Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

fetek sprawa jest bardzo prosta, Ty nic nie rozumiesz....zyjesz w niewiedzy :P:P:P:P

Jak masz 60 fps to szybciej ruszasz myszka i nie widzisz tej lepszej grafiki :P rotfl

Pozzdrawiam. ::D

ma się te 20k DPI ^^

Ja to rozumiem.

ty rozumieć tyle że kali zjeść krowa i krowa być niestrawna

A tak na poważnie to śmiać się chce jak ktoś udowadnia że 30 FPS jest lepsze np od 46fps i to w erze LCD... można mieć stabilne 120 klatek a obraz i tak nie musi być płynny (bo np matryca nie wyrobi), jak dalej chcesz brnąć w te klimaty to możemy porozmawiać o synchronizacji dźwięku z obrazem czyli znowu hercowe zależności, potem przejdziemy do myszki jej czułości, potem USB itd... Ja nie mam nic do 30 klatek na konsoli ale jak to sam napisałeś albo 30 klatek i jakość albo szybkość (60 klatek). Skoro konsola jest za słaba by generować jakość powyżej 30 klatek to znaczy że jest na styk i twórcy gier już mają nałożony kaganiec.

Odstaw piguły bo Ci szkodzą.

pixperan.jpg

Pytanie:

Czy dla monitorów LCD istotna jest częstotliwość odświeżania?

Odpowiedź:

Nie, dla monitorów LCD, z racji innego sposobu działania, nie jest ważna częstotliwość odchylania pionowego (odświeżania pionowego).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ma się te 20k DPI ^^

ty rozumieć tyle że kali zjeść krowa i krowa być niestrawna

Muahahahahhahhahaa, nie czesto spadam z krzesla, ahahahahaha, ahaehhhaea

Caly swiat nas oklamywal ;D ahehhahehaheh Trzeba walnac jakas glupe fanow 30 fps, sry , bez urazy ale nie moge wytrzymac ze smiechu.

Ja to rozumiem. Natomiast Ty nie rozumiesz tego ze Tworca juz na etapie tworzenia gry musi wybrac czy robi lock 30 z lepsza grafika czy lock 60 fps z troche gorsza. To jest jeden z etapow projektowania gry.

Nic nie musi robić i wybierać, bo na PC to nie ma znaczenia, jak chce to sobie włączam ograniczenie na ile mi pasuje w każdej grze i dobry ukłon twórcy mi tu nie jest potrzeby, co innego na konsolach tu się zgodzę trzeba decydować :)

sięgnijmy do podstaw...

W monitorach LCD nie można przyjąć jednoznacznej definicji odświeżania z uwagi na to, że piksele mogą być sterowane w grupach (STN) lub niezależnie (TFT). Ogólnie przyjmuje się, że jest to czas reakcji matrycy na zmianę pojedynczej komórki obrazu (piksela), powiększony o zjawisko opóźnienia wyświetlania (tzw. opóźnienie wejścia).

Określanie częstotliwości odświeżania ma sens dla monitorów LCD wykorzystywanych w telewizorach 3D, które naprzemiennie wyświetlają obraz dla prawego i lewego oka. Odświeżanie 200 Hz oznacza, że obraz dla każdego oka wyświetlany jest 100 razy w ciągu sekundy.

Ukryta Zawartość

zaś wspominana synchronizacja pionowa mało kiedy ma równe 60, czasem jest to 59, 61 a nawet 60,2 gdy pozioma może mieć 67/70 więc klaki i tak są reprodukowane i tak są a jakość generowanego obrazu z dużej mierze zależy od wyświetlacza i generatora klatek w gpu.

po za tym im więcej informacji (więcej klatek) tym reprodukcja jest lepsza. No ale cóż rzeczy oczywistych nikt nie udowadnia...

Wróćmy teraz do master clocka, konwerterów i grających kart USB.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a najbardziej śmieszy mnie to że przez lata konsole dostawały dosłownie zwartość WC'tu a teraz gimbaza się rzuca jak wcześniej wspominana zawartość bo w końcu dostali normalną konsole.

maxresdefault.jpg

413985750.jpg

Ukryta Zawartość

Ah te niedobre konsole. Znow na przodzie, szczegolnie PS4. :)

Mimo, że beta Battlefield 1 jest jeszcze otwarta przez kilka dni, to już teraz EA może świętować jej popularność. Okazuje się, że według szacunków, w jednym momencie grało w nią nawet milion graczy.

Serwis BFStats podaje, że aktualnie w betę gra 291 tysięcy ludzi, z czego aż 150 tysięcy na PS4. Później jest PC z niecałymi 75 tysiącami graczy i na końcu stoi Xbox One gdzie w betę gra niecałe 67 tysięcy. W szczytowym okresie z ostatnich 24 godzin online w becie było ponad 630 tysięcy ludzi, z czego aż 280 tys. na PS4.

Jeśli chodzi o procentowy rozkład na platformy wszystkich osób, które zagrały w betę, to 43% pochodzi z PS4, 34% grało na Xboksie One, a na PC-tach tylko 23%. Najwięcej graczy pochodzi z USA (prawie 39%), później mamy UK z 11,3% i Niemcy z 7,6% graczy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ah ten pc gejming. LOL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kurde ludzie...nie popadajmy w absurdy. Jak patrze na tego Batlefielda to praktycznie róznice widze TYLKO przy statycznych screenach.

Jak juz jest w ruchu to mi to gila czy cienie bardziej rozmazane, czy tekstury ciut ostrzejsze.

To ma byc gra a nie reprodukcja obrazu w muzeum....

Ja najmilej wspominam gry w które gralem na 14 calowym monitorze wygietym jak banka...i szło sie bawic lepiej niz teraz.

Najpierw narzekacie ze gry teraz kijowe pod wzgledem gamingu, bez fajnych scenariuszy, bez pomysłu a pozniej sie licytujecie ktore pixele ostrzej wygladaja...nic dziwnego ze producenci zamiast na jakosc gry ida na jej wyglad.

PS4 jak narazie jest OK. Na padzie gra mi sie zle chociaz moj synek klepie szybciej niz jestem w stanie wyłapac :P

Grafika juz na X360 byla dla mnie w zupełnosci wystarczajaca do ZABAWY pełna geba. Teraz to jest cud miód i orzeszki....jak by mi ktos 25 lat temu powiedział ze moj telewizor bedzie mial 50 cali i na nim beda gry leciec o obrazie lepszym niz uwczesna TV to bym go wysmiał ze niepoprawny fantasta jest :)

A jednak nadeszły takie czasy.

Nie mniej bez klawiatury i myszki ja grac nie moge. I dlatego kulawy czy nie PC narazie zostaje. Wiedzmina tez na PC wezme. Nie potrafie padem precyzyjnie sterowac. Mózg za stary :P

Ja też że nie widzę żadnych różnic graficznych między PS4 a PC. Jeśli sa mam na to zlew. Czasem mi się wydaje że te 30 klatek dobrze sobie radzi bo sa to stałe 30 FPS. Na PC czasem drażni że i te 60 FPSów jest, ale co z tego jak z przycięciami. Jednak ten cholerny pad jest dla mnie nie do przeskoczenia. Pad w łapie i sofa co często od konsolowców słyszę, do mnie nie przemawia. Mam wygodniejsze stanowisko na kompa a mianowicie 27 cali 50 cm od głowy, wygodny odchylany fotel z ikei, podnóżek. Konsolowcy aby tak wygodnie usiąść musieliby na stole nogi trzymać

ja również wolę wygodne i co ważniejsze zdrowsze stanowisko przy PC, po za tym kierownica, pedały i sofa ? coś tego nie widzę..

Z dropami bez przesady, od kilku lat kupowałem grafiki do 600 zł z rynku wtórnego i nawet najnowsze tytuły chodziły 30+ przy 1080p.

Ja mam MSi GTX 970 trochę podkręconą przez firmę i czasem chciałbym więcej :) Ale np. w CS GO z detalami na max, ale wyłączonym kompletnie AA i z włączonym NVidia Shadow (Nagrywanie z max parametrami w FHD do pamięci gdzieś) mam od 270 - 300kl/sek

Ja też że nie widzę żadnych różnic graficznych między PS4 a PC. Jeśli sa mam na to zlew. Czasem mi się wydaje że te 30 klatek dobrze sobie radzi bo sa to stałe 30 FPS. Na PC czasem drażni że i te 60 FPSów jest, ale co z tego jak z przycięciami.

Skoro preferujesz 30 klatek, bo tak :) to ogranicz sobie na poziomie sterownika i po problemie, odpowiednie dojścia do ustawień masz przez nvidiaInspector. Czasem to dobre wyjście jeśli gra chodzi pomiędzy 30 a 60 i są spore wahnięcia.

A ja zaczynam deus exa na PC i mam gdzieś analizy czy kanapa pad czy myszka i monitor czy 30 czy więcej klatek. Gram i czerpie z tego przyjemność.

chwilowy brak działalności w audio.

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

PC musi obejsc sie z smakiem, ale bedzie grane (trailer wziety z wersji na PS4). Pierwsza czesc byla wysmienita, zas zakonczenie miala tak dobre - ze jest w moim TOP 5 gier w ogole. :)

Co do BF1, PS4 PRO zalatwi problem jesli ktos ma (bo gra i tak wyglada bardzo ladnie, odpal mi ta gre z taka grafika jak na PS4 na dowolnym PC za 1200zl, zycze szczescia..). Za 1900zl bedziesz mial jakosc ultra z PC w FHD lub high w 4K.

Ukryta Zawartość

Tak się składa Dawid że jednak kupuje Playstation. ;-) Czekam tylko na wersje PS4 Pro . Psuje mi się odtwarzacz BR i też w przyszłości zagrałbym w Red Dead Redemption. Jedynka była Mega. Podobno też ma być dostępna na PSX.

Ukryta Zawartość

Różnica spora jak do tego dochodzi tv ze swoimi gabarytami i jakością ekranu w porownaniu do dobrego monitora... To dla mnie jako osoby z problemem audiofilizmu jakość inna jak PC nie do przyjęcia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC musi obejsc sie z smakiem, ale bedzie grane (trailer wziety z wersji na PS4). Pierwsza czesc byla wysmienita, zas zakonczenie miala tak dobre - ze jest w moim TOP 5 gier w ogole. :)

Co do BF1, PS4 PRO zalatwi problem jesli ktos ma (bo gra i tak wyglada bardzo ladnie, odpal mi ta gre z taka grafika jak na PS4 na dowolnym PC za 1200zl, zycze szczescia..). Za 1900zl bedziesz mial jakosc ultra z PC w FHD lub high w 4K.

: )

giphy.gif

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Ukryta Zawartość

Mozna i tak. Jakości nie ma to zarzucmy propagandę. Sztuczny film z przyszłej gry ktory nic nie wnosi nic nie pokazuje poza propagandą.

Ja wolę realne sprawy. I fakty.

Ukryta Zawartość

Tak się składa Dawid że jednak kupuje Playstation. ;-) Czekam tylko na wersje PS4 Pro . Psuje mi się odtwarzacz BR i też w przyszłości zagrałbym w Red Dead Redemption. Jedynka była Mega. Podobno też ma być dostępna na PSX.

Ja tez sie zastanawiam na przejsciem na PS4 PRO, ale czas pokaze. Poki co zostaje przy najladniejszej wersji PS4 czyli bialej. Na mikolaja bedzie The Last Guardian. ;)

Mozna i tak. Jakości nie ma to zarzucmy propagandę. Sztuczny film z przyszłej gry ktory nic nie wnosi nic nie pokazuje poza propagandą.

Ja wolę realne sprawy. I fakty.

Widze ze nie wiesz co piszesz, no ale mozna i tak oszukiwac rzeczywistosc.

heh a mówią że to blacharze mają problem bo muszą co chwile wymieniać podzespoły... skoro producent gry (jedyna która mnie interesowała) mówi sorry nie wydamy wersji PC bo chcielibyśmy by była czymś nowym, ładnym i dopracowanym to znaczy że PS4 znowu zabrakło krzemu.

Widze ze nie wiesz co piszesz, no ale mozna i tak oszukiwac rzeczywistosc.

akurat naczelnym od bajek, wieści i leczenia EGO jesteś Ty, film jest lipny i każdy to widzi, sory nie każdy jest ślepym fanatykiem.

BTW: jak Twoje 30fps ? bo ja ostatnio mogłem pograć na monitorze 120hz 1ms a dość ciekawej rozdziałce, dla mnie rewelacja i w multi spora przewaga bo "widzisz więcej".

Skonczyl bys sie juz osmieszac. Wiecej do dodania nic nie mam. Pieknie bylo zobaczyc jak master race PC placze po internetach. Rockstars znow pokazalo gdzie zarabia. :)

DawidM przecież jesteś na forum audiofilskim a wiec osób ktore sa wymagające a sony ojecnie to juz przestarzały sprzet do tego tv przecież to epoka mp3. My tutaj preferujemy cd ewentualnie flac.

No jest tam jakas wersja pro ale czy juz dostępna czy jeszcze nie wiem i kiedy jakies gry będą w trochę lepszej jakości nie wiem. Nawet osobnicy o gustach mp3 nie dawali rady z mafia w 30 klatkach to co powiedzieć o tych wymagajacych.

Ps. Miałem ostatnio kontakt z pewną osobą z branży i powiedział mi jedna ciekawą rzecz. Gry nie wychodzą na PC z 2 powodów.

1. Naciski (w tym finansowe) producentów konsol.

2. Wersja konsolowa gry ja PC jest przestarzała i sie nie sprzeda więc trzeba pisać pod PC a to sporo czasu i kasy więc dla oszczędności sie omija.

No sa też produkcje które w ogóle nie sprzedadzą sie na PC.

W pozostałych przypadkach wychodzą.

Antymalkontent. Forum jest dosc obszerne. ;)

Generalnie wole jakosc, jednak na co dzien to Spotify jest dosc wygodne.

Co do porownania MP3 - wole Spotify z ich baza MUZYKI, niz niby lepszy jakosciowo Tidal, ktory mimo wszystko wyglada dosc biednie pod wzgledem kontentu czyli MUZYKI. Podobnie jest z konsolami - tu liczy sie kontent. Gry ekskluzywne na platforme Sony dodaja takze jakosc. Kazdy wybiera to co lubi. Wiem ze skladanie PC do gier do 3 tys zlotych mija sie z celem skoro lepsza grafike - jesli ktos patrzy na to z tej strony - mozna miec na konsoli za polowe tej kwoty.

Wiec nawet dla upartego w cenie jednej platformy, moze miec dwie. Oczywiscie jest jeszcze tzw. Hi-End czyli komputery za ponad 5K wzwyz, gdzie mozna miec te upragnione ustawienia ULTRA. Tylko to ciagle maly odsetek, myslisz ze developerzy przejmuja sie nim? Nie sadze, dlatego gry na PC sa tak a nie inaczej zoptymalizowane, jesli ktos narzeka, zawsze moze wydac mala fortune na to by sobie 1,5 roku pogral w spokoju. ;)

Ta osoba z branzy nie wie co mowi, Konsole mialy duzo wczesniej mantle, mialy duzo wczesniej funkcje ktore wchodza w DX12 itd.

To PC hamuje rozwoj, bo gra musi dzialac tam od ustawien maksymalnie niskich do calkiem wysokich. Straszne marnowanie czasu dla developera. Ktory zreszta nie przyklada do tego etapu duzych wysilkow - czas to pieniadz, wiec szkoda go wydawac na optymalizacje gry na tak szerokie spektrum konfiguracji. Efekt - patrz wyzej.

Co do PS4 PRO, warto poczytac (przypominam ze to jest ta sama generacja, PS4 PRO powstalo glownie pod Tv 4K, benefity jakie przynosi przy FHD to efekt uboczny, chodz byl on do przewidzenia):

Ukryta Zawartość

Ps. Mafia 3 to jest jakis polprodukt, wystarczy zobaczyc filmiki porownujace ja do Mafii 1 czy 2. Zreszta robilo ja jakies podrzedne studio 2K i niestety widac efekty. Kupie jak stanieje o 40-50%.

Ukryta Zawartość

A ja jednak wolę i korzystam z tidal hifi. Jak zmieniłem na wersje mp3 256 do testów to to granie mi sie nie podobało.

Z jednej strony piszesz ze nie mial racji człowiek z branży a dalej potwierdzasz jego spostrzeżenia. Bez sensu.

Wiadomo ze więcej roboty z PC bo duzo konfiguracji.

Dla mnie to bez znaczenia bo nie chce konsoli.

A ty nie chcesz PC i po problemie.

Zreszta zadko gram ostatnio w deus exa i quantum break tak dla relaksu. Może coś w listopadzie sobie znajdę albo nowe (np dishonored 2 albo gears of war) albo starsze. Tak czy siak gier pod dostatkiem.

Skonczyl bys sie juz osmieszac

ale czym ja się ośmieszam ? super czajnikiem z wi fi ? czy tekstem typu "konsole rozwijają rynek gier " ?

Ta osoba z branzy nie wie co mowi, Konsole mialy duzo wczesniej mantle, mialy duzo wczesniej funkcje ktore wchodza w DX12 itd.

a nie czasem OpenGL 4.0 oraz DirectX 11.1+ ? ale tu zgoda namiastki API miała już PS3. Po za tym pamiętaj że DX12 to głównie wydajność (na papierze..).

To PC hamuje rozwoj, bo gra musi dzialac tam od ustawien maksymalnie niskich do calkiem wysokich. Straszne marnowanie czasu dla developera. Ktory zreszta nie przyklada do tego etapu duzych wysilkow - czas to pieniadz, wiec szkoda go wydawac na optymalizacje gry na tak szerokie spektrum konfiguracji. Efekt - patrz wyzej.

i co stworzenie 2 linijek kodu ma być wilkiem zamachem na rozwój gier ? no straszne bo użytkownikowi trzeba dać wolność, oczywiście tysiące testów dopasowujących produkt do konsoli, potem paczki kastrujące grę na pewno są znacznie tańsze. Problem producentów polega na tym że PC przyjmie wszystko, możesz na chama przenieść grę z konsoli i będzie chodzić... gry z PC na konsole nie przeniesiesz, jeśli dobrze chcesz zrobić grę musisz robić minimum dwie wersje bo Sony jako jedyne ze swoim API nie jest do końca kompatybilne.

Dla mnie hamulcem rozwoju gier jest konsola, gry muszą być proste żeby się sprzedały, jak gra dla małpy będzie za trudna to się zniechęci i nie będzie kasy. Ponadto dochodzą ograniczenia samego sterowania itd, temat wydajności pomijam bo PC mimo znacznie większych zasobów ciągle ma problem z warstwą aplikacji, ale to też się zmienia..

Konsola rozwija gry tak.. tylko że gdy Ty męczyłeś żołnierza przy PS3 to wszyscy na PC już rzygali skompresowanymi teksturami i efektami rodem z doom'a 1.

Dawid starcza Tobie marne 42'', liniowy pad, prowadzenie za rączkę i 30FPS ? to dobrze, szanuję to bo to tylko rozrywka. Inne rzeczy znasz tylko z opowieści, ktoś Ci sprzedaje kit na forum a Ty to łykasz, ciesz się tym co masz i NIE WCISKAJ INNYM KITU ! Co ty masz za kompleksy ? telefon dla marketingowego cymbała (iphone), wakacje we Włoszech czy gdzie to tam było ? praca w wielkiej korporacji w której monitory robią kawę i wiążą krawaty ? to są Twoje osobiste sprawy, nas to NIE INTERESUJE a ja osobiście gardzę ekshibicjonizmem. Po co ciągle udowadniasz że konsole są lepsze ? my nie mamy z Tym problemu.. co Cie boli ? nas stać na PS4 Ciebie nie stać na PC czy co ? naprawdę nie rozumiem... dziecko dostało lizaka.. stary to na nas nie robi wrażenia, łapiesz ?

Wielu z nas przestało grać bo gry są nudne, nawet te wasze super hity od sony to target dla dzieci... ja nie mam 15 i che czegoś więcej.

BTW: BF 1 miałem 10h grania za firko.. całkiem spoko giera ale już się "przejada".

Wielcy producenci gier maja pc-towców zupełnie gdzieś. Traktuja ich głownie jako piratów.

Licza sie głownie konsole. Na tym jest zarobek i pod to sa przygorowywane wersje podstawowe.

Niedługo :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.