Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe odtwarzacze CD - który zagra najlepiej?

Yahoou

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuję zakup taniego, nowego odtwarzacza CD.

Chwilowo ma grac z Denonem AVR-2311 i kolumnami Magnat Quantum 653, a za kilka dni/tygodni z amplitunerem Onkyo TX-8150 i tymi samymi kolumnami.

Mogę wybierac między:

1. Onkyo C-7030

2. Pioneer PD-10

3. Pioneer PD-30

4. Denon DCD-720AE

Który z ww. odtwarzaczy zagra obiektywnie najlepiej? Chodzi mi o możliwie najlepszą przestrzeń, stereofonię i niefaworyzowanie żadnego zakresu częstotliwości...

Witaj,

jeśli zamierzasz w przyszłości zakupić amplituner Onkyo, spójrz na bardzo dobry odtwarzacz Onkyo DX-7355 (http://q21.pl/onkyo-dx-7355.html). Pod względem brzmieniowym to bardzo dobre urządzenie, niezawodne a w dodatku będzie Ci pasowało do zestawu.

Zapraszam jednak jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych modeli, w przypadku pytań oraz oferty finansowej także na pozostałe modele, służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W tej cenie Pioneer A10 z plastikowym frontem raczej odpada. Można dopisać Yamahę cds300.

Pioneer PD30 ma delikatną tackę która dodatkowo hałasuje przy wsuwaniu, troszkę tandetnie, bo sama obudowa klasyczna. Denon dcd720 ma nieco solidniejszy i cichszy napęd. 720 gra trochę cieplej od PD30 i równie jasnej w brzmieniu Yamaha300 o słabym basie.

Plusem Pionka PD30 jak masz płyty SACD może być ich odczyt, ale już usb nie czyta nazw katalogów i plików z pena.

Denon 720 odczytuje normalne płyty Cd, ale usb ma już pełną opcję czytania nazw katalogów i piosenek mp3 pokazania ich na wyświetlaczu.

Yamaha cds300 mnie nie każdy katalog odczytała różnie radzi sobie na usb i nazwami, są mniej czytelne.

Mając opcje USB w amplitunerze pewnie ta w odtwarzaczach CD nie jest tak ważna i wybierzesz w sumie najtańsze Onkyo 7030 pasującego do 1 pilota amplitunera Onkyo 8150.

Zdecydowałem ze nie chce kina domowego. Po zamianie mojego poprzedniego Onkyo TX-SR705 na Denon AVR-2311 90% płyt cd wogole nie zdejmuje z półki, jakoś nie grają. Nie chce mi się ich słuchać. Denon moim zdaniem nadaje się tylko do metalu, rocka i łuc łuc ☺ zupełnie nie gra średnica i boli mnie to. Jest na maksa zbasowany i tylko bas jest fajny. Damskich wokali, które uwielbiałam (A.M. Jopek) wogole nie da się słuchać. .. :(

Poważnie myślę o Onkyo A-9050+ C-7030 +T4030. Czy to zagra tak jak lubię z Magnat Quantum 653?

Moze lepiej sie rozejrzec za starszymi wzmacniaczami z piekna bogata barwowo srednica, szczegolowymi ale lagodnymi wysokimi i dobrym lekko zmiekczonym basem?

Polecam luxman L430 L410 L530, grundig a 9000, philips fa960.

Najlepszym wyjsciem jest Accuohase e205/e206 ale to juz od Ciebie zalezy ile chcesz wydac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.