Skocz do zawartości
IGNORED

No poważna pomoc we wzmacniaczu

sabrrekupkabyle

Rekomendowane odpowiedzi

I witam Was forumowicze mili bardzo niech się przywitam mój 1 post tutaj . Czy ktoś mądry mnie nauczy, czy jak mam na przykład głośnik 6 omowy od wieży i drugi głośnik najprawdopodobniej 8 omowy(ciężko mi sięgnąć do instrukcji ale to bedzie sub), to jeśli we zmacniaczu 2 opcje albo (A+B or AB minimum speaker 4,8) albo (A+B or AB min/speaker 6,12) jest to przełącznik w yamaszce albo albo pstryk. Wiecie może czy nie grzeje mi się jak mam na tej pierwszej opcji ustawione? Dodam, że póki co podłączone mam osobno obydwa głośniki jeden w B a drugi w A. Dziękuję/

https://www.audiostereo.pl/topic/123256-no-powa%C5%BCna-pomoc-we-wzmacniaczu/

Bardzo chaotycznie napisane...

Domyślam się że Twój wzmacniacz obsługuje kolumny od 4ohm w górę przy połączeniu A+B. Więc w obecnej konfiguracji będzie dobrze. Ale kanał gdzie włączono głośnik 4ohm może minimalnie mocniej się grzać niż tak gdzie jest 6ohm. Co jest normalne.

I witam Was forumowicze mili bardzo niech się przywitam mój 1 post tutaj . Czy ktoś mądry mnie nauczy, czy jak mam na przykład głośnik 6 omowy od wieży i drugi głośnik najprawdopodobniej 8 omowy(ciężko mi sięgnąć do instrukcji ale to bedzie sub), to jeśli we zmacniaczu 2 opcje albo (A+B or AB minimum speaker 4,8) albo (A+B or AB min/speaker 6,12) jest to przełącznik w yamaszce albo albo pstryk. Wiecie może czy nie grzeje mi się jak mam na tej pierwszej opcji ustawione? Dodam, że póki co podłączone mam osobno obydwa głośniki jeden w B a drugi w A. Dziękuję/

Używałem wszelakich translatorów i słowników, ale żaden, dosłownie żaden nie przetłumaczył mi Twojej wypowiedzi na zrozumiały tekst, na który mógłbym udzielić jakiejkolwiek odpowiedzi. Uznam to jako prowokacje i nic poza tym.

Co do obrażania to nie chciałłłem nikogo urazić ani żadnego polonisty ani żadnego audioznawcy. Tymczasem dzięki za odzew trzymajcie luz i nie dajcie się prowokować. Chaotycznie to by było pewnie w 3 zdaniach a potem o co dokładnie "Tobie chodzi"... natura zrobi za mnie selekcje dziękuję za komplement bo uwielbiam tak pisać czyli jedno zdanie za dużo i robi się chaos. Chodzi mi w poście o to, że mam ustawione na głośniki 4,8 omowe a wprawdzie jedna para jest 6 omowa. Zaś gdybym ustawił na drugą OPCJĘ to BYM miał 6,12 omowe z czego najprawdopodobniej jeden by był 4 omowy (sub po wysokich podpiety). Czy wyraziłem się bardziej szegółowo i mniej chaotycznie? ;( ;(

Nie wiem czy to prowokacja i robisz sobie jaja z języka, czy może ludzi, ale jak masz problem z długimi zdaniami pisz krótkie. Potem czytaj sobie całość, czy sensu w opisie nie zgubiłeś ;)

Może napisz jaki konkretnie masz wzmacniacz i jakie te kolumny, też konkretnie. Oraz ile.

Jak na razie piszesz o jakimś jednym głośniku z wieży ( więc pewnie syf ) i jakimś subwooferze.

Tylko piszesz nie jasno, czy głośniki-kolumny są 2 (a może jedna) i 2 subwoofery. Czy może planujesz niestety, podpiąć 4 kolumny, tylko po co ?!Normalnie subwoofer aktywny ma własny wewnętrzny wzmacniacz, a więc jego impedancja dla głównego wzmacniacza, amplitunera jest obojętna, może można wyprowadzić sygnał OUT po RCA z wzmacniacza.

Teraz się zgubiłem:D

Może lepiej niech nie pisze co ma, bo będzie jeszcze większa tragedia...

Czytać, czytać, czytać aż dowiesz się wszystkiego. Jedyna cenna wiedza, to ta zdobyta samemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.