Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Ale fakty sa takie jak podałem. Ale spoko obecny system dąży do zyzku więc konsola jest lepsza dla producentów konsol a pc dla producentów sprzetu. A gry to juz biznes producentów. Dla kazdego najlepiej jak wyjdzie wszedzie tytuł a dla prpducenta konsoli lepiej jak wyjdzie tylko na jego sprzęcie.

Jakosc dla jakości sie skończyła z psone. Jakosc online sie skończyła z obecna generacją.

Nalezy zapamiętać ważną sprawę. W przyoadku gier największa ich zgubę. Gre sie ogranicza do najslabszego elementu. Konsoli. Na poczatku bardzo pctowcy narzekali na obniżająca sie jakosc gier graficznie i grywalnoscjowo jak i coraz wieksze upraszczanie teraz juz sie to stalo norma wiec poddali sie. Rozwoj zostal zatrzymany poszlo sie na łatwiznę spowodowana zyskiem (trzeba bylo wydawac i na konsolach zeby miec wiekszy zysk) wiec wiadomo najprosciej dostosowac produkt do najslabszego ogniwa

chwilowy brak działalności w audio.

To nie sa fakty. Jakosc jest ciagle obecna, rzadziej niz kiedys, ale obecna. Zrozum ze zrobienie gry kiedys, a obecnie to sa zupelnie inne koszty.

dzisiaj jest taniej

Skoncz ten poziom dyskusji, albo wpierw zagraj, gdyz nie zbiles ani jednego argumentu

konkrety... od paru lat nie gram, grafikę bym jakąś przetrawił ale chodzenie po sznurku i robienie w kółko tego samego jest po prostu nudne...

Pomijajac to ze myslales ze to gra na PS4, a to byla na PS3. ;)

. Swoją drogą zobacz co pokazałeś, płaskie tekstury o niskiej rozdzielczości , poszarpane krawędzie (słaby filtr FA.. brakuje mocy ?), bardzo ograniczony bloom (znowu zabrakło mocy ?) włosy, drzewa, trawa.. wszystko z plastiku przyklejone na kropelkę ?

serio ?

Nowe silniki ciagle powstawaja, a ze sa one tylko wykorzystywane w grach eksluzywnych na ta konsole, coz, nie moj problem.

nowe silniki powstają bo wyszła nowa konsola, pojawiły się inne możliwości, co w tym dziwnego ? za 5 lat będą je sztucznie podtrzymywać.

Na poczatku bardzo pctowcy narzekali na obniżająca sie jakosc gier graficznie i grywalnoscjowo jak i coraz wieksze upraszczanie teraz juz sie to stalo norma wiec poddali sie.

albo sterownie optymalizowane na pady czyli tzw "automatyka" która działała po prostu słabo i mało przewidywalnie.

norma wiec poddali sie.

albo zmienili hobby... z mojego towarzystwa większość osób przestała grać, sporadycznie jakiś mega hit który tylko potwierdza słuszność podjętej decyzji.

Pamiętam kiedyś oglądałem recenzje dość przeciętnej gry duke nukem, autor największy ubaw miał w tym że czasem musiał coś poszukać lub przesunąć.. minimalnie pomyśleć. Proste rzeczy...

dzisiaj jest taniej

Yhy, szczegolnie ze poziom skomplikowania gier jest coraz wiekszy, masz coraz wieksze swiaty, coraz wiecej detali. Wiecej detali = wiecej pracy. Wiecej pracy = wieksze koszty.

konkrety... od paru lat nie gram, grafikę bym jakąś przetrawił ale chodzenie po sznurku i robienie w kółko tego samego jest po prostu nudne...

Ustosunkowujesz sie do tego co Ci wygodne, jakie konkrety? Slucham? Gdzie chodzisz po sznurku?

serio ?

Serio.

nowe silniki powstają bo wyszła nowa konsola, pojawiły się inne możliwości, co w tym dziwnego ? za 5 lat będą je sztucznie podtrzymywać.

Wiec dlaczego klamiesz, ze nie ma nowych silnikow, jak co chwile nowe powstaja.

Ot przyklad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo sterownie optymalizowane na pady czyli tzw "automatyka" która działała po prostu słabo i mało przewidywalnie.

Ja gram bez AIM-Assist na padzie. Gram rownie efektywnie jak na PC.

Nalezy zapamiętać ważną sprawę. W przyoadku gier największa ich zgubę. Gre sie ogranicza do najslabszego elementu. Konsoli. Na poczatku bardzo pctowcy narzekali na obniżająca sie jakosc gier graficznie i grywalnoscjowo jak i coraz wieksze upraszczanie teraz juz sie to stalo norma wiec poddali sie.

Tak, ja tam narzekalem po Amidze, ze gry na PC to nie to samo. Tak samo bylo z karda konsola, zreszta czesc gier wychodzila i tu i tu. Blokowanie rozwoju to zbyt duzo kombinacji, przez co gry wychodza niedopracowane, a potem sa patche i patche. ;)

Ja tu widze rozwoj i topowa oprawe jak na swoj rok produkcji:

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A smartphony zastąpiły skladany slrzet audio. I jest lepiej bo malo miejsca zajmuja i grają na glosnikach bluetooth nawet bez kabli.

Rozumie gimazjalista bo nie widział gier poza milku godzinnymi liniowcami z kosol z 20% animacją. Ale ja ktory wszystkie konsole testowal i pc i obserwuje technologie od kilkunastu lat.

chwilowy brak działalności w audio.

Rynek PC to w większości onanizm sprzętowy. Wystarczy spojrzeć co wywołuje największe poruszenie u pececiarzy. Testy kart graficznych i wymagania sprzętowe zapowiadanych gier.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

A smartphony zastąpiły skladany slrzet audio. I jest lepiej bo malo miejsca zajmuja i grają na glosnikach bluetooth nawet bez kabli.

Rozumie gimazjalista bo nie widział gier poza milku godzinnymi liniowcami z kosol z 20% animacją. Ale ja ktory wszystkie konsole testowal i pc i obserwuje technologie od kilkunastu lat.

To do mnie? Ja zaczynalem od C64 z kaseciakiem, doskonale pamietam czasy PONG, Cannon Fodder, Mario Bros, Test Drive, The Monkey Island, przygodowek od Sierry itd.

Rynek PC to w większości onanizm sprzętowy. Wystarczy spojrzeć co wywołuje największe poruszenie u pececiarzy. Testy kart graficznych i wymagania sprzętowe zapowiadanych gier.

Pelna zgoda. Cos jak HiEnd. Dobrze ze jest, ale nie karzmy kazdemy sie w niego bawic. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

.chcemy kupic Starwars Batlefront

ale wiesz że Battlefront nie posiada żadnej fabuły, kampanii, nic tylko czysta nawalanka? mój syn pograł w demo dostępne przez EA access i po paru godzinach dał spokój.

xbox one ma kompatybilność z niektórymi tytułami 360, jako że nie mieliśmy 360 tylko ps3 - więc tym razem wybraliśmy xbox one.

Ja mialem dostep do Bety na PS4. Pelna wersja ma ten plus ze jest wiecej map do wyboru, a i dodatki beda sukcesywnie wychodzic. Idealna gra na godzinke odprezenia i tyle. To multi nie jest az tak wymagajace jak np. w Battlefield 3. Choc ma swoj urok, i dla fana serii to i tak pewny zakup. Udzwiekowienie jak i przywiazanie do detali rowniez mile glaszcze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yhy, szczegolnie ze poziom skomplikowania gier jest coraz wiekszy, masz coraz wieksze swiaty, coraz wiecej detali. Wiecej detali = wiecej pracy. Wiecej pracy = wieksze koszty.

lepsze narzędzia, lepsze biblioteki, więcej elementów zintegrowanych, więcej gotowych modeli, i wiele wiele innych. Po cholerę powstają API ?

gdyz nie zbiles ani jednego argumentu

jakie konkrety?

Jeszcze pytanie co według Ciebie jest argumentem, chwalisz produkt zapominając że on dopiero dogonił PC, chociaż to też kwestia dyskusyjna.

Wiec dlaczego klamiesz, ze nie ma nowych silnikow, jak co chwile nowe powstaja.

a gdzie ja tak napisałem ?

Ot przyklad:

fajne tech demo, ale nie rozumiem czego ma być przykładam ?

Ja gram bez AIM-Assist na padzie. Gram rownie efektywnie jak na PC.

nie o tym pisałem..chodzi mi o samą implementację.

Blokowanie rozwoju to zbyt duzo kombinacji, przez co gry wychodza niedopracowane, a potem sa patche i patche. ;)

Mając TV SD wyświetlisz na nim film HD ? NIE, mając 10 letnią konsole odpalisz na niej nową grę ? NIE... skoro dany produkt przez 10 lat jest zamknięty gdy technologia i biblioteki się rozwijają a wymagania rosną to się jak sam zauważyłeś kombinuje albo używa STARYCH silników i wyciskać z nich 7 poty. Chcesz zarobić produkt musisz wydać, tniesz, odchudzasz, kompresujesz... i potem masz co masz.

Nowe zaje*** konsole tylko FPS'y trzeba limitować, topowi producenci 30FPS wymuszają nawet na PC. Efekt ? wyjadacze krzyczą że to za mało a posiadacze starszych tanich PC się cieszą bo dzięki temu mogą odpalić nowsze gierki.. nagle im mocy starcza.

Gry 3D na PC są od lat, konsole coś tam zaczynają ogarniać, Wiedźmin 2 w aktywnych okularach nv masakra... hi res czy wiele monitorów już nie robi takiego wrażenia ale dla konsoli i tak jest nieosiągalne.

Ja tu widze rozwoj i topowa oprawe jak na swoj rok produkcji:

rok 2012 (PS3) vs rok 2010 (PC).. przypominam że Crysis przez konsole posiadał skompresowane tekstury o niżej rozdzielczości i powyłączane efekty.

Ukryta Zawartość

Idealna gra na godzinke odprezenia i tyle.

to jedna z tych wartościowych i logicznych.

Pelna zgoda. Cos jak HiEnd. Dobrze ze jest, ale nie karzmy kazdemy sie w niego bawic. ;)

Hiend jest wolny, PC'towcy muszą cierpieć przez konsole, chcą czegoś więcej, czegoś nowego, dopracowanego. PS3 szybko przegrała z PC (o ile pamiętam w 2 lata, a topowe GPU już w roku premiery) PS4 już w dniu premiery przegrywała a musi posłużyć.. z kolejne 10 lat ?

Ukryta Zawartość

lepsze narzędzia, lepsze biblioteki, więcej elementów zintegrowanych, więcej gotowych modeli, i wiele wiele innych. Po cholerę powstają API ?

Tylko nowe gry wymagaja powstania od nowa. Jeden model do Gran Turismo na PS3 robilo sie 3 miesiace (200 tys polygonow).

Podam Ci przyklad gry z PS4:

Ukryta Zawartość

a gdzie ja tak napisałem ?

Napisales tak wczesniej. "W 2010 roku gry korzystały z śliników które powstały w 2000 roku ! przez 10 lat rozwój gier stał w miejscu przez konsole. Nie przez piractwo." Klamiac w obu przypadkach, jak pokazuje powyzej.

Ot przyklad:

Patrz powyzej.

nie o tym pisałem..chodzi mi o samą implementację.

Przeciez to samo masz na PC. Wybor nalezy do Ciebie.

Nowe zaje*** konsole tylko FPS'y trzeba limitować, topowi producenci 30FPS wymuszają nawet na PC. Efekt ? wyjadacze krzyczą że to za mało a posiadacze starszych tanich PC się cieszą bo dzięki temu mogą odpalić nowsze gierki.. nagle im mocy starcza.

Tak nagle wyszla moda na 60fps w wszystkim, co jest glupie.

Statystka nie klamie:

Ukryta Zawartość

Plus: There were 183,329 PS4 users playing "Star Wars Battlefront" compared to 104,993 for the Xbox One and 48,292 for the PC

rok 2012 (PS3) vs rok 2010 (PC).. przypominam że Crysis przez konsole posiadał skompresowane tekstury o niżej rozdzielczości i powyłączane efekty.

.

To teraz porownaj sobie specyfikacje obu sprzetow. Zreszta na PS3 byly ladniejsze gry niz Crysis.

Hiend jest wolny, PC'towcy muszą cierpieć przez konsole, chcą czegoś więcej, czegoś nowego, dopracowanego. PS3 szybko przegrała z PC (o ile pamiętam w 2 lata, a topowe GPU już w roku premiery) PS4 już w dniu premiery przegrywała a musi posłużyć.. z kolejne 10 lat ?

Kiedy przegrala, poki co ma najladniejsze gry na rynku. Wychodza jeszcze ladniejsze. Jednak najwazniejsze jest to ze gry sa jedyne w swoim rodzaju, nie ma ich nigdzie indziej, jak np. Journey (ktore pozwala doswiadczyc nowego spojrzenia na multi oraz w ogole doswiadczyc czegos wiecej w grze, ta gra to szutka, pozwala zastanowic sie nad istnieniem itd.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PS4 chcialbym dla siebie (moze zaczne znowu odczuwac przyjemnosc z grania)

...to obowiązkowo musisz zaliczyć japońskie rpg-i "Bloodborne " i "Dark Souls".... i zarezerwuj sobie przy nich dużo czasu i stalowe nerwy... ;)))

Albo jakis srodek rozluzniajacy. Jedno z dwojga ;))

Tylko nowe gry wymagaja powstania od nowa. Jeden model do Gran Turismo na PS3 robilo sie 3 miesiace (200 tys polygonow).

Podam Ci przyklad gry z PS4:

Ukryta Zawartość

ręce opadają... kiedyś programiści musieli wszystko robić od zera, implementować rozwiązania, martwić się o zgodności itd. Dzisiaj mają bibliotekarki, API oraz inną automatykę która na dzień dobry połowę roboty odwala za nich. Mało tego w wielu tytułach tak samo jak w filmach używa się tych samych przygotowanych wcześniej elementów, a rozwój narzędzi wiele akcji i obiektów pozwała projektować znacznie szybciej i lepiej.

Dla przykładu, w bardzo starych grach musiałeś wybierać i ustawiać kartę dźwiękową, gry posiadały własne sterowniki, nie korzystały z żadnego API, bramki czy jakiejkolwiek biblioteki. Wszystko miały zaimplementowane w sobie. Taki prosty przykład chyba ogarniesz.

Napisales tak wczesniej. "W 2010 roku gry korzystały z śliników które powstały w 2000 roku ! przez 10 lat rozwój gier stał w miejscu przez konsole. Nie przez piractwo." Klamiac w obu przypadkach, jak pokazuje powyzej.

no to się zapytam jeszcze raz, gdzie napisałem że nie powstają nowe silniki gier ?. Po za tym miej na uwadze że nawet najnowsze i najlepsze cacko z końca 2009 roku i tak musiało być zgodne z rokiem 2000, mówiąc jeszcze prościej nie projektujemy na przyszłość tylko na przeszłość (jakkolwiek głupio to brzmi).

Stare cory też wyglądały, zwłaszcza po ostrym tuningu ale nie miały możliwości a ich płynność była efektem kompromisu. Po 2007 roku zaczęły się bardzo duże problemy z ilością danych, to co dzisiaj dostępne "ot tak" wymagało implementacji dodatkowych elementów które ważyły więc było trzeba rezygnować z elementów, kompresować tekstury etc a jakby tego było mało wymagały dodatkowych obliczeń.

Przeciez to samo masz na PC. Wybor nalezy do Ciebie.

chyba zacznę rysować...

Tak nagle wyszla moda na 60fps w wszystkim, co jest glupie.

30 FPS to niewiele powyżej granicy płynności, w wielu grach akcji minimalny dopuszczalny poziom rozrywki. W wiele gier przy 25-28fpsach nie da się grać. Wysoki framerate to nie żaden wynalazek tylko stare dobre czasy. Głupie jest zmuszanie i ograniczanie innych, jeśli konsole nie dają rady "szybciej" a rozrywka jest dostatecznie dobra to nie widzę w tym żądnego problemu. Niestety producenci konsol chcą ograniczyć wszystko z PC na czele, z resztą robią to skutecznie od lat a producenci kart graficznych im przyklaskują.

To teraz porownaj sobie specyfikacje obu sprzetow. Zreszta na PS3 byly ladniejsze gry niz Crysis.

napisałeś że gra z 2012 roku było super jak na te czasy, ja Ci pokazałem o 2 lata starszy produkt który go leje pod każdym względem i chodzi na przeciętnym blaszaku. Na dość solidnych ustawieniach GPU z segmentu mid end dawał radę bez problemu. Jako konsolowiec Crysisa bez kagańca w życiu na oczy nie widziałeś.. zwłaszcza po upie do DX11. Czy były ładniejsze.. pewno były, nie pamiętam wtedy zaliczałem z 3 gry na rok.

Co do Fajnych i powalających zapowiedzi...4 lata później i ciągle jest to samo... Zbyt wiele tytułów zapowiadało się fajnie a potem wyglądało jak.... (bo znowu konsole nie dały rady)

Kiedy przegrala, poki co ma najladniejsze gry na rynku. Wychodza jeszcze ladniejsze. Jednak najwazniejsze jest to ze gry sa jedyne w swoim rodzaju, nie ma ich nigdzie indziej, jak np. Journey (ktore pozwala doswiadczyc nowego spojrzenia na multi oraz w ogole doswiadczyc czegos wiecej w grze, ta gra to szutka, pozwala zastanowic sie nad istnieniem itd.)

tia, nie widziałeś gier na PC w pełnej krasie (bez konsolowych ograniczeń) ale to konsola jest najlepsza (kwintesencja tego forum, a może mój kabel "gorzej gra"). Zablokowane są tak samo ładne i tylko tyle, napisałem Ci wyrażanie gry wieloplatformowe będą bardzo zbliżone (jakie to logiczne...) na PC gier się praktycznie nie robi więc i o wykorzystaniu DX 12 albo chociaż 11 zapomnij, coś tam Square kombinuje i faktycznie wyszło to mega real. PS4 w zapowiedziach, które wklejasz zaczyna wykorzystać shadery, w końcu jest detal, jakieś sensowne oświetlanie ale nadal brakuje realizmu, zakładam że do sztucznej fizyki się po prostu przyzwyczaiłeś.

Ukryta Zawartość

I tak sie nie dogadamy w tej sprawie, wiec ja odpuszczam, nie akceptuje Twoich argumentow, z doswiadczenia widze je kompletnie inaczej. Z dopieszczonym na maxa PC mam kontakt raz na jakis czas. Kolega jezdzi w ligach Project Cars. Ma 3 monitory, kompa za za 1000 funtow I kierownice za 1000 funtow, topowy fanatec. Piekny zestaw, ale ja bym tyle pieniedzy nie wydal na to, wole pozwiedzac swiat.. Zadna gra na PC nie zrobila na mnie wrazenia, po tym co mam na PS4. Niebawem wychodzi nowe GT, wiec trzeba kupic jakas kierownice (Thrustmaster 150 lub 300). Zas gry na PS4 zrobily na mnie wrazenie, ale to co robi wrazenie dalem powyzej. Bywaj zdrow!

@DawidM

Ty jeśli chodzi o konsole to jesteś jak ten z PIS-u - obecnie minister obrony, ten jest zakręcony na zamach, Ty na PS4.

Od obu Was argumenty się odbijają....

Mnie to rybka, masz swojego fioła, dobrze Ci z tym - OK... Ja jestem już w tym wieku iż "nie cie mi się" kopać z koniem....

PS4 - 8 cud świata - OK, smartfon manty lepszy od PC - ok. Widzisz, u mnie lepiej niż u mamy ;P

Mi nawet fajnie się czyta Twoje argumenty, np, ten iż w konsole grasz na sofie, a ja na PC muszę przy biurku....

Nie chcę Ci psuć humoru, ale PC mogę podłączyć nawet pod projektor, o zwykłym TV nie wspominając (wiesz karty graficzne mają wyjście HDMI)

Ba powiem Ci coś co Tobą wstrząśnie, są klawiatury bezprzewodowe, myszki, pady, ba nawet można pady od konsol podłączyć... Normalnie rozpusta panie ;P

Reszta Twoich argumentów jest w podobnym klimacie :P

Ale jak mówię jesteś zakręcony (pozytywnie) to bądź, ja życzę Ci dużo frajdy z gier, jak również wszystkim innym Koleżankom i Kolegom - niezależnie na czym gracie, ważne żeby mieć z tego frajdę...

Niezależnie od wieku rzecz jasna ;P

Dalej swoje :P. Ja gram w gry w ktore Ty nie zagrasz na PC. To wystarczajacy argument by kupic konsole. Szczegolnie ta od Sony. Odnosnie samolotu ktory spadl. Sluzby zagraniczne widza co sie stalo, Polacy zas slepi, ale czego sie spodziewac po post komunistycznym kraju, czerwone ziarno wydalo chwasty ktore ciagle sa czynne I psuja jak tylko sie da. Moze przeczytaj ksiazke: Tragarze Smierci wydanie drugie poprawione. Sporo ciekawych faktow.</p>

Masz racje, z faktami sie nie dyskutuje, fakty sie przyswaja. Red is Bad. Pamietaj!W sobote o 19 konferencja Sony na Twitchu I Youtube. Ogladnij, zobaczysz co Cie omija. ;)

Hyh ciekawe czy zalozyciel tematu tu jeszcze zaglada. Zadal proste pytanie a tu jakies wojny sie tocza ;) i niestety zadna ze stron nie wygra ;)) Robert Gdansk, kupiles juz jakas konsole? Pochwal sie i zakoncz te jalowe dyskusje ;))

Mysle ze mial zamiar na Swieta. Nie ma nic lepszego niz relaks podcza przerwy swiatecznej. :)

Hyh ciekawe czy zalozyciel tematu tu jeszcze zaglada. Zadal proste pytanie a tu jakies wojny sie tocza ;) i niestety zadna ze stron nie wygra ;)) Robert Gdansk, kupiles juz jakas konsole? Pochwal sie i zakoncz te jalowe dyskusje ;))

Nie no naprawde w kierunku bialej PS4 sie skłaniam bo ladna i wydajna.... :)

A co do wyzszosci konsol nad PC i odwrotnie...zalezy do czego uzywamy. Wiem jakie ma wady i jakie ma zalety - jest papka dla mas dla prostej rozrywki i tyle.

PC mocny super sprawa ale kosztuje 3x tyle a pozatym te ciagłe gonienie króliczka by zmieniac karte graf, albo proca mnie juz nie bawi....kiedys fiu fiu...testy benchmark...porównywanie 486dx/4 100 ws 486 dx2 66 to dawalo mi radoche...teraz mnie ...irytuje :)

..Panowie oczywiscie ,że PC-ty zawsze beda mocniejsze szybsze itd. jest dana mozliwość w ingerowanie i tuningowanie..konsola niestety nie ma takich "rarytasów" aby grzebać w bebechach... zeszła z taśmy i finito słuzy taka sama przez cały okres użytkowania i to jest jej plus ,ze nie musimy sie martwić ze wyszło coś nowego (gra) a ona tego nie pociągnie... Mój kuzyn jest zapalonym PC-towcem i ma tam jakiegoś kilera i ciagle w nim zmienia bebechy bo co nowsza gra to już coś za mało tego lub tamtego, oczywiscie dąży do jak najlepszej jakości w tych grach.... Ja PS3 kupiłem 7 lat temu i nic mnie nie interesowało, teraz PS4 mam nadzieję że pożyje do nastepnej generacji ...

Tak jak wszędzie są plusy i minusy... ja sobie z tego zdaję sprawę... :)

A co do gier i chodzenia i robienia tego samego...mamy rózne pozycje i tytuły ja osobiscie uwielbiam trudne gry ,wielogodzinne RPG.... zwłaszcza te japońskie typu Bloodborne i Dark Souls....niestety mało jest pozycji wartych polecenia.... ale całe szczęście ze te które sa , to wielogodzinna zabawa a wbicie w nich platyny to już wielotygodniowe wyzwanie....

Problem użytkowników konsol to brak orientacji w terenie, mają swoje pudełko i koniec, po 10 latach dostają nowe i znowu są szczęśliwi. Cieszycie się teraz zapowiedziami, prezentacjami itd.. czyli robicie to samo co użytkownicy PC'tów kilka lat temu, niestety czas pokazał że zapowiedzi i tech dema nie bez powodu są tylko demami.

Piszecie że kompa ciągle trzeba modernizować, że jest wyścig kart graficznych czy też nagła moda na 60fps.. można to porównać do medialnej papki i niczego więcej, sami udowadniacie że o świecie gier wiecie niewiele a jesteście tylko szarą eminencją, która przy piwie zalicza kolejny tytuł a nawet te ulubione poznajecie tylko w ograniczonym stopniu.

Zastanawialiście się chociaż raz czemu zamknięta konstrukcja po latach nie ma problemów z płynnością a nowsze i mocniejsze PC'ty tak ? Dlaczego głupia zmiana sterownika czy patch potrafi podnieść wydajność gry nawet o 70% ? Przykładów jest wiele, powód zawsze jeden.. konsola.

Osobiście dziecku wolałbym kupić PC'ta, przy okazji nauczy się czegoś więcej niż zachowawczego wciskania klawiszy na padzie. Z drugiej strony jak pisałem wcześniej, rynek gier na PC to dno totalne. PS (xbox też mi się nie widzi) dzisiaj oferuje rozsądną jakość i bardzo duży arsenał gier. Co będzie za 5 lat ? a co ja się będę martwił na zapas.

niestety mało jest pozycji wartych

nie wszystko musi być długie, trudne i "wartościowe". Dobry debilny shooter też jest potrzebny :)

Ukryta Zawartość

lubię takie gry... czekasz na komunikat kiedy i jaki wcisnąć guzik.. połowa z automatu, druga z podpowiedzi. A ja idiota w szkole musiałem szukać i kombinować jak zabić bosa... eh ten głupi Q1.. ale już OpenGL.

Ukryta Zawartość

Problem użytkowników konsol to brak orientacji w terenie, mają swoje pudełko i koniec, po 10 latach dostają nowe i znowu są szczęśliwi. Cieszycie się teraz zapowiedziami, prezentacjami itd.. czyli robicie to samo co użytkownicy PC'tów kilka lat temu, niestety czas pokazał że zapowiedzi i tech dema nie bez powodu są tylko demami.

Teraz to sie usmialem. Przeciez wyzej bylo pokazane, ze KAZDE tech demo z konsol staje sie predzej czy pozniej gra, a i potrafi lepiej wygladac niz tech demo. Widac wiele razy zostales oszukany na tym rynku PC. Smutno mi z tego powodu, ale tak jak mowiles wczesniej, nie martw sie na zapas. ;)

Piszecie że kompa ciągle trzeba modernizować, że jest wyścig kart graficznych czy też nagła moda na 60fps.. można to porównać do medialnej papki i niczego więcej, sami udowadniacie że o świecie gier wiecie niewiele a jesteście tylko szarą eminencją, która przy piwie zalicza kolejny tytuł a nawet te ulubione poznajecie tylko w ograniczonym stopniu.

Jakbys spojrzal na statystyki np. gry w battlefronta to jest Nas online 3 razy wiecej na PS4. O grach wiemy wiele wiecej, gdyz gramy w gry, a nie tylko przegladamy slideshow z mod'a ktory poszedl w 10fps komus.

Zastanawialiście się chociaż raz czemu zamknięta konstrukcja po latach nie ma problemów z płynnością a nowsze i mocniejsze PC'ty tak ?

Prosta odpowiedz, gry robia Nam najlepsze studia developerskie na swiecie (Santa Monica, Naughty Dog, Polyphony Digital, Media Molecule, thatgamecompany, Guerrilla Games SCE Japan Studio) ktore potrafia wykorzystac konsole do maksimum mozliwosci przez 10 lat.

Osobiście dziecku wolałbym kupić PC'ta, przy okazji nauczy się czegoś więcej niż zachowawczego wciskania klawiszy na padzie.

Kto broni kupic dziecku komputera opartym na Linuxie, OSX czy nawet Windowsie i nauki go czegos.

nie wszystko musi być długie, trudne i "wartościowe". Dobry debilny shooter też jest potrzebny :)

Ooo to juz fantazja poniosla, sprowadzac wszystko do shootera. :P

Teraz to sie usmialem. Przeciez wyzej bylo pokazane, ze KAZDE tech demo z konsol staje sie predzej czy pozniej gra, a i potrafi lepiej wygladac niz tech demo. Widac wiele razy zostales oszukany na tym rynku PC.

tia.. zapomniałeś tylko że niektóre tytuły wychodziły na wszystkie trzy platformy i były tak samo wykastrowane.

Jakbys spojrzal na statystyki np. gry w battlefronta to jest Nas online 3 razy wiecej na PS4.

może to głupio zabrzmi ale "co z tego" ?

O grach wiemy wiele wiecej, gdyz gramy w gry

gdyby wszyscy PC'towcy wychodzili z takiego założenia to byś dzisiaj nie miał w co grać. Po za tym grasz.. a byłeś chociaż na jednym turnieju ? opracowywałeś techniki, taktykę gry ? cokolwiek po za klepaniem w pada ?

a nie tylko przegladamy slideshow z mod'a ktory poszedl w 10fps komus.

lol... mody rozszerzają gry, poprawiają wygląd, odblokowują efekty.... nie optymalizują gry, nie przyspieszają. Znowu udowadniasz że nie wiesz, nie wiedziałeś ale konsola jest najlepsza.

BTW: slideshow pozostaw dla Siebie, tylko taką masz alternatywę.

Prosta odpowiedz, gry Nam robia najlepsze studia developerskie na swiecie, ktore potrafia wykorzystac konsole do maksimum mozliwosci przez 10 lat.

Czyli poradzili sobie ze wszystkimi platformami świata tylko nie z PC ? mimo że niektóre studia wcześniej robiły tylko na PC... no ciekawe bajki kolega tutaj opowiada. Widać prasa tematyczna też kuleje.. o doświadczeni nawet nie ma co wspominać.

Ooo to juz fantazja poniosla, sprowadzac wszystko do shootera.

Przeczytaj jeszcze raz i spróbuj rozumieć.

tia.. zapomniałeś tylko że niektóre tytuły wychodziły na wszystkie trzy platformy i były tak samo wykastrowane.

Nie przypominam sobie. gry ktore wychodzily na 3 platformy to raz wygladaly lepiej na jednej, na drugiej czy trzeciej. Czasem roznice byly minimalne i wygladaly tak samo na trzech z nich.

może to głupio zabrzmi ale "co z tego" ?

Nic z tego, tylko pokazuje gdzie sa pieniadze.

gdyby wszyscy PC'towcy wychodzili z takiego założenia to byś dzisiaj nie miał w co grać. Po za tym grasz.. a byłeś chociaż na jednym turnieju ? opracowywałeś techniki, taktykę gry ? cokolwiek po za klepaniem w pada ?

Swego czasu bylem w top 100 graczy w Gran Turismo w Polsce. W drodze do GT Academy.

Czyli poradzili sobie ze wszystkimi platformami świata tylko nie z PC ? mimo że niektóre studia wcześniej robiły tylko na PC... no ciekawe bajki kolega tutaj opowiada. O Oktawiuszach producentów też żeś nie słyszał.

Mowilem o developerach ktorzy robia gry na wylacznosc dla Sony. To jest top liga jesli chodzi o produkcje gier.

Przeczytaj jeszcze raz i spróbuj rozumieć

Nie musze, doskonale rozumiem.

----

Prosze, nie opowiadaj bzdur juz tutaj i nie wprowadzaj ludzi w blad. Pc nadaje sie do gier jesli ktos gra glownie w strategie, symulatory, gry MMO i traktuje je powaznie, ma pieniadze na kupno drogiego PC wlasnie pod takie gry. W innym wypadku lepsza jest konsola do gier, ja preferuje ta od Sony, ale to otwarta kwestia. Kropka. Pracuje w firmie Enterprise i doskonale wiem od czego sluzy komputer. ;)

Kolego nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, bo widzisz czasem tak bywa ze mozna sie pomylic.Nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie "paczydla" Z rynkiem pc mam do czynienia okolo 20 lat i dobrze pamietam czasy atari, commodore c64 i pozniejsze cuda.Tylko widzisz , niektorzy maja dosc kombinowania i ida na latwizne, wtedy kupuja konsole. A odnosnie dzieci to sadze ze wolalyby takie nintendo wiiu niz pc. Wiecej frajdy i tata nie musi byc w poblizu gdyby cos nie chccialo "POJSC" :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.