Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, BlueDot napisał:

Co? Ten belkot to ma byc jakas prawda?

Bełkotem jest ciągłe rozprawianie i ochy, achy nad urządzeniami chińskimi za 2-3 k PLN. Chińczycy dopiero się uczą, podpatrując u lepszych to, jak budować sprzęt audio, by grał dobrze. Szybko się uczą ale jeszcze nie umieją tego robić skutecznie. 

Szkoda kasy! 

Edytowane przez LJ3
5 minut temu, LJ3 napisał:

Bełkotem jest ciągłe rozprawianie i ochy, achy nad urządzeniami chińskimi za 2-3 k PLN. Chińczycy dopiero się uczą, podpatrując u lepszych to, jak budować sprzęt audio, by grał dobrze. Szybko się uczą ale jeszcze nie umieją tego robić skutecznie. 

Szkoda kasy! 

Tak. Kolejne legendy.

12 minut temu, BlueDot napisał:

Tak. Kolejne legendy.

Znasz słowo erzac? Brzmienie to erzac, elementy erzac itd. 

Legendy to Wy budujecie. 

Wiem, że nie jesteś sam. Jest was wielu. Zbyt wielu! Tworzycie legendy, by uspokoić sumienie i wytłumaczyć nietrafione zakupy. 

Edytowane przez LJ3

Sprzedaję swój odtwarzacz CD Krell kav-280cd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 15.03.2024 o 18:13, LJ3 napisał:

Niestety bardzo dobre granie nie jest za darmo, czyli w cenie do 10 k PLN nie zamkniesz kosztów. 

Nie zgodzę się z tym twierdzeniem. Spokojnie można skompletować cały system (używki) o dobrej jakości dźwięku w cenie do 10k zł za całość.

W dniu 17.03.2024 o 12:34, MCHammer2022 napisał:

Nie zgodzę się z tym twierdzeniem. Spokojnie można skompletować cały system (używki) o dobrej jakości dźwięku w cenie do 10k zł za całość.

Patrz post #6069 - to moja propozycja. Tylko pozycja Nr 1. to zupełnie nowy sprzęt. 

Cytat z post #6069:

"1) SansuiX AU70 ok 3-3,5k PLN

2) porządne pre nawet tanie używane ok. 2 k PLN 

3) lampizowany CD Denon ok. 1,5-2 k PLN 

4) Głośniki zależnie wielkości od pomieszczenia od 2 k do 5 k PLN 

Można i drożej ale będzie jeszcze lepiej."

Edytowane przez LJ3
21 minut temu, J4Z napisał:

Ja kiedyś na forum dowiedziałem się że w 4000 to za mało na dobre pre.

ps A te sansuje to do wszystkiego pasują?

4000? To bzdura mimo wzrostu cen sprzętów używanych, można taniej.

Do wysterowania SansuiX AU70 nie polecam jasno grającego pre, gdyż  końcówka jest dość "konturowa", szczegółowa, z mocną górą. Jest na sowieckich lampach, które tym się charakteryzują ale gra w miarę neutralnie i dużo zależy od pre. Zagra ładnie z pre neutralnym lub nieco ciemniej grającym, zależnie też od głośników i używanych kabli. 

Jeżeli masz kasę to oczywiście lepsze by było dużo droższe pre, np BAT VK30 lub VK31SE, 51SE itd. 

Ale wówczas nie zmieścisz się w 10k zł za samo pre. 

Edytowane przez LJ3
W dniu 16.03.2024 o 15:52, LJ3 napisał:

Chińczycy dopiero się uczą, podpatrując u lepszych to, jak budować sprzęt audio, by grał dobrze.

A ja mam pre gramofonowe Yaqin, i to pre zagrało dla mnie lepiej niż  Moon, Atoll, Lehmannaudio, Thorens, Pro-Ject wszystkie pre z podobnego przedziału cenowego, które miałem na testach za kaucją. Kolego firma Yaqin na przykład istnieje na rynku chyba ze trzy dekady, ale oni wciąż się uczą.

Godzinę temu, Satori napisał:

Kolego firma Yaqin na przykład istnieje na rynku chyba ze trzy dekady, ale oni wciąż się uczą.

Dokladnie, inne firmy bazuja na legendach ktore powstaly w czasach kiedy nie bylo wyboru. Musza sie wziasc ostro do roboty, bo albo wiekszosc z nich upadnie, albo zestanie wessana przez firmy ze wschodu.

W dniu 16.03.2024 o 15:52, LJ3 napisał:

Szkoda kasy! 

To zależy który sprzęt.

Np taki Cayin spokojnie może być wzmacniczem docelowym.

Ukryta Zawartość

Jest kapitalny.

Ale mam też Singxer sa1 kupiony po przeczytaniu recenzji i jest słabo. Recenzje to bełkot. Ciemne tło uzyskano chyba, wycinając cześć pasma.

Oczywiście wszystko zależy od tego, czego kto oczekuje. To jest trudno zdefiniować i dla tego mamy ciągłe mordobicie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaszcze1
32 minuty temu, jaszcze1 napisał:

To zależy który sprzęt.

Ukryta Zawartość

Jest kapitalny.

Ale mam też Singxer sa1 kupiony po przeczytaniu recenzji i jest słabo. Recenzje to bełkot. Ciemne tło uzyskano chyba, wycinając cześć pasma.

Oczywiście wszystko zależy od tego, czego kto oczekuje. To jest trudno zdefiniować i dla tego mamy ciągłe mordobicie.

A-88T ktory mozna dostac taniej jest chyba jeszcze lepszy. Jedyny problem z nim to ustawianie biasu, strasznie denerwujace.

Ukryta Zawartość

9 minut temu, BlueDot napisał:

A-88T ktory mozna dostac taniej jest chyba jeszcze lepszy. Jedyny problem z nim to ustawianie biasu, strasznie denerwujace.

Nie wiem, nie słyszałem.

W moim jest przyzwoity DAC i b.db. pre gramofonowy. Do tego ze świetnymi transformatorami wyjsciowymi mamy kapitalny dźwięk i dużą funkcjonalność.

Do tego wchodzą lampy KT88 i EL34. 

I do tego w moim komplecie jest cały zestaw  nieużywanych lamp Cayin. Przeważnie w używkach na starcie trzeba doliczyć komplet lamp, bo te z kompletu są zjechane

Edytowane przez jaszcze1
3 minuty temu, jaszcze1 napisał:

Nie wiem, nie słyszałem.

W moim jest przyzwoity DAC i b.db. pre gramofonowy. Do tego ze świetnymi transformatorami wyjsciowymi mamy kapitalny dźwięk i dużą funkcjonalność.

Do tego wchodzą lampy KT88 i EL34.

A-88T jest troche uposledzony pod wzgledem funkcjonalnosci, ale brzmienie ma wysmienite.

Sprzedam kolumny w naprawdę świetnej cenie. Każdy kto się interesuje chodź trochę wie, że to świetne kolumny.

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

7 minut temu, venom200 napisał:

Sprzedam kolumny w naprawdę świetnej cenie. Każdy kto się interesuje chodź trochę wie, że to świetne kolumny.

Ukryta Zawartość

Ja bym subwoofer schował, bo ktoś pomyśli, be basu nie mają.

Ukryta Zawartość

Ja bym subwoofer schował, bo ktoś pomyśli, be basu nie mają.
Wiesz co obok jest centraly, to ktos może pomyśleć, że dialogów nie oddają, w suficie wmontowalem Atmos, więc usunę ,bo ktoś pomyśli że przestrzeni nie oddają, a z tyłu pomieszczenia są jeszcze surroundy, więc też powinienem je zdemontować. Kurde w szafce jest jeszcze AV Marantza to już nie wiem o czym pomyśleć, że czego nie oddają.
To jest tak głupi wpis że szok. W Stereo poza tym suba się nie używa. Mi przynajmniej nigdy nie przyszło to na myśl

20 minut temu, venom200 napisał:

Wiesz co obok jest centraly, to ktos może pomyśleć, że dialogów nie oddają, w suficie wmontowalem Atmos, więc usunę ,bo ktoś pomyśli że przestrzeni nie oddają, a z tyłu pomieszczenia są jeszcze surroundy, więc też powinienem je zdemontować. Kurde w szafce jest jeszcze AV Marantza to już nie wiem o czym pomyśleć, że czego nie oddają.
To jest tak głupi wpis że szok. W Stereo poza tym suba się nie używa. Mi przynajmniej nigdy nie przyszło to na myśl

🙂 spoko, miał być głupi.

3 godziny temu, venom200 napisał:

Oj używają suba w stereo .... sam próbowałem kiedyś REL T9i ale to nie moja bajka 🥴 

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

Oj używają suba w stereo .... sam próbowałem kiedyś REL T9i ale to nie moja bajka  
Jak na moje to profanacja

Ukryta Zawartość

Jeszcze lepsza cena liczę na szybki deal bo musze szybko sprzedać

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, venom200 napisał:

Ukryta Zawartość

Jeszcze lepsza cena liczę na szybki deal bo musze szybko sprzedać

Link nie działa, chyba że już poszły... 

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 godziny temu, venom200 napisał:

Jak na moje to profanacja

Można tak powiedzieć 😉

36 minut temu, marcinmarcin napisał:

Link nie działa, chyba że już poszły... 

Działa 👌

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

12 godzin temu, jaszcze1 napisał:

To zależy który sprzęt.

Ukryta Zawartość

Jest kapitalny.

Niektóre sprzęty grają dobrze ale są zrobione na bardzo słabych elementach i zawsze można lepiej. Np. wzmacniacze lampowe, jak wyżej cytowany, są słabe z tego samego powodu. Stosowane tam lampy to tragedia. Nie umieją robić dobrych lamp. Tak jak wszystkie firmy produkujące do tej pory. 

Jedno co mnie zaskakuje w chińskiej produkcji to jakość kabli. Wiadomo, że są to kable robione na technologiach i dla znanych firm, bardzo drogich firm, więc praktycznie to te same kable, co najwyżej z innymi oplotami. 

W Chinach robią tez już niezłej jakości DACi.

Ciągle się uczą i powinni to robić do czasu, aż zrozumieją, że dobrej jakości audio, to audio dobrze skonstruowane ale przede wszystkim na bardzo dobrej jakości elementach. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
17 godzin temu, LJ3 napisał:

Niektóre sprzęty grają dobrze ale są zrobione na bardzo słabych elementach i zawsze można lepiej. Np. wzmacniacze lampowe, jak wyżej cytowany, są słabe z tego samego powodu. Stosowane tam lampy to tragedia. Nie umieją robić dobrych lamp. Tak jak wszystkie firmy produkujące do tej pory. 

Jedno co mnie zaskakuje w chińskiej produkcji to jakość kabli. Wiadomo, że są to kable robione na technologiach i dla znanych firm, bardzo drogich firm, więc praktycznie to te same kable, co najwyżej z innymi oplotami. 

W Chinach robią tez już niezłej jakości DACi.

Ciągle się uczą i powinni to robić do czasu, aż zrozumieją, że dobrej jakości audio, to audio dobrze skonstruowane ale przede wszystkim na bardzo dobrej jakości elementach. 

Tylko że wyżej cytowany Cayin CS 55a, który mam do sprzedania nie jest słaby. Ma przyzwoite komponenty, a transformatory wyjściowe świetne - wiem, bo słuchałem. Cayin akurat się przykłada. Stąd ceny wyższe niż podobnych albo nawet bardziej bajerancko wyglądających odpowiedników chińskiej konkurencji. A że lampy z kompletu są takie sobie?  Dla tego od razu kupiłem inny set - świetny. I też chiński.

Cabasse Minorca MC40. Negocjacje ceny są możliwe 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi