Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase E210(PCB)

Lt_Bri

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt brzmi ciekawie.

Mam jedno pytanie.

Czy wartości elementów będą oryginalne?

Czy zgaduj zgadula jak wyjdzie to wyjdzie?

Co za pierd.....!!! zgaduj zgadula przecież to nie może być na pałę zrobione bo by nie działało jak trzeba .Muszą być części takie jak powinny być ,ale ty też zrobiłeś zgadule z tym kondem 10n od 406.

Co za pierd.....!!! zgaduj zgadula przecież to nie może być na pałę zrobione bo by nie działało jak trzeba .Muszą być części takie jak powinny być ,ale ty też zrobiłeś zgadule z tym kondem 10n od 406.

Panowie bez paniki. Tomek ma schematy :-)

Witam. Nie wiedziałem, że masz schematy!

Sugerowałem się, że będzie robiony według zdjęć.

Zresztą sam wiesz jak trudno o schematy.

Jeśli będzie to klon według oryginału, to czapki z głów dla twojej roboty.

Jestem 100% Za

Fakt z 10n zrobiłem bubla ale to nie było celowe.

Zresztą z wykształcenia nie jestem elektronikiem.

coś nam się wątek przyciął, czy jest jakiś problem ze schematem P350 ? jeżeli tak to może wróćmy do pomysłu modyfikacji PCB E210 ?

Witam wątek nic się nie przyciął pracowałem nad e-550 ale popołudniu pokaże co i jak.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, jak tam są dziwaczne wręcz rozwiązania, choćby ta analogówka, nie wspoinając o jego płytkach.

Pytam, bo chyba nie zamierzasz się brać za klonowanie :-)

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Żeby nie było że ściemniam z accu p350 to pcb skończona. Trochę inaczej zrobiłem niż w oryginale bo org. mam zbalansowane wejścia a nam to jak na razie nie potrzebne .Jeszcze muszę ją dopieścić i biore się za trawienie mam nadziej że wszystko jest dobrze .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22716-066817200 1292866983_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nam zbalansowane wejście jest jak najbardziej potrzebne!!!

...

Proszę

Jak wam potrzebne to będzie potrzebna dodatkowa płytka ze scalakami mjn4550 lub coś nowszego,bo oni tak robią ze niby na schemacie blokowym jest scalak do tego ale w rzeczywistości go niema bo sygnał zbalansowany jest podawany już od selektora wejść przez opama.

Dokładnie, sama końcówka mocy pobiera sygnał niezbalansowany.

Tomek, znowu świetny projekt. Zwróć, proszę uwagę na pewne zmiany.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, jak tam są dziwaczne wręcz rozwiązania, choćby ta analogówka, nie wspoinając o jego płytkach.

Pytam, bo chyba nie zamierzasz się brać za klonowanie :-)

Piszesz o Luxmanie? Nie jest tak strasznie... Poza ODNF i dyskretną analogówką, jest jedno rozwiązanie, które widziałem w pewnym sprzęcie za < 1000PLN. A sprawdzające się znakomicie... Ale chciałbym zobaczyć schemat.

System gra dobrze, albo nie....

Zrobiłem wydruki pcb się trawią co do padów to będą miały 3mm średnicy pod rany główne (zwory)i 2.4mm pod opory i resztę .Zały jak to wygląda na papierze Mała załączam foty ta mała to e-305V

P-350 nie ma jeszcze otworów do mocowania ale to nic na razie to ma zagrać a później się ulepszy i pooprawia błędy.:)

Ukryta Zawartość

post-22716-025361000 1292881421_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomek.

To nie robisz świetnej koncówki P350 z projektów PCB, które pokazałeś niedawno ?

Tomek.

To nie robisz świetnej koncówki P350 z projektów PCB, które pokazałeś niedawno ?

Nie kumam?

Przecież accu a-20 i e-406 i p-350 itp są robione prawie na takim samym pcb z drobnymi zmianami.

Zobacz post który sam napisałeś dziś o 18:43 i dałeś dwa rysunki płytek do tego P350.

Czy ten właśnie projekt będziesz robił ?

Bo w poprzednim poście napisałes niejasno, ale już widze, że poprawiłeś. :-)

Zobacz post który sam napisałeś dziś o 18:43 i dałeś dwa rysunki płytek do tego P350.

Czy ten właśnie projekt będziesz robił ?

Bo w poprzednim poście napisałes niejasno, ale już widze, że poprawiłeś. :-)

No tak a większa pcb to p-350 a mniejsza i wąska to 305v

No nieźle, płyteczka gotowa !!!! a nie umieściłbyś schematu do P350 lub gdybym mógł poprosić go na priv.

zlecasz PCB do zakładu? Bo ja od ręki się piszę na komplet pcb końcówek mocy.

Bo elektronika to nie klocki LEGO.

Bez schematu nie jestem zainteresowany.

Pozdrawiam

JarekC

Schemat dostana ci co kupią pcb. nie daje schematów bo są one bardzo trudne w zdobyciu,I trochę mnie kosztowały.

tomek0104

Bardzo dobre posuniecie. Wiadomo, projekt jest unikalny. A jeśli kupisz PCB, to wtedy schemat otrzymasz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.