Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.07.2024 o 12:20, Piopio napisał:

A chciałem je od Ciebie kupić ... 😉 Czekałem tylko na wypłatę 😉 

Po przemyśleniu wszystkich zalet i wad obu monitorów jakie obecnie posiadam (KEF i System Audio) oraz głównych gatunków muzycznych jakich najwięcej słucham postanowiłem jednak zostawić sobie KEF'y, które przekonują mnie swoją neutralnością i wiernością w muzyce zwłaszcza w jazzie i klasyce. Tak, więc @Piopio, jeśli nadal jesteś zainteresowany Pandion 2 to zachęcam do kupna bo myślę, że długo nie będzie drugiej takiej okazji, a monitory te potrafią naprawdę pozytywnie zaskoczyć 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Ale tu  się akcja zmienia dynamicznie😆

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, Tal napisał:

Po przemyśleniu wszystkich zalet i wad obu monitorów jakie obecnie posiadam (KEF i System Audio) oraz głównych gatunków muzycznych jakich najwięcej słucham postanowiłem jednak zostawić sobie KEF'y, które przekonują mnie swoją neutralnością i wiernością w muzyce zwłaszcza w jazzie i klasyce. Tak, więc @Piopio, jeśli nadal jesteś zainteresowany Pandion 2 to zachęcam do kupna bo myślę, że długo nie będzie drugiej takiej okazji, a monitory te potrafią naprawdę pozytywnie zaskoczyć 😉 

https://www.olx.pl/d/oferta/monitory-system-audio-pandion-2-CID99-ID10oDSh.html?bs=olx_pro_listing

nie zapomnij o swoim autografie to tzw wartość dodana 🙂

7 minut temu, slawek.xm napisał:

nie zapomnij o swoim autografie to tzw wartość dodana 🙂

Wystarczy, że kupi "wygrzane" 😁

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

Tak, więc @Piopio, jeśli nadal jesteś zainteresowany Pandion 2 to zachęcam do kupna

To znów mam problem 😉 Mam jeszcze inne kolumny na oku. Droższe ale pod lampę SE.

Z tymi będę zmuszony pozostać przy tranzystorze ... 

Trudny wybór. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Piopio napisał:

To znów mam problem 😉 Mam jeszcze inne kolumny na oku. Droższe ale pod lampę SE.

Z tymi będę zmuszony pozostać przy tranzystorze ... 

Trudny wybór. 

Skoro zacytowałeś mnie jako autora wpisu, którego nie popełniłem to dam Ci radę

weź wzmacniacz jedź do Tala i posłuchaj jego kolumn ze swoim wzmacniaczem zamiast zakładać z góry ,...że się nie da 🙂

ps

nie zapomnij wziąć autograf

15 minut temu, slawek.xm napisał:

Skoro zacytowałeś mnie jako autora wpisu, którego nie popełniłem to dam Ci radę

weź wzmacniacz jedź do Tala i posłuchaj jego kolumn ze swoim wzmacniaczem zamiast zakładać z góry ,...że się nie da 🙂

ps

nie zapomnij wziąć autograf

To się nie sprawdzi, bo przecież nie będzie Diraca robił przed odsłuchem u kogoś, a bez zrobionego Diraca ten wzmacniacz  nie gra rewelacyjnie.

Choć moim zdaniem w pomieszczeniu Arka ten Dirac wiele dobrego nie wniesie.

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, treinerek napisał:

To się nie sprawdzi, bo przecież nie będzie Diraca robił przed odsłuchem u kogoś, a bez zrobionego Diraca ten wzmacniacz  nie gra rewelacyjnie.

Choć moim zdaniem w pomieszczeniu Arka ten Dirac wiele dobrego nie wniesie.

Dobra dobra, nie chcesz tych kolumn więc nie ściemniaj 🙂

Naturalnie @Piopio, gdybyś chciał przyjechać do mnie ze swoim wzmakiem i osobiście ich posłuchać to nie widzę problemu 🙂 jednakże myślę podobnie jak kolega @treinerek, że Twój Arcam z diraciem nie będzie miał zbyt wiele do roboty w moim pokoiku 😁 ale posłuchać ich osobiście byłoby i tak cennym doświadczeniem do czego zachęcam 😉 

Gość

(Konto usunięte)

Tal , ja bym gościa załatwił i pojechał do niego z paczkami... dla Ciebie tak sobie myślę , że też byłoby to ciekawe doświadczenie 🙂

...tylko mnie nie bijcie

2 minuty temu, Tal napisał:

Naturalnie @Piopio, gdybyś chciał przyjechać do mnie ze swoim wzmakiem i osobiście ich posłuchać to nie widzę problemu 🙂 jednakże myślę podobnie jak kolega @treinerek, że Twój Arcam z diraciem nie będzie miał zbyt wiele do roboty w moim pokoiku 😁 ale posłuchać ich osobiście byłoby i tak cennym doświadczeniem do czego zachęcam 😉 

Docelowo grałyby z innym wzmacniaczem 😉 Więc spokojnie mógłbym posłuchać z Twoim. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, slawek.xm napisał:

przepraszam Cię najserdeczniej myślałem , że to wpis Piopio

Spoko, nic się nie stało.

Pozdrawiam.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

11 minut temu, slawek.xm napisał:

Tal , ja bym gościa załatwił i pojechał do niego z paczkami... dla Ciebie tak sobie myślę , że też byłoby to ciekawe doświadczenie 🙂

...tylko mnie nie bijcie

Nie jest to zły pomysł, jednak logistycznie nie do zrealizowania, niestety 😞

10 minut temu, Piopio napisał:

Docelowo grałyby z innym wzmacniaczem 😉 Więc spokojnie mógłbym posłuchać z Twoim. 

W takim razie zapraszam 🙂 nie widzę żadnego problemu by Cię ugościć w moich skromnych progach 😉 

16 godzin temu, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Brawo, mam podobną opinię o KEF reference , jak nie masz daleko do Olsztyna (możemy podłączyć..) z A-klasowym Plinius-em , ciekawe jak by wtedy zagrały ?

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, PiotruuS napisał:

Brawo, mam podobną opinię o KEF reference , jak nie masz daleko do Olsztyna (możemy podłączyć..) z A-klasowym Plinius-em , ciekawe jak by wtedy zagrały ?

Niewątpliwie chciałbym moich KEF kiedyś posłuchać z A-klasą, bo wydaje się to bardzo odpowiednie wzmocnienie dla tych KEF'ów i serdecznie dziękuję za zaproszenie, jednak w najbliższym czasie jakiekolwiek wycieczki są niemożliwe, ale będę pamiętał 🙂 

Pozdrawiam.

3 godziny temu, PiotruuS napisał:

OL

A my kiedyś nie gadaliśmy w klubie Olsztyńskim albo na PW? Kurczę, chyba miałem się odezwać, ale nie było czasu, a później człowiek zapomniał. 

.

Seas kit 603 Wellex e6003 Seas 33 F-WKA

Ukryta Zawartość

Zachęcam do kontaktu

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, J4Z napisał:

A my kiedyś nie gadaliśmy w klubie Olsztyńskim albo na PW? Kurczę, chyba miałem się odezwać, ale nie było czasu, a później człowiek zapomniał. 

Tak było , miałeś chęć pożyczyć jakieś kable głośnikowe , mam teraz jakby co Audioquest Midnignt+ i Kimber 4TC  to pisz PW , pozdr.

1 godzinę temu, PiotruuS napisał:

Tak było , miałeś chęć pożyczyć jakieś kable głośnikowe , mam teraz jakby co Audioquest Midnignt+ i Kimber 4TC  to pisz PW , pozdr.

A no tak, ale bardziej tak się złapać. Teraz mam na stałe w kolumnach. Kurczę no trzeba będzie się zgadać. Może z @dedal75 byśmy zalecieli. Do siebie na pieczewo oczywiście też zapraszam. Ty jaka dzielnica? Przypomnij, jak możesz.

.

Przewód sieciowy DH Labs Red Wave + wtyki Acrolink

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TheOne2005

AT

Bardzo solidnie zbudowany wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

P.S. Pomyliłem wątki -))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Pokaż nowe odpowiedzi