Skocz do zawartości
IGNORED

Cyfrowa ( coaxial ) samoróbka

robiz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, co aktualnie polecacie jeżeli chodzi o dobre kable koncentryczne, aby wykonać przyzwoity kabel coaxial.

Aktualnie mam na Klotz Ac-110 + Neutrik, ale to kabel mikrofonowy i nie wiem czy on trzyma impedancje 75 , + wtyki Neutrik Rean. Zaleta to giętki i miękki, przewód. problem, że jest on trochę krótki ok. 50 cm i jest " bardzo " na styk.

Mam , mam tez drugi tez na wtykach Neutrik Rean , ale przewód koncentryczny TELEVES T-100 HD. Tutaj znowu, kabel jest bardzo sztywny, ale jest całkowicie miedziany ( rdzeń, oplot, folia ), raczej na pewno trzyma impedancje 75.

Uperzedając pytania, oba graja ;)

A, że świąteczny czas nadchodzi, to pewno będzie chwila , aby sobie coś " zlutować " ;)

Chodzi o kabel koncentryczny, miękki, trzymający wymagane parametry. Może rdzeń powinien nie byc " solid core " , a składający sie z kilku żył ?

Może Lindy 37573 czy Cordial CDS 122.

robiz

https://www.audiostereo.pl/topic/123988-cyfrowa-coaxial-samor%C3%B3bka/

U siebie używam czegoś takiego- przewód antenowy wysokiej jakości i wtyki zachowujące impedancję falową 75 ohm/m

Jest super.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No tez ma na " antenówce " zrobiony, ale te wkręcane wtyki jakoś mnie nie przekonały. Na początku tez ich użyłem, jednak sprawiały wrażenie, że bardzo słabo trzymają się w gniazdach. Dlatego wolałem przylutować Neutriki...

Tylko, żeby te antenowe ' koncentryczne nie były takie sztywne. Ten co mam aktualnie TELEVES T-100 HD jest bardzo sztywny, mimi że miedziany

robiz

Neotecha oglaszam za smieszne pieniadze, cena bez negocjacji. Nie ma nic lepszego za te pieniadze z oryginalnymi wtykami.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość

(Konto usunięte)

Możesz też poszukać coaxa belkina z serii silver av, chodziły za 40zł. Wygryzły słynnego belkina platinum zwłaszcza jeśli chodzi o jakość basu.

Teraz mam coaxa diy na srebrze w teflonie... i niestety do tej pory nic nie miałem lepszego :) jeśli chodzi o dźwięk. Możesz spróbować ruskiego RK50 w teflonie ale ma nerwową górę i nie wszędzie się sprawdzi.

Zadbaj o wtyki , które mają 75 om ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Faktycznie, popatrzyłem trochę na to co jest oferowane i kupiłem Profigolda 4000. Teraz jest w cenie 129 złociszy za 75 cm odcinek. Chyba nie ma się co napinać w takim budżecie ;)

robiz

Dokładnie, mam Profigolda i jak na tą cenę swietny kabel, ale dostałem Equilibrium z Zielonej Góry (wersja robocza) podobno wejdą do sprzedaży i został już.

Profigold pgd 4000 to dobry wybór.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.