Skocz do zawartości
IGNORED

PO-PSL - mega koalicja i ...kamieni kupa...

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

zamoprzylepny jak kupa pod podeszwą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znowu działa seryjny samobójca?

Wrócę jeszcze do tego newsa, bo kobietę kiedyś poznałem i coraz bardziej brzydzi mnie ten cały hejt wokół niej. Ale nie ten produkowany przez internetowych idiotów tylko ten produkowany przez polityków i serwilizm różnych politycznych przydupasów oddających się zawsze i bez reszty głównemu ściekowi informacyjnemu płynącemu od władzy.

Prokuratura okręgowa w Warszawie badająca tajemnice śmierci dr.hab. Moniki Zbrojewskiej ustaliła dwa fakty. Że nie było udziału osób trzecich - co akurat nie dziwi bo nawet gdyby były to takie żeby nie dało się tego wykryć.

Ale drugie ustalenie jest mało wiarygodne ... że przyczyna śmierci była niewydolność wielonarządowa po przebytej operacji (Kulczyk miał zemrzeć na to samo ale w jeden dzień po operacji).

Pani podsekretarz stanu zostaje zatrzymana przez policje w gm. Nowosolna na ul. Byszewskiej (jedzie do Warszawy czy z niej wraca do Łodzi?). Następnego dnia - 23 października w piątek Min. Budka składa wniosek o jej odwołanie i tego samego dnia zostaje odwołana - tylko na podstawie doniesień medialnych. Min. Budka nie spełnia swojej zapowiedzi i nie czeka do poniedziałku na potwierdzenie informacji, bo PO musi łapać punkty przed wyborami niedzielnymi. Łatwo jest mu odwołać podsekretarza stanu bo to nie jego człowiek, Monika Zbrojewska nie należy do PO

28 października trafia do szpitala nieprzytomna.

To kiedy miała ten zabieg operacyjny, po którym wystąpiła niewydolność wielonarządowa???Jaja sobie z ludzi robią? Czy może chronią czyjeś tyłki??? Dokładnie, chronią tyłki adwokackie i uczelniane???

Sprawa bowiem wygląda w ten sposób, że 27 pazdziernika (wtorek) Monika Zbrojewska miała być przesłuchana na policji w Łodzi. Ale co najmniej od poniedziałku przebywała na zwolnieniu lekarskim. W tym samym czasie Adwokatura podaje do mediów informację o wszczęciu przeciw niej postępowania wyjaśniającego. W tym samy czasie Dziekan wydziału Prawa UŁ informuje media o wszczęciu postępowania dyscyplinarnego.

Gdyby nawet Monika Zbrojewska prowadziła cały konwój samochodów nawalona jak szpadel, to przed dokonaniem przesłuchania przez Policję i postawieniem jakichkolwiek zarzutów NIE MAJĄ najmniejszych przesłanek do stawiania osoby przed jakąkolwiek odpowiedzialnością zawodową. ZWŁASZCZA, że zarzucany jej w tym czasie czyn nie miał nic wspólnego z wykonywaną pracą adwokata (której nie prowadziła od 2014 r.), ani nie miał związku z wykonywaniem pracy dydaktycznej.

Wśród adwokatów i wykładowców uniwersyteckich jest równie wielu alkoholików i narkomanów jak w innych zawodach, a być może nawet ten odsetek jest większy i zapewne zblizony do wystepującego wśród funkcjonariuszy Policji. W zaden sposób uchlewanie sie po pracy i łamanie przepisów ruchu drogowego nie wpływa na zdolnosci do wykonywania zawodu,a tym bardziej ni emoże byc podstawa do usiłowania pozbawiania uprawnień zawodowych, bo O TYM MOZE ZDECYDOWAC WYŁACZNIE SĄD. A w przypadku Zbrojewskiej wszyscy podjęli takie działania przeciwko niej ZANIM przedstawiono jej jakiekolwiekj zarzuty

Biorąc pod uwagę jaki musiał być stan psychiczny kobiety w tym czasie można przyjąć, że po tych wiadomościach wraca do domu bierze prochy i grmoci trzy cwiartki wódki z gwinta... Wystarczajaco duzo do zatrucia alkoholowego i w efekcie do powstania niewydolności wielonarzadowej. W takim stanie trafia do szpitala i po trzech dniach umiera.

I tu dochodzimy do przyczyny głupawego komunikatu prokuratury o niewydolności wielonarządowej z powodu operacji. Owszem taka niewydolność być mogła, ale nie po zabiegu chirurgicznym, a wskutek targnięcia się na życie. Wywołane uporczywym i celowym nękaniem medialnym. Poszkodowana nie złoży wniosku o ściganie, bo na życie targnęła się skutecznie, ale może rodzina?

Z tego powodu serwilistyczna i usłużna politycznie rada adwokacka oraz równie lizidupne władze uczelni powinny miec już brazowo w majtach. Bo to oni odpowiadają za śmierć człowieka.

Więc komunikat prokuratury o przczynach zgonu byłby w takim razie tylko działaniem wg zasady, że "k...wa k...wie łba nie urwie.

Chyba juz jednak nikogo nie dziwi sposób prowadzenia polityki w państwie tej koalicji neo-pzpru

Ukryta Zawartość

Dziś znany bloger MatkaKurka [Piotr Wielgucki] napisał tekst "Nie Macierewicza, ale sama się schowaj progenituro PRL" {

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) }, w którym zawarł krótkie i przekonujące podsumowanie 26 lat trwania III RP. Wydało mi się ono tak dobre i trafne, iż postanowiłam przytoczyć je na moim blogu:

"Mam jednak to szczęście, że nie jestem politykiem, ani też zatrudnionym w redakcji dziennikarzem i mogę sobie pozwolić na brutalne wyłożenie faktów na stół, które ułożą się w pasjansa RP III.

Po 26 latach od rzekomego obalenia komunizmu mieliśmy w Polsce 4 prezydentów wyprodukowanych w PRL. Pierwszym był zbrodniarz, agent ZSRR uczestniczący w czystkach antysemickich, agresji na Czechosłowację, odpowiedzialny za morderstwa na Wybrzeżu w 1970 i w stanie wojennym. Drugi to tajny współpracownik SB „Bolek”, analfabeta z zawodowym wykształceniem i fałszywym życiorysem. Trzeci to alkoholik, członek KC PZPR, agent ZSRR i SB, wykształcenie średnie, wyższe okłamane. Czwarty teoretycznie wyrósł z antykomunistycznej opozycji, był tak prześladowany, że teść esbek napisał mu pracę magisterską, a żona przynosiła do ośrodka internowania grubo krojoną szyneczkę. Ukradzione nazwisko i szlachectwo, powiązania z przefarbowaną komuną WSI i jej centralą w Moskwie, szabrownik wynoszący precjoza z Pałacu Prezydenckiego i w końcu dokumentny idiota. Przez 26 lat urząd premiera RP III sprawowało 14 polityków, 5 należało do PZPR, w tym sekretarz z KC PZPR. Jeden należał do Frontu Zjednoczenia Narodowego, jedna do Stronnictwa Demokratycznego, dwoje do komunistycznego ZSL. Koncesje na dwie największe telewizje komercyjne dostali tajni współpracownicy SB i/lub funkcjonariusze medialni PRL: Soloż-Żak, Wejchert, Walter. Gwiazdami dziennikarstwa są dzieci i wnuki esbeków lub/i peerelowskich dygnitarzy: Kraśko, Olejnik, Lis, Pochanke, Miecugow. Za największego filantropa III RP uchodzi drobny cinkciarz, hochsztapler, półanalfabeta, syn ubeka i brat ormowca.

Wśród tak zwanych celebrytów króluje przepchane przez studia, za masło i jajka, zdegenerowane intelektualnie i moralnie potomstwo rodziców i dziadków, którzy zaopatrywali się w sklepach za żółtymi firankami. Przez blisko 25 lat bandyci uchodzili za bohaterów albo ludzi honoru i właśnie w tej kloace wypełnionej po brzegi produkowane są komunikaty na poziomie bawarskiej partii z lat 30-tych, które odczłowieczają i gnoją prawdziwych bohaterów walczących o wolność. Na Powązkach leży truchło Bieruta, z „Łączki” ciągle nie wydobyto i z należytymi honorami nie pochowano Żołnierzy Niezłomnych. Prezydent Warszawy pucuje pomnik bolszewickich zwyrodnialców i zabrania postawić pomnika ofiarom bolszewickiej zbrodni smoleńskiej. Na pogrzebie mordercy stoczniowców i górników pojawia się szabrownik pełniący funkcję Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Ciało Anny „Solidarność” Walentynowicz błąka się do dziś po ruskich trumnach i nikt, łącznie z rodziną, nie wie, gdzie złożyć kwiaty. Z pierwszej po 1989 roku „Gazety” z logo „Solidarność” wyleciał Bronisław Wildstein, bo ujawnił w niej agenta SB Lesława Maleszkę, który wydała na śmierć swojego przyjaciela Stanisława Pyjasa.

Córka generała biega z gołą dupą po kurortach i pisze wzruszające książki o wrażliwym ojcu, ma pełen serwis medialny i wydawniczy. Matka zatłuczonego na śmierć Przemyka, nie dowiedziała się kto zabił jej syna, ani z książki córki generała, ani z książki żony generała, która puszczała się po wszystkich komitetach. Sędzia sądu okręgowego składa hołd politykowi i pyta w jaki sposób ma poprowadzić postępowanie. Skorumpowani Sędziowie Sadu Najwyższego przez telefon dyktują stronie procesowej treść apelacji. Prezesem kolejnego banku zostaje kapuś SB, jego żona pracuje w telewizji założonej przez służby i tak wygląda lista 100 najbogatszych Polaków. Schorowany Krzysztof Wyszkowski, legenda podziemnej prasy, chodzi kanałami internetowymi w II obiegu. O żonie „Bolka” powstała sztuka, esbecy za emerytury wpieprzają carpaccio z żubra. Joanna i Andrzej Gwiazda, za kilkaset złotych po rewaloryzacji, płacą abonament potem oglądają w telewizji i czytają w niemieckich gazetach, jakimi są oszołomami i faszystami. Szkolony w Moskwie peerelowski siepacz Dukaczewski robi za eksperta od liberalnej demokracji, a założyciel KOR, ofiara komunistycznych represji, Antoni Macierewicz dzień w dzień jest szczuty jak Żyd za okupacji. A zatem nie mów mi rodzicu i progenituro PRL, kogo trzeba schować, to wy się, k**wa, schowajcie i nie śmiejcie łba na cal wystawić.".

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...) Żołnierzy Niezłomnych. Prezydent Warszawy pucuje pomnik bolszewickich zwyrodnialców i zabrania postawić pomnika ofiarom bolszewickiej zbrodni smoleńskiej. (...) Z pierwszej po 1989 roku „Gazety” z logo „Solidarność” wyleciał Bronisław Wildstein, bo ujawnił w niej agenta SB Lesława Maleszkę, który wydała na śmierć swojego przyjaciela Stanisława Pyjasa.(...) Matka zatłuczonego na śmierć Przemyka, nie dowiedziała się kto zabił jej syna (...) Szkolony w Moskwie peerelowski siepacz Dukaczewski robi za eksperta od liberalnej demokracji, a założyciel KOR, ofiara komunistycznych represji, Antoni Macierewicz dzień w dzień jest szczuty jak Żyd za okupacji. A zatem nie mów mi rodzicu i progenituro PRL, kogo trzeba schować, to wy się, k**wa, schowajcie i nie śmiejcie łba na cal wystawić.".

Ogólnie ten post oceniam jako wybitny, szczególnie na tle twojej twórczości, szczególnie tej powiązanej ze skośnooką szansonistką. Szkoda tylko, ze przy pomnikach nie wspomniałeś ani słowem, że nie było dotychczas zgody na wystawienie w Warszawie pomnika upamiętniającego ofiary zbrodniczego ukraińskiego ludobójstwa wobec obywateli II RP, ponieważ jest to obecnie niepoprawne politycznie. Liczę, że nowy rząd i prezydent z PIS problem ten szybko załatwią. Nie wspomniałeś też nic o tych niegodziwcach, którzy głosili, że Wildstein wielokrotnie mijał się z prawdą w sprawie śmierci Pyjasa, a matka Przemka zbyt mało zajmowała się jego wychowaniem. Brak mi również konkretów w przypadku Dukaczewskiego, a mogłeś po nazwisku kogo on zasiepał. Z Antonim natomiast wielce przesadzasz. Żyd za Okupacji szans nie miał. Miał on za PO szanse nawet większe niż się mógł spodziewać. Wreszcie uważam, że ostatnie zdanie przystoi raczej obłąkanym, niż sukcesorom wyborczego zwycięstwa PiS.Uważam, że takimi groźbami szkodzisz interesowi politycznemu PiS. Teraz i w przyszłości. Przyczyniasz się też do powrotu do władzy PO, PSL i co gorsza nie wiadomo jakiej Lewicy.

W środę klasówka z do / doesów"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Śmiej się pajacu.

Nie mam zwyczaju śmiać się z dzidzi odsuniętej od cycka.

Dramat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To jest ten miód czy inteligencja

Miód to Twoja specjalność, a inteligencję musiałbyś odziedziczyć.

Nie mam zwyczaju śmiać się z dzidzi odsuniętej od cycka.

Zgłoś się do "kuriozum listopada".
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Miód to Twoja specjalność, a inteligencję musiałbyś odziedziczyć.

(...)

I musi być to dobra specjalność, skoro tak często lubisz go lizać. A co do inteligencji, to k**wa skąd mam ja wziąć, jak w mojej rodzinie tylko chłop albo robotnik. Niemniej jak, dzięki obcowaniu na Bocznicy z takimi tuzami inteligencji, jak ty przynajmniej, nabiorę umiejętności jej markowania.

się do

"....z tyłu chwyciło jak w kleszcze i przygwoździło na miejscu – dziecięca, infantylna pupa"

Tragikomedia czyli dramatu z tecośtam ciąg dalszy

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Niech Ci ksywanks odda.

Inteligencji naucza mnie wystarczająco skutecznie Moderacja. Właśnie doniósł na mnie któryś z moich złotoustych adwersarzy. I tym sposobem przybyło mi trochę pkt inteligencji.

Właśnie doniósł na mnie któryś z moich złotoustych adwersarzy. I tym sposobem przybyło mi trochę pkt inteligencji.

Podziękuj i zanieś swój Krzyż Grunwaldu na Jasną Górę.

Kiedy uzbierasz IQ 10, możesz się targnąć.

Ciekawe zjawisko.Miłośnik PRLu Włodzimierz martwi się,że PiSowski harcownik 747 swoimi wpisami szkodzi tejże formacji.

Zadając tym samym kłam tezie o rzekomym antykomunizmie PiSu.Po raz kolejny okazuje się,że PiS to współczesny PZPR.

Ten sam typ myślenia,ta sama mentalność.

A numerkowi radzę aby zamiast Matki Kurki czytał Kurkę Wodną.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ciekawe zjawisko.Miłośnik PRLu Włodzimierz martwi się,że PiSowski harcownik 747 swoimi wpisami szkodzi tejże formacji.

Zadając tym samym kłam tezie o rzekomym antykomunizmie PiSu.Po raz kolejny okazuje się,że PiS to współczesny PZPR.

Ten sam typ myślenia,ta sama mentalność.

A numerkowi radzę aby zamiast Matki Kurki czytał Kurkę Wodną.

Od dziś nie mam żadnych złudzeń. Specjalnie dla ciebie będę zamieszczał emotikony.

będę zamieszczał emotikony.

Emotikony są pomocne w czatach internetowych gdzie pozbawieni jesteśmy kontaktu wzrokowego oraz nie słychać intonacji głosu. Nawet jeśli dowcipna odpowiedż jest jasna dla dyskutanta gdyż wynika z toku rozmowy to dla osoby postronnej może wydać się dziwna lub zgoła bezsensowna.

Lepiej więc czasem dać tego uśmieszka:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Emotikony są pomocne w czatach internetowych gdzie pozbawieni jesteśmy kontaktu wzrokowego oraz nie słychać intonacji głosu. Nawet jeśli dowcipna odpowiedż jest jasna dla dyskutanta gdyż wynika z toku rozmowy to dla osoby postronnej może wydać się dziwna lub zgoła bezsensowna.

Lepiej więc czasem dać tego uśmieszka:)

Niekoniecznie. Uważam, że ich używanie w dyskusji Na Bocznicy uwłacza inteligencji mojego adwersarza, czy tylko czytającego dany wpis. Jak nie łapie niuansów albo głębszego sensu, to znaczy, że Bocznica nie jest dla niego. Już pierwsze zdanie oraz dwa ostatnie mojego #127 wskazywały, że nie wszystko w nim trzeba było brać na poważnie. Choć cała warstwa środkowa jest moją odpowiedzią na to,co napisał 747.

Tymczasem stary i obyty forumowicz wojciech iwaszczukiewicz zinterpretował to wg z góry postawionej przez siebie, fałszywej tezy, którą z uporem stawia od dłuższego czasu.

Obiecanki cacanki!

Pewnie, że nie będę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.