Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

jakoś

Proszę się głębiej zainteresować procesem wyjaśniania katastrofy w Smoleńsku, a będę zwolniony z tak postawionego zadania mi zadania.

Udowadniają naukowcy pracujący niezależnie, oraz wyjaśnianiem zajmują się osoby pokrzywdzone w jej wyniku, m in zrzeszone w Zespole Parlamentarnym.

wolna europa.

Europa nie jest wolna, długo jeszcze nie będzie, na razie jest rozgrywana przez grube ryby z USA.

.zony

Dobra żona to skarb !

Gdzie jest wrak i czarna skrzynka ta która się niby nie odnalazła, a która prowadziła analogowy zapis, nie nadający się do sfałszowania???

Gdzie są sekcje zwłok konieczne wg prawa polskiego?

Gdzie jest nauka polska?

Gdzie konferencje organizowane przez państwo polskie?

Największa katastrofa lotnicza w dziejach prowadzone wyjaśnianie na poziomie włamania do garażu !!!

53190-645761395496361.jpg

Ja wiem, że jak ktoś ma przed nazwiskiem dopisek prof. to niektórzy słuchają na kolanach z rumieńcami na twarzy i dadzą sobie wmówić wszystko. Tytuł profesora niestety nie czyni z delikwenta specjalisty od wszystkiego, więc ci "niezależni" od Macierewicza naukowcy mogliby równie dobrze badać błędy lekarskie, które spowodowały śmierć pacjentów, albo piramidy egipskie. Byliby tak samo wiarygodni.

Co do procesu wyjaśniania katastrofy to proszę być spokojnym. Prześledziłem go bardzo dokładnie, bo lotnictwo to moja praca i cześć mojego życia, więc nic dziwnego że taka sprawa może wzbudzić zainteresowanie. Wiem co za ludzie badali to zdarzenie i znam ich kompetencje, więc proszę wybaczyć, ale ciągle pytam o konkretne dowody na poparcie tych wydumanych teorii.

tak glupi zeby je tak przeprowadzac

Tak, dobrze powiedziane, widać jak przeprowadza nas przez życie Donald Tusk, pół kraju uciekło na zmywak do GB, służba zdrowia w zapaści, urzędnicy rozplenieni, kolesiostwo afery rozpanoszone do granic, reprezentacja piłkarska.............

Nie mam czasu na bzdety na tym poziomie muls..

ŻEGNAM.

Co do procesu wyjaśniania katastrofy to proszę być spokojnym

Też mam pracę, zajmuję się audio, rozwiązuję problemy, znam wiele osób parających się tą dziedziną, z trwogą obserwuje to co wyczyniają, szczególnie jak przebiegle starają się wyjść na swoje.....

Proszę pozwolić, że jednak nie pozostanę spokojny co do procesu wyjaśniania katastrofy Smoleńskiej przez oficjalne czynniki państwowe i rząd IIIRP.

Czym jest IIIRP to chyba Kolega wie, jesli nie to proponuje zasięgnąć wiedzy w tej dziedzinie od historyków.

Ukraina jak dotąd nie nabrała się na okrągły stół,...........jak dotąd.

Nabrała się Polska i ma bezpieczeństwo.........zadłużeniowe.......demograficzną katastrofę...........oraz ..........najdroższe autostrady na świecie!

Niedokończone.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ci upadli ministrowie, to również były min obrony B Klich.

ŻEGNAM.

Ukryta Zawartość

Też mam pracę, zajmuję się audio, rozwiązuję problemy, znam wiele osób parających się tą dziedziną, z trwogą obserwuje to co wyczyniają, szczególnie jak przebiegle starają się wyjść na swoje.....

Z całym szacunkiem, lotnictwo to nie audio. Porównanie zupełnie nie na miejscu. Polityki też bym do tego nie mieszał. Zdarzenia lotnicze wyjaśnia się za pomocą przepisów, wiedzy i doświadczenia, a nie polityki.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Brzoza była złamana przed zdarzeniem ok 5 04 2010, reszta to szczegóły.

Już nie raz przypominałem, że to jest temat FAKTY.

Również proszę o dowód.

nie da sie ukryc ze ten watek jak i kazdy inny o tym musi sie nazywac fakty i mity.

dowód na poziomie numerka to wklejka z innej wklejki.

do tego zupelny brak podstaw fizyki przez fachowcow audio i sprzedazy bezposredniej ,czepianie sie ze blasik mial dwie watroby a komus nie znaleziono nosa to juz zupelna kpina co w polaczeniu z nieustannym odkopywaniu zwlok daje ten patryjotyczny cyrk.

niemajacy nic wspolnego z wyjasnianiem a wręcz przeciwnie z zaciemnianiem bo generalnie te pierdoły nie maja znaczenia.Tak samo jak ciągle przywoływanie brakujacej skrzynki,przerw w nagraniu.Nie dosc ze to nieprawda to i tak nie ma to znaczenia wobec posiadania przegranych wszystkich rozmów i parametrow.Ale tylko w takim burdelu i oparach absurdu mozna ciagnac w nieskonczonosc te patryjotyczna komedie.

Edytowane przez muls

proszę o dowód.

Nie przyniosę go, nie jest materialny, jest natury intelektualnej.

Ci, którzy wierzą że w Smoleńsku nie było zamachu, wybierają chwilową iluzję dla prawdopodobnie lepszego samopoczucia, jeśli są tzw odbiorcą masowym.

Tych iluzji w tej sprawie kilka już było, najświeższa upadła, to "odkrycie" po czterech latach, braku alkoholu we krwi załogi oraz gen Błasika.

Wczoraj został zaatakowany prof Chris Cieszewski, dziś jest jego odpowiedź, ale kilkanaście godzin gawiedź mogła się cieszyć z "upadku jego dowodu", na złamanie brzozy przed 10 kwietnia 2010r.

Oczywiście brzoza była złamana ok 5 kwietnia, nadal utrzymuje prof Cieszewski, co dowiódł podczas II Konferencji, a niedługo dodatkowo rozwinie i przedstawi publicznie.

Katastrofa smoleńska jest narzędziem polityki Rosji, która posiada wszystkie dowody materialne w swym ręku i użyje ich w miarę potrzeb na swój użytek.

Ukryta Zawartość

fakty

Świeżo złamana brzoza wydziela obficie soki, ta w Smoleńsku, będąca wg polskiego raportu bezpośrednią przyczyną katastrofy /samolot się wznosił i gdyby nie zawadził końcówką skrzydła to by odleciał/, tego nie czyniła.

Mam przynieść sok z świeżo złamanej brzozy jako dowód Kolego HQ?

Ukryta Zawartość

Świeżo złamana brzoza wydziela obficie soki, ta w Smoleńsku, będąca wg polskiego raportu bezpośrednią przyczyną katastrofy /samolot się wznosił i gdyby nie zawadził końcówką skrzydła to by odleciał/, tego nie czyniła.

Brzoza wydziela soki. To prawda. Tylko jakbyś cokolwiek wiedział o brzozach to wiedziałbyś, że soki wydziela dopiero wtedy kiedy przejdzie w stan aktywnej wegetacji. Nie wiem czy w Smoleńsku było wtedy juz tak ciepło i to od dłuższego czasu, że brzozy puszczały soki. Poza tym przecięta, czy złamana brzoza puszcza soki tygodniami. Jeśli jak piszesz ona tego "nie czyniła" to albo wtedy było jeszcze za zimno na brzozy, albo była uschnięta. Acha jest jeszcze jedna możliwość Tobie pewnie bardziej bliższa - to była mechaniczna brzoza teleskopowa.

Tupolew nie uderzył w wodę a w podłoże torfowe. Zrobił to grzbietem(raport). Ze statystyk wynika, że przy takim upadku przeżywa dobre 70 procent pasażerów.

Czekam na podanie źródła tej informacji. Z utęsknieniem.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mam przynieść sok z świeżo złamanej brzozy jako dowód Kolego HQ?

Możesz ale w innym temacie.

Wypisujesz tu herezje na poparcie których nie znajdujesz żadnych argumentów.

za to wasza teoria tego wypadku oparta jest na tezie uprowadzenia tego samolotu przez złego kaczora który to walnął w brzozę albo i w pancerny torf i zabił 90 osób, teoria nienawiści sponsorowana przez gó...o prawdę :)

a ja ze swojej strony powiem koledze, że ciesze się, że kolega nas tutaj odwiedza.śmiesznie i zabawnie jest.

inaczej bocznica by leżała odłogiem.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

wlasnie, a caly kraj by zamarł bez alojzego.

<br /> teoria nienawiści sponsorowana przez gó...o prawdę :) <br />
chocby ten element sterowany milosci gazety polskiej codziennej.

a ja ze swojej strony powiem koledze, że ciesze się, że kolega nas tutaj odwiedza.śmiesznie i zabawnie jest.

inaczej bocznica by leżała odłogiem.

Już jakiś czas temu zauważyłem, że moderacja toleruje wyselekcjonowaną grupę dyżyurnych głupków generujących swymi debilnymi wpisami ruch na forum.

Jestem Europejczykiem.

Przykre jest to, że wielu bije konia nad katastrofą, która jest w pełni wyjaśniona, a ludzie w to zamieszani nie zasługuja żeby na nich splunąć [w tym 'piloci']. Jest natomiast wiele wspaniałych biografii i wypadków gdzie należy złożyć hołd i pozostać w zadumie, jak np. śmierć Senny na torze z powodu żle zespawanej przekładni kierowniczej. Myślę, ze z tego też powodu ludzie stronia od polityki, bo ona potrafi zmienić beznadziejny wypadek głupich i niewyszkolonych ludzi w wojnę ojczyźnianą gdzie logika, doświadczenie, wiedza nie ma w ogóle znaczenie, każdy moze sobie cos twierdzić....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Przykre jest to, że wielu bije konia nad katastrofą, która jest w pełni wyjaśniona (...)

Czyżby tomek, przemek i jeszcze kilku innych przestali pisać bo boli ich ręka?

Jestem Europejczykiem.

Kolejny akt.

Ukryta Zawartość

Extra! Kurka masakruje Melonasa po raz kolejny! :)

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Masakruje? Kolejny bezpodstawny rzyg zakompleksionego frustrata oparty na fobiach i paranoi. Nic dziwnego, że podoba się prawicy, a szczególnie pseudoprawicy.

Kolejny bezpodstawny rzyg zakompleksionego frustrata oparty na fobiach i paranoi.

Ostro, choć w takiej sytuacji zalecana jest ostrożność w osądach ... kto wie jak to się zakończy.

Ostro, choć w takiej sytuacji zalecana jest ostrożność w osądach ... kto wie jak to się zakończy.

Nie zdziwię się jak na koniec procesu pójdą wnioski do prokuratury.

Dotychczasowy przebieg sądowego starcia MatkiKurki z Melonem pokazuje dowodnie, że WOŚP to maszynka do zarabiania pieniędzy... ale nie dla chorych dzieci.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.