Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

ty nie jesteś nawet paradny ale jak jest napisane elito droga kto się wywyższa będzie poniżony, bywaj

to kliknij w link intelygencie:)

Edytowane przez przemek_s

Jeszcze raz zapytam:

po ch... wklejasz to przemek rzeczy kompletnie nie na temat nie mówiąc o prymitywnych zaczepkach?

Za trudne pytanie przemuś? Pieniążki bierzesz za propagandę?

Pamiętasz - miałes stąd znikać, już się nawet ładnie pożegnałeś!

Na koniec jeszcze raz zapytam o jakieś nowe fakty.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

jak dla idiotów to w sam raz dla ciebie

wilczku o tuskowych oczach a ile wniosłeś do tematu? mi za to nikt nie płaci i nigdy nie napisałem nic o zamachu a o winie kontrolerów lotu ale nie czytasz, tylko warczysz, taką propagandę siejesz jak kiedyś ktoś coś złego na stalina powiedział to też jego wierni wyznawcy tak warczeli

czyli jest zwolennik nowych faktów

czyli sOm nowe fakty czy nie sOm?

Edytowane przez terror twins

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Ja pisząc to nie odkryje ameryki, ale wynika to z zapisów z czarnych skrzynek i tego się trzymam. Chodzi o to, że ze względu na pogodę nie mieli zezwolenia od kontrolera na zejście poniżej 100 metrów, a co się działo jak złamali ten zakaz to wszyscy wiemy. Powinni odlecieć ze stu metrów na drugą próbę lądowania. Tak się składa, że mam wujka - emerytowanego kontrolera lotów z wojskowego lotniska w Świdwinie i nie dalej jak dwa tygodnie temu rozmawialiśmy o tym wypadku. On twierdzi, że piloci często nie słuchają całości tego co mówi do nich wieża, a tu jeszcze pracowali "pod stresem" dla mnie to bardzo nieszczęśliwy wypadek, który bardzo zmienił nasz kraj niestety na gorsze. Natomiast gdyby dzisiaj ktoś mnie zapytał czy Putin byłby zdolny do zrobienia jakiegoś wałku z tą katastrofą to wydaje mi się że byłby. Tylko że potencjalny zamachowiec nie mógł przewidzieć czy pilot ze stu metrów odleci na drugi krąg albo na inne lotnisko co przynajmniej częściowo obala teorię zamachu. Inna sprawa to kwestia tego wraku - tutaj dajemy ciała na całej linii. A w ogóle to przypomina mi się katastrofa Ukraińskiego albo Białoruskiego SU na Air Show w Radomiu jakiś czas temu - nie tak dawno. To był wojskowy samolot i zginęło tam dwóch pilotów. Polskie służby nawet nie miały prawa tam wejść - więc wydaje mi się, że podobnie powinno być w smoleńskim przypadku - żadnych ruskich służb oprócz ratunkowych i pełna ochrona naszego BORu.

nowymi faktami to moze byc ukraina i jej konsekwencje na toczace sie sledztwo i oddanie samolotu.

No tak, ale nie jest to fakt dotyczący samej katastrofy.

Jestem Europejczykiem.

jak dla idiotów to w sam raz dla ciebie

wilczku o tuskowych oczach a ile wniosłeś do tematu? mi za to nikt nie płaci i nigdy nie napisałem nic o zamachu a o winie kontrolerów lotu ale nie czytasz, tylko warczysz, taką propagandę siejesz jak kiedyś ktoś coś złego na stalina powiedział to też jego wierni wyznawcy tak warczeli

to ja poproszę o nowe fakty.

tylko krótko i na temat

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a no właśnie tupolew też dostał zgodę i podała wieża kontroli złe dane o tym nawet mówiła komisja Millera ale to na samiutkim początku lecz wątek ten nie był podtrzymany, całą rozmowę zarejestrowała aparatura z jaka40 ale jak wiadomo cicho sza o tym tak samo jak wiadomo że brakuje kilku sekund z czarnych skrzynek tu154, jednak to też olano a w kilka sekund samolot lecący z prędkością ok 250km/h trochę pokona dystansu, no i jak ktoś sobie poczyta pierwsze informacje nawet podawane w tvn to ,że kontrolerzy byli prawdopodobnie pijani, przez stację leciały z wieży słowa których tu nie wypada pisać, i jak już tu jedna osoba napisała samolot wiozący głowę państwa z oznaczeniami wojskowymi jest samolotem wojskowym koniec kropka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.....że brakuje kilku sekund z czarnych skrzynek tu154

Może Kolega podać źródło tej rewelacji ?

....że kontrolerzy byli prawdopodobnie pijani,

Tu też przydałoby się źródło informacji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

wyskoczą zeznania załogi jaka40 albo pies z budy hmmm sam nie wiem

ale jaruś jakby mnie czytał to by wiedział, że nie jestem zwolennikiem zamachu ale do katastrofy doszło w wyniku zaniedbań zwłaszcza wieży kontroli lotów i obsługi lotniska jak i naszego msz

Nie czytam, szkoda mi czasu. To wszystko odgrzewane kotlety a ja pytam o coś nowego.

Są jakieś nowe informacje czy nie ma?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

aby były nowe informacje musiałoby zależeć przede wszystkim polskiemu rządowi na wyjaśnieniu tej katastrofy, to nigdy nie zostanie wyjaśnione, już jest za późno, dwa nikt nam nie sprzyja no chyba że wyjaśnienie tego byłoby niewygodne, tak samo jak nie da się udowodnić na wymytym i rozsprzedanym wraku na złom tezy wybuchu tak samo durnym jest twierdzenie, że skrzydło urwała brzózka w 100 tonowym samolocie lecącym ponad 200 km/h, wiadomo, że po zamachu na WTC amerykanie śledzą praktycznie cały ruch lotniczy na świecie i pewnie jakiś mały satelita "meteorologiczny" i ten lot też zarejestrował ale Polska nie jest silnym państwem aby ameryka zechciała nam pomóc, my stajemy się miastem w federalnej europie o stworzeniu której marzył kiedyś człowiek z wąsikiem pod nosem a imię jego zaczynało się na H

Podsumowując te żałosne dywagacje i smętne postękiwania - nowych faktów nie ma.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

przemek

Próbujesz prowadzić dialog, nierówny z resztą, z osobami bezwzględnie ufającymi ustaleniom komisji Mak i jej Millerowskiej kserokopii. Nie ważny dla nich jest kuriozalny sposób prowadzenia śledztwa. Ważne jest to co ustaliła Anodina, samolot zszedł za nisko, za sterami siedział Lech, za nim stał Błasik z setką w ręce i kierował ruchem, przez co doszło do odcięcia skrzydła przez pancerną brzozę. Samolot wykonał beczkę i rozbił się na przynajmniej 20tyś. kawałków. Jak sam widzisz próbujesz dokonać niemożliwego.

Bredzisz tomuś w jeszcze bardziej żałosny sposób niż nasz nowy expert przemek. No ale to żadna nowina.

Czy w odróżnieniu od niego wiesz coś o jakichś nowych faktach czy przyłączyłeś się do jego dywagacji bo w stadzie raźniej?

Jestem Europejczykiem.

Dobrze, że ty jaruś nie bredzisz.

Nareszcie napisałeś coś z sensem. Szczere gratulacje! Niestety obawiam się, że to tylko chwilowe zjawisko.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

generalnie bez zmian bo nowe fakty sa w zakresie wyłącznie maciarewicza alojzego, bo on moze wszystko.Moze nawet zmienic brzoze na olche a wybuch na serie wybuchów a nawet samolot Tu w dwupłatowca. Z faktami tak sie zrobić nie da.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.