

Co nie chciało się uczyć, języków się nie zna? To do kogo pretensje?

3. Nie jestem celebrytą, jestem małą kapitalistyczną świnią i też mnie stać. A nie mam żadnej fundacji. To może jemu- ma sporo więcej atutów od mnie- też nie byłą potrzebna tak bardzo? Znowu posługujesz się insynuacjami na które nie masz dowodów. Znowu obrzucasz gównem i się dziwisz, ze zaraz w pysk przywalę.

Na pewno nie w Republice Bananowej PO-landia.

czytać ze zrozumieniem, pytanie było "gdzie jest sprawiedliwość" a nie gdzie jej na pewno nie ma

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Albo gnaj za doktorkiem na Zieloną Wyspę na zmywak.

To jest bardzo dobra opcja! :)

jestem małą kapitalistyczną świnią i też mnie stać

No i OK.

Ale chodzi o to, żeby pieniądze zarabiać uczciwym wyzyskiem ;) a nie pozowaniem na Matkę Teresę.

Niczym tak się nie brzydzę jak kabotynami.

Wyzyskujesz i podajesz się za kapitalistyczną świnię? Daj Ci Boże zdrowie! To jest uczciwa postawa. :)

Ale jak będziesz robił z siebie świętego, podczas gdy jesteś tylko żałosną pijawką - to nie ma zmiłuj!

Przekazujac swoj 1%, przekazujesz go wlasnie fundacji, ktore ma pod swoja opieka konkretna osobe. Zastanawiam sie z czego zyja takie fundacje.

Cóż mogę Ci powiedzieć , ewidentnie masz rację , chylę czoła ! (+)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piotr

"Myślę, że to są standardy normalnych mieszkań" - Jerzy Owsiak w nagraniu ze swojego kwadratu za Złotego Melona, gdzie 2 osoby żyją na 115m. kw..

Jeden z komentarzy w necie:

"PANIE OWSIAK TO ROZUMIEM ŻE MOJE MIESZKANIE 37 M2 TO PATOLOGIA!" - Ania

Ale jak będziesz robił z siebie świętego, podczas gdy jesteś tylko żałosną pijawką - to nie ma zmiłuj!

kufel%20do%20piwa.jpg

Piotr

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No i OK.

Ale chodzi o to, żeby pieniądze zarabiać uczciwym wyzyskiem ;) a nie pozowaniem na Matkę Teresę.

Niczym tak się nie brzydzę jak kabotynami.

Wyzyskujesz i podajesz się za kapitalistyczną świnię? Daj Ci Boże zdrowie! To jest uczciwa postawa. :)

Trochę nie rozumiem. Owsiak powinien chodzić jak mnich boso, zjadać resztki ze śmietnika, żeby było ci dobrze?

Skąd ten wymóg, skoro Caritas nie potrafi?

A jak kupi cham jeden brykę- co internetowy frustrat pomarzyć może- to musi być przekręt. Ktoś to udowodnił, przepraszam?

Heloł? Czy Owsiak złamał prawo, statut fundacji? Dowody?

Tak w ogóle na co byście łaskawie pozwolili by Owsiak mógł wozić pupę od stacji do stacji, od szpitala do szpitala? Dacia Logan? Może Opel Kadett?

Edytowane przez frywolny trucht

no jasne, Owsiak wali miliony w szpitale, ale ma mieszkać w kontenerze, tak by było git dla niektórych ,premier rządzi 36 mln narodem, ma do pracy dojeżdżać na skuterze, ale jak posłanka tfu Klempa jedzie do Azji na konferencję biznes klasa, mieszka w lux hotelu, co kosztuje podatników krocie, to jest ok.

Skąd ten wymóg, skoro Caritas nie potrafi

Wątek co prawda o WOŚP ale Caritas często przywoływany, tak z ciekawości po wpisaniu w googla "źródła finansowania Caritas" , wyskakuje coś takiego, jako przykład losowy

Ukryta Zawartość

ciekawe jest jaki poziom przychodów stanowią dotacje, min z NFZ, ilość zatrudnionych na etatach oraz koszty.

Gdyby podliczyć wszystkie inne Caritasy, okazało by się, że dopłacamy do działalności tej organizacji wszyscy nie będąc tego świadomym. No a przecież NFZ za tę kasę mógłby "kupować" usługi w doskonale wyposażonych szpitalach a Urząd Miasta łatać dziury w poznańskich drogach...

Więc jak to? Doimy budżet a kreujemy się na Matkę Teresę? Też się brzydzę kabotynami...

Ukryta Zawartość

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

premier rządzi 36 mln narodem, ma do pracy dojeżdżać na skuterze

Porównaj bogatą Szwecjęz naszą republika bananową. Tam nie ma Bizancjum. Samochód służbowy dla ministra? Zapomnij!

Piszesz o skuterze... a on samolotem... a niech metrem dojeżdża! Na mieszkanie w Wawie go nie stać? Zobacz ile kosztowały mieszkania jego córki i Józefa Bąka. Co? Sami kupili?

De_Radikale_Venstre_ankommer_pa_Velorbis_cykler2.jpg

Wiesz co jest na obrazku? Duński parlament i poslowie oraz ministrowie.

To nie propaganda - byłem tam i widziałem na własne oczy.

Mozna? Można!

A p. Owsiak gdyby był biznesmenem bez tej całej świętoszkowatej otoczki to niech sobie mieszka i w pałacu. Wolny kraj.

Tylko jakie niby biznesy on by trzepał bez WOŚP.

Że mu niczego nie udowodniono? Spokojnie. Dziś nie ma nikt odwagi - tylko Matka Kurka wywleka papiery.

Jak się Matce Kurce uda - to wtedy pogadamy.

Mozna? Można!

A p. Owsiak gdyby był biznesmenem bez tej całej świętoszkowatej otoczki to niech sobie mieszka i w pałacu. Wolny kraj.

Tylko jakie niby biznesy on by trzepał bez WOŚP.

Że mu niczego nie udowodniono? Spokojnie. Dziś nie ma nikt odwagi - tylko Matka Kurka wywleka papiery.

Jak się Matce Kurce uda - to wtedy pogadamy.

Jak zwykle Trafnie. Bravo Bravissimo

Mozna? Można!

pewnie, że można tylko, że tam panuje od lat kult roweru a u nas każdy musi się pokazać w bryce...

infrastruktura rowerowa to tez warunek, ja jakbym miał przez miasto dojeżdżać rowerem...niebezpiecznie to po pierwsze a po drugie niezbyt przyjemne...

Ukryta Zawartość

przykłady można by mnożyć, inne kraje skandynawskie no i przede wszystkim Holandia/Belgia. Warto zwrócić uwagę jak wyglądają parkingi dla rowerów przy stacjach kolei...

Ukryta Zawartość

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

"Myślę, że to są standardy normalnych mieszkań" - Jerzy Owsiak w nagraniu ze swojego kwadratu za Złotego Melona, gdzie 2 osoby żyją na 115m. kw..

A ile osób wg Ciebie ma mieszkać na tym zaadaptowanym na mieszkanie STRYCHU?

Jeden z komentarzy w necie:

"PANIE OWSIAK TO ROZUMIEM ŻE MOJE MIESZKANIE 37 M2 TO PATOLOGIA!" - Ania

Tak. Trzypokojowe mieszkania komunalne i spółdzielcze poniżej 50 m2 to postkomunistyczna patologia.

De_Radikale_Venstre_ankommer_pa_Velorbis_cykler2.jpg

Wiesz co jest na obrazku?

Van z którego przed chwilą wyjęli te rowery?

Edytowane przez wieslaw119

Van z którego przed chwilą wyjęli te rowery?

Nie - to nie na pokaz. Byłem przed parlamentem w Kopenhadze i widziałem parking poselski.

Rowery, same rowery.

W czerwonym łbie niektórym się nie mieści ale to fakt - jakby mi ktoś opowiedział to też bym nie uwierzył.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.