Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz używany do 1tyś

Japiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Ponosi Cię troszeczkę ;)

Hegel H160 to wzmacniacz z zupełnie innego świata , przeznaczony do zupełnie innego klienta .

Nie wygląda , trafa burczą ale bez jaj porównywać go do ESa za 1000zł czyli niskich serii Sony .

Cena nie gra ale cena ustala się z czasem przez rynek w zależności od wartości wzmacniacza a ta jest jaka jest .

20letni wzmacniacz nie moze kosztowac tyle ile kosztował w dniu premiery, chociaz te esy i tak byly tanio wycenione.

Naprawdę? To jak to w takim razie jest - ceny niewysokich integr Sansui też się ustaliły w zależności od wartości? Na poziomie 4-krotnie wyższym, niż ceny wzmaków z podobnej półki innych producentów?

Pisałem o zdrowym , normalnym rynku a nie naciąganym jakim zaraz będą Sony z niskich serii ;)

20letni wzmacniacz nie moze kosztowac tyle ile kosztował w dniu premiery, chociaz te esy i tak byly tanio wycenione.

Aleś się uparł .

Pogadamy za kilka lat ;)

Ponosi Cię troszeczkę ;)

Hegel H160 to wzmacniacz z zupełnie innego świata , przeznaczony do zupełnie innego klienta .

Nie wygląda , trafa burczą ale bez jaj porównywać go do ESa za 1000zł czyli niskich serii Sony .

Cena nie gra ale cena ustala się z czasem przez rynek w zależności od wartości wzmacniacza a ta jest jaka jest .

Może zaczniesz być choć odrobinę konsekwentny w swych wypowiedziach bo sam z uporem maniaka wmawiasz wszystkim ze wzmacniacz (NAD) za 1000pln gra na poziomie wzmacniacza za 9000pln ( PM-2020) :) :) :)

Muda chcesz to ci wypozycze sony do odsluchu

Z chęcią i z chęcią to opiszę na forum ;)

Z chęcią bo mi się wygląd tych wzmaków podoba i chciałbym żeby grał tak dobrze jak piszesz .

Muda chcesz to ci wypozycze sony do odsluchu

Z chęcią i z chęcią to opiszę na forum ;)

Z chęcią bo mi się wygląd tych wzmaków podoba i chciałbym żeby grał tak dobrze jak piszesz .

To okazuje sie że Ty nawet nie słyszałeś tego wzmaka a takie mądrości wypisujesz że są takie fatalne :) :) :)

Może zaczniesz być choć odrobinę konsekwentny w swych wypowiedziach bo sam z uporem maniaka wmawiasz wszystkim ze wzmacniacz (NAD) za 1000pln gra na poziomie wzmacniacza za 9000pln ( PM-2020) :) :) :)

Nie bądź bezczelny . Prosisz o pomoc " wiedząc " lepiej i brak ci szacunku do tych co chcą Ci pomóc chociaż tego nie rozumiesz ale to nie mój problem i nie chcę już w tym uczestniczyć .

Za 1000zł nie kupisz C356BEE + mod a o tym modelu pisałem vs 2020AE .

A co do ceny pisałem o sprzęcie fabrycznym .

Prosisz o pomoc " wiedząc " lepiej i brak ci szacunku do tych co chcą Ci pomóc chociaż tego nie rozumiesz ale to nie mój problem i nie chcę już w tym uczestniczyć

Jakbyś czytał uważnie to już na początku tego wątku podziękowałem Tobie za ewentualną pomoc bo twoje wpisy nie wnosiły nic merytorycznego tylko same wymądrzanie. Ja nie "wiem" lepiej, wiem tylko że nie chcę NADA!!! I piszę to od samego początku a najwidoczniej jakoś ta informacja do Ciebie nie dociera.

Dzięki radzie kolegi Bumpalump trafiłem na brzmienie które mi odpowiada a Ty po prostu nie możesz sobie z tym poradzić :(

To okazuje sie że Ty nawet nie słyszałeś tego wzmaka a takie mądrości wypisujesz że są takie fatalne :) :) :)

Jakiś czas temu interesowałem się topowymi integrami Sony , Pioneera i Denona ( topowe ale nie te rzadkie w kosmicznych cenach ) . Mam znajomych i wśród nich są tacy co przerabiali takie tematy a " skończyli " na innym sprzęcie który znam . Mogę im zaufać i nie wchodziłem w te wzmacniacze ale rodzynkiem okazał się PMA2020AE ze współczesnej produkcji który jak jako pierwszy znich przetestowałem a o nim powiedział mi znajomy który sprzedaje Marantza i Denona ...

Gdyby było inaczej już bym miał dzielonego Pioneera z serii Refefence czy dzielonego Sony .

Japiotr nie chcesz nada i wcale się tobie nie dziwię.Sony fajne

klocki ale niestety ten cały vintage na polskich serwisach aukcyjnych

jest mocno przesadzony $. Po co uparcie kupować golfa 1 w cenie 3 ?

Jakbyś czytał uważnie to już na początku tego wątku podziękowałem Tobie za ewentualną pomoc bo twoje wpisy nie wnosiły nic merytorycznego tylko same wymądrzanie. Ja nie "wiem" lepiej, wiem tylko że nie chcę NADA!!! I piszę to od samego początku a najwidoczniej jakoś ta informacja do Ciebie nie dociera.

Dzięki radzie kolegi Bumpalump trafiłem na brzmienie które mi odpowiada a Ty po prostu nie możesz sobie z tym poradzić :(

Wybacz , zrozumiałem to dopiero jak napisałeś że wolisz ESa za 1000zł od Hegla H160 .

Przeważnie trafiam na ludzi którzy chcą się piąć do góry ale jak widać są wyjątki - bez urazy .

Życzę zadowolenia z przyszłego nabytku - szczerze .

Japiotr nie chcesz nada i wcale się tobie nie dziwię.Sony fajne

klocki ale niestety ten cały vintage na polskich serwisach aukcyjnych

jest mocno przesadzony $. Po co uparcie kupować golfa 1 w cenie 3 ?

No cóż..... o gustach się nie dyskutuje ;)

Muda nic nie zastąpi odsluchow u siebie w domu w znanych warunkach.

Dzielony zestaw sony to moja topka, chociaz sluchalem samej koncowki bez preampa, a jak kiedys uda mi sie zdobyc 2 koncowki i uzyc ich jako monobloki to bede w 7 niebie.

Ponizej 10000zl raczej nie znajde nowej takiej koncowki ktora zagra z takim rozmachem a jednocześnie detalem jak Sony TA-N80ES

Gość rydz

(Konto usunięte)

Bije się pianę o wzmacniacze do 1tysi , to się robi wręcz śmieszne jak się czyta .

Zwracam się do każdego nowego usera który nie ma jeszcze dostatecznej wiedzy z audio , by zastanowił się po stokroć nim przyswoi sobie wszelkie porady na tym portalu .

Przeminęły " chyba " bezpowrotnie dobre czasy tego forum , kiedy można było zaufać tu piszącym i niosącym pomoc bardziej doświadczonym audiomaniakom .

Proszę wszystko weryfikować / sprawdzać w sieci tracąc nawet kilka dni na to , nim podejmie się decyzję zakupu danego urządzenia tu polecanego .

Pisanie np o Nad C-350 że to barwnie grający wzmacniacz proszę zmierzyć z opiniami w sieci gdzie można również przeczytać że to bezbarwny suchetnik .

Nie dawajcie wiary w cudne uzdrowienia które będą graly na poziomie wzmacniaczy za dużo większe pieniądze .

Forum stało się dla wielu robieniem własnych interesów , przykre to lecz prawdziwe .

Wybacz , zrozumiałem to dopiero jak napisałeś że wolisz ESa za 1000zł od Hegla H160 .

Życzę zadowolenia z przyszłego nabytku - szczerze .

A po co mi wzmacniacz który nie gra tak jak lubię? Tylko dla tego że kosztuje 12000? A ja myślałem że my tutaj rozmawiamy o brzmieniu a nie o pieniądzach . Dziękuję za takie kryteria konfigurowania sprzętu

Temat o wzmacniaczu za 1tyś... to powinno wylądować w zakładce Start i zostać zapomniane. Gościu wymyśla jakby kupował co najmniej hajendy jakieś... po co komu ta jałowa dyskusja?

Obsłuży, ale generalnie te Nakamichi nie przepadają za niskimi impedancjami.

Nie, nie uszkodzi się, nie popali, czytałem wątki na diyaudio, gdzie właściciele twierdzą, że nie idzie zajechać tej końcówki, ale ciężej mu idzie granie ogólnie.

Wielkie dzięki za cenne wskazówki, z tego wnioskuję, że na kolumnach np Tannoy Mercury M4 lub Celestion F28 powinien sobie miło plumkać:). Jeszcze kwestia odsłuchu które lepiej basem grają i zestawik gotowy.

najlepiej wypadl Krell, sony, sansui i rotel to podobna wydajnosc, ale im glosniej na rotelu tym wiekszy jazgot wiec odpadl.

Czy miałeś może okazję słuchać lub słyszeć coś o Rotel RA-10?

<br />Temat o wzmacniaczu za 1tyś... to powinno wylądować w zakładce Start i zostać zapomniane. Gościu wymyśla jakby kupował co najmniej hajendy jakieś... po co komu ta jałowa dyskusja? <br />

Mimo wszystko fajnie jest tutaj zajrzeć i poczytać

@ Muda44.

Daj sobie na luz i opuść tą dyskusję.

Jak tylko coś nie idzie po Twojej myśli zaraz zaczynasz obrażać - jakież to profesjonalne. Załóż sobie swój wątek i tam obrażaj siebie samego.

Temat o wzmacniaczu za 1tyś... to powinno wylądować w zakładce Start i zostać zapomniane. Gościu wymyśla jakby kupował co najmniej hajendy jakieś... po co komu ta jałowa dyskusja?

I co z tego ze tysiac, serio przestańcie wszystko mierzyc na pieniadze

I co z tego, że takich podobnych tematów na tym forum jest od groma, nic szczegół...

Niech ryzykuje i kupuje sprzęty z aledrogo do 1000zł jest tego sporo Marantz PM75, Grundig A-9000, Yamaha AX-900, Luxmany, HK i inne stare klamoty, nie ma gotowej recepty, trzeba samemu próbować szukać swojego brzmienia. Ja tak robię co chwila coś kupuje potem znowu sprzedaje do testów z ciekawości :) nie pamiętam żebym stracił za wiele na odsprzedaży. Co mu da ten temat? jedynie listę klocków do ewentualnego odsłuchania nikt za niego tego nie zrobi. Chce starego rumpla to będzie miał, ja już to przerabiałem i wiem jak wygląda uczciwość co poniektórych sprzedających...jak mu coś padnie, albo zostanie oszukany to trudno, życie...

Tobie za to że ostatnio po raz kolejny obrażasz mnie , napisać mogę krótko i na temat..... WAL SIĘ CHAMIE NA RYJ .

Suchetniku było w cudzysłowiu bo tak sam napisałeś o wzmacniaczu którego nie słuchałeś i znowu się wypowiadasz .

Nie było to napisane jako twoja obraza mimo tego co robisz na tym forum .

Jak tylko coś nie idzie po Twojej myśli zaraz zaczynasz obrażać

Obraziłem Cię ?

Tamtych dwoje przemilczę a ci co maja wiedzieć , wiedzą o co chodzi .

Myślałem że Ty na poważnie szukasz jak najlepszego wzmaka i chciałem Ci pomóc ale OK .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Suchetniku było w cudzysłowiu bo tak sam napisałeś o wzmacniaczu którego nie słuchałeś i znowu się wypowiadasz .

Nie było to napisane jako twoja obraza mimo tego co robisz na tym forum .

Krętaczu , wszystko co piszesz to jak zwykle odwracanie kota ogonem , zmień płytę , jesteś mistrzem w manipulowaniu ludzkimi umysłami , a co robię na tym forum między innymi , to ostrzegam przed takimi jak ty .

Twoja wcześniejsza obraza pod moim adresem z przed kilkunastu dni , na którą nie zareagowałem , i dzisiejsza , wyczerpała moją cierpliwość .

Cytat " pluj świni w ryj a powie że deszcz pada "

Cytat " pluj świni w ryj a powie że deszcz pada "

Zgadza się .

Piszesz o urządzeniach które przerabiam chociaż ani ich nie słuchałeś ani nawet na oczy nie widziałeś co ci co chwilę udowadniam ( a raczej ty czmychasz jak masz udowodnić to o czym piszesz ) a ty dalej swoje więc to przysłowie pasuje jak ulał .

a co robię na tym forum między innymi , to ostrzegam przed takimi jak ty .

No to wróćmy do punktu wyjścia .

Udowodnij że słuchałeś sprzęt który przerabiałem a przed którym tak ostrzegasz .

Zaraz napiszesz jakąś wymówkę i tyle będzie cie tu widać a pojawisz się w winnych wątkach ...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Zwracam się do każdego nowego usera który nie ma jeszcze dostatecznej wiedzy z audio , by zastanowił się po stokroć nim przyswoi sobie wszelkie porady na tym portalu .

Przeminęły " chyba " bezpowrotnie dobre czasy tego forum , kiedy można było zaufać tu piszącym i niosącym pomoc bardziej doświadczonym audiomaniakom .

Proszę wszystko weryfikować / sprawdzać w sieci tracąc nawet kilka dni na to , nim podejmie się decyzję zakupu danego urządzenia tu polecanego .

Pisanie np o Nad C-350 że to barwnie grający wzmacniacz proszę zmierzyć z opiniami w sieci gdzie można również przeczytać że to bezbarwny suchetnik .

Nie dawajcie wiary w cudne uzdrowienia które będą graly na poziomie wzmacniaczy za dużo większe pieniądze .

Forum stało się dla wielu robieniem własnych interesów , przykre to lecz prawdziwe .

Tu jest opinia z sieci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przykre lecz prawdziwe jest to że ostrzegasz userów przed czymś czego nie słuchałeś i nie masz o tym pojęcia , celowo i świadomie ( a tego już nie jestem taki pewien ) wprowadzając ich w błąd .

Nie dawajcie wiary w cudne uzdrowienia

Uwierz . Odłóż tą faję z awatara i spróbuj .

EOT

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.