Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie merytoryczne porównanie XOne> PS4 a moze tylko kilka postów jest o tym....

porównano sprzęt, porównano jakość generowanej grafiki, porównano dostępność gier, porównano manipulatory i wydano werdykt. Czego chcesz więcej ?

Takich tematów masz setki, artykułów na blogach i w portalach komercyjnych też nie brakuje. Jak Ci się nie chce czytać to kupuj PS4 i sobie głowy tematem nie zawracaj.

Byłem w PO :)

i dostałeś solidną odprawę :P

porównano sprzęt, porównano jakość generowanej grafiki, porównano dostępność gier, porównano manipulatory i wydano werdykt. Czego chcesz więcej ?

Chce jeszcze np opini ludzi ktorzy maja oba sprzety i moga sie wypowiedziec.

A napewno niechce Waszych przepychanek o wyzszosci PC nad konsolami czy odwrotnie

Robercie odpusc troli, zal im tylek sciska ze nie maja w co grac i tyle. Musza sie jakos dowartosciowac. ;) Pomijam fanow strategii i osob ktore wydaja krocie na setup pod symulatory.

Moze ten trailer Cie zacheci, gra wychodzi w przyszlym roku, wlasnie dla gier ekskluzywnych kupuje sie konsole Sony.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A napewno niechce Waszych przepychanek o wyzszosci PC nad konsolami czy odwrotnie

Uwierz mi , ze obie konsole to jeden czort. Ps4 mocniejsza- owszem. ale jesli chodzi o gry to nie zauwazysz tego.

Wszystko zalezy od optymalizacji. Swego czasu wiedzmin 3 lepiej smigal na xbox one niz na ps4 (taka uwaga).

Jesli jestes zainteresowany kamerka to xbox lepiej ma to dopracowane. Popatrz na exclisivy na rok 2016 .... ktore CI bardziej podejda to taka konsole wybierz. Tak czy siak za chwile wyjda nowe konsole wspierajace 4k i ponowisz pytanie. ;))

Za jaka chwile? Za jakies 4-5 lat.

W tytulach ekskluzywnych zauwazy roznice i to momentalnie. W multiplatfromach, jest to roznie, tu sie zgadzam. Choc na pewno zauwazy gorszy framerate w niektorych grach na Xone, a nic tak nie denerwuje jak niestabilny framerate.

Odnosnie Wiedzmina, niestety Microsoft zastosowal chwyt ponizej pasa, tzw. parity.

W kwestii gier ekskluzywnych na przyszly rok:

DfzOpdK.jpg

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dwie 980ki? z prockiem za 1400 zeta??

najwięcej liczy GPU, mocniejszy proc jest dla płynnej pracy.

Za jaka chwile? Za jakies 4-5 lat.

świat nie kończy się na dwóch konsolach.

jak widzisz brakuje, dlatego odesłałem do sieci.

to nie jest przepychanka (jedno i drugie to PC't tylko z innej fabryki) Problem powstał przez ubóstwianie jednej konkretnej konsoli, chwalenia się czymś czego nie mam, nie znam i licytację zastępującą augmenty.

jak multi to tylko xbox :P

DawidM gorszy framerate to zauwazy jak kupi obie konsole i bedzie siedzial nosem w tv ;))) Ales namolny, no nie ;))))

Kup obie konsole z takimi samymi grami. Pograsz 10 dni i odeslesz te gorsza, chyba najlepszy wyjscie ;))

Ojj nie, np. w Project Cars roznica jest dosc wyrazna i w tego typu grach dosc kluczowa. ;)

Twoja druga propozycja jest chyba najlepsza, ale w polskich realiach dosc ciezka do zrealizowania. :P

Choc chyba zgodzimy sie ze bezpieczniejszym i bardziej dlugodystansowym wyborem jest PS4.

Twoja druga propozycja jest chyba najlepsza, ale w polskich realiach dosc ciezka do zrealizowania. :P

raczej nie powinien mieć problemu, zwłaszcza jak kupi w dużej sieciówce, może mieć nawet więcej niż 14 (nie 10) dni.

Nie widziałem PS4 czy Xone w akcji ale patrząc na materiały dostępne w sieci według mnie xbox generuje najgorszy obraz z całej stawki, konsola korzysta z niższych rozdzielczość a niektóre gry już sprawiają problemy. Pytanie co się zmieni przy DX12, testy na PC pokazują że AMD dostało solidnego kopa ale czy to wystarczy by nadrobić braki w mocy.. a może Xbox tylko dogoni PS4. Konsola Sony ma większy margines mocy, może potem też dokona optymalizacji API i poprawi osiągi.

Na PS4 jest więcej ciekawych gier a wieloplatformowe i tak będą kastrowane do najsłabszego ogniwa. Tu się zgodzę z Dawidem że na dzień dzisiejszy PS4 jest bezpieczniejszym wyborem.

Specs-Xbox-One-vs-PS4.png?bdc16b

Nie sama grafika czlowiek zyje, choc to wazne. ;)

Czasami rownie wazny jest art-design, muzyka, przeslanie gry. Dlatego z PS4 obowiazkowo zalecam kupno Journey z PS3 w wersji "Remaster". Podobna gatunkowa gra jaka wyjdzie na PS4 w przyszlym roku to Rime.

Oto opis tej gry (Journey) z drugiego ostatniego forum na ktorym sie udzielam:

Patoslaw: Ta gra jest bardzo ładna, ma prześliczną muzykę, ale troszkę nie rozumiem fenomenu. Jak Kresq u mnie ją przechodził to na koniec zalał się łzami jakie to cudowne itp. Ty Ryo też mówisz, że na koniec masz łzy w oczach. Nie wiem może jestem jakimś mega niewrażliwy, ale niektóre książki mnie ruszają, więc chyba nie o to chodzi.

Ryo: Piękne jest to, że spotykasz nieznajomą osobę, z którą się komunikujesz tylko i wyłącznie wciskając kółko (krótkie sygnały, długie, on klika, ty odpowiadasz tym samym itp.), ewentualnie manewrujesz ciałem. To rozpoznawanie siebie, ta tajemniczość. Czy będzie chciał iść ze mną do końca, czy woli iść sam, czy czeka, czy prze byle do przodu itd. Skończy się jednemu szarfa do skoku, podchodzi do drugiego i się automatycznie odnawia. Również etap śnieżny, jak się prze przez zamieć ciało w ciało, by tylko odnawiać szarfę i stać razem za grobami, które chronią przed zamiecią. Chodzi o czekanie za towarzyszem, który np, próbuje wskoczyć na platformę, na której ty już jesteś. Wczoraj też pokazywałem swojemu kompanowi gdzie są poukrywane artefakty i też mi dziękował, jak chciał już skończyć lvl, a ja stałem piętro niżej i go wołałem, bo nie miał znajdźki. Potem podziękowanie z jego strony i aż się lepiej czujesz.

Tak samo pod koniec jak w śnieżycy atakują latające stworzenia. Kompan oberwał dwa razy i zniknął w zamieci. I stajesz przed wyborem - iść bez niego czy czekać? Poczekałem dłuższą chwilę osłabiony zamiecią, wołałem. Moment, w którym zobaczyłem go jak wychodzi zza wzniesienia i idzie przez zamieć w moją stronę również wołając - no kur** piękne i bezcenne. I zakończenie, jak w nirvanie razem szczęśliwie latamy, by na koniec dotrzeć do celu podróży, idąc powoli obok siebie jeszcze rozmawiając. A wszystko to w akompaniamencie wspaniałej, artystycznej grafiki i muzyki.

Zdecydowanie polecam, gdyz mialem tak samo. :)

Jak grałem na "małej" plaźmie ;) to gry z PS3 ( znakomita wiekszość to rozdzielczość 720p) były ok... ale jak przesiadłem się na proja to te 720p to zbyt mało i dlatego też to był jeden z powodów aby zmenić na PS4 (1080p) .... tą różnice rozdziałki od razu widać na większym rozmiarze... oczywiście jest jeszcze wiele aspektów jakościowych gry.... ;)))

• 1 miesiąc później...

Wybaczcie proszę na chwilkę, ale ja tylko dwa szybkie pytanka i spadam :)

Podpowiedzcie chłopacy jakieś tytuły na XBOX360, najlepiej strzelanek, w których można grać we dwóch w trybie kooperacji.

Oprócz LEGO (przeszliśmy z młodym wszystkie po trzy razy) i HALO 3, 4 (obaj już mamy odruch wymiotny na ten kał)

Dzięki :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

jest borderlands2 na konsole ale nie wiem czy tam jest coop, na pc gramy w 3 osoby od długiego czasu łącznie z wszystkimi dodatkowymi DLC, kapitalna strzelanka ale w oprawie bardziej grafiki komiksowej, na plus framerate jest duży, silnik nie obciąża mocno gpu w przypadku pc, dlatego rewelacyjnie sie strzela, gra ma klimat poczucie humoru i ciekawie zbudowany świat,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

Nie wiem co jest ale ja nie trawie grania na konsoli ogolnie denerwuja mnie takie gry piepszenje sie z tym wszystkim. Moze wiek juz 1x czy 2x lat za soba. Jak juz zagrać to dla relaksu i przyjemności coś rozbudowanego ale skupiającego uwagę na treści jakosci nie na zrecznosci i walakch z jakimis super wytrzymalymi sztucznymi przeciwnikami. Wiedzmin 3 o dziwo mnie wciągnęła. Na PC.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie wiem co jest ale ja nie trawie grania na konsoli ogolnie denerwuja mnie takie gry piepszenje sie z tym wszystkim. Moze wiek juz 1x czy 2x lat za soba. Jak juz zagrać to dla relaksu i przyjemności coś rozbudowanego ale skupiającego uwagę na treści jakosci nie na zrecznosci i walakch z jakimis super wytrzymalymi sztucznymi przeciwnikami. Wiedzmin 3 o dziwo mnie wciągnęła. Na PC.

Wiedźmin 3 to była chyba pierwsza gra od 10 lat która mnie naprawdę wciągnęła. Nie mam czasu na gry ale po 6mc udało mi się ukończyć. ;-)

No i kuźwa u mnie nastąpił powrót do grania po 2 latach przerwy przez wiedźmaka.

@parantulla,a "młody" ile ma lat?Mój 8 latek ćwiczy lego,ale ostatnio na topie jest Infinity 3.

najwięcej liczy GPU, mocniejszy proc jest dla płynnej pracy.

Zapomniałeś o jednym - mocny CPU zapewnia WYOSKI FPS minimalny, który gwarantuje komfort i płynność grania. Co Ci z 60FPS, gdy będziesz mieć co chwilę spadki do 20 z powodu zbyt słabego procesora? Większość ludzi właśnie myśli w ten sposób: mocna grafika (bo ona liczy!) i tragiczny procesor...

FPS dropuje gdy szyna / GPU nie wydoli, CPU nie ma nic wspólnego z minimalnym FPS'em.

Jak ktoś kupuje GPU za 1k i cpu za 250 zł no to sorry ale chyba jest sobie sam winny.

Panowie a co Wy nie ogrywaliście Dark Souls i teraz Bloodborne? Jeśli nie to duża strata dla Was.... ale w końcu gusta są różne różniste;)

Teraz sa ciekawe promocje cenowe na PSN. :)

Ja tez wole pudelka, ale w pewnych korzystnych sytuacjach "mrugam okiem" ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.