Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Jakim trzeba być fanbojem ps4 aby kupować konsolę dla 1 gry która nie umywa się do do zwykłej gry na pc w ustawieniach low?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jakim trzeba być fanbojem ps4 aby kupować konsolę dla 1 gry która nie umywa się do do zwykłej gry na pc w ustawieniach low?

To jest gleboki psychiczny problem. Nie ma na to rady. Ewentualnie psychoterapia.

chwilowy brak działalności w audio.

Czy ja kupilem Ps4 dla jednej gry. Nie, dla wielu gier, I ktora kazda wyglada znacznie lepiej niz taki nowy Deus EX. Szczegolnie na PC za dwukrotnosc PS4. To juz ciezki przypadek jak osoba kupuje karte graficzna za 1000zl i powyzej. Coz kazdy przezywa zycie na swoj sposob. Mi ono miedzy palcami nie umyka.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czy ja kupilem Ps4 dla jednej gry. Nie, dla wielu gier, I ktora kazda wyglada znacznie lepiej niz taki nowy Deus EX. Szczegolnie na PC za dwukrotnosc PS4. To juz ciezki przypadek jak osoba kupuje karte graficzna za 1000zl i powyzej. Coz kazdy przezywa zycie na swoj sposob. Mi ono miedzy palcami nie umyka.

Co ci to przeszladza jak ktoś kupi karte graficzną. Chce to kupi. Oszczedzi na grach. Jak bedzie chcial a jak nie to nie.

Wystarczy jedna rzecz zaakceptować ze sa ludzie ktorzy nie chca nie lubia grac na konsoli. To wszystko.

No i moga byc tez osoby ktore maua wstret do gier na PC ale biorac pod uwage uniwersalność tej platformy to bardziej problem psychiczny.

LOL. Wydawanie kolejnych tysiecy na karte graficzna to moim zdaniem strata pieniedzy. Wolal bym je wydac na zwiedzanie swiata. Uniwersalnosc powiadasz, jaka to uniwersalnosc?! To samo, a nawet wiecej masz na konsoli. Zas jesli ktos jest fanem strategi czy rpg to nie musi wydawac tysiecy na karte graficzna. Problem psychiczny zaczyna sie wlasnie wtedy kiedy wpadasz w ta spirale I krecisz sie jak ona kaze. Pomijam fakt ze za cene jednego komputera do gier, mozna miec komputer lub laptop do wyzej wspomnianych gatunkow + konsola - ktora bedzie takze odtwarzaczem filmow I to calkiem niezlym. Wierz mi.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dawid, nie można oprzeć się wrażeniu, że nie jesteś w stanie zrozumieć, że ktoś ma inne zdanie od Ciebie. Nie tylko w tym wątku.

Czy to komputer, konsola, aparat czy telefon, Twój jest najlepszy. Bez dyskusji.

No offence oczywiście ;)

Gdzie napisalem ze MOJ jest NAJLEPSZY?

Prosze podaj przyklady, inaczej odbiore to jako niesmaczny wpis, ktory jakos przelkne. Oczywiscie odbierz to bardziej na luzie.

Ja rozumiem wybor, i nic do niego nie mam, kazdy wybiera to co lubi. Chodzi raczej o to ze ktos probuje wmowic cos nie subiektywnie, a obiektywnie, tego zas przelknac nie moge. ;)

Ps. Rozumiem ze takie czasy, ze probuje sie teraz wcisnac kazda prawde, mimo ze to jest g*** prawda, ale bez przesady. Nie popadajmy w skrajnosc. Szczegolnie jesli ktos zaczyna mowic o chorobie psychinczej. Tu juz zapala sie czerwona lampka. Kto siedzi po drugiej stronie?!

Postaram sie w takim razie zmienic troche styl, jesli wydzwiek jest slaby. :P

Prosze nie odbierac moich postow jaki wywyzszanie sie, gdyz z pewnoscia nie mam tego na mysli. ;)

LOL. Wydawanie kolejnych tysiecy na karte graficzna to moim zdaniem strata pieniedzy. Wolal bym je wydac na zwiedzanie swiata. Uniwersalnosc powiadasz, jaka to uniwersalnosc?! To samo, a nawet wiecej masz na konsoli. Zas jesli ktos jest fanem strategi czy rpg to nie musi wydawac tysiecy na karte graficzna. Problem psychiczny zaczyna sie wlasnie wtedy kiedy wpadasz w ta spirale I krecisz sie jak ona kaze. Pomijam fakt ze za cene jednego komputera do gier, mozna miec komputer lub laptop do wyzej wspomnianych gatunkow + konsola - ktora bedzie takze odtwarzaczem filmow I to calkiem niezlym. Wierz mi.

Tak jak pisałem masz problem psychiczny ze soba.

Idąc twoim wypaczonym tokiem rozumowania sprzet hifi to glupota przecież na smartfonie mozesz słuchać nawet wygodniej i z sieci z Youtube.

Zaakceptuj to że sa ludzie którzy chcą modyfikować sprzęt. Chcą ulepszać zwiększać jakość. Bo wbrew pozorom wielu trzyma sie tej branży z powodu ciągłego skoku jakości technicznej gier.

I najważniejsze niektórzy chcą grać na PC. I jest ich większość.

Od problemow psychicznych zostaw diagnoze lekarzowi, gdy Twoje teoretyzowanie na nic.

Sprzet HiFi to nie glupota, ale czasy sie zmieniaja pliki > CD. Zarowno jakosciowo, jak i biorac pod uwage wygode uzytkowania sa one lepsze, szczegolnie po streamingu. To jest fakt. To z ktos woli ktorys format to tylko jest jego subiektywna opinia.

To ze ludzie chca modyfikowac sprzet to rzecz jasna. Ja nikogo nie bede powstrzymywac. Ja wole te srodki przeznaczyc na zwiedzanie swiata. To moje widzimisie.

Ulepszac jakosc mowisz. Hmm..technika brnie do przodu, a gry planszowe ciagle ciesza sie powodzeniem, vinyl cieszy sie powodzeniem, ba nawet robiac zdjecia dobrym analogiem, gdzie zdjecie robi dobry fotograf, masz zagwarantowane swietne zdjecie.

Jakos techniczna gier. Zaiste. Tylko dlaczego to wciaz gry na PS4 sa najladniejsze, przeciez to niby PC za 1500zl. Podobno optymalizacja to cofanie sie. heh ;)

Tak graczy na PC jest wiecej, ale generalnie jakosciowo lepszy produkt otrzymuja konsole, ktory starcza na dluzej.

Tak jak mowilem wczesniej racjonalnie lepszym wyborem jest konsola. Chyba ze jest sie fanem strategii, MMO, symulatorow np. lotow etc. Wtedy IMO lepszy jest PC jako platforma.

Zapomnial bym o jednym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gra nie posiada klucza GOG. Nie jest on jednak wymagany do instalacji, czy uruchomienia gry, jak również samej rozgrywki i całkowitego jej ukończenia.
To ciagle jest problem na PC. Tworcy gier nie zarabiaja.

Ukryta Zawartość

Od problemow psychicznych zostaw diagnoze lekarzowi, gdy Twoje teoretyzowanie na nic.

Sprzet HiFi to nie glupota, ale czasy sie zmieniaja pliki > CD. Zarowno jakosciowo, jak i biorac pod uwage wygode uzytkowania sa one lepsze, szczegolnie po streamingu. To jest fakt. To z ktos woli ktorys format to tylko jest jego subiektywna opinia.

To ze ludzie chca modyfikowac sprzet to rzecz jasna. Ja nikogo nie bede powstrzymywac. Ja wole te srodki przeznaczyc na zwiedzanie swiata. To moje widzimisie.

Ulepszac jakosc mowisz. Hmm..technika brnie do przodu, a gry planszowe ciagle ciesza sie powodzeniem, vinyl cieszy sie powodzeniem, ba nawet robiac zdjecia dobrym analogiem, gdzie zdjecie robi dobry fotograf, masz zagwarantowane swietne zdjecie.

Jakos techniczna gier. Zaiste. Tylko dlaczego to wciaz gry na PS4 sa najladniejsze, przeciez to niby PC za 1500zl. Podobno optymalizacja to cofanie sie. heh ;)

Tak graczy na PC jest wiecej, ale generalnie jakosciowo lepszy produkt otrzymuja konsole, ktory starcza na dluzej.

Tak jak mowilem wczesniej racjonalnie lepszym wyborem jest konsola. Chyba ze jest sie fanem strategii, MMO, symulatorow np. lotow etc. Wtedy IMO lepszy jest PC jako platforma.

Zapomnial bym o jednym:

Ukryta Zawartość

Za jakość trzeba płacić. PC jest fajny z kilku względów.

Duże możliwości rozbudowy i uniwersalność. Modyfikowanie PC jest też fajne bo technicznie coraz fajniejsze sa gry. Jest rozwój.

Co do nie zarabiania ja PC czasy sie zmieniaja steam mocno monopolizuje rynek gier a wiec uzywek nie ma do tego denuvo nie złamane ceny gier poszly w górę więc zysk jest z gier coraz lepszy. Moim zdaniem rynek PC zarabia najwięcej obecnie.

Modyfikacje super sprawa i tylko na PC. Ja jestem okazjonalnym graczem jak nie mam cierpliwości do jakiegoś bossa biore trailera przechodzę i gram dalej. Fajna sprawa dla mnie.

Lubie usiąść przy biurku i zagrać bo mam specjalne miejsce gdzie mam spokoj i moge sie tym zająć nie odpowiada mi granie ja tv.

A zresztą po co gadac po prostu to co prezentuje PC mi odpowiwda a to co prezentuje konsola mi nie odpowiada. Wybór nalezy do mnie. Wybrałem PC i pewnie. Nigdy nie wybiore konsoli.

A co do zamiast mam inne podejście. Nie myślę co zamiast tylko co zrobić zeby i to i to mieć. A więc i zagrać i wyjechać.

Ukryta Zawartość

Od razu lepiej sie czyta, jesli mowisz MOIM zdaniem. To akceptuje w pelni. Ja okazjonalnie gram na Macu np. Civilization V. Jednak moje miejsce do rozrywki to jest sofa + konsola Sony + tv. Konsole kupilem dla gier ekskluzywnych (w gry multiplatformowe i tak zagram bo sa dostepne na niemal wszystkie platformy), dla wygody (przez kilka dobrych lat nie martwie sie zadna specyfikacja). Kazdy wybiera to co woli.

Oczywiscie ze najlepiej miec to i to. Nie zawsze sie tak da. ;)

Jak to przeczytałem " te bazgroły " To tak zrobiłem...

A na peceta są jakieś gry ? : ) Nie jedna gra. Tylko nie jakiś chłam. Najlepiej Exy...

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Juz sie nie moge doczekac przygody z nowa Mafia.

Juz sie nie moge doczekac przygody z nowa Mafia.

dostaniesz "gorszą" wersję i się cieszysz ? faktycznie na czapkę padło...

A na peceta są jakieś gry ? : ) Nie jedna gra. Tylko nie jakiś chłam. Najlepiej Exy...

są... samo wargaming universe to kilkaset godzin trudnej zabawy.

Ja rozumiem wybor, i nic do niego nie mam, kazdy wybiera to co lubi.

Nie no jasne.. tylko to czego nie mam jest "szrotem" (czy jak to tam nazwałeś), Bo ja zawsze wiem najlepiej.

Czajnik też mam z wi fi, ulotka mówią że dzięki temu wodę lepiej gotuje... tylko musi być 2,4 ghz..

Wiedźmin 3 osiągnął sukces bez DRM i kpi z antypirackich
widać klepią taką biedę że ich nawet na zabezpieczenia nie stać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Roznicy duzej nie ma wzgledem najwyzszych ustawien na PC.

Lepiej wybrac wersje na PS4.

dropy nawet w okolice 20fps.. i to przy zerowej akcji... ostro. No i znowu limit 30 fps...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak to przeczytałem " te bazgroły " To tak zrobiłem...

: )

Te słowa sa najbardziej zabawne w tym calym zabawnym wpisie... "Najlepiej exy"

Graj i daj grac innym... Po co nam exy na PC to jest platforma niezmonopolizowana więc nie ma kto zgarniac kasy i oby nic sie nie zmieniło po co nam płacić dodatkowe characze bo ktos sobie opatentuje PC.

Nie wiem czy to feta, ale Fetek znow "blyszczy".

Wiedzmin 3 zostal wydany tylko dlatego ze konsole robily sprzedaz. Inaczej moglby sobie o tej grze pomarzyc na PC. Nie ten budzet.

Reszty nawet nie skomentuje, chociaz nie. Takie dyrdymaly z limitem 30fps trzeba skomentowac.

Ukryta Zawartość

Digital Foundry: Let's build a 1080p60 gaming PC

New consoles are targeting 4K gaming - but what if we want higher frame-rates instead?

Ukryta Zawartość

Oczywiscie kosztow, poza grafa bodaj, nie podali. Ktos wział i podliczyl

342d567f6c12f1852e70c762c30e2931.png

Ukryta Zawartość

Allegro, orientacyjnie:

Procek 1100

Cooler 350

Płyta 700

Pamięć 300

SSD 220

Karta 1300

Obudowa 600

Zasilacz 350

========

prawie 5.000

Jeszcze system, mysz, klawiatura, hdd, napęd. xd

Tutaj za 6k zestaw do 4k Witcher 30fps. Ghe ghe

w3_4k_2.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I?

Oczywiscie ze osiagniesz wieksza ilosc fps, ale 30 stabilne fps w pelni wystarcza tego typu grach.

Teraz prosze podaj cene tej specyfikacji. Ile razy drozsza, glosniejsza od PS4?

Z tymi 30 klatkami to jest tak, że wystarczy póki masz tyle - stałe, ale jak włączysz 60 i pograsz chwile, a potem znów przeskoczysz do 30kl to już odczuwasz pogorszenie płynności, człowiek przyzwyczaja się jednak szybko i po chwili znów zapominasz że masz 30kl. Natomiast skoki klatek są niewybaczalne i nie da się tego nie zauważyć.

Ja uwazam ze 60 fps musi byc byc grach sportowych, bijatykach, symualtorach, grach multiplayer. Reszta moze byc w 30 fps. Oczywiscie klatki musza byc stabilne. Tu sie w pelni zgadzam.

Reszta moze byc w 30 fps. Oczywiscie klatki musza byc stabilne. Tu sie w pelni zgadzam.

wszędzie gdzie musisz celować 30 fps jest jedynie akceptowalne, nie daje swobody, w filmie którym dałeś na PS4 dropy masz do 24fps, xone nawet do 21.

I?

tak samo można zareagować na Twojego PC'ta za 5k,

Jakbyś wieśkowi na PS4 kazał biegać przy AF16 to byś nawet 15 FPS'ów nie miał. Po za tym konsola to odpowiednik średnich, nie ekstremalnych ustawień. I kto tu się na "filmach" opiera...

Allegro, orientacyjnie:

Procek 1100

Cooler 350

Płyta 700

Pamięć 300

SSD 220

Karta 1300

Obudowa 600

Zasilacz 350

========

prawie 5.000

analogicznie:

- ok.. choć po co aż taki

- HE1225 ~140 zł spokojnie tego proca uciągnie na 4,6ghz

- za 300-350 zł masz "Z"'tkę

- ok..

- ok...

- ok..

- weźmy coś na miarę PS4... 80 zł

- za 250 zł masz B8 550w.. bardzo dobry zasilacz z zapsem

--------

~3700 zł, jeśli nie masz zamiaru podkręcać CPU bez K i chłodzie za 50-60 zł więc cena znowu w dół.

A Ty dalej łykasz wszystko co na forach napiszą, to nie są BANANY ! gdzie robią takich frajerów ? che mieć takich klientów !

konsole robily sprzedaz

przecież to jest oczywista oczywistość,PS4 jak tlen..

Do tego system, gra. Do tego wasz "pad" czyli klawiatura i myszka i robi sie ponad 4000zl zeby odpalic gierke w 30fps w FHD z grafika jak na PS4.

TRZY KROTNIE DROZEJ.

Dziekuje, dobranoc jak to nazywasz frajerom.

Ps. Daj Bog kazdemu na PC takie 30fps z grafika jak z PS4. Szczegolnie biorac pod uwage statystki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponad 20% ciagle uzywa Intel HD Graphics 4000. xD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do tego system, gra. Do tego wasz "pad" czyli klawiatura i myszka i robi sie ponad 4000zl zeby odpalic gierke w 30fps w FHD z grafika jak na PS4

nie w 30 a w ~45 (wiedźmin ultra 16x)

TRZY KROTNIE DROZEJ.

PS4 + cokolwiek rozsądnego wychodzi drożej, a możliwości dużo większe więc czy aż trzy razy drożej ? po za ty masz "Z" (nie musi być), masz najwyższy model I5, który też jest zbędny, zwłaszcza wersja OC, Z resztą.. jakby tam napisali że śliwki rosną na wierzbie też byś uwierzył więc o czym tu gadać...

tak tak wiem GMO...

Dziekuje, dobranoc jak to nazywasz frajerom.

Dla mnie idealnym okazem jesteś Ty, głupio mądry gazeciarz. A może telefony, czajniki i na siłę uzasadnienie nie wiadomo czego to problem leżący głęboko w psychice ?

Ponad 20% ciagle uzywa Intel HD Graphics 4000. xD

a co to ma do tematu ? skoro ma budżetowy PC to tym bardziej nie będzie go stać na konsole i gry.

BTW: ja też gram na intel HD... i nie spotkałem gry której bym nie uruchomił. 530 GTA z limitem 30 fps płynnie ciągnie w 1080 low... a to tylko zintegrowane padło. Patrz czary z konsoli działają na PC ... straszne.

No jak ktos kupuje smartphone'a po czym wylacza w nim niemal wszystko..pokretna logika. To jak z jazda po torze, wielu medrkuje, a jak przyjdzie co do czego to zdziwienie. ;)

Ja uwazam ze 60 fps musi byc byc grach sportowych, bijatykach, symualtorach, grach multiplayer. Reszta moze byc w 30 fps. Oczywiscie klatki musza byc stabilne. Tu sie w pelni zgadzam.

A gdyby ograniczenie opiewało na 25kl też musiałoby wystarczyć, bo nie ma wyjścia :) Każde ograniczenie klatek animacji poniżej odświeżania monitora LCD skutkuje obniżeniem ostrości przy szybkich ruchach kamery brak V-Sync. No ale rozumiem, że komuś może to nie przeszkadzać. Trzeba też zrozumieć, że na PC choćby precyzyjny i szybki ruch myszy jest uzależniony od klatek im więcej, tym lepsza precyzja, dlatego uważam że sporo zależy też od sposobu sterowania na jaki gracz się decyduje, przy 30kl sterowanie myszką komfortowe nie jest w żadnej grze i to jeden z powodów dlaczego gacze PC burzą się jak im się narzuca ograniczenia z konsol.

BTW: tylko jeden tytuł to kilkaset milinów euro przychodu rocznie... i tylko kilkadziesiąt milionów graczy. A gry ciągle żyją bo nie da się ich przejść i odłożyć na półkę.

nie umiesz liczyć nawet do 3 ? (bo to trzy gry) Chodzą na wszystkim, nie są potrzebne super karty graficzne, do podstawowej gry wystarczy budżetowy PC (nawet używka za kilka setek) a gry są w 100% darmowe.

Czyli trzy gówniane gry : ) w jednej gównianej grze. Za darmo bym tego chłamu nie chciał.

Szkoda czasu na takie pierdoły.

To już wolę serię Halo. Do trzeciej części. Najlepsza pozostanie pierwsza część. Reszta to już nie ten klimat Halo.

Można pograć z kumplami. Nie przez internet !!!

Duże areny, i masa broni.

Tylko jakoś szybko takie gry się nudzą.

Wolę przygodówki dla jednego gracza...

Dead Space

Seria Uncharted

The Last of Us

BioShock Xbox 360

Ico

Shadow of The Colossus

Heavenly Sword

Halo Combat Evolved

I wiele wiele więcej takich gier...

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.