Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon ładuje chińskie głośniki?

abakdj

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno Pylon ładuje chińskie głośniki do swoich kolumn. Wiem, że masa firm korzysta z "chińskiej" technologii i jakości ale czy warto?

Mam nadzieję, że jakością obudów nadrobią straty. Pytanie jest raczej a co się stanie w razie reklamacji? Czekamy aż chińczyk podeśle (lub nie) reklamowany głośnik?

Wiem żze w marketach są tylko chińczyki ale liczyłem na zmianę jakościową i podejścia do klienta wymagającego.

Może pora przetrzeć szlak zakupowy "kolumn chińskich"? Nikt dotychczas tego z forum nie zrobił. DAC-i już z powodzeniem testują.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Oni korzystają z przetworników Visatona, Stx, Seasa. A to wszystko obecnie jest robione i tak w Chinach.

Ale w sumie jaka to różnica. Jeśli zachowywane są normy jakościowe

jaka to różnica.

w końcowej cenie dla klienta - warto zweryfikować czy jest rozjazd

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Gość numik

(Konto usunięte)

chyba nie chińskie, ale tam produkowane. Nie znam żadnej chińskiej marki głośników. Elektronika z Chin jest już ok, nie róbmy schiz, to już nie czasy pierwszych Mant sprzed iluśtam lat

Kilka przykładów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Będąc w Norwegii w Moss widziałem sporą fabrykę seasa,taką z frontami z czerwonej cegły i wyglądała na sporą,więc nie sądzę żeby seas wszystko robił w Chinach,co do Visatona ,mam kolumny diy na ich głośnikach z serii alu. i wszędzie był napis made in germany.....

Ukryta Zawartość

Z przodu jak usher, ale napęd już zdecydowanie nie...

Ukryta Zawartość

jak kolega wyżej wspomniał do pylon montowane są m.in głośniki visatona. Technologia DE, produkcja Chińska prawodpodobnie. Nawet hi-endowe głośniki robione są w azji więc chyba ten fakt ich nie dyskwalifikuje. Dla mnie głośniki są kapitalnej jakości, jeżeli chodzi o wykonanie i fonię. Dodatkowo, głośnik na wymianę nie przekroczy kwoty 200-300 zł i to jest dla mnie dużym atutem. Po pierwsze, żywotność głośników celulozowych to kilkanaście lat, a nawet jak ktoś uszkodzi mechanicznie mogę go sobie bez problemu kupić i wymienić. W przypadku znanych zagranicznych marek robi się już problem. Jak dla mnie pylon robi naprawdę świetne kolumny. Jeżeli chodzi o ogólną estetykę - tylko lakierowane. Warto wspomnieć, że kolumny wykonane są przez stolarza, elektronika i lakiernika krajowego a nie azjatyckiego.

Jeśli tak czynią, to idą właściwą drogą. Chiny to w tej chwili drugi światowy ośrodek naukowy pod względem nakładów na prowadzone badania nowoczesnych technologii. Ten kto dziś zaczepi się mocno w Chinach za dekadę będzie w światowej technologicznej elicie. Podobnie, jak firmy, które związały się w latach 80-tych z Japonią, dziś są w czubie najlepszych na świecie.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Jak komu nie pasuje gówniane chińskie, to zawsze może sobie kupić lepsze polskie.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Będąc w Norwegii w Moss widziałem sporą fabrykę seasa,taką z frontami z czerwonej cegły i wyglądała na sporą,więc nie sądzę żeby seas wszystko robił w Chinach,co do Visatona ,mam kolumny diy na ich głośnikach z serii alu. i wszędzie był napis made in germany.....

Dawne zakłady przemysłu gumowego Stomil Sanok w tej chwili wytwarzają elementy gumowe dla takich marek jak Audi BMW VW Lamborghini i wiele innych a wszystko to z pieczątką made in germany

Dawne zakłady przemysłu gumowego Stomil Sanok w tej chwili wytwarzają elementy gumowe dla takich marek jak Audi BMW VW Lamborghini i wiele innych a wszystko to z pieczątką made in germany

W USA za takie informacje mógłbyś wytoczyć piękny proces tym koncernom i byś wygrał hehehehe

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Scan-Speak to też chińszczyzna - więc o co chodzi?

Scan Speak też chiński? Co sie porobiło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie pylon robi naprawdę świetne kolumny. Jeżeli chodzi o ogólną estetykę

zgadza się, szczególnie czarny fortepian :-)

Ukryta Zawartość

post-58643-0-14339600-1448561901_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno Pylon ładuje chińskie głośniki do swoich kolumn.

C'est la vie...

Wiem, że masa firm korzysta z "chińskiej" technologii i jakości ale czy warto?

Z całym szacunkiem, ale to trochę dziecinne pytanie.

Pytanie jest raczej a co się stanie w razie reklamacji? Czekamy aż chińczyk podeśle (lub nie) reklamowany głośnik?

Sorry, ale jesteś z księżyca czy z naszej planety? 90% (jak nie więcej) elektroniki użytkowej, którą kupiłeś w ciągu ostatnich lat, pochodzi z Chin albo jest zrobiona w większości z chińskich części. Czy też zadawałeś podobne pytanie przy zakupie? Każdy poważny producent korzystający z chińskich części bierze pod uwagę kwestię reklamacji. Wyobraź sobie, że zamawiają 2000 głośników i awansem dogadują się z dostawcą, że przekazuje im np. 30 głośników na potencjalne reklamacje. Więc nie trzeba czekać na łaskę Chińczyka. Mówię tu oczywiście o normalnych, zdrowych relacjach biznesowych a nie o gościach w dresach importujących co się da do garażu, nie wiadomo od kogo...

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Sorry, ale jesteś z księżyca czy z naszej planety? 90% (jak nie więcej) elektroniki użytkowej, którą kupiłeś w ciągu ostatnich lat pochodzi z Chin

Głośniki w moim przekonaniu nie są elektroniką i każdy wie jak wielką role odgrywa w nich jakość montażu.

Głośniki w moim przekonaniu nie są elektroniką i każdy wie jak wielką role odgrywa w nich jakość montażu.

Ale reguły, o których napisałem wyżej, zaczynają też dotyczyć głośników i nic na to nie poradzimy.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Ja mam diamondy 28 i grają naprawdę bardzo dobrze . Są oczywiście kolumny które grają lepiej ale i kosztują zdecydowanie lepiej . Dzisiejsze Chiny to nie Chiny jakie znaliśmy jeszcze 5 lat temu . Rozwijają się w niesamowitym tempie .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

zgadza się, szczególnie czarny fortepian :-)

Ukryta Zawartość

post-58643-0-14339600-1448561901_thumb.jpg

To chyba ktoś w domowych warunkach chciał zrobić fortepian wałkiem i farbą olejną ...

Naprawdę tak opuściły fabrykę ? Nie wierze !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Naprawdę tak opuściły fabrykę ? Nie wierze !!!

Pewnie że nie :D Ja mam w fornirze ale widziałem też te na połysk są zrobione bardzo solidnie.

Ich kolumny nie są tajne jest siec dystrybucji można i posłuchać i obejrzeć . Co do jakości wykonania biją budżetowe B&W 684 które miałem przed pylonmi . Dzwiękowo też je pobiły

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.