Skocz do zawartości
IGNORED

Jak tam u was obsługa w sklepach ?

Janusz_59795

Rekomendowane odpowiedzi

Katowice

Top HIFI - 5+ ( zaraz ktoś koło Ciebie jest, pełna profesjonalna obsługa )

Audio styl - 4 ( pełna profesjonalna obsługa lecz jak sam nie zapytasz to kiepsko )

MEGA HZ - bez komentarza 2=

KINO DOMOWE ( sklep ) - polecam 5

Studio HIFI - Idzie się dogadać ( polecam )

Delta Częstochowa - 5+

Jakiś czas temu w MEGAHZ odsłuchiwałem kolumny przed zakupem, spięli mi naima z AP tempo VI kable DNM RESON, który wyglądał jak stary kabel antenowy, no i zabrzmiało to jak zabrzmiało. Trochę się pomęczyłem, podziękowałem. Pan zaczął mnie wypytywać co jest nie tak, chwila rozmowy, zapytał jaki mam sprzęt iiii...normalnie mnie opieprzył :) Obróciłem się na pięcie i wyszedłem i nigdy już tam nie wrócę :)

Z TOP HIFI same pozytywne odczucia z reszta w sumie też. W kinie domowym w zasadzie nie ma możliwości odsłuchu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Panowie jest jeszcze coś wartego do sprawdzenia w Gdańsku poza sklepem albatros (w Gdyni też są) ? Pytam bo sklep mega w porządku tylko lipne pomieszczenie odsłuchowe a w ciemno hajsu wydawać nie chcę

szukam sam nie wiem czego :P

Wrocławski TopHiFi - OK

Pan Rafał który co najmniej od 10 lat tam pracuje ma sporo cierpliwości do mnie.. ;-)

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Za to FUSIC z Wrocławia .. Oppo tam nabyłem

Nie czułem sie tam komfortowo i swobodnie..

Atmosfera presji właściciela na pracownikach jast na tyle wyczuwalna że w dość przestronnym lokalu klientowi szybko zaczyna być ... Duszno... Albo kupujesz albo wyp...

Bardzo fajna sala odsłuchowa

Są na tym samym deptaku co Top HiFi - 30 m jeden od drugiego.

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

witam koledzy.

przyłącze sie tez ze swoja opinią gdyż temat jest bardo ciekawy. wielu z nas zapewne prowadzi własne firmy większe, mniejsze i malutkie. Każdy ma do czynienia z klientami i wie ile sie trzeba natrudzic aby zdobyć klienta a natepnie zeby go "zadowolić" tak aby wrócił.

Moje doświadczenia ze sklepami audio w Krakowie sa niestety odwrotne.

niecierpliwość sprzedających, brak zaangażowania, jest porażająca oraz natretna chęć sprzedania produktu który zalega w sklepie.

w kilku wiodących sklepach audio w Krakowie spotkałem sie z lekceważeniem i ignorancją , jesli sie nie zachwycałem prezentowanym systemem. nie bede wymieniał tych sklepów gdyż inna osoba może mieć inne odczucie i nie mam zamiaru wchodzić w polemikę.

wymienię natomiast sklepy gdzie zostałem potraktowany jak klient, niekoniecznie z wielkim doświadczeniem który ma zamiar coś kupić i poznać pewne informacje na temat sprzetu.

nautilus - obsługa profesionalna i miła

nieistniejący już living sound - bardzo rzeczowy i kulturalny Pan

korespendencyjne q21- cierpliwe i rzeczowe udzielanie informacji

no i na koniec sklep w którym zakupiłem wiekszość jak nie cały mój sprzet.

audio-mix z ul. kalwaryjskiej. takiego podejscia do klienta, mozliwości rozmowy, cierpliwosci, negocjacji cenowych, mozliwości zamian sprzetu zyczyłbym wszystkim sprzedajacym.

pozdrawiam

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

dla mnie nr 1 jest audiopunkt w Warszawie. Jest to miejsce wyjątkowe i już można powiedzieć legendarne. Człowiek czuje się u niech jak w domu.

Nie jest to miejsce eksponowane, ale spotkać można chociażby ludzi radia (dawnego). tzw. private audio tailor;)

Zdecydowanie nie polecam Planety dzwięku i audiopolis - to jakaś pomyłka. Jakość obsługi rtv agd.

mogę polecić jeszcze koris z Wrocławia, gdzie kupiłem swoje pierwsze audio. Co za obsługa, rabat ;) Z perspektywy patrząc, był to genialny sprzęt:)

a tak na marginesie polecam wszystkim zakupy na rynku wtórnym, od kogoś komu wydaje się, że nie słyszy czegoś co usłyszał recenzent pisemka piszącego recenzje na zlecenie albo za fajny gratis :)

Taa rynek wtórny to potęga...

Sporo ciekawych sprzętów z małym przebiegiem i ciekawą historią można znaleźć.

Sam kupiłem kiedyś Naima recenzowanego 4 miesiące wcześniej przez F Kulpę który jak pisał w teście "zostawi se go na dłużej .." ;-))

Po 4 miesiącach byłem 3 właścicielem ..

Namaszczony Rarytasik - można by rzec ..

Trzeba jeszcze wziąć poprawkę że każdy może mieć zły dzień zarówno klient jak i sprzedawca..

więc ocena nie jest miarodajna..

;)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.