Skocz do zawartości
IGNORED

NAWRÓT OSZUSTÓW

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Chyba prawie każdy miał z nimi kontakt zwłaszcza z panem z Madrytu

który ma na sprzedaż wszystko a sprzęt ten chyba trzyma w hali

wielkości amazona

mi odpisał, że ma właśnie to czego szukam :), a ja wymieniłem 4 różne DAC :)

potem miła pani z Czech naraz miała też każdy z tych dac i akurat jeszcze va mozarty :)

ja się z nimi bawię i ciągnę zawsze az do propozycji płatności przy odbiorze, kocham tą grę :)

Niestety nie znam angielskiego 3 lata w liceum mało dały więc

zostawałem bez odpowiedzi.Kiedyś szukałem odtwarzacza music hall

do kompletu i dostałem zdjęcia od pana z Madrytu tylko szkoda

że te same co na aukcji w allegro.Pewnie leń bo nie chciało mu się

zrobić swoich i poszedł na łatwiznę.Z drugiej strony jak miał szukać

sprzętu w tym swoim amazonie to rozumiem

Kiedyś założyłem podobny temat również kierując się dobrem innych

forumowiczów.Zawsze się trafi jakaś K...wa która żeruje na

uczciwych ludziach i ich pasjach a że nie każdego stać na nowe

to ma pole do popisu.

wstawiłem to dla raczej nowych osób na forum, które po prostu chcą coś kupić a nie mają takich doświadczeń

Witaj,Nowy czy Stary każdy może dać się oszukać!Dzięki !

De gustibus non est disputandum

wstawiłem to dla raczej nowych osób na forum, które po prostu chcą coś kupić a nie mają takich doświadczeń

No i po to takie forum jest, żeby nowych ostrzegać , a starym przypomnieć nie zaszkodzi.

No i po to takie forum jest, żeby nowych ostrzegać , a starym przypomnieć nie zaszkodzi.

Ja stosuje sprawdzona metode.Moja rodzina mieszka w poblizu i kiedy moze przyjechac ogladnac sprzet.Odrazu wszystko jest nie aktualne

Gość numik

(Konto usunięte)

Ja stosuje sprawdzona metode.Moja rodzina mieszka w poblizu i kiedy moze przyjechac ogladnac sprzet.Odrazu wszystko jest nie aktualne

też dobre :), ja następnym razem udam ustawkę polskiej policji :)

Witam, Czy ktoś zna tego sprzedawcę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Jak ktoś zamieszcza ogłoszenie, że chce kupić sprzęt audio to pojawienie się "ofert" z zagranicy jest tylko kwestią czasu.

Dla porządku wspomnę, że kilka dni temu zamieściłem ogłoszenie o chęci kupna odtwarzacza cd. Dodatkowo po angielsku zaznaczyłem, że nie jestem zainteresowany ofertami z zagranicy. I co? Dzisiaj otrzymałem maila po angielsku od pani/pana "Hanna Hifi" z adresu [email protected], że ma taki odtwarzacz w dobrym stanie i może przysłać zdjęcia.

Nie dajcie się nabrać na takie oferty.

Z ciekawości napisałem do "Hanna Hifi", żeby mi przysłał zdjęcia. Pociągnę tą korespondencję, żeby zobaczyć jak będzie kombinował.

hana1_zpsxsimlnww.jpg

Witam miałem podobnej treści email. Ciekawe czy ktoś się na to łapie?

Wnioskując po ilości tematów na www, tak, spora grupa ludzi. Co ciekawe, jest jeszcze lepszy patent - rejestracja firmy za granicą naszego kraju, tak aby polskie prawo nie obowiązywało i oferowanie cen o 30% niższych z racji braku VAT'u...na to ludzie też nabierają sie. Część sprzętu nie dostanie w ogóle, a do innych zapukać może skarbówka...

Wracając - lata temu czytałem o obiektywnie do wysokiego modelu lustrzanki, swoją drogą, rodzina miała identyczny patent, gdy sprzedawano oryginalne obiektywy Minolty (jeszcze te stalowe, pasujące do zestawów Alf od Sonego), gdzie zgłosił się kupujący (typowy przekręt nigerysjki), a autor wiedząc o co chodzi, non stop, w ramach "eksperymentu", podnosił cenę - gdy stanęło bodaj na 20.000 za obiektyw, nadal przekręciaż był zainteresowany. Co ciekawe, rodzina sprzedając miała o jeden patent ciekawiej - ich straszono...żądano wręcz wysyłki...

No i Pan "Hanna Hifi" odpisał. Przysłał fotki odtwarzacza. Fotki oczywiście nie wykonane przez niego ale pobrane z internetu stąd:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Jednak żeby było śmieszniej to przysłał zdjęcia wersji z lat 90, ale napisał, że ten egzemplarz ma ...1 rok. Oczywiście cena jest równie abstrakcyjna: 699USD.

No cóż. Ponegocjuję trochę cenę; wysłałem też dane adresowe. Zobaczymy jaką metodę płatności zaproponuje (coś mi mówi, że to nie będzie numer konta bankowego ale jakaś forma przekazu bankowego).

Pan "Hanna Hifi" już się cieszy mając na horyzoncie frajera, kt. można nabrać.

hanna2_zpspcoxipqr.jpghanna3_zpsoedcqq9d.jpghanna4_zps8vzf1fpq.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na twoim miejscu napisałbym, że zwyczajnie ściemnia - wiek sprzętu względem deklaracji mówiącej o roku, a jednocześnie zamieścił linki do zdjęć źróðłowych i dodal, że zgłaszam to, tam, gdzie można.

Brawo, Ziuta! Pozdrów Tomka! -:)

I - kontynuuj. Ciekawe, do ilu dolców zjedzie z ceną?:)

Na twoim miejscu napisałbym, że zwyczajnie ściemnia - wiek sprzętu względem deklaracji mówiącej o roku, a jednocześnie zamieścił linki do zdjęć źróðłowych i dodal, że zgłaszam to, tam, gdzie można.

I dał klapsa w czarną pupcię.

Ps : Tomasz! Świetny adres!

Aż sobie przypomniałem,że mam gdzieś na strychu koszulkę z napisem:

"Będziem pić Tyskie, aż się Żywcem Okocim!"

I dał klapsa w czarną pupcię.

Zakładając, że jest to jakaś platforma sprzedażowa, to ktoś chyba nad tym czuwa, są rejestrowane konta, a do tych są konkretne adresy IP. Jeśli to odbywa się na zasadzie takiej, że ktoś do nas wysyła zewnętrznie (czyli pomijając opcję platformy sprzedażowej) emaila, to nie ma to większego sensu, jednak w tym momencie nie bawiłbym się w to, a napisał wprost, że mam do czynienia z taką, a nie inną osobą.

Zakładając, że jest to jakaś platforma sprzedażowa

Pan "Hanna Hifi" odpowiedział mailem na moje ogłoszenie na hifi.pl (zbieżność nazwy portalu i nazwy sprzedającego przypadkowa). Sprzedaż nie odbywa się przez platformę sprzedażową.

I właśnie na takich 'fajerkejdżów' czyha panna hanna. Czyli czarny bandyta i złodziej z Nigerii.

Niestety.

Wcześniej, lub później - upoluje.

Aż sprawdziłem, ile koleżka @firekage ma lat.

Z wywodów wynika, że z sześć.

Ale nie napisał...:(

I właśnie na takich 'fajerkejdżów' czyha panna hanna. Czyli czarny bandyta i złodziej z Nigerii.

Niestety.

Wcześniej, lub później - upoluje.

Aż sprawdziłem, ile koleżka @firekage ma lat.

Z wywodów wynika, że z sześć.

Ale nie napisał...:(

Mam prośbę - nie znasz mnie, nie wiesz czym zawodowo zajmuję się i jakie przekręty z racji pracy zawodowej widze na co dzień, więc daruj sobie tego typu "laurki" bo mnie, jako kogo, ciężko jest oszukać...a tto, czym się zajmuję, jeszcze bardziej uczula mnie na przekręty.

Nie baw się w psychoanalityka bo nie masz ku temu uprawnień...a "wróżenie" źle Ci wychiodzi. Mam w ogóle wrażenie, że próbujesz odpowiadać na elementy, o których w ogóle nie pisałem...bo wspomnienie o platformie sprzedażowej dla mnie jest oczywistością. W momencie, gdy, tak jak kolega Tomek napisał, ktoś zgłosiłby się do mnie z propozycją zakupu/sprzedaży z pominięciem "platformy" jako odpowiedź emailowa na ogloszenie...od razu zapaliłaby mi się "czerwona lampka" i bez przesyłki pobraniowej, z wglądem do paczki, nawet nie interesowałbym się tym - pomijając oczywiste fakty związane z tym konkretnym przedmiotem, jak np. wiek sprzętu.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.