Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzegam przed (..........) określenie nieuprawnione.

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

Dorosnąć to ja nie muszę A ta akcja chyba działa bo część kasy już zwrócił strona jego nie działa A i paru zrezygnowało z jego kolumn ale co tam ważne że ty masz dobry humor.

Daleki jestem od dobrego humoru, bo taka sytuacja mogła spotkać każdego, po prostu śmieszy mnie naiwna wiara i postawa "obrażonej 7 latki, która na złość mamcie odmrozi sobie uszy", tyle.

Może ten zimny prysznic uświadomi konstruktorowi że takie zachowanie się po prostu nie opłaca

Jeśli mamy doczynienia z zimną, wykalkulowaną i cyniczną postawą, to raczej zimny prysznic nie wchodzi w rachubę...

Smuga cienia spowija..;-)

Żal mi marki Harpia , ludzie, no cóż, na ogół bywają ułomni i bezmyślni , niekiedy miewają problemy. Szkoda że dotknęło to w jakiś sposób klienta, niestety czasami i tak bywa.Nie wieszajmy przynajmniej do wyjaśnienia psów na panu HA.

Do jakiego wyjaśnienia? Przecież się przyznał.

pozdr Filozof71

W pierwszym momencie źle zrozumiałem to co napisałeś. Kupowanie zdalne jest zawsze związane z ryzykiem. Odbiór osobisty wyklucza większość ewentualnych nieporozumień i w moim odczuciu przy droższych zakupach jest to jedyne sensowne wyjście.

Bzdury waść pleciesz. W ogóle takie umawianie się na kaucje jest już nie w modzie. Kolega mógł normalnie kupić te kolumny i odstapić od umowy na podstawie ogólnych przepisów. Jeśli producenta nie stać żeby w kilku miejscach w Polsce stały chociaż jedne kolumny to musi korzystać ze współczesnych udogodnień.

pozdr Filozof71

Koledzy, mam pytanie jak zarchiwizować ten temat do pliku? ot tak na wszelki wypadek. Nadmieniam że rozmowę z Harpia A. poprzez Komunikator AS zarchiwizowałem, bo jest taka opcja

i jest to jeden z dowodów.

Dzięki

Drukować po kolei strony do PDF.

Natomiast mój wpis jest zapewne żałosny, kłamliwy i nieszczery. Można go zgłosić do moderacji, skopiować lub wyśmiać a najlepiej wszystko jednocześnie. Dziękuję za uwagę.

Istotne jest to że wątek trafił na bocznicę. W takiej sytuacji nikt kto się zainteresuje firmą HA i wpisze w Google nie dowie się o tym przypadku. To bardzo duży bonus. W policji od śledztwa odsuwa się osoby mające prywaty stosunek do sprawcy lub ofiary...

Bzdury waść pleciesz. W ogóle takie umawianie się na kaucje jest już nie w modzie. Kolega mógł normalnie kupić te kolumny i odstapić od umowy na podstawie ogólnych przepisów. Jeśli producenta nie stać żeby w kilku miejscach w Polsce stały chociaż jedne kolumny to musi korzystać ze współczesnych udogodnień.

Nie żyjemy w raju, gdzie wszyscy są grzeczni, uczesani, mili i sympatyczni, tylko w realnym świecie. Od 5 lat z wyjątkiem drogich produktów wszystko kupuję zdalnie, więc doświadczenie mam dość duże. Przy droższych, cięższych wagowo produktach, takich jak np. kolumny sprawa staje się problematyczna z kilku powodów:

- Nie widzisz stanu pierwotnego w jakim zostały one wysłane.

- Przesłanie takiego produktu jest ryzykowane (to nie jest to samo co tablet, czy fon). W grę wchodzi przewoźnik (w obie strony). Tu zdarzyć się mogą różne wypadki. Większość klientów nie zdaje sobie sprawy z tego, że standardowy przeładunek to permanentna napierdalanka, a jej następstwa mogą się ujawnić np. po 3 miesiącach.

- Ewentualny zwrot do sklepu może okazać się problematyczny np. z powodu małej rysy z którą produkt został wysłany. Rysy której Ty sam nie zauważyłeś, a sklep przy dokładnym obejrzeniu zwróconego towaru dostrzeże itp. pierdół.

- Resztę przypadków jak ten, którego dotyczy wątek w ogóle pomijam.

To co Ci gwarantuje prawo to jedna strona medalu, a życie które jest nacechowane milionem niuansów to druga. Tak to wygląda w praktyce i na tym polega różnica pomiędzy realizmem, a nawiedzonym filozoficznym teoretyzowaniem.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Zenek jak na razie reszty kaucji nie otrzymał i coś mi się wydaje, w tym miejscu nie chciał bym być złym prorokiem , ale z dobrej woli Pana HA nie otrzyma. Cyba że po wyroku ,

Nawet po wyroku nic nie dostanie. Na takie kwoty to komornicy prychają z pogardą i gnoje wymyślają tysiące powodów, żeby sprawy nie wziąć.

I żeby nie było, to piszę z własnego doświadczenia.

W ogóle takie umawianie się na kaucje jest już nie w modzie. Kolega mógł normalnie kupić te kolumny i odstapić od umowy na podstawie ogólnych przepisów.

Po takim odstąpieniu od umowy HA też może powiedzieć, że pieniędzy nie ma, i co mu zrobisz?

Jak ktoś ma Twoją kasę, to jesteś zdany na jego łaskę i dobrą wolę i jak źle trafisz, to nic nie zrobisz, choćbyś pękł.

Nawet po wyroku nic nie dostanie. Na takie kwoty to komornicy prychają z pogardą i gnoje wymyślają tysiące powodów, żeby sprawy nie wziąć.

I żeby nie było, to piszę z własnego doświadczenia.

Po takim odstąpieniu od umowy HA też może powiedzieć, że pieniędzy nie ma, i co mu zrobisz?

Jak ktoś ma Twoją kasę, to jesteś zdany na jego łaskę i dobrą wolę i jak źle trafisz, to nic nie zrobisz, choćbyś pękł.

Najgorsze w twojej wypowiedzi jest to ż po mimo różnorakich dywagacji jakie mają miejsce w tym wątku na temat Pana HA , to masz w stu procentach rację .Niepokojące jest to że jak wspomniałem wcześniej, cwaniacy umieją poruszać się w tym wszystkim jak ryba w wodzie i robią kasę na łatwowierności ludzkiej i braku znajomości tematu.

Myślę sobie, że Harpia te długi spłaci z dużą nawiązką dzięki temu tematowi ale nie poszkodowanym ale z własnej kieszeni bo nie zarobi dużo więcej niż wisi dłużnikom. Będę starał się aby ten wątek nie umarł i to ostatnie co trzyma mnie na tym forum.

A ja myślę, że pan Harpia, po tym jak temat spadł na bocznicę, otworzył szampana ;)

Po czym zamówił nowy model nart Nordic'i i zaklepał styczniowy wyjazd na Stubai ;)

Tak to jest w tym naszym dzikim kraju, że pozwala się takim ludziom prowadzić interesy, a widać ewidentnie że się do tego nie nadają.

Nie ma odpowiednich instrumentów i przepisów do ukrócenia takiej działalności, jak to ma miejsce w bardziej cywilizowanych krajach.

w bardziej cywilizowanych krajach nie ma takich geszefcikow.i calej chmary...naciaganych.Przeciez sami sie prosicie..

A to PO nie wprowadziło do Polski cywilizacji?

Przecież jest również w dziale : Inne

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość

(Konto usunięte)

Proszę politykierów o nierozmydlanie meritum wątku. Będę karał za trolling!

a co Twoim zdaniem jest meritum tego wątku? każdy wypowiadający sie ma jakieś zdanie, więc moze warto tez przedstawić swoje?

To co Ci gwarantuje prawo to jedna strona medalu, a życie które jest nacechowane milionem niuansów to druga. Tak to wygląda w praktyce i na tym polega różnica pomiędzy realizmem, a nawiedzonym filozoficznym teoretyzowaniem.

Gdybym miał żyć w takim świecie jak opisałeś to bym się powiesił. Ja przez Internet kupuję już prawie wszystko. Nawet TV i pralkę bo było taniej z wysyłką i wniesieniem niż w Mediamarkt.

1. Każdy myśli się i boi tego bo podejrzewa kogoś o takie same wałki jak sam robi.

2. Słyszałeś jak Korwin opowiadał jak Arabowie handlują ropą na słowo i głębokie spojrzenie w oczy.

Wszystko sprowadza się do jednego: zaufanie, którego własnie dotyczy ten wątek.

- Przesłanie takiego produktu jest ryzykowane (to nie jest to samo co tablet, czy fon). W grę wchodzi przewoźnik (w obie strony). Tu zdarzyć się mogą różne wypadki. Większość klientów nie zdaje sobie sprawy z tego, że standardowy przeładunek to permanentna napierdalanka, a jej następstwa mogą się ujawnić np. po 3 miesiącach.

To niestety wina "mody" jaka zapanowała polegającej na otwieraniu manufaktury i kupowaniu kwiecistych recenzji, sprzedawaniu 2-drożnych kolumn za krocie, reszta to partyzantka. Kupiłem duże kolumny Pylon Audio, przyszły w ogromnych kartonach. Standard kuriera to sortownia - upadek z 70 cm, tylko jakie to ma znaczenie jak można dopłacić za "ostrożnie" przy kolumnach za 4k, no chyba, że kurierom też nie wierzysz - kup sobie trzecie oko i trzecią rękę, że każdego nakryć.

Jak sie nazywa Filozof71 to niby o czym moze pisać? Tylko filozofować ;)

Mylisz się. Miałem podobną sytuację z kimś innym, ale po nastraszeniu policją dostałem 2x droższe kolumny i przeprosiny.

pozdr Filozof71

PS. Odnoszenie się do ksywy, nazwiska lub wyglądu jest bardzo chamskie i niemerytoryczne. Ile ty masz lat, że masz zagrywki jak podwórkowy cwaniak?

a co Twoim zdaniem jest meritum tego wątku? każdy wypowiadający sie ma jakieś zdanie, więc moze warto tez przedstawić swoje?

Moderacja nie ma zdania, ma zadanie.

Należy wymóc na moderacji przywrócenie tego wątku do normalnego działu, albo tez dać w "klubie harpii" odnośnik do tego tematu czy też trochę poinformować o zaistniałym fakcie

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

PS. Odnoszenie się do ksywy, nazwiska lub wyglądu jest bardzo chamskie i niemerytoryczne. Ile ty masz lat, że masz zagrywki jak podwórkowy cwaniak?

a to akurat w wykonaniu tego pana standart polegajacy na pewnym uciazliwym ograniczeniu...

Należy wymóc na moderacji przywrócenie tego wątku do normalnego działu, albo tez dać w "

oczywiscie bo PO TO jest ten AS.Zeby sie dzielic wrazeniami a nie pieniedzmi.
Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Gdybym miał żyć w takim świecie jak opisałeś to bym się powiesił. Ja przez Internet kupuję już prawie wszystko. Nawet TV i pralkę bo było taniej z wysyłką i wniesieniem niż w Mediamarkt.

Na pralkę i TV wpłacałeś kaucję u producenta, który pralkę i TV robił Ci na zamówienie w jednoosobowym warsztacie???

Ameryki nie odkryłeś. Ostatni raz w sklepie ze sprzętem AGD, RTV itd. byłem 5 lat temu i jak dotąd się nie powiesiłem. Pralkę, lodówkę, piekarnik itd. też kupowałem zdalnie, ale to są pierdoły z reguły w cenie do 2k.

1. Każdy myśli się i boi tego bo podejrzewa kogoś o takie same wałki jak sam robi.

Nie rzucam kamieniami na ślepo, bo wielu jest uczciwych sprzedawców, ale jednocześnie jestem ostrożny

2. Słyszałeś jak Korwin opowiadał jak Arabowie handlują ropą na słowo i głębokie spojrzenie w oczy.

Co to ma wspólnego z tematem?

Wszystko sprowadza się do jednego: zaufanie, którego własnie dotyczy ten wątek.

Zaufaniem możesz obdarzać osobę, którą znasz, po której wiesz czego się możesz spodziewać. Zaufanie do sklepu X w którym nic dotąd nie kupiłeś, opiera się na Twoim pobożnym życzeniu i zawsze będzie związane z ryzykiem.

To niestety wina "mody" jaka zapanowała polegającej na otwieraniu manufaktury i kupowaniu kwiecistych recenzji, sprzedawaniu 2-drożnych kolumn za krocie, reszta to partyzantka. Kupiłem duże kolumny Pylon Audio, przyszły w ogromnych kartonach. Standard kuriera to sortownia - upadek z 70 cm, tylko jakie to ma znaczenie jak można dopłacić za "ostrożnie" przy kolumnach za 4k, no chyba, że kurierom też nie wierzysz - kup sobie trzecie oko i trzecią rękę, że każdego nakryć.

Kupuj co chcesz i jak chcesz. Jak kupuję kolumny za 7, 8 lub 10k to używam mózgu. Sprzedawcy są różni, klienci też. Są tacy co w kółko wymieniają sprzęt i kręcą nosem, więc sprzedawców też w jakimś stopniu usprawiedliwiam. Jak ruszysz cztery litery i zrobisz sobie wycieczkę do salonu, to nie umrzesz z odwodnienia. W taki układzie masz okazję porównać kilka kolumn lub zestawów, obejrzeć dokładnie towar i na spokojnie podjąć decyzję. Wiesz co kupujesz, wiesz w jakim to coś jest stanie i wiesz czy Ci prezentacja odpowiada. To w dużej mierze wyklucza jakiś dramat.

Co do firm kurierskich, owej nalepki "Ostrożnie", ubezpieczenia towaru itd. to gadać nie mamy o czym. Mój kolega pracował w DHL, więc wiem jak to wygląda w praktyce.

Mylisz się. Miałem podobną sytuację z kimś innym, ale po nastraszeniu policją dostałem 2x droższe kolumny i przeprosiny.

Jak lubisz korowody to wolna droga. Ja jestem spokojnym człowiekiem i lubię jasne sytuacje. Z tego powodu przy drogich zakupach ruszam zadek i ucinam w ten sposób wszelkie możliwe przypadki, będące poza moją kontrolą. W ten sposób obie strony (sprzedawca i ja) są usatysfakcjonowane.

W tym wypadku jest to jak najbardziej uzasadnione. Nick wybrałeś sam, a Twoje wywody mają dla mnie właśnie taki, a nie inny wydźwięk. Większość doświadczonych ludzi na tym forum, za każdym razem pisze; wybierz się na odsłuch. Ty wolisz kombinować w ciemno. Twój wybór.

a co Twoim zdaniem jest meritum tego wątku?

Nie jest nim obszczekiwanie wzajemne pisiorów z pełowcami. A jeśli nie wiesz co stanowi meritum tego wątku, nie pisz w nim dalej bo narazisz się na ban za trolling.

Należy wymóc na moderacji przywrócenie tego wątku do normalnego działu, albo tez dać w "klubie harpii" odnośnik do tego tematu czy też trochę poinformować o zaistniałym fakcie

Nie moderacja decyduje w takich wypadkach i proszę zauważyć, że moderacja to nie jest jeden człowiek, proszę nie uogólniać.

Ja w pełni popieram powyższy wniosek. Nie zmieniam swego stanowiska od początku zaistnienia tej sprawy.

W.

pozdr Filozof71

No ci kulturalnie i merytorycznie odpowiem ze ... BREDZISZ. Policją to sobie mozesz straszyć sąsiada co ci kury kradnie przez płot w twoim siole.... Filozofie... O realizacji zobowiazań umownych decyduje tresć tej umowy i ew. inne przepisy dotyczące sprzedaży lub umów nazwanych.... A sprzedajacy nie ma obowiazku realizowania umowy ponad ustalone warunki. Ma dotrzymac tego czego sie zobowiazał

Teraz sie ładnie usmiechnij do pzcjenta który ci dał "gratisa", przeproś i nie bredź wiecej.

Gość

(Konto usunięte)

A jeśli nie wiesz co stanowi meritum tego wątku, nie pisz w nim dalej bo narazisz się na ban za trolling.

ja wiem co jest tu meritum i pytalem o Twoje zdanie:) co do pisania to wiem nalepiej co i gdzie mam ochotę pisac, A niedostrzeganie przez Ciebie krzywdy kolegi Zenka i starszenie banem świadczy o bezdusznej małostkowośći

A niedostrzeganie przez Ciebie krzywdy kolegi Zenka i starszenie banem świadczy o bezdusznej małostkowośći

Ja nie dostrzegam krzywdy Zenka??? Zatem zgodnie z mymi przewidywaniami nie wiesz co i do kogo piszesz, oraz nie zadałeś sobie trudu przeczytania całości tego wątku. Banem nie straszę tylko ostrzegam, a karanie za trolling jest moim obowiązkiem nie małostkowością.

Nie widząc najmniejszej płaszczyzny do dyskusji z Toba, EOT.

W.

Gość

(Konto usunięte)

Zatem zgodnie z mymi przewidywaniami nie wiesz co i do kogo piszesz, oraz nie zadałeś sobie trudu przeczytania całości tego wątku.

Widzisz Kolego akurat czytam od początku wątek i jak dotąd nie widzialem Twojego wpisu potępiającego działania HA. A w tej sprawie stanie zboku wg mnie nie jest dobrym pomysłem.

Wiem tez kogo pytam o zdanie , bo dzieki Tobie kilku moich kolegów odeszło z tego portalu, niemniej ja wyrabiam sobie zdanie na podstawie faktów a nie pomówień a stawianie mnie na pozycji niegodnego dyskusji z Tobą świadczy tylko o Tobie

Widzisz Kolego akurat czytam od początku wątek i jak dotąd nie widzialem Twojego wpisu potępiającego działania HA. A w tej sprawie stanie zboku wg mnie nie jest dobrym pomysłem.

W tej sprawie nie stałem i nie stoję z boku. Stoję po stronie prawdy i sprawiedliwości. Zawsze po stronie poszkodowanego. I nie ma tutaj żadnego znaczenia że jestem moderatorem na tym forum. Zatem swymi konfabulacjami obrażasz mnie.

Wiem tez kogo pytam o zdanie , bo dzieki Tobie kilku moich kolegów odeszło z tego portalu,

Odeszło z mojego powodu??? Czy może przeze mnie zostało zbanowanych w tym forum? Możesz wymienić tych pokrzywdzonych przez moje działania użytkowników?

Najdziwniejsze jest to, że gdyby Panu HA zależało na zachowaniu twarzy przed przyszłymi klientami, napisałby tu co i jak.

A tak ?

Gdzieś tam w połowie wątku się odezwał, później zamilkł, mając swoją reputację twórcy kolumn tam, gdzie słońce nie dochodzi.

Sam sobie winien.

Akurat forum hobbystyczne, jakim jest to miejsce to dobre miejsce, żeby się jakoś "oczyścić", bo to właśnie tu jest/była/będzie jakaś znacząca część jego klientów. No chyba, że za bardzo nie ma sposobu, aby z tego wybrnąć, a to tym bardziej żałosne....

Smuga cienia spowija..;-)

Stoję po stronie prawdy i sprawiedliwości

wiesz co..

poplakalem sie ze smiechu

(jesli chcesz mozesz to sobie odebrac jako atak na moderacje lub jako cokolwiek innego)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.