Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie mam takich problemów jak wy. Wszystko płynie czy to Tidal czy qoubuz.

1 godzinę temu, blackromek napisał:

No właśnie u mnie trwa to już z 1,5 godziny dosłownie jednego kawałka nie zagrał w całości  u mnie wszystko ethernet po kablach od lat słucham plików pierwszy raz takie coś 

Jakiś pomysł czemu 

Taki oto komunikat jest Plik audio ładuje się powoli..." lub "Media TIDAL ładują się powoli..."

Może procek nie wyrabia.

Nie core mam postawiony na gamingowym stacjonarnym PC i7 16 GB ram rtx  ssd więc raczej na pewno nie komp , PC po kablu do routera lumin po kablu do routera jedyne co mi przychodzi na myśl to router Orange 

Upsampling jak i inne opcje Dsp mam wyłączone  switch między core a router 

czy lumin a router 

Czy do jednego switcha oba 

Edytowane przez blackromek

Wszystko co masz wpinaj w switch.

Jak grasz w gry, to tego Hamachi czy czegoś podobnego czasami nie używasz?

Edytowane przez NRK
No właśnie u mnie trwa to już z 1,5 godziny dosłownie jednego kawałka nie zagrał w całości  u mnie wszystko ethernet po kablach od lat słucham plików pierwszy raz takie coś 
Jakiś pomysł czemu 
Taki oto komunikat jest Plik audio ładuje się powoli..." lub "Media TIDAL ładują się powoli..."

Dzisiaj mam to samo. Pliki lokalne Ok. tidal - kicha.

Wysłane z mojego Commodore 64

----------------

18 minut temu, blackromek napisał:

Dziwne streamingi idą w 4K i jest bez mrugnięcia a tu flac i lipa 

Pytanie skąd to idzie, tu może być problem. Puść winmtr to się do dowiesz gdzie gubisz pakiety i wtedy reklamacja do operatora.

Czy zdarzają się takie rzeczy ? 

U mnie nigdy a gram z roon już trzeci rok. Sieć lokalna na kablach. WiFi tylko do apki roon.

Dzisiaj natomiast bez problemu , nie wiem uważacie że dodanie switcha coś da , u mnie też lokalna na kablach tylko remote na iPad po wifi , ale wieczorem komunikat o słabej sieci i problemy z odtwarzaniem były  też w apce na PC 

1 minutę temu, NRK napisał:

A co ci szkodzi. Kup coś najtańszego i sam oceń.

Ale uważasz żeby podłączyć tak router > switch > PC z core i do tego samego switcha lumin end point ? 

To już właściwie obojętne 108 jest za 130-140 zł biorąc pod uwagę wartość choćby abonamentu Roon+TIDAL to już drobne , dobrych rad trzeba słuchać spróbuję 

Różni ludzie podchodzą do tego w zupełnie inny sposób niż ty.

Dla innych może być ważne zrobienie sobie na przykład izolacji portów na takim switchu czy też ochrony galvanicznej stosując kabelek światłowodowy czy też jak w twoim wypadku na przykład utworzenie interfejsu bond w synology.

To jest forum audio i co niektórzy mają bzika na punkcie pewnych rzeczy. 

Edytowane przez NRK
W dniu 9.12.2022 o 17:28, blackromek napisał:

Folder na nas można podejrzeć każdym z brzegu programem upnp bubble , mconnect itp , ale chodzi o to żeby było wszystko w jednym , ja mam podział folderów na gatunki a w nich wszystko alfabetycznie w osobnych folderach każda litera potem zespół i dopiero albumy i fajnie by było móc w roon z tego korzystać 

Jest pewien sposób na obejście braku bezpośredniego dostępu do folderów. image.thumb.png.00d18339556c9640a0df47ac7474bfe2.png

Można podzielić swoją bibliotekę na foldery (np. po 100 płyt) i w ustawieniach "Miejsca przechowywania" dodawać każdy katalog osobno, wtedy będzie to wyglądało podobnie jak na obrazku powyżej.

U mnie jest tych płyt za dużo w jednym katalogu, ale to jeszcze 'dziedzictwo' z JRiver, gdy używałem obu programów jednocześnie.  Mógłbym utworzyć więcej katalogów i poprzesuwać do nich płyty, tylko trzeba by to zrobić z poziomu ROON-a by nie utracić informacji (gwiazdek, serduszek, playlist i tagów), nie wiem czy tak się da?

23 minuty temu, mojave napisał:

zrobić z poziomu ROON-a by nie utracić informacji (gwiazdek, serduszek, playlist i tagów

Czyli lepiej otagować zewnętrznym programem, wtedy uniezależniamy się od playera?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.