Skocz do zawartości
IGNORED

Powrót do tranzystora.

iambr

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się że ani Baltlab Epoca 2 ani Yaqin MC-10L nie uciągnie tych VA . Upgrade to nic takiego wystarczy wymiana kondensatorów w torze audio można jeszcze wymienić okablowanie i przy okazji posprawdzać luty i prądy na lampach tyle wystarczy . Słyszałem większe VA BCG z zestawem Atoll IN100 oraz IN200 do tego Atoll CD100 i grało to bardzo dobrze do VA trzeba piecyka który ma trochę więcej mocy Baltlab i Yaqin trochę za słabe mogą być ale sprawdzić możesz jak chcesz .

Jakiś czas temu, chyba Numik wpadł na pomysł parowania Baltka z Viennami- mocno zainspirowałem się...

Jakiś czas temu, chyba Numik wpadł na pomysł parowania Baltka z Viennami- mocno zainspirowałem się...

Ale chyba miał tego Baltlaba tylko kilka dni i się go pozbył na allegro z tego co pamiętam więc zapytaj go jak to zagrało .

Ale chyba miał tego Baltlaba tylko kilka dni i się go pozbył na allegro z tego co pamiętam więc zapytaj go jak to zagrało .

Nie zagrało, bo z tego co wiem na tamtą chwilę nie miał Mozartów. Wszystko ograniczyło się do planowania. Ale smaka mi tym planowaniem, przyznam narobił... :)

U mnie Mozarty do niedawna z heglem h200 - było dobrze, nawet bardzo. Od kilku zaledwie dni z lampą cayina i już mogę powiedzieć że jest jeszcze lepiej. To wdzięczne kolumny które jednak aby dobrze się zaprezentować potrzebują trochę prądu.

Już mam dosyć wyczekiwania, aż Baltlab pojawi się z drugiej ręki. :)

Kupiłeś ? Czy ktoś inny miał to szczęście ? ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kupiłeś ? Czy ktoś inny miał to szczęście ? ;)

Ukryta Zawartość

Niestety, dopiero teraz przeczytałem Twój wpis. :( Kurde, no...

Ale to musiała być bardzo szybka akcja!

Ukryta Zawartość

Niestety, dopiero teraz przeczytałem Twój wpis. :( Kurde, no...

Ale to musiała być bardzo szybka akcja!

Wczoraj w nocy ktoś wystawił i dziś o 14:18 jak widać został kupiony . Jeśli uparłeś się na Baltlaba Epoca 2 to poczekaj jeszcze chwilę być może tej osobie która go dziś kupiła Baltlab się nie zgra z resztą toru i będzie wystawiony w ogłoszenia za jakiś czas . Ogólnie to z tego co widzę Baltlaby jeśli się pojawiają to max 1 dzień wiszą w ogłoszeniu i znikają .

Wczoraj w nocy ktoś wystawił i dziś o 14:18 jak widać został kupiony . Jeśli uparłeś się na Baltlaba Epoca 2 to poczekaj jeszcze chwilę być może tej osobie która go dziś kupiła Baltlab się nie zgra z resztą toru i będzie wystawiony w ogłoszenia za jakiś czas . Ogólnie to z tego co widzę Baltlaby jeśli się pojawiają to max 1 dzień wiszą w ogłoszeniu i znikają .

Wczoraj wieczorem jeszcze go nie było... :)

Uparłem się na Baltlaba, bo naczytałem się o świetnej relacji jakość-cena. Założyłem też, że wydam na wzmacniacz dwukrotną wartość mojego Audiolaba. Jeśli do 2500,- istnieje jakaś używana konkurencja dla Epoca 2, chętnie ją rozważę.

Wczoraj wieczorem jeszcze go nie było... :)

Uparłem się na Baltlaba, bo naczytałem się o świetnej relacji jakość-cena. Założyłem też, że wydam na wzmacniacz dwukrotną wartość mojego Audiolaba. Jeśli do 2500,- istnieje jakaś używana konkurencja dla Epoca 2, chętnie ją rozważę.

Musiał być bo dostałem wiadomość z allegro o 0:20 z nowymi aukcjami i już tam był .

A dzisiaj mamy taką akcję...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A dzisiaj mamy taką akcję...

Ukryta Zawartość

Heh ciekawe jak Baltlab wycenił to swoje dzieło, bo bardziej to przypomina z zewnątrz "to miałem, to dałem i działa" :)

Ukryta Zawartość

Baltlaby może są nietuzinkowym sprzętem ale nie ze wszystkim grają dobrze. Miałem możliwość posłuchać jak się zgrywa Baltlab Epoca 1v3 z kolumnami Minas Anor i średnica Minasów z tym wzmacniaczem nie mogła rozwinąć skrzydeł z czym nie miał problemu NAD 355 o Cayin CS55 już nie wspominając.

I jeszcze jedna ciekawostka- kolega Bumpalump sprzedaje swojego starego Soniaka i w opisie aukcji twierdzi, że gra lepiej, niż Epoca 2.

Jestem ciekaw, co Wy na to... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Baltlab Epoca 1v.3 i v2 to wyjątkowe sprzęty, można spotkać opinie iż lepsze niż Endo 2 pod wieloma względami, nie będę się tutaj rozpisywał bo nie miałem Endo 2, za to obie epoki tak.

Są to bardzo kapryśne urządzenia i nie ze wszystkim grają dobrze, ale trudno mi sobie wyobrazić sytuację w której Sony TA-F 670ES byłby lepszy.

Traktowałbym to jako odważny tekst marketingowy, spłodzony na potrzeby aukcji, która jest skierowana dla totalnie zielonych kupców, podatnych na takie Sci-Fi.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.