Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do klipsch b20

superfejmus

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego wzmacniacza/ amplitunera stereo do kolumn głośnikowych Klipsch B20. Kolumny już posiadam, z ich brzmienia jestem zadowolony, 'bas' jak na rozmiar kolumn jest bardzo dobry, ogólnie fajnie i dynamicznie grają (tymczasowo podłączone do wzmacniacza: kilkunastoletni sony). Nie potrzebuję specjalnych dodatków jak wejścia cyfrowe itd, byle przyzwoicie z "przytupem" całość zagrała. Budżet do 1000zł, sprzęt może być używany.

Wg producenta głośników mają one 85W, na tylnej ściance widnieje też info, jako że max moc do nich powinna wynosić 75W.

Rozważałem:

HK 3490 / 980

Pioneer A30/A20

Denon pma 710/720ae

Trochę Harmanów się obawiam ponieważ w przeszłości miałem kilka ampli i w 2 z 3 były jakieś trzaski/szumienia głośników. Pioneer a30 wypada dobrze "mocowo" ale nie wiem jak jest z brzmieniem, odsłuchy raczej nie wchodzą w grę, ani klipschów ani zapewne ww wzmacniaczy w Tarnowie nie uświadczę.

https://www.audiostereo.pl/topic/123731-wzmacniacz-do-klipsch-b20/

Witaj,

do Klipsch B20 sugerowałbym wzmacniacz o raczej dobrym wypełnieniu, wyraźnym, mocnym basie i łagodniejsze górze pasma. Spójrz proszę na BC Acoustiqe EX-202.1, będzie to idealne połączenie z Klipsch. Ewentualnie Denon PMA-720AE.

W przypadku pytań oraz oferty cenowej dla klubowicza audiostereo, jestem do dyspozycji. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Dzięki za propozycje, też najbardziej brałem go pod uwagę. Doszły tylko w tej chwili dwa wymagania tj by posiadał wejście cyfrowe i wejście usb, we wzmacniaczu chyba jest to niemożliwe, amplituner stereo w takim razie pozostaje, budżet może się zwiększyć.

Obawiam się tylko jak będzie to grało, miałem okazję posłuchać tych klipschów na jakimś budżetowym hk 5,1. Moje uszy prawie tego nie wytrzymały.

Jak wygląda porównanie HK 3770 do Yamahy RN500, bo widze, że taniej ciężko coś znaleźć w ogóle co będzie spełniało ww. warunki. Czy będzie to taki skowyt jak amplituner 5.1 harmana?

ew. zapytam inaczej jak drogi musiałby być amplituner stereo by zagrał nie gorzej niż denon pma720ae?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.