Skocz do zawartości
IGNORED

Vintage Pioneer

dariob135

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Na początek Wesołych Nadchodzących Świąt

Ponieważ byłem trochę zajęty więc zaniedbałem troszkę forum oraz pogoń za króliczkiem, ale wszystko wróciło do normy i że tak powiem głupie pomysły zaczęły napływać do głowy.

A więc:

Od zawsze zakochany jestem w sprzęcie vintage

Obecnie mój drugi system taki do słuchania do snu to Nikko 7075 który dostałem za free od jednego z moich klientów, do tego za parę groszy dokupiłam B&W DM4 gra to sobie w sypialni, cieplutko, baswo, ( sypialnia jest bardzo soft i akustyka jej sprzyja)

No i nagle narodził się w mojej głowie pomysł na nowy reciver, myślę o Pionieerze serii sx- 1050 lub 1280

Mam pytanie jaka jest realna cena którą warto wydać za te klocki ( wiem że w tej cenie można nabyć coś lepszego ale nie oto chodzi, mam inny system jest ok, poprostu z własnej sympatii poskladal bym sobie vintage system)

Kwota jaką mam na ten świąteczny (może po swiateczny, nie ma pośpiechu) prezent to £700-800.

A może jakieś inne propozycje, dodam że mogę zostać przy moich DM 4 ale to nie konieczność.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/124313-vintage-pioneer/

Tego typu sprzęt jest wystawiany w chorych cenach, te radia już obrosły "legendą" nie licz na okazje i tak przepłacisz :) Wątpię też żeby ktokolwiek Ci tu pomógł mało tutaj zwolenników starych ampli...

https://www.audiostereo.pl/topic/124313-vintage-pioneer/#findComment-3671943

Cholera tak właśnie myślałem że raz to rzadkość do kupienia i co z tym idzie cena będzie wysoka

Znalazłem jeden sx1050 za około £700 na ebayu,

Widzę również ze są bardziej dostępne i przystępne cenowo na rynku amerykańskim ale za dużo z tym zachodu i na dodatek 110v

Patrzę właśnie na Maci, wyglądają bardzo slidnoe

https://www.audiostereo.pl/topic/124313-vintage-pioneer/#findComment-3672037

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.