Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to jest jak sie klamie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gra ma olbrzymi potencjał, jeżeli w przyszłości dodadzą tam więcej "contentu" to może być ok.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jesli dotrzymaja slowa to tak, ale raz juz nie dotrzymali. Wystarczy popatrzec na prezentacje z E3 2014, a tym czym ta gra sie skonczyla powyzej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Bo nie masz tam gier wybitnych czyli exclusivow. ;)

pamiętaj że mam PS / Xbox poprzedniej generacji a PS4 dostępne (w obecnej chwili 43 sztuki w 3 sklepach), ten super pomysł na wyciągnie kasy mnie nie wciąga. Prosto mówić nie widzę gier przy których muszę myśleć, ok.. tylko pokombinować... jak w starych prostych tytułach.

fun z rozgrywki już nie ten by marnować na to czas.

Ciekawe czy Star Citizen, jak w końcu wyjdzie, okaże się crapem wszechczasów (chyba ponad sto baniek zebranych na kikstarterze):

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Nie te czasy żeby grać. Czasami mnie bierze na zagranie ale szybko sie nudzę i gra laduje w koszu ostatnia przy okolo 30% ukończenia.

Na jesieni mam w planach nowego deusa ale ile w to pogram to nie wiem.

chwilowy brak działalności w audio.

Ja testuję od pół roku Counter Strike'a Go. Gra z ludźmi po drugiej stronie - nieoceniona. Nie wyobrażam sobie takiego czegoś na żadnej konsoli. Każdy ułamek sekundy na wagę złota. Z padami to byłaby wieczność :)

PiotrJ akurat gram w BF4 na hardcore na PS4 na padzie I wierz mi ze sa ulamki sekund. Ps4 slim to paskuda, ale tak zawsze bylo z slimami. Wiec nic nowego.

Tak, ale roznice nie sa duze. Mysle ze niejednego Myszowca bym rozegral. ;)

Tak, ale roznice nie sa duze. Mysle ze niejednego Myszowca bym rozegral. ;)

różnice są konkretne i je czuć, a nie mówimy tutaj o myszach nawet za 150 zł. CS GO ma trochę inna dynamikę i specyficznych graczy... którzy stojąc w miejscu uwalą Cie nawet gdy nie grasz.

mnie liniowość pada drażni niesamowicie, wolno celujesz, wolno się obracasz, o szybkiej penetracji otoczenia możesz zapomnieć. No tak kolega z botami tylko gra..

Na jesieni mam w planach nowego deusa ale ile w to pogram to nie wiem.

tia.. tylko silnik ten sam i ta liniowość... poprzedniej też nie ukończyłem.

Tez trzeba myslec I byc szybkim.

Patrząc na numery jakie gość mozolnie odwala na tym padzie. W CSie nie daje mu żadnych szans nawet z takimi początkującymi jak ja. Widziałeś ile trwa przymierzanie się do celowania do postaci położonych dalej ? Wiesz to jakieś 4 razy dłużej niż na myszy. Czy dalej będziesz szedł w zaparte ? Wyobrażasz podskoczyć w powietrze na padzie i szybko rozejrzeć się na prawo i lewo ? Pooglądaj sobie co ludzie robią w CS GO. Niektórzy są tak szybcy że nawet nie będziesz wiedział czy ustrzelili przeciwników ale usłyszysz sygnał potwierdzający że jednak tak.

CS to inny typ gry. Blizej mu do COD. Czyli jest mniej wymagajacy. Co prawda BF4 to nie ARMA, ale ma zachowany balans w trybie hardcore. Co do skoku I rozgladania sie, no problem. Pomijajac to, pare perelek z PS4.

Możesz mi powiedzieć jak chcesz się na padzie w czasie około jednej sekundy zanim spadniesz na ziemie (tyle około trwa lot w powietrzu podczas skoku) obrócić się w lewo i prawo ? Przecież pady obracają się bardzo płynnie i powoli. Jeśli ustawisz pada na bardzo szybki ruch to w nic nie ucelujesz wtedy.

Teraz porównaj sobie dynamikę między Twoimi masterami. Przyznajesz że czasem nie wiadomo o co chodzi a u Ciebie wszystko się tak wolno dzieje :)))))

Piotrze. Porownujesz dwie zupelnie inne gry. Zupelnie inne tempo rozgrywki I szybkosc gry. CS to beztroskie bieganie I kampienie jak w serii COD. W BF, szczegolnie w trybie hardcore gra sie inaczej, bardziej realistycznie, ciezej. Choc ARMA to nie jest, to jest balans oraz "fun". Myszka ma przewage, ale nie jest to jakas duza przewaga. Pomijam fakt ze na padzie zagram w kazdy gatunek gier i bedzie mi sie grac wygodniej. Zas na Myszce komfortowo pograsz w FPP i strategie. Tyle.

Przecież pady obracają się bardzo płynnie i powoli. Jeśli ustawisz pada na bardzo szybki ruch to w nic nie ucelujesz wtedy.

, ba..

Piotrze. Porownujesz dwie zupelnie inne gry. Zupelnie inne tempo rozgrywki I szybkosc gry. CS to beztroskie bieganie I kampienie jak w serii COD. W BF

w każdej grze masz ten sam problem, w BF4 pad chodzi tak samo wolno i tak samo liniowo jak w każdej innej grze. Nawet film który dałeś udowadnia że penetracja terenu na padzie to koszmar a szybka reakcja jest niemożliwa.

CS GO beztroskie bieganie w kampanii ? od kiedy tam jest kampania ?

Myszka ma przewage, ale nie jest to jakas duza przewaga

jest duża a im lepsza myszka tym przewaga jest większa, oczywiście skill gracza to mimo wszystko podstawa.

Pomijam fakt ze na padzie zagram w kazdy gatunek gier i bedzie mi sie grac wygodniej.

kwestia przyzwyczajenia, tak samo jak ktoś kto nigdy nie grał myszką lepije poradzi sobie na padzie.

Zas na Myszce komfortowo pograsz w FPP i strategie. Tyle.

pad jest lepszy tylko w symulatorach i fighterach.

Pad jest lepszy w KAZDEJ grze poza FPP i strategia. Fakt.

Do symulatorow to uzywa sie dedykowanego kontrolera, pad to tylko pol-srodek, choc o niebo lepszy niz klawiatura i myszka. Fakt.

Ja gram w większości w FPP. Nie interesują mnie jakieś dziecinne Big Little Planet czy Crush Bundycat. Wyścigi mnie nie interesują i zręcznościowe platformówki. Więc mysz i klawa jest dla mnie najlepsze.

Pad jest lepszy w KAZDEJ grze poza

poza fpp i staretegią i...........oraz...........and..........I wychodzi że pad jest lepszy tylko w Uncharted 4, ale mi i tak się lepiej grało by na myszy i klawie bo trzeba tam płynnie i szybko celować w oprychów, co myszą szybciej bym zrobił.

Od kiedy 4 klawisze kierunkowe oddadza Ci w pelni ruch 360 stopni?! PAD z analogami jest lepszy w kazdym gatunku poza tymi dwoma wyzej wymienionymi. Sam grasz w jak to nazywasz "dziecinna gre" zwana CS. Poza tym zapomniales o tym ze w tym roku wychodzi na PS4 jeszcze The Last Guardian, niebawem potem Detroit oraz Horizon. Ehh. Zapetliles sie, a mialem nadzieje na wymiana zdan.

---

Fetek juz poplynal kompletnie.

Fetek, nie, ja odpisuje Ci z iMaca. Stabilnosc, wygoda, jakosc. Masz tak na Windowsie?

Ależ zapomniałeś że ja do biegania w TPP używam myszki i strzałki do góry ? Po prostu skręcam sobie bardzo płynniutko myszką i biegnę do przodu. Uniki na pozostałych klawiszach kierunkowych. Jeśli chodzi o Maci to stabilnie ale wyciągaja forsę. Pracuje na wypasionych macach na codzień. Nie przesadzajmy z ta jakością. Do domu absolutnie pecet lepszy. no chyba że używasz kompa tylko do odbierania poczty. Nie wiem czy CS jest dziecinny. Traktuje go jako poprawiacz refleksu i lubię z ludźmi sobie pograć i pośmiać się. No ale pod względami sieciowymi wiesz konsole to nie jest to ;)

Nie zapomnialem, to jest nie naturalny ruch, gdyz myszka odpowiada za ruch glowa postaci, a nie za jej nogi. ;) Do tego zapomniales o reszcie przyciskow, czyli chowaniu sie, skakaniu, strzelaniu, otwieraniu itd. Nie mowie juz o np. grach sportowych.

Nie wiem jak w PL, w UK ceny Mac'ow nie sa jakies przesadzone. Pracuje na Mac'u w domu. Czasem przesiadam sie na lapka z Windowsem. Jakosc i stabilnosc jest. Choc lepsza byla do 2012 roku. Na szczescie mam sprzet ktory miesci sie w tych latach.

Jesli chodzi o granie w sieci, jak sie ma grupe znajomych to konsole to jest to, headset na glowe i mozna sie tak samo posmiac, pogadac, pograc, tyle ze szybciej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.