Skocz do zawartości
IGNORED

Music Fidelity M3si czy Exposure 2010 s2

Adrian Rutkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mogłoby się wydawać, ale dla mnie to bardzo ważne. Tym bardziej gdyż nie mam za bardzo kogo się doradzić . I będę wdzięczny za pomoc w opinii.

Ale do rzeczy!

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Stereo. Mieszkanie w bloku z płyty pokój 16 m2 (3,5x 4,8) kolumny będą na krotszej ścianie. Muzyka jaka słucham to przede wszystkim Pink Floyd, Dire Straits oraz Queen, U2, muzyka teraźniejsza oraz od czasu do czasu Vivaldi, Chopin. Budżet nie był ścisły, przynajmniej na początku. Wszystko dla tego, że byłem namawiamy na Marantz PM6005 oraz Zensor 7. Po odsłuchaniu tego zestawu oraz innego... Marantz został zdyskwalifikowany. Później z kolumnami Audiovector X3 Super na odsłuch poszedł Exposure 2010 s2, Naim 5si i da ostatni rzut Soul Note SA300. Wrażenia - Exposure - zdecydowanie lepiej niż Marantz... Fajny, dynamiczny bass. Z tym że Naim zagrał spokojniej, dokładniej pokazując detale ( dzwonki , perkusja...) to wszystko bardziej mi się podobało, bass b.d. z tym że już tak nie kopał. Soul Note duże wow bo było naprawdę to coś. Pokazał więcej detali i byl przy tym dokładny. Z tym że już bass był na podobnym poziomie jak Naim. Dwa dni później wycieczka do Q21 nad gorliwie męczyli mnie Vincentem ( w połowie kolumny Audiovector x3 super) który mi nie pasował. Później creec a50 który bardziej mi pasował. Przewietrzylem się i podzieli Music Fidelity M3si i to było to strzał w 10! Roksan K3 już troszke mniej mi odpowiadał.

Decyzja podjęta z tym że zacząłem się zastanawiać, gdyż kupując taki sprzęt musiałbym sprzedać PC z którym się liczyłem. Tylko troszkę się zastanawiam czy warto, gdyż wracając z pracy (teatr) kiedy kobieta śpi zawsze usiadłem i coś tam porobiłem. Ale idzimy dalej. Dostałem telefon ze człowiek chce sprzedać za 2,700 3-6 miesięczny Exposure 2010 s2 fajnie bo mieszka blisko 12 km. Jeszcze dziś ktoś mi powiedział że 16m2 taki sprzęt to się mija z celem gdyż to tylko 16m2 i w pewnym sensie za dużo kasy. Polecił mi używki w cenie 2-4 tys. Z czego do 2 tys. to gra tak samo tylko inaczej wygląda. A przedział do 6 tys. różnią się pewnymi detalami. I najlepiej jak już kupić używki na okazji typu Hi-end. Ale to odpada bo to są inne kwoty.

Chaotycznie opisane, ale sumujac. Wiem że zrobiłem błąd dążąc do tego że nie zwaracałem uwagi na budżet tylko dążyłem do jakieś rozsądnej finansowo perfekcji która dał mi Music Fidelity M3si. Dla tego Expousure będzie fajny, ale boję się tego że może coś mnie drażnić.

Wiem że to może być chore czytając taki tekst, ale chciałbym dowiedzieć się jaki Wy ma cie na to zdanie. Tym bardziej że co nie którzy żyją dłużej i przerobili trochę sprzętu w swoim życiu.

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam,

Adrian

Gość aqs

(Konto usunięte)

kupuj to co najbardziej ci się podoba w brzmieniu, jak nie masz budżetu to się powstrzymaj doskładaj kasę, sprzęt i muzyka ma cieszyć, włączasz i mam być, wow ale to gra. Oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku

Pzdr

Jak kupujesz raz na długi czas, to warto kupić sprzęt nowy, bo potem nie jest łatwo sprzedać, odzyskać kasę i kupić coś odrobinę lepszego, co w pełni Cie zadowoli. Jeśli znalazłeś to co Ci odpowiada w 100% to weź na raty, a i tak zyskasz dzięki temu, że potem nie musisz odsprzedawać, tracić, zamieniać itd.

U nas w razie czego masz raty 10x0%

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m3si-m3-si-audiofilski-wzmacniacz-zintegrowany

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

M5Si powinien juz byc dostepny - ja mam przesluchanie umowione w styczniu - mysle ze to moze byc cos super dla Ciebie. I zadowoli Cie bardziej niz M3 - tylko bedzie troche wiecej kosztowal... :)

No tak.. Sprzęt nowy po wyjściu z salonu traci ok 30% wartości.

Sprzęt używany, który cieszy się zainteresowaniem można odsprzedać w tej samej cenie za jaką kupiliśmy :)

Witaj

W klubie Musical opisałem moje poszukiwania wzmacniacza

był nim Musical Fidelity M3si

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

po kilku miesiącach jestem wlascicielem takowego wzmaka

Jak się sprawuje z perspektywy czasu?

zaznaczam że gra u mnie na kolumnach 15 letnich() Dali 5005) cenowo przepasc dwukrotna ponad

Góra wyraźna lecz nie ostra (brak metalicznosci)srodek lekko po cieplejszej stronie mocy,bas w miarę wyrażny, punktowy

Ogólnie potrafi zaskoczyć dzwiekiem którego nie spodziwalbym go uslyszec tzn wydbywa z nagran ,plyt które znam cos czego na moim starym ( marantz 7001) było schowane.

Pokój gdzie sprzęt stoji ma ponad 17 metrów i teraz zmierzam w kierunku kolumn będą to podstawki gdyż uważam ze w tym metrażu spokojnie będą pasować .Polecam podstawki do Twojego metrażu .

awietek wspomniał o M5Si niedługo pojawią się cena wieksza .....ale może ;)

Ukryta Zawartość

Dziękuję wam bardzo!

Od dłuższego czasu jestem w kontakcie z człowiekiem który chciał sprzedać Expousure. Dziś rozmawialiśmy parę razy i teraz po rozmowie oraz odsłuchu postanowił zostawić sobie ten wzmacniacz. Też miał jakieś plany na zmiany, ale odpuścił.

Postanowiłem że jednak sprzedam komputer na podzespoły czyli częściowo będzie wzmacniacz i czesciowo na kolumny.

Co do Musical Fidelity M3si jestem zdecydowany na niego w 80%. Ale jutro posłucham jeszcze Rega i na koniec Naim 5si.

Co do kolumn dla mnie bardzo fajnie zagrały z Audiovector X3 Super. Ciekawe jak byłoby z innymi tylko wiemy jak jest zawsze wpychaja na sprzedaż to co im pasuje.

Kolumny podstawkowe podchodzę ostrożnie bo lubię też bass. Druga sprawa szczerze mówiąc nie wiem jakich monitorów szukać...

Co do kolumn dla mnie bardzo fajnie zagrały z Audiovector X3 Super. Ciekawe jak byłoby z innymi tylko wiemy jak jest zawsze wpychaja na sprzedaż to co im pasuje.

Kolumny podstawkowe podchodzę ostrożnie bo lubię też bass. Druga sprawa szczerze mówiąc nie wiem jakich monitorów szukać...

Pisze o kolumnach podstawkowych dlatego gdyż do mniejszych pomieszczen bardziej odpowiednie będą mniejsze kolumny

chodz mam podłogowe lecz teraz mysle ze spokojnie mogą u mnie stać mniejsze ( są podstawkowe co nie brakuję im basu nawet czasem mają go bardzo dużo :))

Adrian ja przy okazji poszukiwania wzmacniacza za jednym zamachem sprawdzałem jakie kolumny z dany osobnikiem będą grac dobrze ,bardzo dobrze....;)

warto cos takie pokombinować tzw 2w 1 ;)

Witajcie.

Sprawa nabierała różne kierunki. Wiadomo jak to jest kiedy człowiek sam się nie może zdecydować czy zostać z PC i kupić coś podstawowego... Czy wszystko stawiać na jedną kartę i trzymać się jej...

Na odsłuch miałem już nie jechać, ale dosłownie w ostatniej chwili coś mi powiedziało żeby pojechać i nie żałuję.

Odsłuch w jednym ze sklepów w Warszawie okolice Hotelu Sobieski. Pokój specjalnie nie przygotowany w zasadzie to taki sam jak mój z tym że wyższy po długości o 60 cm.

Czekał na mnie Musical Fidelity M3si / CD Audiolab 8300 a kolumny Tannoy XT6F.

CD Eric Clapton - unplugged 1-5 utwór.

Oklaski i krzyki w 1 utworze były wycofane nie wychodziło to do mnie było to gdzieś w dystansie. Gra na gitarze i reszta instrumentów była słyszalny tym że jakoś tak zlane. Co do bassu było dobrze, schodził nisko i naprawdę przyjemnie się go słuchała. Z tym że mam "ALE" rozwijając bas na czynnik pierwsze a-b-c-d to a i d było dobrze ale środek klapa. Nie umiem tego określić, ale dla mnie ten bass był jak z tuby? Dziwna była ta barwa. Fakt że przyjemne zrobiły na mnie wrażenie bo zagrały nawet fajnie z Dire Straits - on every street. 1 utwór. Muzyka klasyczna Vivaldi R.Podger pierwszy raz słuchałem tej płyty na odsłuchu i byłem bardzo zadowolony jak tu to zagrało było naprawdę pięknie. Dreszcze które mnie przeszły mówiły same za siebie.

W podsumowaniu ładne z wyglądu kolumny które na pewno nadają się do mniejszych pomieszczen i zagrają d.bobrów z wybraną muzyką. Lecz dla mnie zabrakło tego czego lubię czyli dokładnie pokazanych detali które nie są przysłonięte oraz dobrego precyzyjnego basu.

Miał już być przypinany wzmacniacz na Rega, ale po rozmowie o kolumnach i moich oczuciach które porównywałem z Audiovector X3 Super zaproponowano mi polskie kolumny Studio 16 Hz Miasta Aromat IIIs 2,5R

I tak samo zacząłem od Claptona. Zdecydowanie lepiej! Publiczność i wszystkie detale typu delikatne rozmów, przyciągnięcie po strunach była słyszalny i było czuć ten bass taki jaki powinien być. Dire Straits tez super. Vivaldi hmm tu zabraków mu do Tannoy. W momencie kiedy grało więcej instrumentów gdzieś tam uciekło mi parę rzeczy takiemialem wrażenie. Może też dla tego że tu już trzeba było się spieszyć bo zbliżał się mój koniec odsłuchu.

Podsumowanie.

Bardzo fajne kolumny w zasadzie bardzo mi się podobały z tym że gdzieś tam przy klasyce mają minimalne braki. Muszę tylko uważać z potencjometry gdyż bass daje tu o sobie znać. Ale ;) mam jedną uwagę może przez to że mogłem nie dokładnie się wsłuchać w piosenkę i przy 5 piosence Erica Clapton czegoś mi zabrakło...?

Ale jak się okazało będzie to możliwe do sprawdzenia! Na koniec rozmawiałem i może się uda ściągnąć Audiovector do salonu i wtedy będę miał idealne porównanie! Jutro prawdopodobnie zostanę poinformowany czy będą na czwartek/piątek.

Wiadomo kwota gra tu pierwsze skrzypce ale jeśli muszę dopłacić ten tysiąc... to dopłacę.

Nie ukrywam że chodzą mi po głowie Xawiany żeby i je odsłuchać. Tylko tu już jest drogo bo kwota wyjściowa 10 tys. A mam na myśli model monitora 250. Chociaż w sklepie człowiek mnie od tych kolumn odciagal że względu na kwotę i jak to było powiedziane specyficzne brzmienie... No ale to jego opinia.

Xavian monitory evo 250 fajne ale zdecydowanie przebasowione - mnóstwo sie wylewa tego basu z basrefleksów i co najgorsze tylnych...

co do wzmacniacza - posłuchaj sobie dłużej Naim 5si - w tej cenie jest niemożliwy, wiem bo używam:)

pozdrawiam

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Podłącz M6Si pod monitory Definitive Technology SM65 lub Polk Audio LSiM703 - trójdrożne konstrukcje ze świetnym basem, średnicą i górą jak w kolumnach pow 10.000zł

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-studio-monitor-65-sm65-kolumny-stereo-2szt

http://sklep.rms.pl/polk-audio-lsim703-lsim-703-audiofilskie-kolumny-podstawkowe-2szt

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Podłącz M6Si pod monitory Definitive Technology SM65 lub Polk Audio LSiM703 - trójdrożne konstrukcje ze świetnym basem, średnicą i górą jak w kolumnach pow 10.000zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko pieknie ale M6 to juz inna liga cenowa wiec to chyba w ramach jakiegos ukladu referencyjnego mozna polecic do przesluchania raczej tylko...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dostałem dziś telefon. W sobotę będzie odsłuch MF M3si z Audiovector/studio 16 Hertz pod uwagę wezmę jeszcze raz Naim 5si.

Najgorsze jest to, że będę miał tylko 1,5h.

Na pewno podzielę się opinią.

Dostałem dziś telefon. W sobotę będzie odsłuch MF M3si z Audiovector/studio 16 Hertz pod uwagę wezmę jeszcze raz Naim 5si.

Czekamy :)

Cześć. Adrian i jak wypadł odsłuch? Zdecydowałeś się na jakiś konkretny wzmacniacz?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Witajcie Panowie!

Tak jak już pisałem miałem zaplanowany odsłuch na Sobotę. Niestety w czwartek/piątek dostałem telefon ze sklepu że sprzedali kolumny Studio 16 Hertz MINAS ANOR IIIs 2,5R. Mówi się trudno ważne że wcześniej udało mi się ich odsłuchać z Tannoy XT6F co już wtedy mogłem wyrobić sobie opinie o jednych i drugich. Nakręciłem się na odsłuch mimo braku kolumn nie było mowy, żebym odpuścił gdyż czekały tam na mnie Audiovector X3 super.

I to chyba był jeden z takich najlepszych dni kiedy odsłuchiwałem sprzęt, gdyż razem ze mną pojechała moja przyszła narzeczona ;) bardzo sceptycznie podchodzi do takich zakupów tym bardziej że należy do osób która lubi wydawać praktycznie pieniążki i lubi posłuchać sobie muzyki (cicho na słuchawkach dla odstresowania posliej muzyki lub cos podobnego do Amy MacDonald, a nie moją kocia muzyke xD) lecz nigdy nie słuchała muzyki na takim sprzęcie. Do rzeczy...

Ze względu na ograniczony czas 1,5h na odsłuch wybrałem tylko wzmacniacz Musical Fidelity M3si + CD Audiolab 8300 (Musical Fidelity M3scd nie było a szkoda...) oraz kolumny Tannoy XT6F i Audiovector X3 super.

Po każdej wybranym utworze z płyty były przepinane kolumny, żeby sprawdzić ich różnice.

Podger Rachel - Vivaldi La Stravaganza (utwór 1 oraz 3)

Tannoy XT6F

Zagrały naprawdę ładnie i nie miałem do nich zastrzeżeń. Dokładnie, przestrzenie . Ciężko powiedzieć i musiałbym to potwierdzić w 100% robiąc odsłuch jeszcze raz czy nie zagrały o dosłownie w skali centymetrowej o 1mm lepie ^^

Audiovector X3 super

W zasadzie nie odczułem żadnej różnicy. Z tym że kiedy dochodziło mocniejsze podkreśleni skrzypce i kontrabas to było czuć. Zarazem kontrabas powodował taki ładny "bass" - nie wiem jak to określić. Uważam to za większy +

Eric Clapton - Unplugged (utwór 1 oraz 5)

Tannoy XT6F

Publiczność została wycofana po prostu była cicha - stonowana, lecz pod czas sprawdzania instrumentów Erica i ekipy nie usłyszałem detali lub były ciche..

Reszta zagrała dobrze z zasadzie jeśli nie usłyszysz innych kolumn - taka prawda. Bas był przyjemny, gdyż wyczuwalny lecz czasem czegoś w nim brakowało...

Audiovector X3 super

Pierwsza piosenka i od razu czuć i słychać różnice! Publiczność tak wyczuwalna jakby byli ze mną w pokoju, detale i to jak przygotowują się muzycy było zdecydowanie wyraźniejsze, namacalne ( publiczność wychwyciła moja kobieta). Piąty utwór zagrał dokładniej i to było słychać na gitarze i na tym co dalej.. Bass tu było czuć i to dosłownie.

Dire Straits - On Every Street (utwór 1)

Tannoy XT6F

Bez polotu od pierwszej chwili ! Brakowało takiej dynamiki - charakteru po dosłownie chwili znudziło mnie słuchanie.

Audiovector X3 super

To inna bajka ! Czuć to że ten utwór żyje, aż chce i prosi się o to żeby przy nim być i go wysłuchać. Nawet moja kobieta na mnie się spojrzała i stwierdziła to to jest znaczna różnica na korzyść tych kolumn!

Pink Floyd - Pulse ( CD 2 utwór 13)

Tannoy XT6F

Jakby ktoś przykrył to kocem ! Podobny efekt jak z publicznością w piosence Erica Claptona tylko w utworze Pink Floyd - Run like Hell nie było końca... Po 3-4 minutach szybka zmiana.

Audiovector X3 super

Ledwo zagrał utwór, a tu aż serce szybciej zabiło ;) A przy pierwszym uderzeniu perkusji doznałem wybuchu emocji. Nie będę ukrywał że Pulse to jedna z tych moich ulubionych płyt. Ale Tannoy XT6F nawet nie miały podejścia to Audiovector!

Andrea Bocelli - Vivere (utwór 6 oraz 4)

Tannoy XT6F

Zagrały naprawdę pięknie, czuło się piękną grę saksofonu Kenny G i ten cudowny, emocjonalny głos Andrea. To samo było przy utworze 4 nic nie męczyło w zasadzie zagrało bardzo dobrze.

Audiovector X3 super

Tak samo bez zastrzeżeń z tym, że bass i ta głebia była juz bardziej wyczuwalna przez chwilę tak sobie pomyślałem że jest go może minimalnie za mocny....

Podsumowanie

Audiovector X3 super po prsotu w muzyce bardziej dynamicznej takiej jak Rock znokautował Tannoy XT6F przez to że są tak wycofane. Niekiedy bass nie miał takiego charakteru - brzmienia jak w Audiovector.

Prawdopodobnie przez pomieszczenie w niektórych utworach ten bas był minimalnie za mocny. Minimalnie przyciszyłem i było dobrze. Myślę że w moim pomieszczeniu powinno być minimalnie lepiej, gdyż jest szersze.

Tannoy XT6F musiałbym jeszcze raz na spokojnie przesłuchać czy na pewno w Vivaldi i Andrea Bocelli zagrał na 100% minimalnie lepiej. Z tym że Audiovector w Andrea Becelli podkręcił te niższe tony co było fajne lecz hmm przez chwile pomyślałem że jest jakby za dużo przydałoby się to minimalnie przykręcić... Trzeba brać pod uwagę jedną ważną rzecz .że było to pomieszczenie miało wymiary sze. 2,8m x dł. około 4,6m w moim przypadku jest to sze. 3,5m x dł. 4,7m. Po prostu im większe pomieszczę zagra to jeszcze lepiej!

Bardzo pomocna była moja kobieta ponieważ jest to osoba nie osłuchana w sprzęcie hi-fi i jako laik mówiła to co czuła i na pewno ułatwiło to że były słuchane tylko 2 pary kolumn :)

Druga sprawa, sam się uśmiałem bo niekiedy krytykuje mój gust muzyczny zwłaszcza niektóre utwory Pink Floyd to przy własnie Run like Hell , Dire Straits i Andrea Bocelli widziałem że jej bardzo się podobało i nóżka chodziła ;)

Skoro jesteś zdecydowany na M3si, to CD możesz zamówić w ciemno. Gra to razem świetnie.

Witajcie Panowie!

Tak jak już pisałem miałem zaplanowany odsłuch na Sobotę. Niestety w czwartek/piątek dostałem telefon ze sklepu że sprzedali kolumny Studio 16 Hertz MINAS ANOR IIIs 2,5R. Mówi się trudno ważne że wcześniej udało mi się ich odsłuchać z Tannoy XT6F co już wtedy mogłem wyrobić sobie opinie o jednych i drugich. Nakręciłem się na odsłuch mimo braku kolumn nie było mowy, żebym odpuścił gdyż czekały tam na mnie Audiovector X3 super.

I to chyba był jeden z takich najlepszych dni kiedy odsłuchiwałem sprzęt, gdyż razem ze mną pojechała moja przyszła narzeczona ;) bardzo sceptycznie podchodzi do takich zakupów tym bardziej że należy do osób która lubi wydawać praktycznie pieniążki i lubi posłuchać sobie muzyki (cicho na słuchawkach dla odstresowania posliej muzyki lub cos podobnego do Amy MacDonald, a nie moją kocia muzyke xD) lecz nigdy nie słuchała muzyki na takim sprzęcie. Do rzeczy...

Ze względu na ograniczony czas 1,5h na odsłuch wybrałem tylko wzmacniacz Musical Fidelity M3si + CD Audiolab 8300 (Musical Fidelity M3scd nie było a szkoda...) oraz kolumny Tannoy XT6F i Audiovector X3 super.

Po każdej wybranym utworze z płyty były przepinane kolumny, żeby sprawdzić ich różnice.

Podger Rachel - Vivaldi La Stravaganza (utwór 1 oraz 3)

Tannoy XT6F

Zagrały naprawdę ładnie i nie miałem do nich zastrzeżeń. Dokładnie, przestrzenie . Ciężko powiedzieć i musiałbym to potwierdzić w 100% robiąc odsłuch jeszcze raz czy nie zagrały o dosłownie w skali centymetrowej o 1mm lepie ^^

Audiovector X3 super

W zasadzie nie odczułem żadnej różnicy. Z tym że kiedy dochodziło mocniejsze podkreśleni skrzypce i kontrabas to było czuć. Zarazem kontrabas powodował taki ładny "bass" - nie wiem jak to określić. Uważam to za większy +

Eric Clapton - Unplugged (utwór 1 oraz 5)

Tannoy XT6F

Publiczność została wycofana po prostu była cicha - stonowana, lecz pod czas sprawdzania instrumentów Erica i ekipy nie usłyszałem detali lub były ciche..

Reszta zagrała dobrze z zasadzie jeśli nie usłyszysz innych kolumn - taka prawda. Bas był przyjemny, gdyż wyczuwalny lecz czasem czegoś w nim brakowało...

Audiovector X3 super

Pierwsza piosenka i od razu czuć i słychać różnice! Publiczność tak wyczuwalna jakby byli ze mną w pokoju, detale i to jak przygotowują się muzycy było zdecydowanie wyraźniejsze, namacalne ( publiczność wychwyciła moja kobieta). Piąty utwór zagrał dokładniej i to było słychać na gitarze i na tym co dalej.. Bass tu było czuć i to dosłownie.

Dire Straits - On Every Street (utwór 1)

Tannoy XT6F

Bez polotu od pierwszej chwili ! Brakowało takiej dynamiki - charakteru po dosłownie chwili znudziło mnie słuchanie.

Audiovector X3 super

To inna bajka ! Czuć to że ten utwór żyje, aż chce i prosi się o to żeby przy nim być i go wysłuchać. Nawet moja kobieta na mnie się spojrzała i stwierdziła to to jest znaczna różnica na korzyść tych kolumn!

Pink Floyd - Pulse ( CD 2 utwór 13)

Tannoy XT6F

Jakby ktoś przykrył to kocem ! Podobny efekt jak z publicznością w piosence Erica Claptona tylko w utworze Pink Floyd - Run like Hell nie było końca... Po 3-4 minutach szybka zmiana.

Audiovector X3 super

Ledwo zagrał utwór, a tu aż serce szybciej zabiło ;) A przy pierwszym uderzeniu perkusji doznałem wybuchu emocji. Nie będę ukrywał że Pulse to jedna z tych moich ulubionych płyt. Ale Tannoy XT6F nawet nie miały podejścia to Audiovector!

Andrea Bocelli - Vivere (utwór 6 oraz 4)

Tannoy XT6F

Zagrały naprawdę pięknie, czuło się piękną grę saksofonu Kenny G i ten cudowny, emocjonalny głos Andrea. To samo było przy utworze 4 nic nie męczyło w zasadzie zagrało bardzo dobrze.

Audiovector X3 super

Tak samo bez zastrzeżeń z tym, że bass i ta głebia była juz bardziej wyczuwalna przez chwilę tak sobie pomyślałem że jest go może minimalnie za mocny....

Podsumowanie

Audiovector X3 super po prsotu w muzyce bardziej dynamicznej takiej jak Rock znokautował Tannoy XT6F przez to że są tak wycofane. Niekiedy bass nie miał takiego charakteru - brzmienia jak w Audiovector.

Prawdopodobnie przez pomieszczenie w niektórych utworach ten bas był minimalnie za mocny. Minimalnie przyciszyłem i było dobrze. Myślę że w moim pomieszczeniu powinno być minimalnie lepiej, gdyż jest szersze.

Tannoy XT6F musiałbym jeszcze raz na spokojnie przesłuchać czy na pewno w Vivaldi i Andrea Bocelli zagrał na 100% minimalnie lepiej. Z tym że Audiovector w Andrea Becelli podkręcił te niższe tony co było fajne lecz hmm przez chwile pomyślałem że jest jakby za dużo przydałoby się to minimalnie przykręcić... Trzeba brać pod uwagę jedną ważną rzecz .że było to pomieszczenie miało wymiary sze. 2,8m x dł. około 4,6m w moim przypadku jest to sze. 3,5m x dł. 4,7m. Po prostu im większe pomieszczę zagra to jeszcze lepiej!

Bardzo pomocna była moja kobieta ponieważ jest to osoba nie osłuchana w sprzęcie hi-fi i jako laik mówiła to co czuła i na pewno ułatwiło to że były słuchane tylko 2 pary kolumn :)

Druga sprawa, sam się uśmiałem bo niekiedy krytykuje mój gust muzyczny zwłaszcza niektóre utwory Pink Floyd to przy własnie Run like Hell , Dire Straits i Andrea Bocelli widziałem że jej bardzo się podobało i nóżka chodziła ;)

Czy to bylo w studiu sklepowym? Jak akustycznie bylo rozwiazane? Dobrze dopracowane?

Jesli tak to w domu w normalnych warunkach bedzie jeszcze wiecej basu... takie ja mam wrazenia przynajmniej z odsluchu swojego.

Dzięki Panowie za rady co do sklepu. Nie wiem czy mogę reklamować, ale był to sklep Audio Hi-Fi nie daleko Hotelu Sobieski w Warszawie ;)

szkoda ze nie posłuchałeś Naima 5si....

Niestety nie było tyle czasu, a nie chce teraz sie umawiac gdyz od jutra mam dużo pracy. Ale jesli się okaże, że coś tam mi się uda i nie bedzie problemu żeby zrobić odsłuch to jeszcze raz sie przejade i tym razem odsłuchiwałbym Naim 5si z MF M3si...

A co do pokoju "małego" jest zbliżony d warunków domowych!

Dzięki Panowie za rady co do sklepu. Nie wiem czy mogę reklamować, ale był to sklep Audio Hi-Fi nie daleko Hotelu Sobieski w Warszawie ;)

Niestety nie było tyle czasu, a nie chce teraz sie umawiac gdyz od jutra mam dużo pracy. Ale jesli się okaże, że coś tam mi się uda i nie bedzie problemu żeby zrobić odsłuch to jeszcze raz sie przejade i tym razem odsłuchiwałbym Naim 5si z MF M3si...

A co do pokoju "małego" jest zbliżony d warunków domowych!

jestem pewien ze Naim Nait 5si wygra z MF, choc nie chce niczego sugerować:) spróbuj jak będziesz miał możliwość...

Pozdrawiam

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.