Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do CocktailAudio X12

ttoby

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie forumowicze,

ostatnio nabylem serwer muzyczny jak w opisie.

Teraz zastanawiam sie jakie kolumny do tego dokupic.

Muzyki slucham kazdej.

Zalezy mi na tym aby kupic kolumny ktore mozliwosciami podpasuja pod wzmacniacz.

Przymiezalem sie do zakupu Tannoy DC6 - ze wzgledu na to ze do kina posiadam serie merkury V z ktorej jestem zadowolony, stad wybor wyzszej serii revolution do stereo. Moge rowniez w sumie wykorzystac kolumny zestawu kina, tylko chyba chcialbym lepsze....

Bardzo podobaja mi sie kolumny KEF LS50 ktore sluchalem z tym zestawem i zrobily na mnie niesamowite wrazenie, tylko pytanie czy to niezbyt przesadne kolumny do tego zestawu :).

Z gory dziekuje za wasza pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/123907-kolumny-do-cocktailaudio-x12/

X12 jako wzmacniacz nie wykorzysta w pełni potencjału LS50. Ale jeśli słuchałeś w tej konfiguracji i Ci się podobało to jest najważniejsze. Jak lubisz brzmienie Tannoy-a to odsłuchaj jeszcze XT6.

Witaj,

aby dobrać Ci odpowiednie kolumny, musisz podać więcej informacji. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy poruszać się, szukając nowych kolumn.

Czekam na szczegóły.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

pokoj 16 m2 w kwadracie - sypialnia. Czasem moze w 22m2 prostokat.

Muzyki slucham kazdej- ostanio duzo Jarra i Scorpions, ale tak jak pisalem wczesniej wszystko lubie. Dlatego kupilem coctaila zeby tam "wepchac" wszystko co mam i nie mieszac plytami.

Od kolumn oczekuje dobrej przestrzeni i analitycznosci. To co mnie zafascynowalo w LS50 to to ze dzwiek oderwal sie od kolumn. Nie wiem czy to zasluga kolum czy wzmaka, ale sluchalem tych kolumn na innych klockach i juz nie bylo tego co na x12.

Co do finansow to na upartego moglbym przeznaczyc budzet o rownowartosci ceny LSow, niemniej jednak szukam tanszego rozwiazania.

Sugeruje sie tez tym, ze rowniez uwazam ze lsy to za dobre kolumny do x12.

Na chwile obecna w sypialni mam onkyo cr 325 z kolumnami Wharfedale 8,1. Ogolnie tez zestaw gra w miare a w waflach podoba mi sie dobra scena i wokal.

Napiszcie czy ewentualnie jakas kombinacja z tym co juz mam bedzie sensowna ( wspomniane wafle oraz merkury z kina ).

I jeszcze jedno zasadnicze pytanie czy wzmacniacz od x12 zagra lepiej od tego onkyo ? szczerze mowiac jeszcze nie porownywalem. X12 to dobry DAC i CD napewno lepszy niz onkyo ale jak ze wzmacniaczem ?

Co myslicie o Kef Q100 ? podobaja mi sie z wygladu ( no dobra klamalem - pasuja do sypialni - nazeczona ) ale jak ich dzwiek ma sie do lsow. ?

X12 jako wzmacniacz nie wykorzysta w pełni potencjału LS50. Ale jeśli słuchałeś w tej konfiguracji i Ci się podobało to jest najważniejsze. Jak lubisz brzmienie Tannoy-a to odsłuchaj jeszcze XT6.

Merkury ogolnie mi sie podobaja, graja u mnie z AVR 2310 w kinie. O DC6 myslalem bo byly w dobrej cenie.... ehh nie przypilnowalem licytacji a moglem je miec za tysiac zlotych. Cena chyba byla warta ryzyka zakupu bez odsluchow.

XT6 duzo drozsze wiec wole przesluchac przed zakupem.

• 2 tygodnie później...

witam,

ponawiam temat . po wielu rozwazaniach moj wybor nieco sie uscislil. Konkretnie zdecydowalem sie na KEF.

Nieztety budzet nie pozwolil ostatecznie ne LS50, ale do walki staja 3 modele.

Uzywane Kef q1

Uzywane Kef iq3

Nowe Kef q100

Ktore z tych kolumn beda najlepsze ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.